dorcia2 Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 operacja powinna być za 3-4 tygodnie, w zależności jak szybko Karlosek dojdzie do siebie :-( Quote
Doda_ Posted June 7, 2014 Author Posted June 7, 2014 O kurcze.. niefajnie :( czyli hotelik u dexterki odpada, ze wzgledu na odleglosc. Moze u Sylwiaso? Nie wiem czy ma miejsce w wewnetrznym boksie, napiszę jej pw. Rozumiem ze po tej drugiej operacji bedzie mogl juz pojechac dalej ? a dlaczego to konieczne zeby tam byl operowany ... ? Quote
dorcia2 Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 [COLOR=#000000] [QUOTE]a dlaczego to konieczne zeby tam byl operowany ... ?[/COLOR][/QUOTE] trudno powiedzieć dlaczego :shake: ale jak będzie poza schronem to wtedy pewnie będzie możliwość dogadania się aby operacja mogła być w innym miejscu :roll: Quote
dorcia2 Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 jeszcze trochę najświeższych informacji o Karlosku :roll: na daną chwilę czuje się dość dobrze, wstaje bez większych problemów:loveu: lekarz zalecił docelowo Karloskowi karmę Intestinal , misiaczek waży 12 kg:loveu: to charakterny chłopak i daje do zrozumienia jak się coś przy nim robi a mu się coś nie podoba :shake: okazało się, że chcą Karloska operować w ten lub przyszły czwartek (data operacji znacznie się przybliżyła:huh:) można go zabrać przed operacją ale decyzję trzeba podjąć szybko:placz: operacja wtedy mogłaby być w schronie albo poza:-( a po niej Karlosek będzie wymagał domowych warunków (kojec zewnętrzny odpada:shake:) jaką teraz podjąć decyzję aby nie okazała się błędna:-( jutro, mam nadzieję będą nowe informacje od opiekunki misiaczka, które pomogą podjąć decyzję:-( Quote
Beat2010 Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 u sylwiaso nie ma w tej chwili wolnych miejsc, Karlos wpisany na rezerwową listę Quote
asiuniab Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 (edited) a u Murki?? a jeśli chodzi o wagę Karloska, to zdjęcia przekłamują Jego wielkość, On musi być niewielki; Edited June 9, 2014 by asiuniab Quote
Beat2010 Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 [quote name='asiuniab']a u Murki?? a jeśli chodzi o wagę Karloska, to zdjęcia przekłamują Jego wielkość, On musi być niewielki;[/QUOTE] raczej chudy bardzo, miałyśmy owczara z tego samego miejsca-19kg :(karmiony odpowiednio-osiągnąl wagę , już nie pamiętam, ale ok. 30kg. Karlos wymaga teraz przemywania rany , podawania antybiotyków, niestety, nie lubi lekarzy ani żadnych zabiegów pielęgnacyjnych czy innych, był znany pod imieniem "Lekarzożerca":evil_lol:, po drugiej operacji-tym bardziej bezie wymagał pielęgnacji, to też trzeba wziąć pod uwagę i uprzedzać hoteliki, Sylwiaso już wie:cool1: Quote
asiuniab Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 nie wiem czy uda nam się znaleźć coś odp. do czasu drugiej operacji; jeśli nie, to może później można byłoby Go zabrać do hoteliku makili, to jest w małopolsce? zapytać tam? Quote
Beat2010 Posted June 12, 2014 Posted June 12, 2014 [quote name='asiuniab']nie wiem czy uda nam się znaleźć coś odp. do czasu drugiej operacji; jeśli nie, to może później można byłoby Go zabrać do hoteliku makili, to jest w małopolsce? zapytać tam?[/QUOTE] też o tym myślałam, nie mam o nim żadnych wiadomości, jutro wraca z urlopu taka fajna opiekunka, poproszę o info Quote
asiuniab Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 [quote name='Maruda666']Zaglądam do Bartusia.[/QUOTE] oj Danusia kochana:) wszystkie piesy nasze są i Bartuś i Karlos..........:) Quote
Doda_ Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 Marudo... coś pomyliłaś wątki :evil_lol: Quote
Doda_ Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 Beata, jak opiekunka wróci porozmawiaj i daj znać, musimy wiedzieć kiedy mniej więcej Karlosek będzie do wydania... trzeba pieniążki uzbierać. Sylwiaso nie ma miejsca, a dexterka w zewnętrznym kojcu - później spytam kiedy się zwolni miejsce w tym wewnętrznym boksie, bo coś mówiła że się zwolni ... Quote
