Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ariss']ciekawe czy uczeń przerośnie mistrza:diabloti:[/QUOTE]

Gdzieżby tam.. mistrz jest i będzie zawsze mistrzem z własnym zdaniem i przejawem samouwielbienia :diabloti:

Posted

Wicie co, jesteście strasznie nie uprzejme :mad:
Deer ewie mówi prawdę, że zdjęcia robi beznadziejne, bo kto jak kto ale ona się na tym zna, a wy się z tego śmiejecie, bądźcie poważne i weźcie jej rady do serca, bo ona może mieć odmienne zdanie :diabloti::eviltong:

btw. MISTRZ jest tylko jeden i jestem nim JA :P

Posted

[quote name='ariss']ja się z nią zgadzam:loveu:, tylko sama przed sobą nie potrafię się do tego przyznać:diabloti:[/QUOTE]

z kim, bo przez ciągnięcie dwóch wątków już się pogubiłam :oops: ale mniemam że chodzi o deer :evil_lol:

[quote name='BBeta']A Ty znasz? :diabloti:[/QUOTE]

Nie znam, jadę po to żeby poznać ludzi, dobrze się bawić i spędzić tydzień z Moli zanim gdzieś wyjadę sama.
Martyna zapewne też nie zna całej ekipy która na zlot jedzie, a ocenianie kogoś pod takimi kategoriami jak "mentalność i dojrzałość psychiczna" jest dla mnie co najmniej niegrzeczne.
Wybrałam ten zlot a nie ogólnopolski, nie tylko ze względu na preferencje jeśli chodzi o lokalizację (choć to głównie przemawiało) ale i na skład osobowy.

Posted

[quote name='Unbelievable']tu już akurat nie chodzi o rocznik, ale o mentalność ;) i dojrzałość psychiczną...[/QUOTE]
dzięki za ocenę mojej dojrzałości i mentalności ale ja bym się wstrzymała skoro nigdy ze mną nie rozmawiałaś :diabloti:
Ja nie mam zamiaru znowu siedzieć w pociągu powyżej 10h z psem na kolanach, jak Ty masz ochotę to jedź na ogólnopolski. Ale nie ważne, bo ja przecież jestem niedojrzała psychicznie to co się będę wypowiadać :evil_lol:

Posted

[quote name='smallpati']znasz wszystkie osoby które jadą ?[/QUOTE]
pewnie, że nie, ale wystarczy mi, że "znam" część z nich- a np. do dogomanki która też miała jechać nie mam nic (już :diabloti:). "znam", bo nawet z nimi słowa nie zapieniły- ot, zlot, poznanie się w realu, komunikacja:roll:
[quote name='smallpati']
Nie znam, jadę po to żeby poznać ludzi, dobrze się bawić i spędzić tydzień z Moli zanim gdzieś wyjadę sama.
Martyna zapewne też nie zna całej ekipy która na zlot jedzie, a ocenianie kogoś pod takimi kategoriami jak "mentalność i dojrzałość psychiczna" jest dla mnie co najmniej niegrzeczne.
Wybrałam ten zlot a nie ogólnopolski, nie tylko ze względu na preferencje jeśli chodzi o lokalizację (choć to głównie przemawiało) ale i na skład osobowy.[/QUOTE]
no właśnie, nie znasz "tej drugiej" strony- ja znam, i bardzo się cieszę, że większość z nich znowu jedzie, natomiast cieszę się, że cała reszta zrobiła sobie swój zlot i nie będziemy tak podzieleni jak w zeszłym roku.
To co one robiły też było "niegrzeczne" ;)
[quote name='mineralna_']dzięki za ocenę mojej dojrzałości i mentalności ale ja bym się wstrzymała skoro nigdy ze mną nie rozmawiałaś :diabloti:
Ja nie mam zamiaru znowu siedzieć w pociągu powyżej 10h z psem na kolanach, jak Ty masz ochotę to jedź na ogólnopolski. Ale nie ważne, bo ja przecież jestem niedojrzała psychicznie to co się będę wypowiadać :evil_lol:[/QUOTE]
akurat ciebie nie znam, miałam na myśli tych, którzy byli na zeszłorocznym zlocie ;)
może cię zmartwię, ale nie mam pretensji do nikogo o to, że jedzie gdzie mu bliżej :diabloti: strony są dwie, dla mnie o wiele sympatyczniejsi i bardziej otwarci byli ludzie, którzy organizują ogólnopolski, więc wybór jest prosty ;) a i bardziej odpowiada mi lokalizacja :cool3:

