Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po pierwsze - piękne foty kopareczki :loveu:

Po drugie - co do maluszków - jeśli psiak jest słabszy niż reszta to potrzebuje specjalnych względów - musicie sami przystawiać go do cyca. Najlepiej jak najpierw przystawicie na chwilę innego szczeniaka ktory sobie spokojnie radzi a potem odstawicie i przystawicie słabeusza - będzie mu łatwiej z takim 'odetkanym' ;) To są jeszcze za male pieski chyba, zeby jadły jakieś preparaty mlekozastępcze.... Lepiej po prostu mu pomóc. Jak wiecie,ze zliza sie czas zarcia to podtykajcie maluszka bo sam sobie nie poradzi i rodzeństwo go wyprze ! Moim zdaniem mozecie podtykać go częściej niz inne maluszki - jest słaby i potrzebuje więcej! Mam nadzieję, ze wszystko będzie gites :loveu:
Jak tam idzie szukanie domków na malców ? Mają wątek na dogo?

Pozdrawiamy sobotnio:loveu:

Posted

Nie, takie jak dla dzieci też się nie nadaje! Są specjalne psie, ktoś juz pisał, ze moze RC? Ale najlepiej wg mnie pomóc maluchowi się dopchac!

A w ogóle to jest dobrz i zgrabnie napisany artykuł w aktualnym "Przyjacielu Psie" właśnie o pierwszych tygodniach życia maluszków, jak o nie dbać, jak karmić itp. Można przeczytać ;)

Posted

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]basiu... zaglondam... i nic nie moge pomöc w dziedzinie dokarmiania psiowych osesköw... ozesköw :roll: [/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]i zara sie cofam bo dopadly mnie sluchy ze byly fotki maluchow....[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]pozatym fotki nadmorskiej zo£zy widzia£am :multi::multi:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=#0000ff]a tera sie cofam ;)[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]nooo... juz widzialam i zaczelam czytac i wymieklam.....[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]rasowy=rodowodowy:mdleje: sorry ale wymieklam....[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]pies czy rasowy czy rodowodowy czy drogi czy darmowy... jak nie trafi do NORMALNEGO w£aciciela ... i tak nie jest wykluczone ze nie trafi do schronu.... [/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]znam milion DARMOWYCH koondlöw :roll:ktore sä lepiej traktowane i majä sie o niebo lepiej i sä bardziej kochane ni RASOWY/RODOWODOWY zakupiony dla snobizmu....[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]a tera mnie zlinczujcie.... :diabloti:[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

[quote name='clockwork'][B][FONT=Arial][COLOR=blue]nooo... juz widzialam i zaczelam czytac i wymieklam.....[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]rasowy=rodowodowy:mdleje: sorry ale wymieklam....[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]pies czy rasowy czy rodowodowy czy drogi czy darmowy... jak nie trafi do NORMALNEGO w£aciciela ... i tak nie jest wykluczone ze nie trafi do schronu.... [/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]znam milion DARMOWYCH koondlöw :roll:ktore sä lepiej traktowane i majä sie o niebo lepiej i sä bardziej kochane ni RASOWY/RODOWODOWY zakupiony dla snobizmu....[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]a tera mnie zlinczujcie.... :diabloti:[/COLOR][/FONT][/B][/quote]
[COLOR=DarkOrange][B]LINCZUJE CIE TY DUSZO NIECZYSTA!:evil_lol:

NIe no żartuje jestem takiego samego zdania jak ty:loveu:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='emdziolek'][COLOR=darkorange][B]LINCZUJE CIE TY DUSZO NIECZYSTA!:evil_lol:[/B][/COLOR]

[B][COLOR=darkorange]NIe no żartuje jestem takiego samego zdania jak ty:loveu:[/COLOR][/B][/quote]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]o masz... no to dogomaniaki zlinczujom nas we dwie :eviltong::eviltong:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]ZA KOONDLE... bo je kochamy :diabloti::diabloti: a powinny trafic do schronu :diabloti::diabloti:[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

[quote name='clockwork'][B][FONT=Arial][COLOR=blue]o masz... no to dogomaniaki zlinczujom nas we dwie :eviltong::eviltong:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]ZA KOONDLE... bo je kochamy :diabloti::diabloti: a powinny trafic do schronu :diabloti::diabloti:[/COLOR][/FONT][/B][/quote]
[COLOR=DarkOrange][B]Kto uważe że koodle powinny trafić do schronu??:mad: no kto??
:chainsaw:

