Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
jestem właścicielką 10-letniego sznaucera miniaturki. Od pewnego czasu mam z nim pewien problem: niezależnie od tego ile pies był na spacerze, nocami sika po każdym możliwym kącie w domu, na nogi od stołu... W dzień kiedy nikogo nie ma, sika na kołdry, często też na kanapę. Jest to nie do zniesienia. Dodam, że z psem nigdy nie było żadnych problemów zdrowotnych. Zazwyczaj spaceruje się z nim 2-3 razy dziennie i zawsze podczas spacerów oddaje bardzo dużą ilość moczu. A w nocy i tak zawsze jest coś obsikane... Czy może ktoś coś poradzić? Czy to może być kwestia zdrowia fizycznego czy raczej robi to na złość? Dodam iż w domu jest małe dziecko, może to jest powód...

Posted

Powody mogą być różne. Niepokoi mnie ta duża ilość moczu, którą oddaje. To mogą być problemy z nerkami. Wizyta u weterynarza nie zaszkodzi, a może pomóc.

Dziecko pojawiło się niedawno? I czy z pojawieniem się dziecka zmienił się stosunek domowników do psa?

Posted

[quote name='dzuliett69']Witam,
jestem właścicielką 10-letniego sznaucera miniaturki. Od pewnego czasu mam z nim pewien problem: niezależnie od tego ile pies był na spacerze, nocami sika po każdym możliwym kącie w domu, na nogi od stołu... W dzień kiedy nikogo nie ma, sika na kołdry, często też na kanapę. Jest to nie do zniesienia. Dodam, że z psem nigdy nie było żadnych problemów zdrowotnych. Zazwyczaj spaceruje się z nim 2-3 razy dziennie i zawsze podczas spacerów oddaje bardzo dużą ilość moczu. A w nocy i tak zawsze jest coś obsikane... Czy może ktoś coś poradzić? Czy to może być kwestia zdrowia fizycznego czy raczej robi to na złość? Dodam iż w domu jest małe dziecko, może to jest powód...[/QUOTE]

Skoro pies duzo sika to zanczy ,że duzo pije a to jest objaw chorobowy .Tyczyc sie może nerek , cukrzycy , zespół coushinga , moczówki prostej ...ból również u psów powoduje zwiększone pragnienie , tak czy owak diagnostyka niezbedna .
Uczucia złości czy złośliwości pies nie zna .