Posted

[quote name='Unbelievable'][B]pewnie, że nie, ale wystarczy mi, że "znam" część z nich[/B]- a np. do dogomanki która też miała jechać nie mam nic (już :diabloti:). "znam", bo nawet z nimi słowa nie zapieniły- ot, zlot, poznanie się w realu, komunikacja:roll:

[B]akurat ciebie nie znam, miałam na myśli tych, którzy byli na zeszłorocznym zlocie [/B];)
może cię zmartwię, ale nie mam pretensji do nikogo o to, że jedzie gdzie mu bliżej :diabloti: strony są dwie, dla mnie o wiele sympatyczniejsi i bardziej otwarci byli ludzie, którzy organizują ogólnopolski, więc wybór jest prosty ;) a i bardziej odpowiada mi lokalizacja :cool3:[/QUOTE]
to dlaczego oceniasz mnie na podstawie osób które poznałaś na zeszłorocznym zlocie?
Docinki o niedojrzałości osób jadących na śląski zlot też są nie na miejscu Pani Najbardziej Dojrzała i Doświadczona Przez Życie :cool3: (przepraszam jeśli Cię uraziłam, nie chciałam być chamska ale nie potrafię się powstrzymać :diabloti:)

nie masz pretensji a jednak na każdym kroku powtarzasz jacy to ludzie którzy jadą na śląski zlot są ograniczeni, mentalnie niedojrzali. To do kogo masz pretensje szczerze mówiąc średnio mnie obchodzi, jak Ci się śląski zlot nie podoba to cierp sobie w milczeniu - nie musisz co chwilę powtarzać że jest taki zUy, jeden raz wystarcz. Może jesteśmy niedojrzali ale nie niedorozwinięci :diabloti:

Posted

[quote name='mineralna_']Może jesteśmy niedojrzali ale nie niedorozwinięci :diabloti:[/QUOTE]
ale teraz to już wsadziłaś w moje usta nie moje słowa :roll: napisałam w poprzednim poście, że zachowanie miały niedojrzałe, ale następny to było tylko wyjaśnienie :hmmmm: napisałam, że się nie komunikowali, że zachowywali się "niegrzecznie", nie napisałam, że jestem dojrzała;) a tym bardziej nie napisałam że są- cytując- "niedorozwinięci"
ja mogę pisać co chcę, wyrazić swoją opinię- a one z mojego punktu widzenia są niedojrzałe ;)
jeżeli cię to nie obchodzi to po co czytasz, odpowiadasz? ja nie cierpię w milczeniu, piszę jak jest : P

poza tym- nie oceniam ciebie, przecież napisałam:roll: jak na razie robisz z igły widły, to co ja napisałam było tak samo opisane na wątku zeszłego zlotu. I nie ma co się wykłócać bo nie ma o co.

