kesencja Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 (edited) Powodzenia! Trzymam kciuki, żeby się udało :) Edit: Ratujcie! :D Jak czytacie opinie o jakimś produkcie, to co chcielibyście się dowiedzieć? Piszę recenzje na bloga i mam tylko 4 punkty: wykonanie, wygląd/zapach, zastosowanie oraz cena (czyli czy warto tyle wydać itp). Pomożecie? :loveu: Edited July 27, 2014 by kesencja Quote
Ania :) Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Właśnie dostałam wiadomość od hodowczyni, że suka odrzuciła szczeniaki... Za tydzień miały się rodzić, czekałam ponad rok... a tu taka informacja. :-( Quote
Gezowa Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 (edited) Kurcze, jaka informacja... Strasznie mi przykro :/ Ale nie rozumiem do końca co to znaczy, że "odrzuciła szczeniaki"? Hodowca wcześniej nic nie widział? Boże, teraz będzie kolejna jazda do kolekcji... :roll::roll: Edited July 27, 2014 by Gezowa Quote
Ania :) Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Hodowczyni napisała, że najprawdopodobniej zresorbowała. Ostatni kontakt z hodowczynią miałam z początkiem lipca, gdy ciążą była potwierdzona. Nie chcę więcej dopytywać. Wiem, że tak się zdarza. Mojej cioci suka w tamtym roku odrzuciła szczeniaki, weterynarz z 5 szczeniaków wyciągnął 1 żywego. Co masz na myśli pisząc, że będzie kolejna jazda? Quote
aegyo Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 [B]Ania :)[/B], moja bardzo dobra znajoma też miała mieć labowe szczeniaki. miały się rodzić dosłownie na dniach, miała potwierdzoną ciąże, kryła swoim psem ( pięknym zresztą) więc i bez stresu dla suki... pierwszy miot suki i... też zresorbowała :( Tak się niestety zdarza nawet jak najlepiej jak umiemy dbamy o suke :( Co do wyprawki, to ja teraz szukam jakiś fajnych obróżek, tyle firm znam ale jakoś mi nie podchodzą... chce słodki niezbyt skomplikowany wzór ale koniecznie z możliwością wyhaftowania nazwy hodowli... Quote
Ania :) Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 [quote name='aegyo'][B]Ania :)[/B], moja bardzo dobra znajoma też miała mieć labowe szczeniaki. miały się rodzić dosłownie na dniach, miała potwierdzoną ciąże, kryła swoim psem ( pięknym zresztą) więc i bez stresu dla suki... pierwszy miot suki i... też zresorbowała :( Tak się niestety zdarza nawet jak najlepiej jak umiemy dbamy o suke :([/QUOTE] Wiem, ze sie tak zdarza, bo jak pisalam ciocia miala podobny przypadek. Jestem zalamana bo juz dni odliczalam a tu taka wiadomosc. No nic nie poradzimy. Nie wiesz moze o jakims planowanym miocie w najblizszym czasie lub gdzie maja sie na dniach urodzic? Na pw daj mi znac jakbys cos wiedziala. Quote
Gezowa Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 [quote name='Ania :)']Hodowczyni napisała, że najprawdopodobniej zresorbowała. Ostatni kontakt z hodowczynią miałam z początkiem lipca, gdy ciążą była potwierdzona. Nie chcę więcej dopytywać. Wiem, że tak się zdarza. Mojej cioci suka w tamtym roku odrzuciła szczeniaki, weterynarz z 5 szczeniaków wyciągnął 1 żywego. Co masz na myśli pisząc, że będzie kolejna jazda?[/QUOTE] W tym sensie... :/ Ech, że będę sobie wkręcać, że u mnie też tak będzie. To tyle czekania... Quote
Ania :) Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 [quote name='Gezowa']W tym sensie... :/ Ech, że będę sobie wkręcać, że u mnie też tak będzie. To tyle czekania...[/QUOTE] Trzeba byc dobrej mysli :* bede trzymac kciuki zeby wszystko bylo dobrze u Ciebie i innych oczekujacych :) Quote
aegyo Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Gezowa, będzie dobrze ! Nie można się tak nakręcać, chociaż łatwo tak mówić, jak się tyle czeka ;) Pozytywne myślenie ściąga do nas pozytywne zdarzenia :) Quote
