Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W tym tygodniu (chyba w środę) przyjedzie do mnie piesek - [URL]http://imageshack.com/a/img69/337/e7zx.jpg[/URL]. Muszę się zastanowić, czy dam radę przyjąć dodatkowo Lilkę.

Posted

Dziewczyny,jeśli tylko hop wyrazi zgodę na zabranie Lilki do hoteliku to ja jestem ZA!

Musimy wziąćjednak pod uwagę ,że Lilka nie jest taką super adopcyjną suczką jak Dyzio.Jest większa,waży około 10kg,urody fajnej ale nie wybitnej tak jak Dyzio. Mała może zasiedzieć się w hoteliku dłużej niż Dyzio.Jeśli weźmiemy to wszystko pod uwagę,oczywiście za zgodą hop,chciałabym także pomóc Lilce.

Piszę o tym dlatego,że Lilka zostanie adoptowana przeze mnie,NIE CHCIAŁABYM ZOSTAĆ SAMA.Ja po prostu sama ,nie udźwignę kolejnego psa.
Mogę pomóc,oprócz stałej deklaracji,przekazując fanty na bazarek.
Chciałbym,żeby magenka była skarbnikiem Lilki.
I jeśli hop wyrazi zgodę,a Wy będziecie ze mną, to...działamy:lol:

Cała reszta ,w tym transport,który biorę na siebie jest do ustalenia.

Rozmawiałam dziś z domkiem Dyzia.Jest wszystko bardzo dobrze.Tak dobrze,że mały już dziś zaszczekał.Zrobił to zapewne z radości,kiedy zobaczył swoją opiekunkę po powrocie ze sklepu.Mam zaproszenie do domu Dyzia,jak tylko będę w Warszawie i...pewnie skorzystam.:lol:

Posted

Magenka, bardzo dziękuję.

[COLOR=#0000cd][SIZE=3][B]Przy okazji, jeszcze raz BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA POMOC PRZY ADOPCJI DYZIA,bez Was nie byłoby to możliwe.[/B][/SIZE][/COLOR]

Posted

[quote name='magenka1']zrobiłam właśnie przelew 190 zł dla hop
została na koncie 373 zł (stan na dzień 14.04.2014)[/QUOTE]

Post pierwszy zaktualizowany.

Posted

[quote name='Romka'] (...)

[COLOR=#0000cd][SIZE=3][B]Przy okazji, jeszcze raz BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA POMOC PRZY ADOPCJI DYZIA,bez Was nie byłoby to możliwe.[/B][/SIZE][/COLOR][/QUOTE]

[COLOR=#ff0000][SIZE=3]......................[B]Bo My Kochamy Dyzia :)

[/B][/SIZE]
[/COLOR][SIZE=2]Romka,[/SIZE] nie zostaniesz z Lilką sama. widzisz że jesteśmy chętne jej pomóc?! Była psia parka, rozbiłyśmy ją z konieczności. trzeba teraz pomóc białaskowi. Liczę się, że nie będzie to może tak szybka adopcja jak Dyzia, ale mam nadzieję na pozytyw.

Posted

Dobrze, przyjmę Lilę. Wierzę w szybką i szczęśliwą adopcję - jak w przypadku Dyzia. Tylko cena za dobę będzie trochę wyższa - 10zł (muszę uwzględnić wyższy koszt wyżywienia w przypadku Lilki). Jeżeli to akceptujecie, to sunia może się pakować.

Posted (edited)

Hej,hej jeśli wszystko dobrze pójdzie,a nie może być inaczej,to Lilka pojedzie do hop już w czwartek rano:lol:.Zgłosiłam małą do lecznicy,na sprawdzenie uszu,blizny po sterylizacji i pazurków.

Edited by Romka
Posted

święta już spędzi u Hop! to może wstrzymam się z ogłaszaniem jej już po świętach, gdy będą ładne zdjęcia od Hop i coś więcej dowiemy się o niej?

Posted

Myślę,że dobry pomysł...ja funduję małej wyróżnienie na tablicy i gumtree.Dasz znać do kogo mam wysłać pieniądze.:lol: Miesięczne to koszt 75zł

Posted

[quote name='magenka1']zrobiłam właśnie przelew 190 zł dla hop
została na koncie 373 zł (stan na dzień 14.04.2014)[/QUOTE]

Przelew dotarł. Dziękuję.

Posted

[quote name='Romka']Hej,hej jeśli wszystko dobrze pójdzie,a nie może być inaczej,to Lilka pojedzie do hop już w czwartek rano:lol:.Zgłosiłam małą do lecznicy,na sprawdzenie uszu,blizny po sterylizacji i pazurków.[/QUOTE]

[quote name='docha']święta już spędzi u Hop! to może wstrzymam się z ogłaszaniem jej już po świętach, gdy będą ładne zdjęcia od Hop i coś więcej dowiemy się o niej?[/QUOTE]
wspaniałe wiadomości :)
Lilka,nawet nie przypuszczasz,co ci tu cioteczki szykują :)
a zdjęcia Hop! są śliczne,więc chyba warto poczekać parę dni !
czy Lilka ma swój wątek na dogo ?

Posted

[quote name='Toska1'](...)
czy Lilka ma swój wątek na dogo ?[/QUOTE]

Tak. właśnie jesteśmy na nim:)

Myślę, że jak już Lilka będzie fizycznie u Hop, to Romka zmieni tytuł i doda zdjęcie Lilki jak pierwsze w 1 poście ( teraz jest jeszcze Dyziulek na czele wątku)

Posted

To może ja jeszcze wyjaśnię co miałam na myśli pisząc wyróżnienie.Chodzi mi o wyróżnione ogłoszenia.Na gumtree to koszt 50zł a na tablicy teraz olx chyba,to koszt 25zł.Widać je przed wszystkim innymi ogłoszeniami.Ktoś kto szuka psiaka, widzi je jako jedne z pierwszych.Podany koszt to koszt za miesiąc wyróżnienia.Takie ogłoszenie zwiększa szansę Lilki na adopcję.Jeśli Ziutka będzie chciała wyróżnić ogłoszenie to musi najpierw zapłacić.
Czyli zamawiamy pakiet ogłoszeń a na tablicy i gumtree wyróżnione,pozostałe będę zwykłe i już za kilka dni przykryją je kolejne ogłoszenia i wtedy znów trzeba Lilce powtórzyć ogłoszenia zwykłe.

Posted

Nie ma sensu od razu wydawać sporej sumy na wyróżnienia ogłoszeń. Można spróbować ogłosić sunię standardowo, a jak nie będzie odzewu, to zainwestować w wyróżnienia. Tylko najpierw Lilka musi do mnie dotrzeć, muszę ją chociaż trochę poznać i zrobić jej zdjęcia. Taka kolej rzeczy. ;)

Cieszę się, że wśród fanek Dyzia jest też kilka osób zainteresowanych losem Lilki. Może nie jest tak urocza jak Dyzio, ale też zasługuje na szansę i pomoc. :)

Posted (edited)

Nie ma sprawy,ale propozycja nadal aktualna.:lol:

Dyzio i Lilka mają nadal aktywne wyróznienie do 21 kwietnia zrobione przez Jarę.Mają je razem.

[URL="http://olx.pl/oferta/lilka-2letnia-suczka-szuka-nowego-domu-CID103-ID5l8Yj.html"]http://olx.pl/oferta/lilka-2letnia-suczka-szuka-nowego-domu-CID103-ID5l8Yj.html

Wczoraj ,chyba Jara zmieniła tytuł .
[/URL]

Edited by Romka
Posted

[quote name='hop!']Nie ma sensu od razu wydawać sporej sumy na wyróżnienia ogłoszeń. Można spróbować ogłosić sunię standardowo, a jak nie będzie odzewu, to zainwestować w wyróżnienia. Tylko najpierw Lilka musi do mnie dotrzeć, muszę ją chociaż trochę poznać i zrobić jej zdjęcia. Taka kolej rzeczy. ;)

Cieszę się, że wśród fanek Dyzia jest też kilka osób zainteresowanych losem Lilki. Może nie jest tak urocza jak Dyzio, ale też zasługuje na szansę i pomoc. :)[/QUOTE]

No przecież nie wszyscy chcą psiaka z długim włosem :) Wiadomo, ze takiemu trzeba poświęcać więcej czasu a i co jakiś czas do gromera trzeba na obcięcie iść. Więc i Lilka znajdzie swój dom tylko trzeba się przygotować na to, ze pewnie nie tak szybko jak Dyzio. A możne akurat nas ktoś zakochany w małej mile zaskoczy ?;)

Posted

Lilka jedzie jutro o 8 30.O tej porze wyjeżdżamy ze schroniska,więc u hop będziemy około 9 30-10 00:lol: Hop prosiła,żeby przyjazd Lilki był rano.