Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 496
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo piękne słowa, myślę, że ona czuje jak mocno wszyscy w nia wierzymy. Uściskaj ją :loveu:

giselle4 napisał(a):
to Sniezka jest aniołkiem i chce aby jeszcze miała dobre zycie
aby pamiętała odchodząc ze była kochana:)

Posted

ja zas wierze ze pomozeci mi
Ona juz wstaje kiedy widzi mnie
wychodzi z posłanka i je
pieknie je.
Jutro powinny byc leki na stawy
wiec bedziemy dalej sie kurowac.
Jestem pewna ,jestem
ze teraz da jeszcze komus szczescie
aby tylko ktos ja pokochał:)

Posted

Ja mogę DT zaproponować, tylko ta odległość, napewno chciałybyście mieć śnieżkę bliżej

giselle4 napisał(a):
ja zas wierze ze pomozeci mi
Ona juz wstaje kiedy widzi mnie
wychodzi z posłanka i je
pieknie je.
Jutro powinny byc leki na stawy
wiec bedziemy dalej sie kurowac.
Jestem pewna ,jestem
ze teraz da jeszcze komus szczescie
aby tylko ktos ja pokochał:)

Posted

dzisiaj wstała i wyszla do mnie
i to jest wspaniałe
a jutro znowu bede blisko niej
Teraz musze sie dopytac czy musi byc wysterylizowana
zanim Fundacja jej bedzie chciała pomoc
zaszczepiona i odrobaczna bedzie na bank.
Sterylizacja jest u nas w 100%
ale nie chce jej tak od razu męczyc ale jak
ma byc to tez bedzie wysterylizowana

Posted

Grażynko moja Aisha w wieku 11 lat doczekała się problemów zwyrodnieniowych kręgosłupa :( bierzemy przeciwzapalnie i przeciwbólowo Cimalgex 80 mg. 1 raz dziennie. Do tego na okrągło gotuje kurze łapki + 1 raz dziennie
[h=1]ARTHROVET HA COMPLEX - w tabletkach.[/h]Tu jest najtańszy. To solidna i sprawdzona firma. 90 tabletek niecałe 54 zł. Starcza na 3 miesiące.

http://allegro.pl/arthrovet-ha-complex-90-tabletek-promocja-zookrak-i4027437611.html

Posted

Martiko z poczatku tez tylko płakalam
ale jestem uparta
obiecalam jej ze bede codziennie i jestem
biegam miedzy moimi,swoimi,schroniskowymi i niczyimi zwierzętami
i całkiem mi z tym dobrze.
Moze fundacja zabierze do siebie
mam tez dwie propozycje hotelowania
dobre propozycje
tylko ze ja mam juz 5psow i jednego kota ktore utrzymuje z bazarkow
i boje sie ze pewnego dnia wszystko sie rozleci i psy wrocą do schronu
ale na razie pomagacie mi tak ze nie boje sie jutrzejszego dnia.
Sniezka tez da rady sie podniesc ...da zobaczycie

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Grażynko moja Aisha w wieku 11 lat doczekała się problemów zwyrodnieniowych kręgosłupa :( bierzemy przeciwzapalnie i przeciwbólowo Cimalgex 80 mg. 1 raz dziennie. Do tego na okrągło gotuje kurze łapki + 1 raz dziennie
ARTHROVET HA COMPLEX - w tabletkach.

Tu jest najtańszy. To solidna i sprawdzona firma. 90 tabletek niecałe 54 zł. Starcza na 3 miesiące.

http://allegro.pl/arthrovet-ha-complex-90-tabletek-promocja-zookrak-i4027437611.html
mi tez kazano kurze łapki gotowac
reszte zapisuje
i bardzo dziękuje

Posted

Apropo kurzych łapek to polecacie psiakom? Ja narazie gotuję serca i porcje.

giselle4 napisał(a):
mi tez kazano kurze łapki gotowac
reszte zapisuje
i bardzo dziękuje

