Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Elitesse']mam konto w PKO ale w innym oddziale wiec nie mogli zrobic przelewu i mialam tez swoje euro - pani doradzila ze oni maja drogie i bardziej oplaca sie kupic w kantorze :eviltong:[/quote]
Czyli wpłaca się bezpośrednio w Euro??
Ja myslałam, że oni przeliczaja te Euro na złotówki i wpłaca sie w złotówkach.

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jagoodka']A ja na Słowację wysyłam pieniądze w kopercie razem ze zgłoszeniem listem wartościowym - opłata ok 12 zł i zawsze jest wszystko OK :)[/quote]

O! a to dopiero sprytny sposob! Minus jest taki, ze nie ma sie wtedy potwierdzenia zaplaty. :razz:

Posted

[quote name='Zeliika']O! a to dopiero sprytny sposob! Minus jest taki, ze nie ma sie wtedy potwierdzenia zaplaty. :razz:[/quote]
Masz - przeciez masz potwierdzenie nadania listu z adresem nadawcy i odbiorcy + wartość listu :)

Posted

[quote name='Jagoodka']Czyli wpłaca się bezpośrednio w Euro??
Ja myslałam, że oni przeliczaja te Euro na złotówki i wpłaca sie w złotówkach.[/quote]

tak ja w banku placilam od razu w eur

Posted

W Citibank, jeżeli macie konto i robicie przelewy zagraniczne przez internet -nie płacicie nic.Kaskę biorą tylko banki pośredniczące i pojęcia nie wiem,ile.Dotychczas robiłam przelewy do Niemiec ( za zakupy) i prowizji żadnej mi nie odliczyli.
Mało tego,nie musicie wcale mieć konta w euro -mozna przelewać ze złotówkowego, bank przelicza po swoim kursie i wysyła w euro.

• 1 month later...
Posted

może ja się skuszę. a jak tam z noclegiem, można coś niedrogiego znaleźć? patrzyłam na mapę ode mnie to ponad 700 km, nie wiem, czy mój kierowca będzie chętny na wyprawę, bo już zaczyna marudzić, że ma dosyć wyjazdów.

• 2 weeks later...
Posted

Na stronie Nitry jest taki zapis

[B]Zahraničn�* vystavovatelia v pr�*pade platby na mieste platia 1000,- Kč (CZ).[/B]

Tak , że można opłacić wystawę w koronach co wychodzi taniej niż w Euro ( na miejscu czy przelewem czy pocztą) wg przeliczników kantorowych.

Zresztą będziemy w ten weekend na konkursach myśliwskich na Słowacji i popytamy u źródeł.
W czasie wystawy będa też organizowane w tych dniach targi myśliwskie i pszelarskie. Warto pojechać.

Posted

[quote name='dorotal']Ale ta cena jest dla Czechow:evil_lol:[/quote]

Ale Doroto - [B]Zahraničn�* vystavovatelia -[/B] to przecież zagraniczni wystawcy.

Spytam w sobotę w Martinie

Posted

ale Musia nie zwrocila uwagi na podstawowy fakt !!
przy cenniku oplat sa stawki w koronach i pre/für SK, CZ
oraz stawki w euro i für ausländische Aussteller

a polacy nie zaliczaja sie do wystawcow z czech

Posted

Wiesz Dorota - masz rację - wiesz tu korony i tu korony i dopiero po chwili dociera, że to Słowacja.

Ale spróbuję wybadać czy nie da się płacić w koronach.

Jeszcze 3 dni i konkurs - najpierw Major , a w niedzielę Opus.

Posted

[quote name='musia']Wiesz Dorota - masz rację - wiesz tu korony i tu korony i dopiero po chwili dociera, że to Słowacja.

Ale spróbuję wybadać czy nie da się płacić w koronach.
[/quote]

płacić sie da :) tylko przeliczą Ci cenę w euro na korony :)