Avaloth Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='Justa']Człowiek u dentysty jest taki bezbronny.. :diabloti: Nie przechodziłaś koszmaru ósemek? :mdleje: Ja zaczęłam właśnie z nimi walczyć niedawno..[/QUOTE] Współczuję. Pół moich najdłuższych wakacji życia zmarnowałam na pieprzone ósemki. 4* 45 min na fotelu, dookoła strzykawki, nożyczki, jakieś dziwne podważacze, wiertła i Bóg wie co jeszcze. A potem 3 dni chodzisz z opuchniętą twarzą i za każdym razem jak gryziesz coś twardego to czujesz dziąsła. Ja nigdy się dentysty nie bałam- od tych wakacji zaczęłam, ostatnio prawie zemdlałam przy znieczuleniu do najzwyklejszej plomby.. Co do tatuaży, mi się zawsze podobały, ale nigdy nie chciałam mieć. A Moli- piękna jak zawsze:loveu: chyba ze jest morka :diabloti: Quote
NightQueen Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 [quote name='dogomanka_']jesli chodzi o tatuaze to ja zawsze chcialam miec i od zawsze moja mama nie miala nic przeciwko, mowila, ze to moje cialo i ja z tym bede zyc :evil_lol: i tak planuje sobie zrobic teraz jakos, ale musze wymyslic gdzie i co dokladnie :) chyba na biodrze sobie zrobie, albo na kostce, albo tak jak ma Tepes psia lapke na stopie :)[/QUOTE] no i bardzo poprawne podejście do sprawy :loveu: hahah ja też mam psią łapę na stopie :evil_lol: [quote name='Justa']Człowiek u dentysty jest taki bezbronny.. :diabloti: Nie przechodziłaś koszmaru ósemek? :mdleje: Ja zaczęłam właśnie z nimi walczyć niedawno..[/QUOTE] siedząc na dużym skórzanym fotelu w studiu tatoo jest podobne wrażenie :evil_lol: tyle że możesz mówić Jakieś pół roku temu zaczął mi rosnąć ząb mądrości i bolało, całą szczenkę mi sparaliżowało :razz: ale kupiłam sobie żel na dziąsła dla dzieci i pomagał. Ale póki co ząb nie wyszedł więc jeszcze przyjdzie mi się z nim męczyć (oby w samotności bez dentysty) :p [quote name='dogomanka_']mojej kolezance zaczynaja 8 wychodzic to non stop opuchnieta chodzi i wszystko ja boli od tego, masakra jakas[/QUOTE] chyba wszystkich boli, a przynajmniej wszystkich których znam ;) A po co nam ta ósemka to ja nie wiem :mad: [quote name='Avaloth']Współczuję. Pół moich najdłuższych wakacji życia zmarnowałam na pieprzone ósemki. 4* 45 min na fotelu, dookoła strzykawki, nożyczki, jakieś dziwne podważacze, wiertła i Bóg wie co jeszcze. A potem 3 dni chodzisz z opuchniętą twarzą i za każdym razem jak gryziesz coś twardego to czujesz dziąsła. Ja nigdy się dentysty nie bałam- od tych wakacji zaczęłam, ostatnio prawie zemdlałam przy znieczuleniu do najzwyklejszej plomby.. Co do tatuaży, mi się zawsze podobały, ale nigdy nie chciałam mieć. A Moli- piękna jak zawsze:loveu: chyba ze jest morka :diabloti:[/QUOTE] nie opowiadaj mi takich rzeczy :mad: bo to jeszcze wszystko przede mną :placz: oj tam.. mokra M. wygląda hmm... dość specyficznie :diabloti: Quote
polciuaa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='NightQueen']no i bardzo poprawne podejście do sprawy :loveu: hahah ja też mam psią łapę na stopie :evil_lol: [/QUOTE] widze, ze ta lapa jest bardzo popularna :diabloti: Quote
Justa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='Avaloth']Współczuję. Pół moich najdłuższych wakacji życia zmarnowałam na pieprzone ósemki. 4* 45 min na fotelu, dookoła strzykawki, nożyczki, jakieś dziwne podważacze, wiertła i Bóg wie co jeszcze. A potem 3 dni chodzisz z opuchniętą twarzą i za każdym razem jak gryziesz coś twardego to czujesz dziąsła. Ja nigdy się dentysty nie bałam- od tych wakacji zaczęłam, ostatnio prawie zemdlałam przy znieczuleniu do najzwyklejszej plomby..[/QUOTE] Oj współczuję.. Ja na razie jestem po usuwaniu jednej, która wyrosła i okazało się, że nie ma dla niej miejsca i potem było już tylko gorzej. Dostałam szczękościsku do tego stopnia, że ledwo wkładałam łyżeczkę od herbaty do ust :diabloti: Wyrywanie było szybkie i przyjemne, bo nie trzeba było ciąć ani zaszywać dziąsła, po tygodniu już nie było śladu. Ale reszta cały czas tkwi, muszę wybrać się na pantonogram, żeby rozeznać się w sytuacji. [quote name='NightQueen']Jakieś pół roku temu zaczął mi rosnąć ząb mądrości i bolało, całą szczenkę mi sparaliżowało :razz: ale kupiłam sobie żel na dziąsła dla dzieci i pomagał. Ale póki co ząb nie wyszedł więc jeszcze przyjdzie mi się z nim męczyć (oby w samotności bez dentysty) :p [/QUOTE] Lepiej żeby wylazł i się go pozbyć jak jest na wierzchu niż w dziąśle :p Quote
