Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no teraz mała trzyma się z dala od wanny bo wanna + kąpiel = o mój boże suszarka xP
pierwsza kąpiel sama w sobie nie była problemowa
ale jak użyłam suszarki to takiego jazgotu narobiła jak by ją kto ze skóry obdzierał XP

3 kąpiel i suszenie było już bardziej spokojne ale suszarka samo zło... i mop... i kliker XD

• 2 weeks later...
Posted

ostatnio staram się Doris nauczyć postaw na wystawy - mniej więcej wiec co i jak oglądam filmy z wystaw tej rasy ale...
nie mam pojęcia jak się za to zabrać T.T
biegać biega bardzo ładnie nie śpieszy się idzie równo i płynnie ale postawa to już trochę gorzej

Jeden z hodowców polecił mi stawiać na czymś psa - kołki czy cuś - żeby nauczyć postawy

Tak jest jak mam w ręku smaczka - nie specjalnie ję nim interesuje pomimo że to jej ulubiony
LugvHV5.jpg

A tak stoi gdy podstawiam jej pod nos Pasztet >.>
9xZWFbA.jpg

Nie mogę iść na wystawę z pasztetem xP

Posted

Jak kiedyś miałam myśli, żeby wystawiać Torę, to jedna hodowczyni doradziła mi właśnie, żeby mieć w palcach odrobinę pasztetu.

Może spróbuj mieć tylko zapach pasztetu na palcach, a nie całą puszkę ;)

Posted

Naucz ją komendy "stój" tak, że nie ma się ruszać. ;) Tak najczęściej się to robi. :)

• 2 weeks later...
Posted

Jak maluch dogaduje się z owczarkami? :)

Wspólne leżące wspaniałe, najbardziej mi się podoba :)

Posted

są bardzo fajnym połączeniem :)
Owczarki są delikatne ale i narwane
Silk jako że to terrier nie da se w kasze dmuchać :P i umie się dużym odgryźć ;) 

czasem podczas zabawy duże przesadzają co do "siły" ale Silk świetnie się broni albo zębami albo u mnie na kolanach ;)