FiKACIE!??:2gunfire: Nie wiecie z kim zadzieracie bo MY z MAdzialeną będziemy bronić koondluf i obijemy wsim ryjoki którzy ufarzają ze moje koffciane koondelki mają być w schronie:bad-word::snipersm:

Madziu nie damy sie co nie??
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='emdziolek'][COLOR=DarkOrange][B]LINCZUJE CIE TY DUSZO NIECZYSTA!:evil_lol:

NIe no żartuje jestem takiego samego zdania jak ty:loveu:[/B][/COLOR][/quote]

[quote name='clockwork'][B][FONT=Arial][COLOR=blue]o masz... no to dogomaniaki zlinczujom nas we dwie :eviltong::eviltong:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]ZA KOONDLE... bo je kochamy :diabloti::diabloti: a powinny trafic do schronu :diabloti::diabloti:[/COLOR][/FONT][/B][/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]o masz a ja miałam 2 koondle :placz::placz::placz:
teraz mam rasowego goopka i więcej bym z papiórami psa nie kupiła :shake:
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

E ? Clockwork? O co Ci chodzi ? :roll:
Czy ktoś na dogo 'dyskryminuje' kundelki? :roll:
Mam rasowego (czyli rodowodowego) psa i nie uwazam się za snoba.

Basiu, jak tam Zuzol & maluchy? :loveu:

Posted

[quote name='emdziolek'][COLOR=darkorange][B]Kto uważe że koodle powinny trafić do schronu??:mad: no kto??[/B][/COLOR]
[B][COLOR=darkorange]:chainsaw:[/COLOR][/B]

[B][COLOR=darkorange]FiKACIE!??:2gunfire: Nie wiecie z kim zadzieracie bo MY z MAdzialeną będziemy bronić koondluf i obijemy wsim ryjoki którzy ufarzają ze moje koffciane koondelki mają być w schronie:bad-word::snipersm:[/COLOR][/B]

[B][COLOR=darkorange]Madziu nie damy sie co nie??[/COLOR][/B]
[/quote]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]ja sie nie dam.... na pewno nie przed slubem :evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B]

[quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial][COLOR=red][B]o masz a ja miałam 2 koondle :placz::placz::placz:[/B][/COLOR][/FONT]
[B][FONT=Arial][COLOR=red]teraz mam rasowego goopka i więcej bym z papiórami psa nie kupiła :shake:[/COLOR][/FONT][/B]
[/quote]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]wiecej nie kupuj alu :cool1: po ci kolejne .... :eviltong:[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

[quote name='clockwork'][B][FONT=Arial][COLOR=blue]ja sie nie dam.... na pewno nie przed slubem :evil_lol:
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[COLOR=Red]....o Nasza Ty dziewico ..........orleańska :eviltong::eviltong::eviltong:[/COLOR]
[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]wiecej nie kupuj alu :cool1: po ci kolejne .... :eviltong:[/COLOR][/FONT][/B][/quote]
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]kupie se 2 CHIMOCZKA :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a z papiórów to mi brak prawa jazdy :diabloti:
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

no jak tam spacerteczek ?? my sie wylamalismy bom chorzy :evil_lol::evil_lol:

Basiu moze czegos mi barkuje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
dajcie no jakies fotki ze spaceru :P moze w nastepny weekend sie spotakmy na spacerek??

Posted

[quote name='an_bzik']E ? Clockwork? O co Ci chodzi ? :roll:
Czy ktoś na dogo 'dyskryminuje' kundelki? :roll:
Mam rasowego (czyli rodowodowego) psa i nie uwazam się za snoba.