Avaloth Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Moje niestety nie szły w górę, tylko bok (dwa leżały poziomo, dwa szły pod skosem), więc nie miały szans wyjść i trzeba było rozcinać.. Bo normalne wyrywanie, tak jak mówisz, aż takie złe nie jest. Wygląda wtedy podobnie jak mokry Snoopy :D Quote
Justa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='Avaloth']Moje niestety nie szły w górę, tylko bok (dwa leżały poziomo, dwa szły pod skosem), więc nie miały szans wyjść i trzeba było rozcinać.. Bo normalne wyrywanie, tak jak mówisz, aż takie złe nie jest.[/QUOTE] Złe nie jest, raczej mało przyjemne kiedy ktoś wykręca Ci zęba z dziąsła :p Z gojeniem natomiast jest znacznie lepiej w przypadku wyrywania, ja nawet nie dostałam antybiotyku. Ale to niesamowite - ząb wystrzelił w górę w czasie jednej nocy, a następnego dnia już miałam sparaliżowane pół twarzy i zorane dziąsła dookoła :diabloti: Quote
NightQueen Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 [quote name='dogomanka_']widze, ze ta lapa jest bardzo popularna :diabloti:[/QUOTE] łapa musiała być obowiązkowo, ale nie znalazłam lepszego miejsca dla niej, jak na stpie, a to że oklepana to już trudno się mówi ;) ja jestem zadwolona i podoba mi się a to najważniejsze [quote name='Justa']Oj współczuję.. Ja na razie jestem po usuwaniu jednej, która wyrosła i okazało się, że nie ma dla niej miejsca i potem było już tylko gorzej. Dostałam szczękościsku do tego stopnia, że ledwo wkładałam łyżeczkę od herbaty do ust :diabloti: Wyrywanie było szybkie i przyjemne, bo nie trzeba było ciąć ani zaszywać dziąsła, po tygodniu już nie było śladu. Ale reszta cały czas tkwi, muszę wybrać się na pantonogram, żeby rozeznać się w sytuacji. Lepiej żeby wylazł i się go pozbyć jak jest na wierzchu niż w dziąśle :p[/QUOTE] Miałam podobny szczękościsk i żywiłam się zupkami chińskimi wyłącznie :evil_lol: dlatego polecam stosowanie żelu dla dzieci na dziąsła bo pomaga i rozluźnia szczękę Ja mam nadzieje że nie będzie konieczności go usuówać (nadzieja matką głupich :cool3:) [quote name='Avaloth'] Wygląda wtedy podobnie jak mokry Snoopy :D[/QUOTE] gorzej :diabloti: [quote name='Justa']Złe nie jest, raczej mało przyjemne kiedy ktoś wykręca Ci zęba z dziąsła :p Z gojeniem natomiast jest znacznie lepiej w przypadku wyrywania, ja nawet nie dostałam antybiotyku. Ale to niesamowite - ząb wystrzelił w górę w czasie jednej nocy, a następnego dnia już miałam sparaliżowane pół twarzy i zorane dziąsła dookoła :diabloti:[/QUOTE] u mnie rodzinne jest że ósemka wychodzi przez długi czas, u siostry - 2 lata, mama podobnie, więc i ja na to się szykuje Quote
Justa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='NightQueen']Miałam podobny szczękościsk i żywiłam się zupkami chińskimi wyłącznie :evil_lol: dlatego polecam stosowanie żelu dla dzieci na dziąsła bo pomaga i rozluźnia szczękę[/QUOTE] Tylko mój szczękościsk spowodowany był wrastaniem zęba w guz szczęki, a nie samym faktem bólu wskutek rośnięcia. Żadne smarowanie nic tu nie pomagało niestety. Chirurg sz-t mi powiedział, że za 2-3 dni wogóle nie otwierałabym już ust :diabloti: Quote
NightQueen Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 [quote name='Justa']Tylko mój szczękościsk spowodowany był wrastaniem zęba w guz szczęki, a nie samym faktem bólu wskutek rośnięcia. Żadne smarowanie nic tu nie pomagało niestety. Chirurg sz-t mi powiedział, że za 2-3 dni wogóle nie otwierałabym już ust :diabloti:[/QUOTE] no to u mnie aż tak ekstremalnie nie było a szczęście ;) i mam nadzieje że nie będzie. Ale faktem jest że boję się dentysty i chyba już tak zostanie, a wypadło by mi odwiedzić go w celu wymienienia starych plomb :razz: Quote
Unbelievable Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 A ja nie mam jeszcze siódemek :loveu: mojemu tacie 8 wyrosła jak miał 40 lat :evil_lol: Quote