Posted

oczywiście że tak. Pytałam o to nawet swojego weta - chirurga. Zapobiegają dysplazji stawów. Ja surowych nie podaje tylko gotuję z nich galaretkę. Zalewam łapki wodą i dodaje 6 dużych startych na tareczce marchewek. Do tego na sam koniec wsypuję 2 woreczki wcześniej ugotowanego ryżu. Zrobi się taka galaretka. Gotuję ok 2 godzin aż się zupełnie rozpadną :) na koniec usuwam tylko te długie kości :)
Moja Aisha je uwielbia :) w formie właśnie takiej galarety polecam !!!!! Na stawy kości to najlepsza rzecz.
Broń boże nie czekac aż naszego pupila dopadnie problem zwyrodnieniowy lub zapalenie stawów ...lepiej dmuchac na zimne i podawac od dziś :)

Posted

Kochana dzięki serdeczne za przepis od jutra zaczynamy gotowanie:multi:

Martika@Aischa napisał(a):
oczywiście że tak. Pytałam o to nawet swojego weta - chirurga. Zapobiegają dysplazji stawów. Ja surowych nie podaje tylko gotuję z nich galaretkę. Zalewam łapki wodą i dodaje 6 dużych startych na tareczce marchewek. Do tego na sam koniec wsypuję 2 woreczki wcześniej ugotowanego ryżu. Zrobi się taka galaretka. Gotuję ok 2 godzin aż się zupełnie rozpadną :) na koniec usuwam tylko te długie kości :)
Moja Aisha je uwielbia :) w formie właśnie takiej galarety polecam !!!!! Na stawy kości to najlepsza rzecz.
Broń boże nie czekac aż naszego pupila dopadnie problem zwyrodnieniowy lub zapalenie stawów ...lepiej dmuchac na zimne i podawac od dziś :)

Posted

Warto poczytac :)
Galaretka z kurzych łapek

Autor: Redakcja Animalia.pl, 2007-04-22
Wielu z nas zapewne słyszało o tym psim rarytasie, ale nie do końca wiedzieliśmy jak go przyrządzić. Jest to dosyć łatwe, ale dla tych co mają wrażliwe nosy może być mało przyjemne. Galaretka z kurzych łapek nadaje się dla psów w każdym wieku a szczególnie dla psów które szybko rosną, są masywne, mają problemy z łapami, stawami, kośćmi. Taka galaretka jest wspaniałym uzupełnieniem psich posiłków zarówno suchych jak i gotowanych przez nas. Należy również dodać, że mało który pies wzgardzi tymi smakowitościami.

Do przyrządzenia galaretki potrzebne są:

Kurze łapki – na początek tylko kilka sztuk (3-4)
ja osobiście gotuję od razu 4-5 kg ;)
Woda

Marchewka

Można dodać ząbek czosnku

Do garnka wkładamy kurze łapki pozbawione pazurów. Dodajemy posiekaną na kawałki marchewkę. Wszystko zalewamy wodą, tak aby kurze łapki były przykryte. Następnie gotujemy na małym ogniu przez około 2,5-3 godziny, do momentu aż mięsko z kurzych łapek zacznie rozpadać się na malutkie kawałki. Wtedy zdejmujemy garnek z ognia i wyciągamy z niego, albo za pomocą sitka, albo za pomocą własnych rąk, wszystkie długie kości. Następnie garnek odstawiamy do wystygnięcia. Uwaga nie odcedzamy wody. To właśnie ona stworzy wspaniałą galaretkę z mięskiem i marcheweczką. Ostudzoną psią potrawę wkładamy do lodówki. Następnego dnia galaretka jest już ścięta i można ją kroić nożem i dodawać do psich posiłków. Uwaga, jeżeli pies wcześniej nie jadał takich rarytasów nie serwujmy mu od razu „całej michy” galaretki. Może to skończyć się biegunką i gazami. Należy wprowadzać ją stopniowo – tak jak każdą nową karmę. Jednego dnia łyżeczka, trzeciego już dwie, itd. Galaretkę można podawać codziennie lub co drugi, trzeci dzień.

Galaretka z kurzych łapek jest prosta do zrobienia, smakowita i tania. Koszt kilograma kurzych łapek to około 1,5 zł. Galaretka jest bardzo dobra na stawy, chrząstki, kości. Jeżeli w naszej okolicy nie ma kurzych łapek. Można je zastąpić nóżkami cielęcymi lub wieprzowymi raciczkami.