Basiu, jak tam Zuzol & maluchy? :loveu:[/quote]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]an_bzik...[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]jak ci wytlumaczyc o co mi chodzi :hmmmm:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]hmmm ...po pierwsze nie twierdze ze TY jestes snobem... 60% wlascicieli psow rodowodowych kupuje je bo takie wlasnie kocha.... ale 40% na pokaz... bo pies rasowy/rodowodowy jest cool...[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]powiem tak... mam BANDOGA.... nie ma papierow, kupilam go za przyslowiowa zlotowke.... odkad siedze na dogo slysze non stop:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]- "Z RODOWODEM?" ile za niego dalas??[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]- nie, bez papierow i prawie za darmo[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]- eeee... to kundel[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]slyszalam to setki razy i TYLKO NA DOGO :roll:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]gdybym nie kochala mojego psa najbardziej na swiecie, bylabym snobem juz dawno oddalabym Clockworka do schronu, zeby jako nastepnego kupic papierowego psa i byc wielbiona na dogo .... [/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]mniej wiecej o to mi chodzi ;)[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

[quote name='clockwork'][B][FONT=Arial][COLOR=blue]an_bzik...[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]jak ci wytlumaczyc o co mi chodzi :hmmmm:[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]hmmm ...po pierwsze nie twierdze ze TY jestes snobem... 60% wlascicieli psow rodowodowych kupuje je bo takie wlasnie kocha.... ale 40% na pokaz... bo pies rasowy/rodowodowy jest cool...[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]powiem tak... mam BANDOGA.... nie ma papierow, kupilam go za przyslowiowa zlotowke.... odkad siedze na dogo slysze non stop:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]- "Z RODOWODEM?" ile za niego dalas??[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]- nie, bez papierow i prawie za darmo[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]- eeee... to kundel[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]slyszalam to setki razy i TYLKO NA DOGO :roll:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]gdybym nie kochala mojego psa najbardziej na swiecie, bylabym snobem juz dawno oddalabym Clockworka do schronu, zeby jako nastepnego kupic papierowego psa i byc wielbiona na dogo .... [/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]mniej wiecej o to mi chodzi ;)[/COLOR][/FONT][/B][/quote]

w 100% popieram

Posted

Jakie cholerne 40% właścicieli psów rasowych? :-o Z mojego doświadczenia wynika, ze własnie jak ktoś chce psem tylko przyszpanować to kupuje sobie taniego "rasowego bez rodowodu" (bo przypomina rasę:p) z pseudohodwli (tym samym wspierając ten zalosny i okrutny proceder) i twierdzi,ze ma psa rasowego a jak ktoś mu powie, ze to kundelek (TO NIE JEST NEGATYWNE OKREŚLENIE!) to wielce obrażony. To zadna obraza, tylko po prostu stwierdzenie faktu ! A jak ktoś się za to obraża, to moze własnie jemu przeszkadza , ze nazywają jego psa kundelkiem,moze wlasnie ta osoba uwaza, ze kundelek = obelga dla psa :-o

Psy rasowe to naprawdę malutki odsetek psów w Polsce.
Najwięcej jest kundelków w schroniskach i psów pseudorasowych.

Brałaś swojego psa ze schronu, z adopcji czy z pseudohodowli?

To 'ee to kundel' nie świadczy w zaden sposob, ze ktokolwiek tutaj dyskryminuje kundelki! Ale twierdzenie, ze istnieją psy rasowe bez rodowodu jest po prostu brakiem szacunku dla prawdziwych hodowców, ktorzy wkladaja kupę pracy i milosci w hodowlę, w wyeliminowanie wad, w doskonalenie walorów danej rasy. Popieranie produkcji (bo inaczej tego sie nie da nazwać) 'rasowych bez rodowodu' jest popieraniem męczenia zwierząt i zarabiania na nich. Takie są fakty...

Ale wg mnie jak się kupuje psa to są 2 drogi dobrego wyboru :
-schronisko/adopcja kundelka
- hodowla (ergo szczeniak z rodowodem)

Rasowy = Rodowodowy. Tak jest. I nie ma to nic wspólnego z dyskryminacją mieszańców. Ta akcja tak naprawdę właśnie im służy. Jakby nie było popytu na pseudorasowe psy to nie byloby też przepełnionych schronisk. Bo ludzie mieliby właśnie te dwie powyższe drogi wyboru. Żadna z nich nie jest lepsza, zadna gorsza.

