Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mialam 110lat temu sprawdzic ile kosztuja muscaty i powiem wam ze bardziej sie oplaca zamowic z neta bo tu sa 50% drozsze, wiec to naprawde nie ma sensu

• Replies 849
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='niedzwiadek:)']mialam 110lat temu sprawdzic ile kosztuja muscaty i powiem wam ze bardziej sie oplaca zamowic z neta bo tu sa 50% drozsze, wiec to naprawde nie ma sensu[/QUOTE]

Niedzwiadek ja zamówiłam w necie za 68zł, a w kakadu jest takie samo za 160zł... :crazyeye:

Posted

[quote name='niedzwiadek:)']mialam 110lat temu sprawdzic ile kosztuja muscaty i powiem wam ze bardziej sie oplaca zamowic z neta bo tu sa 50% drozsze, wiec to naprawde nie ma sensu[/quote]

Ale są u Was? Jeśli tak to jakie konkretnie? :razz:

Posted

[quote name='chester07']
a i jak ktoś się orientuje to koło ilu taka lepsza kosztuje?[/quote]

Ja kupiłam ocieplaną 120x84x84 za 641 pln.

Posted

[quote name='Bzikowa']Ale są u Was? Jeśli tak to jakie konkretnie? :razz:[/QUOTE]

Jest pelno, wybor naprawde jest ogromny, w kazdym kolorze jest mnostwo rozmiarow i krojow (budki, pontony,legowiska itp.) z takich bardziej widocznych byly rozowe i bezowe w paski, jakies tam w snoop'yego , ale tak dokladnie nie ogladalam bo ja niejestem zainteresowana takim legowiskiem;). Jak bedziecie mieli pytanie do jakiego s dokladnego wzoru to wam sprawdze i powiem jak wygladaja i czy sie oplaca.

[quote name='Polna']Niedzwiadek ja zamówiłam w necie za 68zł, a w kakadu jest takie samo za 160zł... :crazyeye:[/QUOTE]

Ja nie wie czemu jest az taka roznica w cenach... Mam pod domem a zamowilabym napewno z neta...

Posted

Asiol, super, ale ma przestrzeń psiur :loveu:

Niedzwiadek, mi chodzi o turkusową sofę. Średniej wielkości.

Ja będę w Bydgoszczy (bo tam mieszkasz i tam jest ten sklep, tak?) pod koniec maja (zawody) i może wpadnę do tego zoologa żeby legowisko dorwać :diabloti:

Posted

[quote name='odiland']a może ktoś własnymi rękami stawiał budę i kojec?:)[/quote]
Mój TZ , dla naszej azjatki własnymi ręcami wybudował kojec i sklecił budę :cool3:
bo uznał , że kupne budy nie są takie wytrzymałe , ciepłe i nie ma w nich odrobiny serca

a ja zamiast psiego legowiska , bo nie mogłam się zdecydować które :oops:
kupiłam na próbę [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=343161536&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any."]takie coś[/URL] do tego [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=348422245"]TO[/URL]

uszyje powłoczki i zobaczymy jak będzie :razz:

Posted

Vectra sprytne to z materacykami. Ja właśnie kombinuję nad drugim legowiskiem dla suki, jedno ma w dużym pokoju a drugie chce żeby było w sypialce ale takie własnie że mogę do pojemnika na pościel wsunąć a mam taki pojemnik że wejdze cały materac 200x90, także chyba taki materacyk byłby fajnym rozwiązaniem.
Póki co mamy takie posłanie i jestem z niego bardzo zadowolona, suka chyba też bo zrezygnowała z leżenia z pańciem na kanapie w ramach popołudniowej sjesty i lezy tylko na swoim posłnaku :)
[URL]http://www.allegro.pl/item342205672_legowisko_poslanie_kanapa_xxl_new_bez.html[/URL]

Posted

I jej..., szkoda ze wczesniej tu nie zawitałam...
Własnie szukałam nowego posłania dla mojej suni i nie wiedziałamna co sie zdecydowac a widze ze Wy obcykane jestescie to byście cosik doradziły.

Ale jzu kupilam wczoraj:
[URL]http://www.allegro.pl/item346441679_legowisko_fotel_ze_zdejmowanym_pokrowcem_80x60x35.html[/URL]

z tym ze nie daje mi spokoju 1 mysl - czy takie posłanie zapewni odpowiedia izolacje od podłoza -bedzie stało na płydkach... Myslałam by wyjac to wypełnienie ze spodu i uszyć poduszke wypełnioną granulatem styropianowym
[URL]http://www.allegro.pl/item335462631_granulat_styropianowy_wypelnienie_izolacja_.html[/URL]
nawet jzu wstepnie rozmawiałam ze sprzedawca ze moze mi uszyc od wymiar takowa poduszke.

