Elurin Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 OK, Pucko - po ile się składamy? Pilne!!! Świnka do oddania W-wa Ursynów!!! [URL="http://www.gryzonie.info/viewtopic.php?f=51&t=25442"]Tutaj![/URL] Idzie za darmo, może trafić do węża! Mogę się skontaktowac, ale muszę mieć zapewniony DT. Samca parę dni potrzymam, ale panny nie mogę - świnie mi się pobiją... Quote
Elurin Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Poprawiłem, sprawdziłem, działa. Napisałem do tej osoby, ostrzegłem przed gadziarzami, czekam na odpowiedź. Seledynku - możesz wziąć świnkę na tymczas? Bez względu na płeć/ Quote
pucka69 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 z "podwiniętą Lapką" , "przejściowe" - wrrrrrrrrr Quote
Elurin Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 No właśnie... Tym bardziej malucha trzeba szybko brać i lecieć do weta, bo ta osoba chyba się nie wybierze. Boże, wyobraziłem sobie drugiego Iwanka:mad: Taaa, świnka, tanie to, małe, po co do weterynarza?:angryy: Ja się wrzodów dorobię wreszcie przez tych idiotów.:shake: Quote
seledynek Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Mogę wziąć nie mam już żadnych tymczasów. Jak będzie to samiczka to do pokoju taty dam. Quote
pucka69 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 tam tylko mail mozna napisac - elurinku - napiszesz? Quote
Elurin Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Napisałem, ze 2 godziny temu:evil_lol:. Czekam na odpowiedź. Dzięki, Seledynku! BTW, co z logo Klubu? Quote
Ayia Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 a moze by narysowac swinki przy stoliki z kawa? :evil_lol: akurat by pasowalo do nazwy forum :cool3::evil_lol: Quote
Karena Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 [quote name='Elurin']No właśnie... Tym bardziej malucha trzeba szybko brać i lecieć do weta, bo ta osoba chyba się nie wybierze. Boże, wyobraziłem sobie drugiego Iwanka:mad: Taaa, świnka, tanie to, małe, po co do weterynarza?:angryy: Ja się wrzodów dorobię wreszcie przez tych idiotów.:shake:[/quote] Chyba nie tylko Ty:evil_lol: Zbierzmy sie całą grupą i jedźmy do sanatorium :lol: P.S. Wysłałam maila do dr-a Garncarza z zapytaniem o cenę operacji. Co do logo - może poczekajmy na znajomą kimery? Te jej rysunki wyglądają niczego sobie mówiąc delikatnie :-) Nie to, żeby nie podobały mi się pozostałe loga, ale możemy zobaczyć co nam zaproponuje. Quote
Zytka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 A może logiem bedzie świnka siedzaca w filiżance? A i jeszcze jedno pytanie na klatke to po ile się skałdamy? Quote
seledynek Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 A właśnie, nie mam już żadnych tymczasów. Dzisiaj w ostatniej chwili okazało się, że rozetki mogą jechać i już są we Włocławku u Cerbi :multi: Quote
kalcia Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 dzis bylam w Anna Zoo w Galerii Mokotow i zauwazylam tam juz dorosla swinke siedzaca w duzym kroliczym terarium, z innymi krolikami. Raczej to nie jest swinka z tego ogloszenia: [URL]http://forum.cavia.pl/viewtopic.php?f=4&t=1671[/URL] To typowa rozetka. Jest na serio sliczna, tricolor, ciekawe rozmieszczenie kolorkow, wyglada na zadbana, ma sliczne rozetki. Zrobilam jej zdjecie komorka, stad kiepska jakosc >.> Moze ja ktos przygarnie? :/ Ja niestety nie moge, nie teraz ; ; [IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/Zdj_cie031.jpg[/IMG] Moja swinka okazalo sie, ma zlamana lapke, pani doktor powiedziala, ze zlamanie jest juz dawne i po prostu lapka sie zle zrasta (mam je 2 tyg i pewnie zlamala w zoologu, ja bardzo uwazalam na ta lapke, bylam z nia od razu u weta, ale tamta pani - z tej samej kliniki - powiedziala ze to nic waznego >.> a dzis pani Wojtys orzekla ze zlamanie, krzywo sie zrastajace :angryy:). Opis "podwijania" bardzo pasuje do zlamania, albo zwichniecia :/ Quote