Pozdrawiam ;)

I nie zauważyłam, zeby na dogo panowała jakaś sekta psów rasowych :-O

Posted

[quote name='an_bzik']Jakie cholerne 40% właścicieli psów rasowych? :-o Z mojego doświadczenia wynika, ze własnie jak ktoś chce psem tylko przyszpanować to kupuje sobie taniego "rasowego bez rodowodu"
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]tak... mam psa dla szpanu - nie ukrywam....[U][SIZE=4]JEDYNY[/SIZE][/U] BANDOG w promieniu 100km :diabloti:[/COLOR][/FONT][/B]
(bo przypomina rasę:p) z pseudohodwli (tym samym wspierając ten zalosny i okrutny proceder) i twierdzi,ze ma psa rasowego a jak ktoś mu powie, ze to kundelek (TO NIE JEST NEGATYWNE OKREŚLENIE!) to wielce obrażony. To zadna obraza, tylko po prostu stwierdzenie faktu ! A jak ktoś się za to obraża, to moze własnie jemu przeszkadza , ze nazywają jego psa kundelkiem,moze wlasnie ta osoba uwaza, ze kundelek = obelga dla psa :-o

Psy rasowe to naprawdę malutki odsetek psów w Polsce.
Najwięcej jest kundelków w schroniskach i psów pseudorasowych.

Brałaś swojego psa ze schronu, z adopcji czy z pseudohodowli?
[B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=blue]z pseudohodowli :cool1: i jest zdrowy, zadbany, kochany :cool1:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
To 'ee to kundel' nie świadczy w zaden sposob, ze ktokolwiek tutaj dyskryminuje kundelki! Ale twierdzenie, ze istnieją psy rasowe bez rodowodu jest po prostu brakiem szacunku dla prawdziwych hodowców, ktorzy wkladaja kupę pracy i milosci w hodowlę, w wyeliminowanie wad, w doskonalenie walorów danej rasy.
[B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=blue]znam 666 psow z papierami w najblizszym moim otoczeniu, ktorzy praktycznie nie wychodza od weta, bo psu wiecznie cos dolega :roll:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
Popieranie produkcji (bo inaczej tego sie nie da nazwać) 'rasowych bez rodowodu' jest popieraniem męczenia zwierząt i zarabiania na nich. Takie są fakty...
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]znaczy z racji czego uwazasz ze moj pies meczy sie ??? i kto na nim zarabia/zarabia£?? bo ani ja, ani gosc od ktorego go wzielam, ani weterynarz, bo oprocz szczepien praktycznie wogole nie musimy tam bywac :razz:[/COLOR][/FONT][/B]

Ale wg mnie jak się kupuje psa to są 2 drogi dobrego wyboru :
-schronisko/adopcja kundelka
- hodowla (ergo szczeniak z rodowodem)

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]w takim razie- zlinczujcie mnie bo moj wybor byl do doopy... :roll:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]jestem zwyrodnialcem a nie dogomaniakiem :diabloti:[/COLOR][/FONT][/B]

Rasowy = Rodowodowy. Tak jest. I nie ma to nic wspólnego z dyskryminacją mieszańców. Ta akcja tak naprawdę właśnie im służy. Jakby nie było popytu na pseudorasowe psy to nie byloby też przepełnionych schronisk. Bo ludzie mieliby właśnie te dwie powyższe drogi wyboru. Żadna z nich nie jest lepsza, zadna gorsza.

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]czy Ty wzielas psa ze schronu??? kundelka?? obawiam sie ze nie.... ja tez nie... a moj pies jest rasowy- RASA BANDOG :diabloti:[/COLOR][/FONT][/B]

Pozdrawiam ;)

I nie zauważyłam, zeby na dogo panowała jakaś sekta psów rasowych :-O[/quote]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]a ja tak...[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]pozdroweczka ;)[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

[B][COLOR=Purple]yyy.. a o co się tu wszyscy tak biją?? :roll: :diabloti:

mam nadzieję, że to nie było coś do mnie... :roll: :cool3:

te małe szczeniorki - wiem, że nie są rasowe... nie zakumałam chyba do końca Madzialeny... w każdym razie... mnie chodziło o to, że być może trudniej będzie maluchom znaleźć domki, jeśli są zmieszane z inną rasą... ale mam nadzieję, że znajdą się tacy, co je pokochają:)
rasowe - tak - kupuje się - za sporą kasę... siostra Mariusza chce za te szczeniaczki 100 zł, bo zwrócą się koszty utrzymania maluchów (zwłaszcza, że były niespodziewane i siostrę niebardzo stać...) - poza tym... jak pisałam wcześniej - mamy nadzieję, że ludzie nie pożałują tych 100 zł - a jak komuś szkoda albo go nie stać, to również piesa nie wykarmi... (wiem, powtarzam się... ale mówię to, bo nie kumam naprawdę, z jakiego powodu taka dysputa się wywiązała :roll:)

a ja piesy kocham - bo są piękne, kochane, wierne... i mam gdzieś, czy papiery mają, czy nie