Posted

chyba nie zrozumiałaś o co mi chodzi.
Miałam na myśli to, że nie musisz pisać ciągle co myślisz o zlocie, bo jako że nie jesteśmy niedorozwinięci zrozumieliśmy za pierwszym razem. Jaśniej? ;)
Czytam i odpowiadam bo piszesz ogólnie o uczestnikach śląskiego zlotu, czyli także o mnie.
Ja się nie kłócę, prawdę mówiąc ostatnio zrobiłam się jakoś dziwnie spokojna.. może to cisza przed burzą :diabloti:

EOT

Posted

[COLOR=Blue]wiesz co lepi już sie nie odzywej jak sama piszesz że nie wymieniłaś z nami zdania więc nie znosz nos to
nie oceniej;) a że nie kazdy trzymoł sie wkupie to od razu ni znaczy że jest niedojrzałymi wgl jak Ty
to uważosz więc daruj se;)[/COLOR]

Posted

[QUOTE]no właśnie, nie znasz "tej drugiej" strony- ja znam, i bardzo się cieszę, że większość z nich znowu jedzie, natomiast cieszę się, że cała reszta zrobiła sobie swój zlot i nie będziemy tak podzieleni jak w zeszłym roku.
To co one robiły też było "niegrzeczne" [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG][/QUOTE]

Owszem nie znam drugiej strony, ale po postach które piszą na dogomanii, mogę stwierdzić że z kimś chciałabym zapoznać się bliżej a z innymi nie. Po taki właśnie sposobie myślenia doszłam do wniosku że pojadę na zlot śląski.
Ja nie wiem co było/nie było między wami i szczerze mówiąc mnie to nie interesuje, ale nie podoba mi się sposób w jaki się wyraziłaś o tych osobach bo dla mnie jest to po prostu niegrzeczne. Tym bardziej że śmiesznością jest dla mnie jak ktoś kogoś ocenia kiedy jest w tym samym wieku, twierdząc że dana osoba jest niedojrzała, a raczej dane osoby, bo zrobiłaś masówkę w swojej opinii. Po za tym na jakiej podstawie oceniasz dojrzałość skoro tak jak piszesz nie rozmawiałaś z tymi osobami? ja np. oceniam ludzi tylko wtedy kiedy ich dobrze poznałam. Zresztą dla mnie jest bez znaczenie co między wami zaszło ale sobie nie życzę, a już na pewno nie w mojej galerii, pisania że jestem nie mądra, bo sama napisałaś na odpowiedź BBety "[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/new_multi.gif[/IMG] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/love.gif[/IMG] jedna mądra [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/diablotin.gif[/IMG]". To gdzie się wybieram i z kim jest to wyłącznie mój wybór więc proszę nie komentować tego.

to tyle z mojej strony.

Posted

Anula-z szacunku do społeczności dgm mogłabyś wypowiadać się w języku polskim a nie w gwarze ,bo nie każdy jest ze śląska i rozumie twój i tak kaleczony śląski.

Posted

[COLOR=Blue]no ok wybacz chciałam napisac po nicku ale mi k nie wlazło;) spokojnie znów bez przesady
a co do tego szacunku to tak jakbyś powiedział do kogoś z Kaszub że co nie ma do Ciebie szacunku bo mówi po Kaszubsku?
Ja sie nie chce kłócić ani nikogo obrażać

a co do przekręcania imienia
toja na każdym kroku się z tym spotykam...i jakoś nie czuję się obrażona
czy w szkole nauczyciel który mnie nie zna źle przeczyta nawet miałam na paszporcie źle
napisane;)[/COLOR]

Posted

Unbelievable jak możesz ocenić naszą dojrzałość psychiczną, skoro nie zamieniłyśmy słowa ? Bo nie piłyśmy w wieku 17 czy 16 lat ? Bo nie chciało nam się codziennie siedzieć przy ognisku wśród ludzi w większosci pijących ? Pomijając już fakt, ze niektórzy nie siedzieli tam przez swoje strachliwe czy nie do końca tolerujące wszystkie inne psy czworonogi.
Ja jechałam na zlot trochę uprzedzona do niektórych osób, to muszę przyznać. A niektórych zdążyłam poznać już wcześniej. Chyba logiczne, że głównie spędzałam czas z ludźmi z którymi chociaż przez internet gadam od dłuższego czasu.

