agamika Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='Neris']Cholera a gdzie ten Kalisz?[/quote] powiedzmy ,że po srodku pomiędzy Poznaniem , Wrocławiem i Łodzią Quote
Neris Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 A ciężarne wolno w ogóle transportować? Już mi się wydawało, że jest niedobór świnek w stosunku do oczekujących domków... Quote
Evelin Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Aniu mnie też jest bardzo przykro z powodu Leosia...W tym roku straciłam 2 świnki...To bardzo smutne..Ale dobrze,że znalazł u Ciebie dobry domek... A gdzie ta świnka z kalisza ma przyjechać? Ma domek zaklepany? Quote
invictus hilaritas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='Neris']A ciężarne wolno w ogóle transportować? Już mi się wydawało, że jest niedobór świnek w stosunku do oczekujących domków...[/quote] nie wiadomo czy swinka jest w ciazy.. nie liczac Balbinki i jej dzieci do adopcji jest dziewuszka i 4 chlopakow.. chyba ze jakas swinke pominelam?? to mnie poprawcie.. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Te świnki,które potrzebują domku to gdzie one są?Pytam,bo pogubiłam się w wątku. Ela Quote
invictus hilaritas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Balbinka i jej dzieci- Warszawa 2 chlopcow z labor- Warszawa ? 4 letni chlopak - warszawa samiczka chrupka- Kalisz samiczka rozetka- Jordanów 60 km od Krakowa Quote
Evelin Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='Neris']A ciężarne wolno w ogóle transportować? [/quote] Czy wolno to ja nie wiem,ale moja Krysia jechała do mnie w ciązy z wrocławia (ale wtedy nikt nie wiedział,że jest ciężarna,była podejrzewana o płec męską..).Potem jeździła ze mną samochodem w transporterku... Przestała jeździć jak juz była bardzo gruba...Urodziła 3 zdrowe prosiaki.. Wydaje mi się,że jesli jest szansa wyciągnięcia świnki podejrzewanej o ciążę to warto Ja przetransportować w bezpieczne miejsce,gdzie ewentualnie spokojnie się oprosi... Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Czemu te wszystkie świnki sa tak daleko?:-( :shake: :-( :shake: :-( :-( :-( Ela Quote
pucka69 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 To Ty na końcu świata mieszkasz!:) Słuchajcie - kobieta ciezarna tez moze jeździć do pewnego momentu to i prośka chyba moze? Czy nikt nigdzie nie jedzie na wakacje? np. Czarne słoneczko jedzie do mnie w czwartek - prawie Białystok - W-wa. Moze tzreba przewieźć kogoś? Prosiaka znaczy? Quote
Evelin Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='waldi481']Czemu te wszystkie świnki sa tak daleko?:-( :shake: :-( :shake: :-( :-( :-( Ela[/quote] Odległość nie jest najważniejsza,predzej czy później jakis transport się znajdzie...Czasem az trudno uwierzyć ,że dogomańskie zwierzaczki takie odległości pokonuja...:lol: Odważę się i zapytam: czyżby potrzebny był kolega dla Melusia???:lol: Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Tak,myslę,że bedzie potrzebny kolega,żeby nasza rybka sie nie nudziała.Co kolega to kolega..Będę uwaznie obserwować wątek... Tak na koniec sierpnia myślę.. Ela Quote
Aniuś Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Ja też się nieco gubię w wątku... Co tu zajrzę to narasta kilka stron nowych postów i nie nadążam ;) Powiedzcie mi czy dzieci Balbinki to są już na świecie?? Jeśli tak to kiedy będzie można je adoptować?? O ile to w ogóle świnkodziewczynki, bo o takie nam chodzi... A może są już zaklepane dla kogoś...?? Quote
pucka69 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Balbina urodziła - 3 swinki. najprawdopodobniej 2 chłopaków i dziewczynka. Quote
Evelin Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Elurin,Pucka- kolega dla Mela Gibsona potrzebny...Czyli pod koniec sierpnia szykuje się kolejny domek dla swinkochłopca...pięknie,bardzo się cieszę... Quote