kesencja Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 O kurcze... Nie straszcie... Co teraz zrobisz, Aniu? Quote
Ania :) Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 [quote name='kesencja']O kurcze... Nie straszcie... Co teraz zrobisz, Aniu?[/QUOTE] Musicie być dobrej myśli. Nie wiem co zrobić, mam straszny mętlik w głowie. Nie wiem, czy czekać na następne krycie, czy poszukać w innej hodowli. Quote
kesencja Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 Bardzo mi przykro... Ania, ale z tego co czytałam, czekałaś na labka, a przecież tutaj nasza koleżanka szykuje miot, może powinnaś się z nią zgadać? :) Quote
Ania :) Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 [quote name='kesencja']Bardzo mi przykro... Ania, ale z tego co czytałam, czekałaś na labka, a przecież tutaj nasza koleżanka szykuje miot, może powinnaś się z nią zgadać? :)[/QUOTE] Już rozmawiałam ;) A jak tam Wasze wyprawki ? Stanęły w miejscu, czy znowu jakieś promocje były? ;) Quote
kesencja Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 Moja stanęła w miejscu, tylko na zdjęciu nie było konga puppy i kompletu (obroża+smycz).... :< Mam teraz co prawda trochę kasy, ale wszystko idzie na szycie (tak, tak, nie potrafię oszczędzać i odkładać :D). Quote
Skyy Posted July 28, 2014 Author Posted July 28, 2014 [B]Aniu, [/B]bardzo mi przykro z powodu utraty szczeniaka. Musisz czuć się skrzywdzona przez los - ja bym się czuła i to potwornie, zwłaszcza jeżeli wyczekiwałaś długo tego momentu. Nie mniej jednak - uszy do góry. Daj sobie trochę czasu i wtedy zadecyduj czy czekasz na nowy miot z tej hodowli czy będziesz szukała czegoś na "tu i teraz". ;-) Quote
Skyy Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 Dzisiaj zarezerwowałam piękną charcią obrożę dla pharosi z Modnej Kozy! :loveu: Quote
Ania :) Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Wczoraj dałam crakle ball Leonowi i przy zabawie zgniótł tą "piłke" co była w środku :( dobrze, że z zewnątrz ta guma (czy co to tam jest) się trzyma ładnie ;) Quote
Gezowa Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Taaak, pisałam, że plastik twardy, ale jak się pies wkręcił to masakra ;) U nas też w jednej wgniecione już. Ktoś wrzucił tutaj albo w zabawkowych hitach, jak przerobił crackle balla na piłkę na sznurku :P Ten wierzchni materiał wydaje się spoko i faktycznie może się fajnie nadać. Quote
Ania :) Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Leon jest zakochany :D cały czas nosi tą piłkę w pysku, albo sam ją popycha pyskiem/łapą i biega :P a jak idzie się położyć, to razem z piłką i często po prostu na niej leży :lol: Piłkę na sznurku mamy jedną była w gratisie na zooplusie do karmy, myslałam, że to jakieś gó.no będzie, ale trzyma sie ładnie, kolor z piłki trochę zszedł a sznurek zerwał się teraz nie dawno bo się mocno szarpaliśmy (tzn tej rączki już nie ma, ale sznurek dalej w piłce).. początkowo myślałam, że po 10min będzie po piłce, ale nie :) Quote
Skyy Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 Oto obroża, którą zarezerwowaliśmy! :loveu: [IMG]http://i58.tinypic.com/2pttpgk.jpg[/IMG] Quote
Skyy Posted August 7, 2014 Author Posted August 7, 2014 Jak szkoda? Różowa najlepsza! Były w innych kolorach i różnych wzorach. ;-) Quote
Paulina94 Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 [B]Skyy[/B], bardzo ładna obróżka :cool3: Quote
Dioranne Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Nie przepadam za różowym, ale wyobraziłam sobie tą obrożę na pharosi i stwierdzam, że będzie wyglądać cudnie... :loveu: Quote
Recommended Posts