marta1624 Posted September 18, 2014 Author Posted September 18, 2014 Hejka mamusiu ;) Zdjęcia są na aparacie, wybaczcie ale nie mam siły dodawać dzisiaj ;) Mam za to pytanie- wprowadził się na osiedle nowy pijaczek ze swoim psem, duży Donek. Niestety, pies agresywny. Lata sobie luzem po osiedlu, dzisiaj rano podobno zaatakował kundelka, a po południu na moich oczach sąsiadkę z kundelką. Atakuje nie z dominacji, zabawy- on stara się ugryźć (na szczęście kaganiec ma, przynajmniej na razie). Boję się, że pewnego dnia napotkam tego psa bez kagańca :( Policja podobno zawiadomiona, ale jutro miałam iść tam na spacer z kol (do leśniczówki, ale trzeba przejść przez osiedle gdzie on od rana biega, kiedy pan pije). I teraz mam problem- nie wiem czy rezygnować ze spaceru, czy iść. Gazu nie mam, jedynie scyzoryk, ale tym to ja nic nie zrobię. Jak myślicie- czy zamiast gazu mogę dezodorant wziąć? Albo jakieś inne pomysły? Nie chciałabym, żeby pies np. oślepł, ale nie chcę czekać aż pan po piciu zapomni mu kagańca założyć :( Quote
łamAga Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Ja niestety Ci nie pomogę , ale na prawde musicie uważać żeby ani psom ani wam nic sie nie stało , bo bydle rzuci się na wasze psy a wam też moze sie oberwac jak bedziecie próbowały je ratować :unsure: Quote
marta1624 Posted September 18, 2014 Author Posted September 18, 2014 Ja niestety Ci nie pomogę , ale na prawde musicie uważać żeby ani psom ani wam nic sie nie stało , bo bydle rzuci się na wasze psy a wam też moze sie oberwac jak bedziecie próbowały je ratować :unsure:No właśnie trochę się boję :/ Ale kurcze nie chcę rezygnować ze spaceru bo on biega. U mnie w mieście to zawsze spokojnie, był 1 incydent kiedy komuś uciekły amstaffopodobne coś i zagryzły 1 psa, a pogryzły 2 (miałam szczęście że mojej nic nie zrobiły, bo podleciały do nas ale poszły dalej). Teraz jest kolejny "nowy", którego lepiej nie spotkać :( A widzę że pod sklepem o dziwo nie było dzisiaj psów przywiązanych (zazwyczaj kilka jest) więc chyba ludzie się boją- tam "bywa" właściciel :/ Jutro wezmę dezodorant, nie chcę go używać ale jak ruszy w naszą stronę to się nie zawaham. A jak go zobaczę to wezwę policję :/ PS. Od jutra południa znowu mam 3 psa, Majkę. Babcia postanowiła wyjechać z moim tatą ;) Quote
*Magda* Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Dezodorant bym odpuściła, bo nawet sobie możesz zrobić krzywdę jak psikniesz "pod wiatr" :/ Masz jakiś pojemnik po płynie z dozownikiem? Nalej tam wody ;) Jak psikniesz psu wodą w oczy albo w nos, to powinien odpuścić, a krzywda mu się nie stanie :) A z rana, dla pewności bym jeszcze na policję zadzwoniła ;) Niech patrol przyjedzie :) Quote
Talia Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Weź sobie jakiś psi łańcuszek czy coś co robi hałas. Czasem wystarczy rzucić obok psa i da nogę. Quote
marta1624 Posted September 19, 2014 Author Posted September 19, 2014 Dzięki dziewczyny za rady. Niedługo wyruszam na spacer, mam łańcuszek,wodę, a i na policję planuje zaraz zadzwonić ;) Quote
marta1624 Posted September 19, 2014 Author Posted September 19, 2014 Wróciłam :) Na szczęście nic nie było mi potrzebne, pies się nie pojawił :) Nie wiem czy to przez zgłoszenia na policji, czy pan gdzieś sobie "odpoczywa", ale na szczęście go nie było ;) A spacer się udał, psiaki wróciły całe brudne :D Quote
łamAga Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Hejka :) super że wróciłyście całe i zdrowe ;) Quote
marta1624 Posted September 19, 2014 Author Posted September 19, 2014 Hejka Aga ;) No jesteśmy całe, a zaraz wyruszamy nad zalew :) Tylko muszę całą trójkę ogarnąć :p Quote
marta1624 Posted September 19, 2014 Author Posted September 19, 2014 Dzień doberek ;) Dam zdjęcia, a co ;p Najpierw 2 obróżki nowe (z 4 :)) I z wyjazdu: Quote
łamAga Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Śliczne te obróżki na modelach :loveu: widoki też piękne :loveu: Quote
Guest wolfheart Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 http://i58.tinypic.com/ifv7td.jpg uroczo :loveu: Quote
marta1624 Posted September 19, 2014 Author Posted September 19, 2014 I akwa Abika z nowym kołowrotkiem i legowiskiem, no i mchem ;) : Quote
marta1624 Posted September 19, 2014 Author Posted September 19, 2014 Śliczne te obróżki na modelach :loveu: widoki też piękne :loveu: http://i58.tinypic.com/ifv7td.jpg uroczo :loveu: Dziękuję :loveu: Mam jeszcze fotki z dzisiaj, ale dam kiedy indziej ;p Quote
łamAga Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Świetny mieliście ten wypad ;) fotki rewelacja :loveu: Quote
marta1624 Posted September 19, 2014 Author Posted September 19, 2014 Świetny mieliście ten wypad ;) fotki rewelacja :loveu: Ale słodzisz :grins: Quote
łamAga Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Ale słodzisz :grins: Noo zawsze 2 łyżeczki :P Quote
marta1624 Posted September 19, 2014 Author Posted September 19, 2014 Noo zawsze 2 łyżeczki :P Ja 1,5 łyżeczki :p Quote
Recommended Posts