Co o tym myslicie?

Posted

Nie jestem przekonany do granulatu. Jak pies się położy to granulat i tak się ułoży tak że pies będzie na płytkach.
Pomijam fakt, że w przypadku rozdarcia legowiska kuleczki zasmieciły by mieszkanie.

Posted

Ale kuleczki sa zapakowane w poduche a ta poducha w pokrowiec legowiska.
Wydaje mis ie ze te kuleczki lepiej izoluja od podłoza niz jakas tam cienka gabeczka.
Jesli wrzuci si eodpowiednio duzo granulatu to nie ma mozliwsci przesuniecia go tak by lezec na podlodze a pies ma zapokojona potrzebe formowania sobie legowiska.
Zreszta styropian ma najlepsze własciwosci izolacyjne.

To sa moje przemyslenia nie wiem jak praktyka...,

Czy ktos mial i moze sie wypowiedziec?

Posted

jA myśle że ta poducha w zupełności ci wystarczy... moja ma w przedpokoju taki "placek" do leżakowania, właśnie na kaflach, a w nim jest tylko gąbka i w zupełności wystarcza taka izolacja. Przecież nie będzie leżała na kaflach na mrozie, tylko zapewne w domku...

Posted

[quote name='Bzikowa']Asiol, super, ale ma przestrzeń psiur :loveu:

Niedzwiadek, mi chodzi o turkusową sofę. Średniej wielkości.

Ja będę w Bydgoszczy (bo tam mieszkasz i tam jest ten sklep, tak?) pod koniec maja (zawody) i może wpadnę do tego zoologa żeby legowisko dorwać :diabloti:[/QUOTE]

ZOO MARKET na ulicy 3 maja;) blisko Ronda Jagiellonów

Posted

[quote name='Madzik77']Ale kuleczki sa zapakowane w poduche a ta poducha w pokrowiec legowiska.
Wydaje mis ie ze te kuleczki lepiej izoluja od podłoza niz jakas tam cienka gabeczka.
Jesli wrzuci si eodpowiednio duzo granulatu to nie ma mozliwsci przesuniecia go tak by lezec na podlodze a pies ma zapokojona potrzebe formowania sobie legowiska.
Zreszta styropian ma najlepsze własciwosci izolacyjne.

To sa moje przemyslenia nie wiem jak praktyka...,

Czy ktos mial i moze sie wypowiedziec?[/quote]
Nie kuleczki , bo to uwierz szmelc :cool3: i są niewygodne :p one się przesówają , ugniatają ...
Żeby było psu cieplej połóż do legowiska miękki kocyk .. ja też mam w domu wszędzie płytki ... a jak bardzo chcesz styropian , to udaj się do sklepu budowlanego , kup tafle styropianu , zawiń w jakąś poszewkę i na to połóż legowisko ....

Posted

no o kocyku jeszcze pod spod tez myslalam
a jesli nei to takie płyty styropianu mam wszedzie -bo jeszcze wykanczamy domek wiec jak coś nie bedzie problemu!
Dzieki za podpowiedzi :lol:
Zaczekam az legosiwko przyjdzie i zobacze jak to wyglada w realu i co na to moja sunia... jak cos bede kombinowac.

A legowisko czywiście w ogrzewanym domu nawet w salonie głownym :D

Po poprzednim legowisku zostały mi sciany do malowania bo nie było bocznych scianek, take jak ktos bedzi ekupował legowisko niech to tez wezmie pod uwage - czy legowisko nie bedzie blisko sciany.

No to jeszcze raz dziekuje, :loveu: przekonałyscie mnie Teraz zostało mi czekać
[SIZE=1][I]Kurcze ale mi sie teraz dłuzy ten czas ;)[/I][/SIZE]

Posted

Madzik , ściany , znam ten ból ;)
U mnie tam gdzie psy pazurami się przytulają do ściany , oparte o ścianę mam tafle styropaniu ;) i już jest pięknie ...
Te boczki w legowisku są lipne , nie chronią ścian :dibloti:

Posted

My w przedpokoju położyliśmy na ścianach tzw kamienny dywan, to jest taki tynk mineralny, tak nie na całą wysokość ale ozdobnie do mniej więcej 50-60 cm, tak na wysokość psów :) głownie z myślą o zwierzakach, bo napewno w domu zawsze będą psy. A to raz ze jest niebrudzące, nie zostają slady, pazury temu ani pyski nie straszne to i ładnie wygląda. :)

Posted

Katica moglabys mi na PM opisac dokladniej co to jest? W domu mam zamiar zrobic remont,a sciany:roll: moja rodzine tego nigdy nie odzaluje...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...