Zuzka jest kundelkiem i jest najpiękniejsza, bo jest naszą gadziną :loveu::loveu::loveu:

to tyle...

poodpisuję na resztę potem, tymczasem muszę zmykać...;)

SPACEREK Z BIMBRAMI BYŁ BOMBAAA!!:loveu:
Tyśki - żałujcie, że Was nie było:evil_lol:
po łące latały dwie torpedy: Zuzka i Bimber:cool3:, które zamieniały się czasem w zapaśników-podgryzaczy :cool3: :evil_lol:
Bimbra fascynował Zuzki ogon - pewnie dlatego, że sam nie ma, to była atrakcja :evil_lol:
w ogóle podobały mu się jej białe końcówki (czyt. ogon i łapki) i za te białe końcówki ją podgryzał - Zuzka nie pozostawała mu dłużna i gryzła go również po uszach, szyi.. i gdzie tam się trafiło :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

zdjątka i filmiki są - dzięki Bogu.. a właściwie dzięki Bimbrowej - bo nam padły baterie :splat::mdleje:
potem wstawię - Bimbrowa obiecała, że mi prześle:)
podsumowując: nasze "dzieciaki" bawiły się świetnieee!! oboje padli na pyski w swoich domkach:) zakumplowali się... są prawie tej samej wielkości i wagowo też podobnie, więc tym bardziej fajnie im się razem wariowało :evil_lol:

spacery - mam nadzieję - będą kolejne:) i mam też nadzieję, że Tyśki przestaną wreszcie dychać i też się dołączą:cool3:

tymczasem buziole, zajrzę tu jeszcze później;)

[/COLOR][/B]

Posted

Łojeju ale miałam do nadrabiania że hohoho.
Hej Basiu wymiziaj Zuzolkę odemnie.
Clockwork ja Cię nie zlinczuję:diabloti: moja suka to też bez papierów rasy Bokser:evil_lol:

Posted

[quote name='an_bzik']
To 'ee to kundel' nie świadczy w zaden sposob, ze ktokolwiek tutaj dyskryminuje kundelki! Ale twierdzenie, ze istnieją psy rasowe bez rodowodu jest po prostu[B] brakiem szacunku dla prawdziwych hodowców, ktorzy wkladaja kupę pracy i milosci w hodowlę, w wyeliminowanie wad, w doskonalenie walorów danej rasy.[/B] Popieranie produkcji (bo inaczej tego sie nie da nazwać) 'rasowych bez rodowodu' jest popieraniem męczenia zwierząt i zarabiania na nich. Takie są fakty...
[/quote]
Mam nadzieję, że nie jesteś tak naiwna i mówisz tylko o niektórych hodowcach. Zaglądasz czasami na PwP? [B]prawdziwych hodowców,[/B] do których można mieć szacunek można policzyć na palcach. Na PwP trafiaja psy z papierami odebrane "hodowcą" skrajnie wyczerpane, które w swoim życiu trzymane były w boksach i traktowane tylko i wyłącznie jako maszyna do robienia pieniędzy. Dlatego, jeżeli kiedykolwiek kupię psa z papierami to tylko z hodowli, którą znam i wiem jak potrafią zadbać o psy.

A teraz filmik z randki Zuzy z Bimbrem - "100% kundelków" ze schroniska:loveu::loveu::loveu:

[URL="http://s145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/?action=view&current=PIC_0543.flv"][IMG]http://s145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/th_PIC_0543.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Basiu, sorry, ze sie tu bijemy ale ... :roll:

Clockwork, ja powiedziałam co myślę. Widzę, ze nic nie dotarło.
Nie twierdzę, ze nie kochasz swojego psa.

