BIANKA1 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Karena']:crazyeye: Bianko, ale może w zoo chociaż powiedzą jak go karmić.[/quote] On sam je brudząc przy tym jak świnia :cool3: Quote
BIANKA1 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='zasadzkas']Jeśli to mały dzik, to zadzwoń do najbliższego nadleśnictwa. Mój wujek leśniczy nie raz odchowywał małe dziki a potem puszczał w las.[/quote] A mnie prosili , żebym naprowadziła gdzie są dziki , bo najlepsze są pieczone w całości o wadze do 10 kg :mad:Niedoczekanie ich . Dziki mnie się nie boją , bo mnie znają . Nie oddam na pieczeń . Dawaj tego wujka :cool3: Zapytaj co mu dawać jeść .:oops: Quote
trolka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Zadzwoniłam do kolegi, który jest myśliwym i powiedział, że trzeba małego wypuścić, i to jak najszybciej, bo on raczej sobie poradzi. Trzymanie takich zwierząt w "niewoli" jest przestępstwem i można sobie narobić kłopotów. Jeżeli jego matki nie było w pobliżu to b. prawdopodobne jest to, że wpadła w jakieś wnyki. Jeżeli prosiak wygląda na bardzo małego to można zadzwonić do nadleśnictwa i oni się nim zajmą. Quote
BIANKA1 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='trolka']Zadzwoniłam do kolegi, który jest myśliwym i powiedział, że trzeba małego wypuścić, i to jak najszybciej, bo on raczej sobie poradzi. Trzymanie takich zwierząt w "niewoli" jest przestępstwem i można sobie narobić kłopotów. Jeżeli jego matki nie było w pobliżu to b. prawdopodobne jest to, że wpadła w jakieś wnyki. Jeżeli prosiak wygląda na bardzo małego to można zadzwonić do nadleśnictwa i oni się nim zajmą.[/quote] Wiem , że trzymanie dzikich zwierząt jest karalne . On jest malutki . Ma ze 2 kilo . Mleko pił ze smoczka . Jak sobie ma poradzić , skoro był tak głupi , że biegł za psami . Szukajcie azylu , takiego sprawdzonego na 100% Quote
trolka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='BIANKA1']Wiem , że trzymanie dzikich zwierząt jest karalne . On jest malutki . Ma ze 2 kilo . Mleko pił ze smoczka . Jak sobie ma poradzić , skoro był tak głupi , że biegł za psami . Szukajcie azylu , takiego sprawdzonego na 100%[/quote] Szukam szukam. Kolega jak dowiedział się ile to małe waży przeraził się i właśnie poszedł dzwonić po znajomych leśnikach Quote
BIANKA1 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='trolka']Szukam szukam. Kolega jak dowiedział się ile to małe waży przeraził się i właśnie poszedł dzwonić po znajomych leśnikach[/quote] To czekam . Quote
trolka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 a więc tak. Po prosiaka przyjedzie koleś z Akademi rolniczej, który ostatnio wykarmił takiego małego fąfla. Daje mu namiary na Ciebie Bianko :). Facet ma doświadczenie w wykarmianiu takich dzikich maluchów no i ma gdzie umieścić prosiaka ;) Quote
BIANKA1 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='trolka']a więc tak. Po prosiaka przyjedzie koleś z Akademi rolniczej, który ostatnio wykarmił takiego małego fąfla. Daje mu namiary na Ciebie Bianko :)[/quote] Super Mały wpitala psie chrupki i przekomicznie chrumka :evil_lol: Jak mam dać namiary ? mój telefon 0604 116 056 Z akademi to blisko Quote
trolka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 już podałam :). Ja tam koledze mówiłam, że sama możesz podrzucić prosiaczka, ale on powiedział, że facet będzie sam mógł podjechać po niego :). Jak zadzwoni, to się umówicie :) Quote
trolka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 my tu gadu gadu, a właśnie mojemu Czaśkowi, któryś ze świnkowych potworów zażarł kawałek ucha :roll:. Ech... Quote
invictus hilaritas Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Bianeczko ty to masz szczescie :) zwierzaki doslownie do Ciebie biegna ;) sliczny jest :) widze ze trolka juz zdzwonila gdzie trzeba no i maluszek juz bezpieczny bedzie :) Quote
BIANKA1 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Dzięki Trolka . Pan jutro rano przyjedzie po malca :loveu: Quote
trolka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 o to już wszystko jest omówione?? Superaśnie :D A podpowiedział coś na temat żywienia? Bo mi coś kolega wspominał o jakieś kaszy? i mleku 5x dziennie Quote
BIANKA1 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='trolka']o to już wszystko jest omówione?? Superaśnie :D A podpowiedział coś na temat żywienia? Bo mi coś kolega wspominał o jakieś kaszy? i mleku 5x dziennie[/quote] Mówił , żeby jadł co chce . Malec wypił z 200gram mleka ze spodka , nachlapał . nachrumkał , zrobił kepisz w kojcu i śpi :lol: Quote
invictus hilaritas Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 trzeba bylo cos doplacac? mamy sie zrzucic? :) Quote
Karena Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='invictus hilaritas']trzeba bylo cos doplacac? mamy sie zrzucic? :)[/quote] Pytajcie bezpośrednio admina. Quote
trolka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Bianko, a możesz pocykać jeszcze pare fotek prosiaczkowi? Jakoś nie mam okazji oglądać takich cudaków na co dzień :) Quote
Neris Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Mojej mamie wrzucono 6 takich maluchów na podwórko, odchowywała je na mleku i karmie dla prosiąt, ale potem jak się leśniczy dowiedział to policja, sąd i inne rozrywki ją spotkały... Quote
trolka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Neris']Mojej mamie wrzucono 6 takich maluchów na podwórko, odchowywała je na mleku i karmie dla prosiąt, ale potem jak się leśniczy dowiedział to policja, sąd i inne rozrywki ją spotkały...[/quote] ojej... :(, a jak to się skończyło? Quote
Neris Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Znalazłam dzienniarkę, która całą sprawę opisała i znaleźli się prawnicy, którzy pomogli. Jednak prosiaczki odebrano po odchowaniu i zawieziono do senatora Stokłosy. Zostala nam nadzieja, że nie przerobił ich na nic w swojej restauracji... Quote
seledynek Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Słodki dziczek :loveu: Cieszę się, że Caviarnia już działa. Quote
kalcia Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Bianko, ty to masz szczescie :crazyeye: Ale slodki i kochany malec :loveu: Mam nadzieje, ze pan sie nim dobrze zajmie i wypusci gdzies w bezpieczne, jak najdalsze od ludzi miejsce. Neris, a to dopiero.. Czlowiek chce dobrze i takie mu robia :/ Quote
trolka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 najfajniejsze jest to, że prosiaczek nie będzie sam i będzie się chował z drugą taką dziką sierotką :))) Quote
Recommended Posts