Amber Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 W końcu to zęby mądrości ;). Mi 8 zaczęły rosnąć jak wracałam autokarem z Anglii :diabloti: Nie miałam nic prócz Apapu... A potem jak ręką odjął... Do tej pory siedzą cicho :p A dentysty boję się jak ognia ;). Miałam cudownego stomatologa ale wyjechał do Niemiec (był za dobry na Polskie warunki :evil_lol:) i na jego miejsce przyszła jakaś babka. Niby robiła mi plomby pod znieczuleniem, ale bolało jak jasna cholera :p Od tej pory unikam gabinetu jak ognia, a w sumie nie powinnam bo mam jeszcze kilka zębów do roboty :eviltong: Quote
polciuaa Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='NightQueen']łapa musiała być obowiązkowo, ale nie znalazłam lepszego miejsca dla niej, jak na stpie, a to że oklepana to już trudno się mówi ;) ja jestem zadwolona i podoba mi się a to najważniejsze [/QUOTE] pokaz zdjecie! :D Quote
anetta Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Mam wszystkie 8-ki i powiem wam że żadna mnie nie bolała jak się wyrzynała :diabloti: Teraz nie mam żadnych problemów z nimi a mam je już od dość dawna :niewiem: Ewenement czy jak? Foksik fantastyczny :loveu: Quote
NightQueen Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 i się zrobił wątek dentystyczny :diabloti::evil_lol: [quote name='dogomanka_']pokaz zdjecie! :D[/QUOTE] kiedyś może zrobię :cool3: [CENTER][B]Ogłaszam wszem i wobec, że ZDAŁAM EGZAMIN NA PRAWO JAZDY !!![/B] [B]Przed chwileczką :multi::multi::multi:[/B] [/CENTER] Quote
NightQueen Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 [quote name='Avaloth']W końcu :D Gratulacje! [B]:multi:[/B][/QUOTE] ja ci dam "w końcu" :mad::evil_lol: to co na zlot jedziemy samochodem? prowadzimy na przemian?:diabloti: Quote
Sweet Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Cieszę się bardzo za Ciebie. :D Moje prawko nadal jest w trakcie :evil_lol: Już mam dość, ale może w końcu zdam :diabloti: :evil_lol: Quote
NightQueen Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Jak ja zdałam, to wszyscy pozdają :diabloti::evil_lol: Quote
Illusion Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Gratulacje! :multi: Ja muszę się wreszcie na egzamin zapisać :siara:. Quote
NightQueen Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 [quote name='Illusion']Gratulacje! :multi: Ja muszę się wreszcie na egzamin zapisać :siara:.[/QUOTE] zapisuj się, byle zdążyć przed nowym rokiem bo nowe testy wchodzą ;) Quote
gops Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='NightQueen']zapisuj się, byle zdążyć przed nowym rokiem bo nowe testy wchodzą ;)[/QUOTE] a wiesz dokładnie do kiedy trzeba zdać żeby było na starych zasadach ? do końca 2012r ? bo ja też się ciągle wacham ale to chyba przyśpieszy moją decyzję. Quote
NightQueen Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 [quote name='gops']a wiesz dokładnie do kiedy trzeba zdać żeby było na starych zasadach ? do końca 2012r ? bo ja też się ciągle wacham ale to chyba przyśpieszy moją decyzję.[/QUOTE] wiesz co nie wiem, bo nowe testy miały być już od 10 lutego tego roku, ale się nie wyrobi, parę dni temu w radiu mówili że to na przyszły rok przenieśli ale kiedy dokładnie to nie wiem Nie mniej jednak warto teraz, bo masz możliwość nauczenia się pytań na pamięć, a na nowych zasadach jest ok 3000 pytań i nie będzie do nich dostępu więc nie można się ich nauczyć Aaa zapomniałam jeszcze wspomnieć, ze wreszcie zabrałam się za pisanie pracy licencjackiej i napisałam 1 rozdział - 15 kartek A4 :diabloti: Quote
Illusion Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='NightQueen']zapisuj się, byle zdążyć przed nowym rokiem bo nowe testy wchodzą ;)[/QUOTE] Wiem, instruktor mówił mi, że 12 lutego, ale jakoś bardzo się ich nie boję :evil_lol:. [quote name='NightQueen'] Nie mniej jednak warto teraz, bo masz możliwość nauczenia się pytań na pamięć, a na nowych zasadach jest ok 3000 pytań i nie będzie do nich dostępu więc nie można się ich nauczyć [/QUOTE] A skąd masz te informacje? :hmmmm: Quote
NightQueen Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 [quote name='Illusion']Wiem, instruktor mówił mi, że 12 lutego, ale jakoś bardzo się ich nie boję :evil_lol:. A skąd masz te informacje? :hmmmm:[/QUOTE] od swojego instruktora ;) Quote
Recommended Posts