Kto się męczy? Nie piszę, ze Twoj pies. Tylko suka, ktora w pseudohodowli musi rodzic co cieczkę, nie jest sprawdzana (ani ona ani 'tatuś') pod kątem chorób dziedzicznych, psychiki itp. Może Twoj pies jest zdrowy. Ale to, ze go kupiłaś, wsparło pseudohodowcę ktory ma gdzieś dobro psów i nie zna się na hodowli. Takie są fakty. Widzę, ze nie byłaś na dogo w wątku 'pseudohodowle' ? :crazyeye:
Może Twoj pies jest zdrowy.
Ale znam w cholerę przypadków, kiedy ludzie kupowali sobie takiego wlasnie psa a potem wydawali fortunę na jego leczenie, albo po prostu pies umierał. A pseudohodowca liczy kasę bo na szczepienie było mu żal.
Np. forumowa Waxy, ktora miala 'westika'. Po zakupie kontakt z hodowcą urwał się a piesek zachorował na parwo. (na ktore powinen byc wczesniej zaszczepiony a nie był) Po następnym roku (chyba, nie pamietam dokładnie), pies miał jakiś nawrót choroby czy coś i zmarł.

Na koniec powiem, ze nie chce się kłocić.
Może kiedyś zrozumiesz, tego Ci zycze, chociaz podejscie do sprawy masz żałosne. Przez pseudohodowle schroniska pękają w szwach. Ludzie szukają domów dla kundelków podczas gdy jacys idioci rozmnażają takie same kundelki , biorą za nie kase i wmawiaja ludziom, ze są rasowe.

Pokaz mi wątki ktore wskazuja na jakąs dyskryminacje kundelków przez dogomaniaków...

Radzę odwiedzić kilka mądrych stron...
[URL]http://www.stoppseudohodowcom.org/[/URL]
[URL]http://www.rasowy-rodowodowy.info/[/URL]
[URL]http://www.rodowod.republika.pl/[/URL]

Naprawdę mam nadzieje, ze zrozumiesz bo nie zalezy mi na gnojeniu ludzi tylko na uswiadamianiu ich.

Tak, Imbir,zaglądam trochę na pwp i wiem, ze takie przypadki się zdarzają, nie jestem naiwna. Ale wtedy to równiez są pseudohodowle. Po prostu nie bierze się psów z takich miejsc i bojkotuje się je.

EOT.

Posted

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]Basiu... absolutnie nie chodzi mi o ciebie i szczeniorki... niech znajda jaknajlepsze domki takie jak nasze... pomimo braku papierow....:loveu:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]chyba faktycznie mnie nie zrozumialas... no ale ty przeciez niczym JA...[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]masz kundla jak ja i kupilas go dla szpanu :diabloti: jak JA :eviltong:[/COLOR][/FONT][/B]
Napisał [B]an_bzik[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7395331#post7395331"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I] Z mojego doświadczenia wynika, ze własnie jak ktoś chce psem tylko przyszpanować to kupuje sobie taniego "rasowego bez rodowodu" [/I]

[I].....BASIENKO!!!![/I]
[I][B][FONT=Arial][COLOR=blue]przepraszam ze wywiazala sie u ciebie taka dyskusja... ale pewnie Tobie tez juz HODOFCY :cool1: obrabiaja doope ze znow szczeniaki z niekontrolowanej ciazy i sprzedacie je dla zysku ... itd itp. wyrazilam tylko swoje skromne zdanie zwyrodnialca- pseudodogomaniaka :diabloti: na temat RASOWY=RODOWODOWY :roll:[/COLOR][/FONT][/B][/I]
[I][B][FONT=Arial][COLOR=#0000ff]ze to jedyne psy ktore sa kochane- a przez nasze kundle schrony przepelnione.... [/COLOR][/FONT][/B][/I]
[I][B][FONT=Arial][COLOR=blue]Imbirkowa.... HODOWCY nie widza ze mnostwo papierowych HODOWLI to wlasnie ZYSK ZYSK ZYSK... i jeszcze raz zysk, ze jak piszesz kupe psow z takich miejsc dogorywa, bo sluza jedynie do rozrodu...w wielu HODOWLACH nie ma milosci... jest tylko kasa [/COLOR][/FONT][/B][/I]

Posted

Clockwork, nie kompromituj się tymi ciągłymi cynicznymi gadkami :roll:
Akurat te szczeniorki Basi, jesli nie doczytałaś były wynikiem zaniedbania sprawy przez schronisko - wydali sukę i nie powiedzieli, ze jest w ciąży. Więc w tym wypadku nie było żadnego specjalnego krycia dla kasy :roll:

Nie wytrzymam! Przez swoje posty obrażasz wielu prawdziwych hodowców :roll:

