pucka69 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 do seledynka - tak, kochana, tak:) Ayia - a co to za świnka biszkoptowa, ta z banerka ? Quote
invictus hilaritas Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 to chyba jedna od gadziarzy.. dziewczyny ktos licytuje swinki !!! kto moze je wziasc? [URL]http://allegro.pl/item317663738_2_swiki_morskie_siostrzyczki_wypasiona_chata.html[/URL] Quote
Ayia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='pucka69']do seledynka - tak, kochana, tak:) Ayia - a co to za świnka biszkoptowa, ta z banerka ?[/quote] znalazlam ja w necie :oops: spodobala mi sie i pomyslalam ze mozna ja wykorzystac :roll: Quote
pucka69 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 a moze jakąś od gadziarzy dać? ja wiem ze ta śliczna - ale wiesz... ale to Twój baner :) Quote
Ayia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 moge i dac od gadziarzy nie widze zadengo problemu :cool3: tylko potrzebuje troche wyrazniejszych fotek aby mi latwo sie wyciela :evil_lol: wiesz na starosc juz oczy nie funkcjonuja poprawnie :lol: Quote
Neris Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='seledynek']Kalciu, Neris na DS bierze tylko 2 poczochrańce. Jeden poczochraniec to świnka dla aicrew, zobacz na Caviarnii, zostanie z Tobą trochę zanim nie znajdziemy jej transportu do Szczecina.[/quote] Jak to, zamawiałam 3 poczochrańce i nie było mowy o tym, że mam jakiegoś nie dostać. Quote
Korenia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='pucka69']no wlasnie korenia - po prostu je zwróć ;) ;) ;) [/quote] Tak już lece zwracać, jeszcze pocałuje w czółko! :razz: Quote
Neris Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='Neris']Ja bym chciała dziołchy nr 7,8 i 12, 7 i 8 to na 100% te co na mnie patrzyły a 12 to te nózie ze zdjęcia. czy mogę?[/quote] [quote name='seledynek']Neris myślałam, że chcesz na DS tylko dwie, czyżbyś zmieniła zdanie? :cool3: Myślę, że możesz. Czy to oznacza, że nie wybrałaś żadnej świnki z gromadki bebe, tak? Teraz Lexi musi podmienić świnki na dworcu z Elą.[/quote] O tu znalazłam o tym rozmowę... Quote
Korenia Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='Neris']O tu znalazłam o tym rozmowę...[/quote] Z tego co wiem świnka numer 12 została u Lexi TZta na DS. Quote
Elurin Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Neris- tak czy siak masz 4 poczochrańce do wyboru - w tym 1 albinosik:lol: Czytałem ten wątek na gazeta.pl... niezłe jazdy. Quote
Neris Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 No to szkoda, że nikt mnie o tym nie poinformował, bo ja czekałam na 3, a na rudą najbardziej bo to moja wymarzona. Quote
Elurin Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Ruda to chyba samczyk... Miałabyś czwartego do kolekcji:evil_lol: Quote
Korenia Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='Neris']No to szkoda, że nikt mnie o tym nie poinformował, bo ja czekałam na 3, a na rudą najbardziej bo to moja wymarzona.[/quote] Lexi to pisała na Caviarnii, w jej wątku o 15 uratownych. Quote
pucka69 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 jak to 4 poczochrane do wyboru? Przecież pokazywałeś mi dzis 3 poczochrane i dwa krótkowlose prosiaki, jak je do kalci wiozłeś??? Quote
pucka69 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Nerisku - przykro mi, że tak wyszło. Mogę w zamian dołożyc Ci gratis moja Wiktę ;)która jakos dobrego domku znaleźć nie może. Ona jest wprawdzie krótkowłsoa - ale za to jaka dzielna - uciekła z wiadra, w którym w zoo nosi sie karmę dla węży: [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/wh.jpg[/IMG] Quote
agamika Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 a ja mam prośbe :oops: bo widze ze wyprawa do [B]Neris[/B] sie szykuje, jakby sie dało przy okazji koszyk ten co Bazyli w nim przyjechał wsiąść do Warszawy :oops: , bo niedługo czeka mnie wyprawa z Bolkiem do weta (szczepienia ) a nie mam w czym go przenieść za bardzo . Koszyk później trafiłby do Pucki i do Krakowa ( jesli oczywiście jest to możliwe :oops: ) Quote