Karena Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 kalciu, przykro mi, że Twoja świnka ma złamaną łapkę. Czy coś da się z tym zrobić? Co zaleciła weterynarz? Quote
kalcia Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Pani Wojtys uznala, ze nie ma sensu swinki meczyc, bo zlamanie juz sie zrasta i zeby nastawic, trzebaby znow lamac :angryy: Swiniak sobie radzi, nie kuleje, biega i fika. Jedyne co jest widoczne, to ze lapka sie inaczej uklada od drugiej i czasem ja wlasnie "podwija". Dodatkowo swiniaki (oba) maja ogromny deficyt wit c, najwyrazniej matka tez miala deficyt :angryy: Ahh te zoologi... Takusia ma sie lepiej, wyglada lepiej, jest tez bardziej zwawa. Bestyjek za to jest mniejszy... i ma zeby w strasznym stanie :placz: Mam podawac wapno, devikap dodatkowo do wit c. Pani Wojtys uznala, ze Bestyjek jest mniejszy, bo wlasnie to zlamanie sprawilo, iz caly organizm zaczal w leczenie tego zlamania inwestowac, zamiast w rosniecie :-( Ale teraz maja dobry domek, bede sie nimi opiekowac, za 2 tyg kolejna wizyta ;) Quote
Elurin Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Kalciu, trzymam kciuki. Pomóc Ci z nimi jakoś? Potrzebujecie czegoś? K...a!!!:angryy: P......ne zoologi!!!:2gunfire: Przepraszam, musiałem! Seledynku, to gratuluję! Jak Ci się mieszka bez dodatkowych prośków? Co do logo, to przypominam, że rozmawiamy o logo Klubu, nie forum! Nadal czekamy na "świnki przy kawie", ale logo KPŚ, a w przyszłości Stowarzyszenia, powinno chyba być trochę inne, n'est pas? Quote
Zytka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Kalcia to nie jest ta sama świnka bo długowłosa czeka na bródnie i chciałam bym kupić domek ale pieniedzy już brak :-(. A mogę brać świnkę na tymczas (jedną) albo adoptować tylko że samiczke.:multi: Mama pozwoliła powiedziała że woli to niż mieć chomika.:shake: Mamy kogoś z Krakowa : [URL]http://www.swinkimorskie.com/forum/viewtopic.php?t=1146[/URL] Quote
Evelin Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Też się złożę ,żeby tylko świnkę ratować...ludzie bywają beznadziejni... Quote
seledynek Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Z uwagi na to, że nie mam innych tymczasów załatwiłam moim świnkom klatkę 100tkę :cool3: Obecnie stoi na moim biurku, żeby miały ze mną ciągły kontakt (zajmuje calutkie biurko :crazyeye:) Lucuś już grucha jak go miziam :loveu: Ogólnie prośki już się mnie tak nie boją jak wcześniej, ale jednak oswajanie to żmudny i długi proces. Lucusiowi ładnie się zagoił brzuszek, ale nadal ma wzdęcia i lekkie stany zapalne w obrębie jamy brzusznej. A wczoraj to dwa prośki wskoczyły do jednego hamaczka i razem obok siebie tam leżały :loveu::loveu::loveu: Quote
Evelin Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Seledynku,czy ja dobrze rozumiem? Czy to Lotek i Totek pojechały do domu? do Włocławka? Do Cerbi?czy cos pokręciłam? Quote
Karena Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Kurcze, szkoda i tej z Warszawy i z Krakowa. Gdyby ktoś mógł je wyciągnąć. Jeżeli klatka będzie dla nich potrzebna, to jak najszybciej kupimy Pruszkowi i możemy wysłać tę od Elurina, jest spora. Quote
Zytka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Mała zmiana tematu:[URL]http://www.gryzonie.info/viewtopic.php?f=51&t=25441[/URL] ktoś może wziąśc na tymczas. Ja mam brak klatki bo pozyczam na chomiki a świnkowe mam. Karana a o która Ci chodzi z wawy ? Bo "mamy" trzy. Quote
seledynek Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 [quote name='Evelin']Seledynku,czy ja dobrze rozumiem? Czy to Lotek i Totek pojechały do domu? do Włocławka? Do Cerbi?czy cos pokręciłam?[/quote] Tak, właśnie dzisiaj pojechały. W ostatnim momencie dostałam wiadomość, że jest transport i świnki siedzą już u Cerbi w klatce :p Quote
Recommended Posts