Dobranoc Basiu i Zuzanko :lol:

Posted

[quote name='clockwork']

[I].....BASIENKO!!!![/I]
[I][B][FONT=Arial][COLOR=blue]przepraszam ze wywiazala sie u ciebie taka dyskusja... ale pewnie Tobie tez juz HODOFCY :cool1: obrabiaja doope ze znow szczeniaki z niekontrolowanej ciazy i sprzedacie je dla zysku ... itd itp. wyrazilam tylko swoje skromne zdanie zwyrodnialca- pseudodogomaniaka :diabloti: na temat RASOWY=RODOWODOWY :roll:[/COLOR][/FONT][/B][/I]
[I][B][FONT=Arial][COLOR=#0000ff]ze to jedyne psy ktore sa kochane- a przez nasze kundle schrony przepelnione.... [/COLOR][/FONT][/B][/I]
[I][B][FONT=Arial][COLOR=blue]Imbirkowa.... HODOWCY nie widza ze [U]mnostwo papierowych HODOWLI to wlasnie ZYSK ZYSK ZYSK... i jeszcze raz zysk, [/U]ze jak piszesz kupe psow z takich miejsc dogorywa, bo sluza jedynie do rozrodu...w wielu HODOWLACH nie ma milosci... jest tylko kasa [/COLOR][/FONT][/B][/I][/quote]
[COLOR=Red][FONT=Arial][B]i z TYM zgadazam się w 10000% ....dlatego że mając własnie psa rodowodowego poznalam towarzystwo:diabloti:hodowców ......jak obrzucają się błotem , jak ubliżaja sobie nawzajem , jak podkładaja przysłowiowe świnie:angryy:....i niech nikt mi nie powie że pies z rodowodem nie choruje ...to tak jakby ktos mi tu powiedział ze szlachta nie chorowała:angryy:...mój rodowodowy wyciagnął już ze mnie tyle kasy że szkoda gadać ....na jedno leczenie poszło nam ok3000 zł ....:diabloti:....
poza tym niech mi nikt nie wmawia że rozmnazane psy są wolne od wad wrodzonych ....bądź nie są nosicielami chorób bo peknę ze śmiechu :diabloti:....mamy , mieliśmy na dogo i innych fo ...wiele takich przykładow ....
Wiem jak wyglądają najwspanielsze hodowle Yorkow ...gdzie na 50m2 tłoczy się ogrom klatek:diabloti:...tak one są kochane :diabloti::diabloti::diabloti:
zresztą wiele by pisać
Dlatego moj pies nie będzie wystawiany i nie będzie produkował papierowych szczeniaków ....
przepraszam alem się wzburzyła :oops:
[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='an_bzik']
Tak, Imbir,zaglądam trochę na pwp i wiem, ze takie przypadki się zdarzają, nie jestem naiwna. Ale wtedy to równiez są pseudohodowle. Po prostu nie bierze się psów z takich miejsc i bojkotuje się je.

EOT.[/quote]
Przepraszam Cię, ale od zawsze byłaś taka mądra? Kupując 11 lat temu mojego pierwszego boksera, czy 24 lata temu jamnika, nie wiedziałam o pewnych sytuacjach. Trafiłam, na dogo, bo są tu miłośnicy psów, bo szukałam dla siebie kolejnego psa. I wierz mi, że nigdzie oprócz dogo nie jest tak głośno o tym problemie i nigdzie, tak jak na dogo nie są potępiani ludzie którzy mają psy z pseudohowli. Część z nich kupiła je z czystej niewiedzy, a część tylko dlatego że się im podobały, ale kochają te swoje psiaki tak samo jak psy z papierami a może i bardziej. Nie potępiajcie ich i nie wytykajcie na każdym miejsu, że mają kundla. Nie róbcie złej atmosfery. Na dogo są miłośnicy psów - różnych. Wiedzą już (niektórzy), ze może popełnili błąd (chociaż lepiej, że kupili tego psiaka, niż zeby miał pójść pod "nóż" bo go nikt nie chciał kupić).

i żeby nie zaśmiecać wątku Zuzy, to kolejny filmik randkowy:loveu::loveu::loveu:
[URL="http://s145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/?action=view&current=PIC_0544.flv"][IMG]http://s145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/th_PIC_0544.jpg[/IMG][/URL]