Elurin Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 No popatrz, Pucka, a jak wyjmowałem u Kalci świnie, to tylko 1 była gładka...Kudły drugiej w 10 min. urosły chyba:evil_lol: Quote
kalcia Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 no coz, 3 dlugowlose rozetki sa w jednej klatce, w drugiej jest typowa rozetka (ma boskie szorskie wloski ;P ) i gladkowlosa. Rozetka chyba dokuczala gladkowlosej w nocy, bo co sie budzilam, to piski byly, a teraz znow sie ganialy :crazyeye: Porobie im moze zdjecia, zeby bylo wiadome co ja mam i do kogo co idzie ode mnie ;) Quote
Elurin Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 No i jasne. Dla mnie rozety to też poczochrańce:lol: Quote
Zytka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Miałam nic nie pisać ale nie mogę sie powtrzymać. Bardzo żałuję że nie mogę wziąść tych dwóch małych potworku bo są śliczne. Jestem zła, że ze szkołą musiało wyjść w takim głupim momencie :angryy:. Jest mi bardzo przykro. Wiem że niektórzy w to nie uwierzą to jest szczere. Quote
kalcia Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 no coz, nie wiem czy to jest wiadome, ale albinosowata dlugowlosa swiniaczka to.. facet! :P no, jak dla mnie to facet ;) daje wiec fote, interes mu sie uniosl, bo wlazil na samiczke, jak razem ich puscilam na kanapie, wiec go zlapalam, zeby sie upewnic czy to panna.. no i nie wygladalo na panne :P [IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/P1010006-6.jpg[/IMG] z tego co udalo mi sie go obejrzec, to zauwazylam mala ranke jedna, swieza z tego co widze, wydaje mi sie ze sie drapal, albo zostal podrapany. sa tez za uszami widoczne biale cosie, jakby mu skora schodzila, sa male bardzo, no ale sa ;) pomyslalam ze opisze co widze... :oops: wiecej na temat innych swiniakow napisze jak je dokladnie obejrze i porobie zdjecia ;) Quote
BIANKA1 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Jeśli to była hodowla , to faceci muszą być :cool3: Będzie sporo świnek do adopcji :evil_lol: Quote
kalcia Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 okay, 3 dlugowlose rozety z jednej klatki sa juz po przegladzie ;) stan na dzis: 2 samiczki i 1 samczyk. samczyk albinos (zwroccie uwage na jego lapki, paluszki ma dziwne, moze mial zlamane? szczegolnie jego lewa lapka.. :-(): [IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/P1010001-9.jpg[/IMG] samiczki: [IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/p1010002-9.jpg[/IMG] [IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/P1010011-3.jpg[/IMG] co do stanu zdrowia.. mysle, ze ktos bardziej doswiadczony, albo wet o wiele wiecej powie ;) no ale... to co napisalam o samczyku w poprzednim moim poscie.. a co do samiczek, to wydaje mi sie ze ta jasna z kremowym pyszczkiem ma albo lupiez, albo innego rodzaju male biale cosie, ale ciezko dostrzec, bo ma biala siersc :o widzialam w jednym miejscu na skorze biale kropki, mysle, ze wet powinien dokladniej obejrzec, moze to tylko male kawalki wiorkow. ma strasznie dziwne/smieszne uszka.. takie oklaple bardzo do przodu :crazyeye: co do drugiej samiczki, to nic nie zauwazylam, zreszta strasznie sie wiercila i ciezko bylo ja w ryzach utrzymac. zmacalam im tez brzuszki, ale nic nie poczulam, wiec albo wczesna ciaza, albo zadna (w co watpie). Quote
APSA Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='kalcia'] [URL="http://s125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/?action=view¤t=P1010001-9.jpg"][IMG]http://s125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/th_P1010001-9.jpg[/IMG][/URL] [/quote]Piękny :) I ma zdecydowanie samczy wyraz pyska ;) Łapka faktycznie dziwna. Czy te uszy na końcach są postrzępione i kruche? Quote
kalcia Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 sa postrzepione, ale nie wydaja sie byc kruche, cokolwiek to znaczy :oops: niestety samczyk narazie musi byc z pannicami w klatce, kupie dzis granulatu, to go przerzuce do innej klatki ewidetnie tez gladkowlosa z rozetka nie moga sie dogadac :roll: rozetka tak ja przed chwila pogonila, ze gladkowlosa prawie wdrapala sie na sufit :angryy: Quote
Recommended Posts