Posted

betkak napisał(a):
Kochana dzięki serdeczne za przepis od jutra zaczynamy gotowanie:multi:

ciocia na pewno wyjdzie psiaczkowi na zdrówko :) a będzie wcinał że aż miło :) psiaki galaretkę z kurzych łapek wręcz uwielbiają :lol:

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Warto poczytac :)
Galaretka z kurzych łapek

Autor: Redakcja Animalia.pl, 2007-04-22
Wielu z nas zapewne słyszało o tym psim rarytasie, ale nie do końca wiedzieliśmy jak go przyrządzić. Jest to dosyć łatwe, ale dla tych co mają wrażliwe nosy może być mało przyjemne. Galaretka z kurzych łapek nadaje się dla psów w każdym wieku a szczególnie dla psów które szybko rosną, są masywne, mają problemy z łapami, stawami, kośćmi. Taka galaretka jest wspaniałym uzupełnieniem psich posiłków zarówno suchych jak i gotowanych przez nas. Należy również dodać, że mało który pies wzgardzi tymi smakowitościami.

Do przyrządzenia galaretki potrzebne są:

Kurze łapki – na początek tylko kilka sztuk (3-4)
ja osobiście gotuję od razu 4-5 kg ;)
Woda

Marchewka

Można dodać ząbek czosnku

Do garnka wkładamy kurze łapki pozbawione pazurów. Dodajemy posiekaną na kawałki marchewkę. Wszystko zalewamy wodą, tak aby kurze łapki były przykryte. Następnie gotujemy na małym ogniu przez około 2,5-3 godziny, do momentu aż mięsko z kurzych łapek zacznie rozpadać się na malutkie kawałki. Wtedy zdejmujemy garnek z ognia i wyciągamy z niego, albo za pomocą sitka, albo za pomocą własnych rąk, wszystkie długie kości. Następnie garnek odstawiamy do wystygnięcia. Uwaga nie odcedzamy wody. To właśnie ona stworzy wspaniałą galaretkę z mięskiem i marcheweczką. Ostudzoną psią potrawę wkładamy do lodówki. Następnego dnia galaretka jest już ścięta i można ją kroić nożem i dodawać do psich posiłków. Uwaga, jeżeli pies wcześniej nie jadał takich rarytasów nie serwujmy mu od razu „całej michy” galaretki. Może to skończyć się biegunką i gazami. Należy wprowadzać ją stopniowo – tak jak każdą nową karmę. Jednego dnia łyżeczka, trzeciego już dwie, itd. Galaretkę można podawać codziennie lub co drugi, trzeci dzień.

Galaretka z kurzych łapek jest prosta do zrobienia, smakowita i tania. Koszt kilograma kurzych łapek to około 1,5 zł. Galaretka jest bardzo dobra na stawy, chrząstki, kości. Jeżeli w naszej okolicy nie ma kurzych łapek. Można je zastąpić nóżkami cielęcymi lub wieprzowymi raciczkami.

gotuje same
ale przepis juz mam wiec od jutra do dzieła...dziękuje

Posted

lepiej i wysle ze dojdzie do wniosku ze po takim bydlaku nie warto plakac
Dzisiaj ostatni zastrzyk
Krolewna Sniezka
juz nie placze
dzisiaj kubek kefiru wypiła
zjadła makaron z mięskiem
teraz puszka i sucha została na wieczorne jedzonko

Posted

[quote name='giselle4']lepiej i wysle ze dojdzie do wniosku ze po takim bydlaku nie warto plakac
Dzisiaj ostatni zastrzyk
Krolewna Sniezka
juz nie placze

Tak trzymaj suniu. Są wokół Ciebie ludzie, którzy Cię naprawdę kochają i teraz masz po co żyć śliczna

Posted

[quote name='giselle4']lepiej i wysle ze dojdzie do wniosku ze po takim bydlaku nie warto plakac
Dzisiaj ostatni zastrzyk
Krolewna Sniezka
juz nie placze

Uwielbiam takie wiadomosci o Sniezynce:lol:
Zdrowej nam malenka :loveu: