maxishine. Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 [quote name='magdabroy']Poka co kupiłaś :)[/QUOTE] Najlepiej na psie :lol: Quote
marta1624 Posted June 1, 2014 Author Posted June 1, 2014 Te rzeczy kupowałam x czasu temu ;) Ale foty wstawię jak zrobię bo jeszcze chyba nie dawałam ;) Quote
Baski_Kropka Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Różowa obróżka? Mhmm ja mam fazę na neony. Ale różowego bym samcowi nie założyła pomimo ogromnego dystansu do sprawy :D :D :D Ty masz dziewuszkę to super :D Quote
marta1624 Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 Dzień doberek ;) Właśnie wróciłam z zakupów pro psich, jako że są już na samym surowym (przestały jeść babci i mamy zupę, strajk :D). A teraz leżą koło lodówki i czekają czy coś spadnie ;) Quote
marta1624 Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 Tak ;) Zrobiły strajk głodowy ;) Więc mama skapitulowała i powiedziała że może jednak surowe jest lepsze ;) Daję całe ratki, skrzydełka, z udek wyciągam tą dużą kość (przekonałam się do mniejszych kości drobiowych ;)). Jedynie mam nadzieję że tragedia się nie dzieje na smaczki w postaci suchej karmy? Wiadomo nie ilości hurtowe ;) Quote
*Magda* Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Poszukaj też skrzydeł indyczych, szyjek z indyka ;) Ja kupuje też serce i wątróbkę z indyka (nie tylko z kurczaka). Jak masz możliwość, to niech jedzą jak najwięcej różnych mięs :) Quote
marta1624 Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 No muszę się rozejrzeć za innym mięsem, bo tutaj w okolicy to biednie :shake: Jedynie szyje z indyka :shake: A wieprzowiny daję mało, bo nie do końca służy ;) Quote
Oscar Patric Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 z wieprzowiny w ogóle z rezygnuj,Synek jest obecnie tylko na króliku,jeżeli chodzi o mięso Quote
Baski_Kropka Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Jak ja bym miała karmić surowizną to nie wiem doprawdy gdzie bym kupowała surowe :/ Wszędzie dostępne są tylko "podstawowe" produkty... :/ Quote
marta1624 Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 Hejka ;) Unikatowydiament z wieprzowiny daję tylko kości, bo mam za darmo ;) Ale muszę dzielić na max 1 dziennie, potem robią się zatwardzenia :shake: Ogony w ogóle powodują zatwardzenia :shake: Z reguły daję kurę/indyka, to im służy. Rzadziej podroby drobiowe ;) Baski u mnie super nie jest, ale trochę kombinuję ;) W okolicy nie mam dostępu do solowych kości albo czegokolwiek z cielęciny czy królika, sam drób i wieprzowina. Muszę jeszcze poszukać w dalszej okolicy ;) Bo moje kicaje są nieruszalne ;) Quote
Ty$ka Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 BARF jest super, szkoda że moja rodzinka tego nie podziela. I to mówię ja jako osoba niejedząca mięsa, w domu jestem nazywana heretyczką :lol: Jedynym minusem jak dla mnie barfowania (pomijając już kwestię dostępności - zawsze można pojechać gdzieś dalej i kupić w hurtowych ilościach, jeśli ktoś ma dużą zamrażarkę) to właśnie kwestia nagradzania psa. Tak samo myślę, że można psu "spalać miskę", ale nie wiem jak to by dokładnie wyglądało w praktyce. Ciasteczka mięsne w postaci suszonego mięsa? ;) Quote
marta1624 Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 Mnie doradzali ciasteczka, np. wątróbkowe czy serowe ;) Ale na razie na spacerach daję suche. W takich ilościach to nie sądzę że narażam psy na hiperwitaminozę ;) Co do rodzinki- moi też byli bardzo przeciwni. Tata się nie wtrąca, ale mama i babcia starej daty nie mogli się przemoc, bo jak to bez zupy? Ale pomogły mi psy- urządziły strajk głodowy :D I mama skapitulowała, że może jednak to surowe nie jest złe, psy lubią i im służy ;) Quote
kalyna Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Na Barfie można zrobić bardzo fajne nagródki. My spalamy miskę, jak mamy ścinki mięsne. Mają jakiś szereg komend i dostają kość. Najlepsze są też surowe podroby. Ale to to w domu. Bo u nas idzie bardzo dużo parówek, a i suchą tez czasem dostaną. Nigdy nie wiedzą, co to będzie, coby wprowadzić różnorodność, a i wszystko ma być nagrodą. No, ale to trzeba dobrać jaką karmę mogą dostać :diabloti: Można kupować mięso dla psów i robić z tego kuleczki ;) Nic strasznego, skoro my sobie radzimy, to u Wy dacie radę ;) Quote
marta1624 Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 My dopiero mamy początki, ale wczuwam się w rolę ;) Już widzę co mniej więcej służy moim a co nie, jedynie chciałabym utrzymać suchą karmę jako smaczki- jest mi z tym wygodnie, zwłaszcza że wychodzę z reguły z kilkoma psami, z czego jeden jada tylko suche, a właścicielka nie pozwala dawać nic innego :roll: Więc znaczki w postaci brit care chciałabym zostawić. A przy garstce dziennie hiperwitaminoza nie powinna nam grozić (mam nadzieję ;)) Quote
*Magda* Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 [quote name='unikatowydiament']z wieprzowiny w ogóle z rezygnuj,Synek jest obecnie tylko na króliku,jeżeli chodzi o mięso[/QUOTE] Na barfie nie podaje się tylko jednego rodzaju mięsa, więc sam królik odpada ;) Quote
marta1624 Posted June 3, 2014 Author Posted June 3, 2014 No zakupy porobione ;) Niestety zabawek było mało w TK maxx, piłkę na sznurku wzięłam i bumerang do wody ;) Niestety nie było piłek tenisowych Chuckit w moim rozmiarze i chyba przejazd jeszcze do innego, bo je chciałam. I chciałam takie 2 piłki rozmiar M bez sznurka i też nie było :placz: Za to Lucek dostał szelki siodełkowe za 40zl :D Quote
*Magda* Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 No to zaszalałaś :D A tak poza tym, to cześć :) Quote
marta1624 Posted June 3, 2014 Author Posted June 3, 2014 Hejka ;) Ja jeszcze zaszaleję, jak kupię tamte piłki :D Jeśli je gdzieś znajdę :D Quote
*Magda* Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 To szukaj, szukaj :) A ja czekam, kiedy będę zrobione szelki dla Tory, ale na razie Marta milczy :roll: Quote
marta1624 Posted June 3, 2014 Author Posted June 3, 2014 A zamówiłaś już czy na wycenę czekasz? Quote
*Magda* Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 Wycenę już mam, zamówienie złożyłam ;) Poprosiłam o dane do przelewu i czekam :roll: Jak się do piątku nie odezwie, to będę ją molestować :diabloti: Quote
Recommended Posts