Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj dziewczyna była pobudzona, na wstępnie wszystkim psom się oberwało, pysk jej się nie zamykał, wszystkie dokładnie obszczekane. Nawet Jokerowi na którego nigdy nie zwracała uwagi, ale się opanowała i poszliśmy na spacerek na polankę z Hebanem, Jokerem, Vernem i Batonem. A Atris bardzo się spodobała Vernowi, ale uczuć nie odwzajemniała i goniła młodego :evil_lol: Na mijane psy rzucała się bardziej niż zwykle.
Potem powrót do schroniska na obżarstwo :p ale nie tylko, bo mała opanowała komendę waruj. Skubana, szybko załapała ;) A potem kolejny spacerek do lasu, w trochę innym gronie bo zamiast Verna i Batona byli Pepa i Ciapek. Ooj z Ciapkiem nie przypadli sobie zbytnio do gustu, ale jak nie wchodzili sobie w drogę to spokojnie było. Na koniec, w schronisku usiadłyśmy na fotelu i Atris przeszczęśliwa bo była wygłaskana. Oczywiście myślała, że jest malutkim pieskiem typu york i siedziała mi na kolanach.

A, że aparat wzięłam to i fotki są ;)

Posted

Wczoraj wyszłyśmy trochę wcześniej niż wszyscy i Atris była zdziwiona jak po wyjściu ze schroniska nie miała kogo obszczekać :evil_lol: Ale potem to wszystko nadrobiła. Więc na początku poszłyśmy po Anetę na przystanek, byłyśmy trochę wcześniej więc poćwiczyłyśmy siadanie i warowanie i co mnie bardzo cieszy nie rozpraszała się zbytnio, a rozpraszaczy trochę było - samochody, ludzie przechodzący obok.
Potem wybraliśmy się na spacer na Borki w towarzystwie Jokera, Hebana, Pepy, Hefnera i Harry'ego. Ten ostatni oczywiście atrisowo powitany ujadaniem. Sam spacerek bardzo przyjemny, obyło się bez sprzeczek, tylko buczenie na obce psy. Dziewczyna się do mnie przywiązała i popiskuje jak dam smycz komuś innemu i odejdę na chwilę.
A po powrocie Atris zmęczona była to od razu, bez przeciągania wskoczyła do boksu.

Posted

Wczorajszy spacerek bardzo udany! Poszłyśmy w standardowym towarzystwie na polankę na Burowcu. Tym razem wzięłam długą linkę więc dziewczyna miała trochę więcej swobody. Korzystała z całej jej długości, ale pilnowała się i co chwilę przybiegała do mnie, na zawołanie prędzej czy później też przychodziła (no bo przecież dokładne obwąchanie ździbła trawy ważniejsze). Poćwiczyłyśmy też komendy i teraz jesteśmy w trakcie nauki podawania łapy. Pieszczoty też obowiązkowo były. A na psy standardowo wrzeszczała, nawet na yorka, który szedł drugą stroną ulicy, ale sprzeczek z nikim nie było. Do boksu całe szczęście już wskakuje bez problemów, chociaż pewnie to zasługa tego, że zaraz po wejściu tam dostaje garść parówek.

A taki mam zgrabny tyłeczek :evil_lol:

I gdzie ten wymarzony domek? :-(

Posted

Dzisiejszy spacerek baaardzo mokry. Dzisiaj dziewczyna miała lekkie adhd ;) I mam wrażenie, że jej "owczarkowata" natura się obudziła bo na spacerze cały czas wszystkich okrążała jakby chciałyśmy wszyscy w kupie szli :p Na psy oczywiście pyskowała.
Spacer krótszy niż zwykle, bo kurtka mi przemokła i "trochę" zmarzłam :( Ale jeszcze chwilkę posiedziałyśmy w schronisku, poćwiczyłyśmy komendy, no i oczywiście mokry, ubłocony pies ma największą ochotę na pieszczoty.
No właśnie wcześniej wróciłam do domu... i żałuję, bo chwilę po tym jak przekroczyłam próg mieszkania dostałam smsa z wiadomością, że Atris poszła do domu. Nie wiem, nic więcej, ale mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Liczę na to, że w sobotę wszystkiego się dowiem (ehh, że w czwartek tak długo mam zajęcia na uczelni...) W każdym bądź razie... Atris trzymaj się i bądź grzeczna!

• 2 weeks later...
Posted

Atris, a właściwie to już Saba w nowym domku ma się świetnie. Ma do dyspozycji dwupoziomowe mieszkanko. Do Pana bardzo przywiązana, usłuchana, w domu nie niszczy. Problemów brak. Pan stwierdził, że są idealnie dobrani. Chodzą razem wszędzie, nawet chodzi ze swoim właścicielem do jego pracy. Dowiedziałam się też, że zanim została zabrano to już wcześniej Pan był w schronisku i miał ją na oku ;)