Elurin Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 [quote name='Aniuś']Ja też się nieco gubię w wątku... Co tu zajrzę to narasta kilka stron nowych postów i nie nadążam ;) Powiedzcie mi czy dzieci Balbinki to są już na świecie?? Jeśli tak to kiedy będzie można je adoptować?? O ile to w ogóle świnkodziewczynki, bo o takie nam chodzi... A może są już zaklepane dla kogoś...??[/quote] Tak, Balbinka w ubiegłą sobotę 21 lipca porodziła! Są 3 prosiaczki, 1 chyba dziewczynka i 2 chyba chłopców. Dziewczynka zwie się Andzia i ma chore oczko, powieka jej się zawija, powinno jej przejść do końca miesiąca. Chłopaki nazywają się Olek i Julek i są zdrowe. Płeć jest oczywiście na razie umowna, ale na moje oko to tak na 70-80% pewna. Adopcyjne będą za miesiąc najwcześniej. Ja Balbikę wiozłem na 3 tygodnie przed porodem z Piaseczna do W-wy (30 km) i na 2 tygodnie przed porodem do weta, ale to blisko. Świnkę w mało zaawansowanej ciąży można wozić. Na wszelki wypadek mogę spytać weta, jeśli to b. ważne. Quote
Aniuś Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='pucka69']Balbina urodziła - 3 swinki. najprawdopodobniej 2 chłopaków i dziewczynka.[/quote] Dzięki :). A... zaklepane są już?? Kiedy będą mogły być oddzielone od mamusi?? Kurcze, wracaliśmy z urlopu jak na skrzydłach (szczególnie córka). Na wyjeździe nie mieliśmy netu, więc nie wiedzieliśmy co się dzieje na forum... Córka nie mogła się doczekać przyjazdu do domu, bo... prośki będzie miała... A tu niespodzianka - prośków nie ma do września... :-o Czy gdzieś są zdjęcia Balbinki dzieci?? Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Czy może mogłabym poprosić oto,by kupił ktos dla Mela taki domek?Facet obiecuje,obiecuje i figa.Miał dla nas sprowadzić i guzik.Ja oddam pieniądze,a nie chce dłużej czekać.Co tu dużo ukrywać,facet ma nas w nosie:angryy: Na chwilę obecną Mel nie ma domku-ewidentnie zrobili nas z tym domkiem w konia...:angryy: Dlaczego w naszym mieście wszystko musi być takie utrudnione,nic nie jest normalne:angryy: Pomózcie mi proszę.... Ela Quote
invictus hilaritas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Anius sa proski, jak to nie ma.. ty chcesz samiczke czy samca? jedna czy dwie? Quote
pucka69 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 waldie - internetem sobie zamów! zdjęcia dzieci balbiny - stare zdjęcia- post 3194 na makabrze Quote
Evelin Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Niedawno zamawiałam w krakvecie i musze czekać 2 tygodnie na dostwę..i mogłabym jeszcze coś dozamówić....gdybym tylko wiedziała jaki domek to ma być..Plastikowy,drewniany? Quote
Elurin Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 [quote name='Aniuś']Dzięki :). A... zaklepane są już?? Kiedy będą mogły być oddzielone od mamusi?? Kurcze, wracaliśmy z urlopu jak na skrzydłach (szczególnie córka). Na wyjeździe nie mieliśmy netu, więc nie wiedzieliśmy co się dzieje na forum... Córka nie mogła się doczekać przyjazdu do domu, bo... prośki będzie miała... A tu niespodzianka - prośków nie ma do września... :-o Czy gdzieś są zdjęcia Balbinki dzieci??[/quote] Są, trochę wcześniej masz fotkę Andzi, a jeszcze wcześniej całej ekipy (post 957 tutaj). Jutro obfocę towarzystwo, to się napatrzysz. Słuchajcie, mam osobę chętną na obu chłopców - Felka i Antka. Myslę, że powinni iść do adopcji razem, to bracia i dobrze się ze sobą czują. Ayia, poproszę Cię o poczekanie do września. A może te myszki weźmiesz? Albo jakąś allegroświnkę? Quote
pucka69 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 anius! a moze taka swinke z kalisza? zaraz zdjec szukam Quote
Recommended Posts