Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jaś to pies w typie doga. Błąkał się w lesie zapewne wyrzucony przez "dobrych ludzi". Jest mniejszy i drobniejszy niż dog, ale charakter ma doży - uwielbia się tulić do ludzi, siadać na kolanach i dawać całusy:)
Jaś jest wykastrowany i obecnie w hoteliku czeka na Człowieka, który go wypatrzy i pokocha.

e94f4cd5ac0623be.jpg

• Upvote 1
Posted

[quote name='tu_ania_tu']zdjęcie z człowiekiem potrzebne i info jaki ma stosunek do innych psów[/QUOTE]

Oczywiście Aniu! Ale dajmy chwilę czasu Psanatorium, niech się rozejrzą, sprawdzą. Maciek da mi znać i wtedy uzupełnię informacje.

Posted

Ojej, jaki on jest podobny do [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/202032-Grafit-nareszcie-w-upragnionym-DS!!!-)?highlight=Grafit"]Grafita[/URL] :crazyeye:

Posted

Dziękuję za zaproszenie:p

Napiszę na razie tak na szybko bo czasu brak:
Jaś waży 32,3 kg. Dość wysoki, ale Sam to to nie jest:evil_lol:
Z tego co udało się na razie zauważyć:
- nie brudzi w nocy (ani w dzień)
- nie niszczy niczego
- ma apetyt
- troszkę chudawy
- psy za siatką obszczekuje, jeszcze nie wiadomo z jakim zamiarem
- na widok człowieka piszczy - domaga się uwagi / uwolnienia z boksu. Na smyczy idzie raczej normalnie i węszy.
- jest dość ruchliwy. Może typowe ADHD to jeszcze nie jest, ale wiele nie brakuje. Ogólnie niecierpliwy.

Nowe zdjęcia (z człowiekiem) będą. Sprawdzimy też jak się zachowuje z innymi psami i być może z kotami jeśli sytuacja pozwoli:)

Posted

[quote name='anetta']Ojej, jaki on jest podobny do [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/202032-Grafit-nareszcie-w-upragnionym-DS!!!-)?highlight=Grafit"]Grafita[/URL] :crazyeye:[/QUOTE]
Tez od razu pomyślałam o Graficie

Posted

został przypomniany wątek Grafita, to zacytuj co tam pisałyśmy

[quote name='tu_ania_tu']Marchewa, kurcze ten pies jak na moje oko to nie ma nic w sobie z doga[/QUOTE]

[quote name='tu_ania_tu']Przykre, ale prawda jest taka że z pomoca stowarzyszenia dogowego nie ma w ogóle szans na adopcję - przerabialiśmy już taki temat niestety[/QUOTE]

[quote name='vena&vivi']Można spróbować deklaracje zebrać. Powysyłać pw.
Wiecie dogi-adopcje powstały aby pomagac konkretnej rasie jakby "brały" wszystkie duże psy to za długo by nie pociągnęły.

Była taka sytuacja z Celestynem - strasznie długo trwało szukanie domku[/QUOTE]

mam nadzieję że nie sprawdzą się te słowa

Posted

Zapomniałem napisać, ale o tym na pewno już wiecie - Jaś jest bardzo towarzyski dla ludzi:)
Z wzięciem go na ręce (w celu zważenia) też nie było problemu:) Niestety sam na wadze się za bardzo kręcił.

Posted

[quote name='Maciek777']Zapomniałem napisać, ale o tym na pewno już wiecie - Jaś jest bardzo towarzyski dla ludzi:)
[B]Z wzięciem go na ręce (w celu zważenia) też nie było problemu[/B]:) Niestety sam na wadze się za bardzo kręcił.[/QUOTE]

Albo jesteś mocarz,albo Jaś malutki:-)
ile waży??

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Dzięki Maćku i przepraszam - nie zauważyłam, bo się dziś "zbazarkowałam" do imentu - wystawiłam dwa bazary:)[/QUOTE]
Nie ma za co:)
Już myślałem, że dogo wariuje bo Maryna też zapytała:p

2 bazary na raz to nie dla mnie:)

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Maćku!
Jak się sprawuje Jaś? Jaki jest do innych psów? Chcielibyśmy zacząć go ogłaszać...[/QUOTE]
Nie wiedziałem, że to tak na już:oops:
Pracę z wczoraj i tak jeszcze do domu zabrałem bo czasu nie było:shake: Dzisiaj i jutro mam wolne. Jak tylko wrócę to sprawdzimy:)

Posted

[quote name='Maciek777']Nie wiedziałem, że to tak na już:oops:
Pracę z wczoraj i tak jeszcze do domu zabrałem bo czasu nie było:shake: Dzisiaj i jutro mam wolne. Jak tylko wrócę to sprawdzimy:)[/QUOTE]

Nie, nie Maćku, to nie na już, tylko tak przypominam:) Gdyby było na już - dzwoniłabym.