Beat2010 Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 [quote name='Doda_']Beata, jak opiekunka wróci porozmawiaj i daj znać, musimy wiedzieć kiedy mniej więcej Karlosek będzie do wydania... trzeba pieniążki uzbierać. Sylwiaso nie ma miejsca, a dexterka w zewnętrznym kojcu - później spytam kiedy się zwolni miejsce w tym wewnętrznym boksie, bo coś mówiła że się zwolni ...[/QUOTE] Karlosa można zabierać od poprzedniej soboty, ciągle jest w szpitalu, na spacerki na nowym=pierwszym mini wybiegu szpitalnym, schudł jeszcze bardziej, chodzi, ale tak ledwie, ledwie, słabiutki jest, nie to co przed operacją, to chyba była przepuklina odbytu, bo przy odbycie ma znowu bardzo powiększone :( , Jest na karmie na chore jelita.Tak naprawdę to nie wiem, czy ta druga operacja jest takiemu słabemu staruszkowi potrzebna. Dopóki jest cieplo to może mógły być w boksie zewnętrznym, Quote
Maruda666 Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 [quote name='Doda_']Marudo... coś pomyliłaś wątki :evil_lol:[/QUOTE] Ja nadal jakoś całą trójkę traktuję jako jedność ;) Też myślę, że takim dziadkom to ciepły kochający domek a nie kolejne operacje:( Quote
asiuniab Posted June 17, 2014 Posted June 17, 2014 [quote name='Beat2010']Karlosa można zabierać od poprzedniej soboty, ciągle jest w szpitalu, na spacerki na nowym=pierwszym mini wybiegu szpitalnym, schudł jeszcze bardziej, chodzi, ale tak ledwie, ledwie, słabiutki jest, nie to co przed operacją, to chyba była przepuklina odbytu, bo przy odbycie ma znowu bardzo powiększone :( , Jest na karmie na chore jelita.Tak naprawdę to nie wiem, czy ta druga operacja jest takiemu słabemu staruszkowi potrzebna. Dopóki jest cieplo to może mógły być w boksie zewnętrznym,[/QUOTE] kochani mam zapytać Makili czy ma miejsce, tj. w małopolskim? Quote
Beat2010 Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 [quote name='asiuniab']kochani mam zapytać Makili czy ma miejsce, tj. w małopolskim?[/QUOTE] spytaj się, tam jest Maksio, on był w jednym boksie z Karloskiem Quote
asiuniab Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 [quote name='Beat2010']spytaj się, tam jest Maksio, on był w jednym boksie z Karloskiem[/QUOTE] już napisałam, czekam na odp; i zaciskam kciuki oby było miejsce; Quote
Beat2010 Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 a międzyczasie - bazarek , dla Karlosa też :)[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253747-Ciuchy-buty-ksi%C4%85zki-bi%C5%BCu-dla-Diesla-Karlosa-do-26-06-g-16?p=22223165#post22223165[/url] Quote
asiuniab Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 yupii, Makila ma miejsce i jest to wewnątrz, w domu ma kojce/pokoje:multi: nie mam wyjścia pierwsza dyszka ode mnie dla Karlosa:roll: Quote
Maruda666 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 [quote name='asiuniab']yupii, Makila ma miejsce i jest to wewnątrz, w domu ma kojce/pokoje:multi: nie mam wyjścia pierwsza dyszka ode mnie dla Karlosa:roll:[/QUOTE] :multi::multi: Wiadomo jaka była by cena ? Dyszkę z radością zapiszę :) - traktować jako stałą? Quote
asiuniab Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 [quote name='Maruda666']:multi::multi: Wiadomo jaka była by cena ? Dyszkę z radością zapiszę :) - traktować jako stałą?[/QUOTE] oczywiście jako stałą:) Makila nie napisała, ale z tego co wiem, to będzie ok. 12 zł za dzień; Quote
dorcia2 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 [COLOR=#000000][I] [QUOTE]Makila ma miejsce i jest to wewnątrz, w domu ma kojce/pokoje[/I][/COLOR][/QUOTE] tak się cieszę, trzeba chyba zacząć myśleć o transporcie, to tak szmat drogi z Warszawy:-( ale byłby razem z Maksiem czy aby nie jest za słaby na taką długą podróż:-( Quote
Maruda666 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 [quote name='dorcia2'][COLOR=#000000][I] tak się cieszę, trzeba chyba zacząć myśleć o transporcie, to tak szmat drogi z Warszawy:-( ale byłby razem z Maksiem czy aby nie jest za słaby na taką długą podróż:-([/QUOTE] Czy można go wieźć, to musicie już dziewczyny na miejscu zadecydować, Doda może jakiś bazarek kilkometrowy znów zmajstruje ;)? No i szukamy rozpaczliwie deklaracji :modla::modla::modla: Quote
Recommended Posts