A ja sobie przy okazji pooglądałam zdjęcia Mollci :loveu:

Posted

Masakra... Ten konflikt jest bez sensu. Skoro każdy z Was wybiera się na obóz, który Wam bardziej odpowiada, to w czym jest problem? Po co te wyzwiska o niedojrzałości, braku kultury etc. Zamknijcie się w towarzystwie, które Wam odpowiada i nie najeżdżajcie na siebie nawzajem. Owszem, nikt nie broni Wam wyrażać swoich poglądów, ale po cholerę Wam to, że nawzajem się powyzywacie?! Po co siejecie toksyczność, zamiast cieszyć się nadchodzącymi wakacjami?

Posted

[quote name='Iś & Chester']Unbelievable jak możesz ocenić naszą dojrzałość psychiczną, skoro nie zamieniłyśmy słowa ? Bo nie piłyśmy w wieku 17 czy 16 lat ? Bo nie chciało nam się codziennie siedzieć przy ognisku wśród ludzi w większosci pijących ? Pomijając już fakt, ze niektórzy nie siedzieli tam przez swoje strachliwe czy nie do końca tolerujące wszystkie inne psy czworonogi.
Ja jechałam na zlot trochę uprzedzona do niektórych osób, to muszę przyznać. A niektórych zdążyłam poznać już wcześniej. Chyba logiczne, że głównie spędzałam czas z ludźmi z którymi chociaż przez internet gadam od dłuższego czasu.

A ja sobie przy okazji pooglądałam zdjęcia Mollci :loveu:[/QUOTE]
Samo to, że nie zamieniliśmy słowa chyba o czymś świadczy? Pierwszego dnia jak siedzieliśmy przed domkiem jedynymi osobami, które się przywitały były Atkaaaa, Gloria i Lorien (przy czym Agaty- Atki nikt nie znał). I żyjemy ze sobą dobrze:cool3: W czym przeszkadza picie, jeżeli ludzie zachowują się normalnie i piją z umiarem? jedyna osoba, która nie umiała się powstrzymać została "zneutralizowana" ;) nie wszyscy pili.
Sama mam psa nie do końca normalnego, który zostawał w domku. Ba, na spacery z nami nie chodził tylko wyprowadzałam go sama, żeby i sobie, i innym życia nie uprzykrzać. Nie liczę tego razu, kiedy zwiał z domku i gops pożyczyła mi smycz! żebym go mogła normalnie prowadzić ;) czym pokazała, że też może być w porządku, mimo moich uprzedzeń

więc jak widać były osoby, do których byłam uprzedzona, ale pokazały, że dadzą się lubić :diabloti: były i takie, które myślałam że polubię ale się nie dało ;)

[B]pati-[/B] ja TYLKO wyraziłam swoją własną opinię, do czego mam prawo. Nie nawyzywałam nikogo, nie obraziłam nie wiadomo jak(chociaż pewnie można się czuć urażonym, ale jak zwykle- prawda boli)

[B]Bonsai-[/B] kłótnie były, są i będą :cool3: nie da się ukryć, że dogomania to na prawdę duża grupa różnych typów ludzi i zawsze będą jakieś nieporozumienia;)

Posted

[QUOTE][B]pati-[/B] ja TYLKO wyraziłam swoją własną opinię, do czego mam prawo. Nie nawyzywałam nikogo, nie obraziłam nie wiadomo jak(chociaż pewnie można się czuć urażonym, ale jak zwykle- prawda boli)
[/QUOTE]

prawda boli? Martyna co ty gadasz w ogóle, z twoich postów wynika że to że jadę na ten zlot czyni mnie osobą nie mądrą, a teraz mi jeszcze piszesz że to prawda i dlatego mnie to boli... Zastanów się 100 razy zanim coś napiszesz, a jeśli nei potrafisz tego zrobić to nie pisz przynajmniej do mnie.