Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OK, Pucko - po ile się składamy?
Pilne!!! Świnka do oddania W-wa Ursynów!!! [URL="http://www.gryzonie.info/viewtopic.php?f=51&t=25442"]Tutaj![/URL]
Idzie za darmo, może trafić do węża! Mogę się skontaktowac, ale muszę mieć zapewniony DT. Samca parę dni potrzymam, ale panny nie mogę - świnie mi się pobiją...

Posted

Poprawiłem, sprawdziłem, działa.
Napisałem do tej osoby, ostrzegłem przed gadziarzami, czekam na odpowiedź.
Seledynku - możesz wziąć świnkę na tymczas? Bez względu na płeć/

Posted

No właśnie... Tym bardziej malucha trzeba szybko brać i lecieć do weta, bo ta osoba chyba się nie wybierze.
Boże, wyobraziłem sobie drugiego Iwanka:mad: Taaa, świnka, tanie to, małe, po co do weterynarza?:angryy:
Ja się wrzodów dorobię wreszcie przez tych idiotów.:shake:

Posted

[quote name='Elurin']No właśnie... Tym bardziej malucha trzeba szybko brać i lecieć do weta, bo ta osoba chyba się nie wybierze.
Boże, wyobraziłem sobie drugiego Iwanka:mad: Taaa, świnka, tanie to, małe, po co do weterynarza?:angryy:
Ja się wrzodów dorobię wreszcie przez tych idiotów.:shake:[/quote]

Chyba nie tylko Ty:evil_lol: Zbierzmy sie całą grupą i jedźmy do sanatorium :lol:

P.S.
Wysłałam maila do dr-a Garncarza z zapytaniem o cenę operacji.

Co do logo - może poczekajmy na znajomą kimery? Te jej rysunki wyglądają niczego sobie mówiąc delikatnie :-) Nie to, żeby nie podobały mi się pozostałe loga, ale możemy zobaczyć co nam zaproponuje.

Posted

dzis bylam w Anna Zoo w Galerii Mokotow i zauwazylam tam juz dorosla swinke siedzaca w duzym kroliczym terarium, z innymi krolikami.
Raczej to nie jest swinka z tego ogloszenia: [URL]http://forum.cavia.pl/viewtopic.php?f=4&t=1671[/URL]
To typowa rozetka.
Jest na serio sliczna, tricolor, ciekawe rozmieszczenie kolorkow, wyglada na zadbana, ma sliczne rozetki.
Zrobilam jej zdjecie komorka, stad kiepska jakosc >.>
Moze ja ktos przygarnie? :/ Ja niestety nie moge, nie teraz ; ;
[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p76/kalcia0/Zdj_cie031.jpg[/IMG]

Moja swinka okazalo sie, ma zlamana lapke, pani doktor powiedziala, ze zlamanie jest juz dawne i po prostu lapka sie zle zrasta (mam je 2 tyg i pewnie zlamala w zoologu, ja bardzo uwazalam na ta lapke, bylam z nia od razu u weta, ale tamta pani - z tej samej kliniki - powiedziala ze to nic waznego >.> a dzis pani Wojtys orzekla ze zlamanie, krzywo sie zrastajace :angryy:). Opis "podwijania" bardzo pasuje do zlamania, albo zwichniecia :/

Posted

Pani Wojtys uznala, ze nie ma sensu swinki meczyc, bo zlamanie juz sie zrasta i zeby nastawic, trzebaby znow lamac :angryy:
Swiniak sobie radzi, nie kuleje, biega i fika. Jedyne co jest widoczne, to ze lapka sie inaczej uklada od drugiej i czasem ja wlasnie "podwija".

Dodatkowo swiniaki (oba) maja ogromny deficyt wit c, najwyrazniej matka tez miala deficyt :angryy: Ahh te zoologi...
Takusia ma sie lepiej, wyglada lepiej, jest tez bardziej zwawa.
Bestyjek za to jest mniejszy... i ma zeby w strasznym stanie :placz:
Mam podawac wapno, devikap dodatkowo do wit c.
Pani Wojtys uznala, ze Bestyjek jest mniejszy, bo wlasnie to zlamanie sprawilo, iz caly organizm zaczal w leczenie tego zlamania inwestowac, zamiast w rosniecie :-(
Ale teraz maja dobry domek, bede sie nimi opiekowac, za 2 tyg kolejna wizyta ;)

Posted

Kalciu, trzymam kciuki. Pomóc Ci z nimi jakoś? Potrzebujecie czegoś?
K...a!!!:angryy: P......ne zoologi!!!:2gunfire:
Przepraszam, musiałem!

Seledynku, to gratuluję! Jak Ci się mieszka bez dodatkowych prośków?
Co do logo, to przypominam, że rozmawiamy o logo Klubu, nie forum! Nadal czekamy na "świnki przy kawie", ale logo KPŚ, a w przyszłości Stowarzyszenia, powinno chyba być trochę inne, n'est pas?

Posted

Kalcia to nie jest ta sama świnka bo długowłosa czeka na bródnie i chciałam bym kupić domek ale pieniedzy już brak :-(. A mogę brać świnkę na tymczas (jedną) albo adoptować tylko że samiczke.:multi: Mama pozwoliła powiedziała że woli to niż mieć chomika.:shake:
Mamy kogoś z Krakowa : [URL]http://www.swinkimorskie.com/forum/viewtopic.php?t=1146[/URL]

Posted

Z uwagi na to, że nie mam innych tymczasów załatwiłam moim świnkom klatkę 100tkę :cool3: Obecnie stoi na moim biurku, żeby miały ze mną ciągły kontakt (zajmuje calutkie biurko :crazyeye:) Lucuś już grucha jak go miziam :loveu: Ogólnie prośki już się mnie tak nie boją jak wcześniej, ale jednak oswajanie to żmudny i długi proces. Lucusiowi ładnie się zagoił brzuszek, ale nadal ma wzdęcia i lekkie stany zapalne w obrębie jamy brzusznej. A wczoraj to dwa prośki wskoczyły do jednego hamaczka i razem obok siebie tam leżały :loveu::loveu::loveu:

Posted

Kurcze, szkoda i tej z Warszawy i z Krakowa. Gdyby ktoś mógł je wyciągnąć.
Jeżeli klatka będzie dla nich potrzebna, to jak najszybciej kupimy Pruszkowi i możemy wysłać tę od Elurina, jest spora.

Posted

Mała zmiana tematu:[URL]http://www.gryzonie.info/viewtopic.php?f=51&t=25441[/URL] ktoś może wziąśc na tymczas. Ja mam brak klatki bo pozyczam na chomiki a świnkowe mam. Karana a o która Ci chodzi z wawy ? Bo "mamy" trzy.

Posted

[quote name='Evelin']Seledynku,czy ja dobrze rozumiem? Czy to Lotek i Totek pojechały do domu? do Włocławka? Do Cerbi?czy cos pokręciłam?[/quote]

Tak, właśnie dzisiaj pojechały. W ostatnim momencie dostałam wiadomość, że jest transport i świnki siedzą już u Cerbi w klatce :p