motylek1007 Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 Czy ta karma, jako, ze pol wilgotna, nie wysycha z czasem? Quote
Talia Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 My mamy już za sobą wersje z pstrągiem, teraz wypróbujemy kaczki. Zobaczymy czy posmakuje dziewczynom. Quote
gryf80 Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 no i jak po tym pstrągu?widać róznicę np.w wyglądzie sierści Quote
Daria&Iga Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 Chciałabym spróbować podać moim suką kaczkę bo jedna ma problemy alergiczne a druga z waga. Mam tylko jedno pyt.bo jak ten pokarm jest polwilgotny to czy nie osadza sie po nim kamień na zębach? Quote
Talia Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 no i jak po tym pstrągu?widać róznicę np.w wyglądzie sierści Już kończy się worek, starsza jadła go dośc długo (z przerwą na wyjazd), młoda je od ponad tygodnia bez przerwy. Przyznam szczerze, że młodsza nie miała lepszych kupek na żadnej inne karmie, za sierść dostała wiele pochwał od znajomych (wiadomo, ja tak od razu nie wyłapie zmian). Sam pstrąg chyba nie jest zbyt apetyczną karmą, ale starsza zje go bez problemu na sucho, młodszej dosmaczam. Za kilka dni zaczynamy kaczkę :) Daria&Iga, dam Ci znać jak otworzę worek. Wydaje mi się, że on będzie taki gumkowaty, ale nie całkiem miękki i troszkę wyczyści ząbki. Quote
Daria&Iga Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 My juz próbujemy kaczkę,karma specyficznie pachnie ale nie jakoś odrażająco sa dosc duże kawałki jak np.na mini psa ale są miękkie wiec nie ma problemu do pogryzienia. Moja młodsza suka jest dosyć wybredna,ale jak dotąd zajada sie ze smakiem i nawet nie marudzi ???? Quote
Talia Posted September 4, 2015 Posted September 4, 2015 Niestety wersja półwilgotna to u nas klapa. Młodsza tylko pierwszy raz zjadła bez wybrzydzania, potem widać, że nie bardzo jej pasowała. Za to starsza dostała biegunki, wczoraj mama pilnie musiała kupić jej coś innego. Jadła karmę dopiero od niedawna, bo wcześniej jadła swoją joserę. Nie wiem co z tą karmą, ale Tina nigdy przez ponad 9lat jak mieszka z nami nie miała biegunki po suchej karmie. Wracamy więc do josery, a dla młodej będziemy szukać jeszcze czegoś. Quote
gryf80 Posted September 4, 2015 Posted September 4, 2015 Moze Tina zjadla cos innego w domu albo cos na dworze? Quote
hanaula Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 Jak wyżej, rok temu pisałam, u nas soft z kaczką też skończył się biegunką. Quote
Talia Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Moze Tina zjadla cos innego w domu albo cos na dworze? Raczej nie, ona nie z tych dojadających na spacerach, już zbyt dostojna dama z niej. W domu dostaje to co zawsze, rodzice jej nie kupują żadnych nowości. Z resztą ona od ok 8 lat nie miała żadnych problemów trawiennych, zdarzały się jednodniowe sraczki, ale nie takie długotrwałe jak po tej karmie. Mama kupiła na szybko mały worek brita senior i od razu wróciła do normy. Tina nigdy nie miała problemów po suchej karmie, więc byłam trochę w szoku. Jadła już naprawdę bardzo dużo różnych karm (przez 9 lat jest co testować), po żadnej nic jej nie było. Nawet po tym boschu plus ze pstrągiem - też super, a ta półwilgotna beznadziejnie. Quote
gryf80 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 no własnie chciałam kupic tę z pstrągiem(obecnie je "zwykłą"ryba&ziemniaki).dzięki za podpowiedzć czego unikać,choć kiedyś na bazarku kupiłam próbkę z kaczką ,pies zjadł całe 100g i nic się nie działo,no ale to tylko 100g Quote
Talia Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Ja sama jestem ciekawa czemu tak zareagowała na tą karmę, nigdy nie miała gazów po nowej suchej karmie. Ale chyba coś jest na rzeczy, bo sporo psów źle ją toleruje. Quote
Squ Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Mój zjadł mały worek soft+ z kaczką i było bardzo ok :) Aczkolwiek u mnie sucha karma to tylko dodatek, pies 17kg jadł 2,5kg przez ponad 2 miesiące, więc nie wypowiem się na temat codziennego, długofalowego stosowania. Teraz przymierzam się do wersji z sarniną, bo próbka zasmakowała, a to nie zdarza się często ;) Quote
Monieq Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Na pupilexpert softy są 2 kg w cenie 1 kg, właśnie zamówiłam kaczkę na próbę :) Quote
kalyna Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Mój Ciap jadł Bosch HPC Soft Senior Kozina & ziemniak. Karma miała mega intensywny zapach i dość inny kształt, ale psu bardzo smakowała i co najważniejsze przy naszej alergii nie było żadnego drapania. Pewnie jeszcze nie raz ją kupimy. No i przy okazji DDD kupiłam Boscha pstrąga z ziemniakami. Ale ją dopiero za jakiś czas będziemy próbować ;) Quote
Monieq Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Kaczka zdała egzamin, ale szybko się wybredniakowi znudziła -_- Ale bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie wersja mini z sarenką! Chyba pierwszy raz od tych jego 9 lat wylizuje miskę z suchą karmą do czysta :O Przejadł dopiero jakieś 2 kg także za dużo powiedzieć nie mogę, ale kupy są optymalne, nic się z sierścią nie dzieje, więc chyba trochę przy niej zostaniemy :D Chciałam próbować też sturusia i kozy, ale tam w składzie już prawie same ziemniaki, mięsa tyle co kot napłakał... Quote
Recommended Posts