truskawa144 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 A miałam nie brać już po Lakim żadnego psa na tymczas,raptem dzień po powrocie lakiego do domu wzięłam kolejnego pieska. Ale może zacznę od początku: Byłam dziś u siebie w schronisku i jak zwykle sprawdzałam jakie pieski doszły ( i poszły) od mojej ostatniej wizyty we wtorek. Dowiedziałam się ,ze doszedł jeden pieskem roczny i drugi ok 4 letni. Kierownik powiedział mi że ten roczny piesek został dziś wyrzucony z samochodu w jednej z okolicznych wsi,osoby które były tego świadkami zabrały psa na swoją posesje i miały zamiar go u siebie zostawić jednak okazało się ,że piesek nie bardzo lubi kury i troche je goni wiec zadzwoniły do schroniska żeby ktoś przyjechał zabrać psa. W schronisku piesek trafił do boksu razem z innym,też malutkim psem przywiezionym dziś,do trzech psów które już siedzą razem jakiś czas. Mimo,że te psy są nieduże i raczej spokojne zaczęły atakować oba pieski,rocznego pieska zapędziły w kąt i skakały na niego a drugiego nowego zagoniły do budy i podszczypywały. Obserwowałam tą scenke jakąs chwile i stwierdziłam,że te dwa psy nie mogą siedzieć z tą trójką bo komuś może się stać krzywda. Jako,że zaczyna się "sezon" i w schronisku przybywa psów nie bardzo bylo je gdzie umieścić (właśnie sa wykańczane nowe boksy wiec niedługo będzie więcej miejsca). Wyciągnęłam rocznego pieska z boksu żeby sprawdzić czy jest tak kochany jak na to wygląda i okazało się,że to bardzo sympatyczny i mądry piesek. Postanowiłam,że zabiore go do siebie,miał tyle przeżyć jednego dnia,chciałam żeby mógł dojś do siebie w spokoju bo bardzo był wystraszony. Zabrałam go i zaproponowałam żeby drugiego starszego pieska (ma na imię Tupek i ma ok 4 lata) umieścić w boksie w szpitalu razem z Kapselkiem ( z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68556 ). To był doby pomysł,Kapsel i Tupek odrazu się polubiły,oba są bardzo spokojne i grzeczne i nie robią sobie żadnej krzywdy. Roczny piesek przyjechał ze mną do domu,teraz śpi sobie na kanapie zmęczony po cięzkim dniu. Jak dojdzie troche do siebie czeka go szorowanie bo troche go w tym boksie wytarzały. Na koty w ogole nie zareagował,obwąchał je tylko i "olał". Z moją suczką już razem spią. Piesek czeka u mnie na dobry dom! Jest malutki (wysokości kota a długości jamnika),kochany,lubi się przytulać,lubi spacerować. Wklejam fotki które zrobiłam mu jeszcze w schronisku: Wieczorem wystwie go na allegro. Quote
fizia Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Oj Truskawa co by te zwierzaki bez Ciebie zrobiły! Jak dobrze, że zainterweniowałaś! A ta ten malutki jest śliczny! Skoro Jego poprzedni właściciele traktuja Go jak śmiecia, to może nawet lepiej, że ma teraz szanse na jakiś dobry dom. Quote
Betbet Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 wow prawie jak Maxiu, którego miałam na tymczasie, tlyko mniejsyz i mój nie miał tego białego. piękna psina, mysle ze ma szanse na szybka adopcje.:loveu: Quote
fizia Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 setImgWidth(); Takie ma smutne oczka... Dobrze, że już nie musi siedzieć za tymi kratami! Quote
truskawa144 Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 [LEFT]Betbet mam taką nadziej,że szybko znajdzie prawdziwy dom. Piesek na prawde grzeczny i kochany. Jutro go wystawie na allegro bo już dzisiaj nie mam siły. [/LEFT] Quote
solito Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Truskawa, dobrze, że jesteś!:loveu: On jest taki słodki i taki smutny tutaj:-( Dobrze, że jest już u Ciebie! Quote
Rybka_39 Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Śliczny, mam nadzieje,że mu sie poszcześci i znajdzie domek..jak narazie dobre i to że ma DT;) Quote
truskawa144 Posted June 2, 2007 Author Posted June 2, 2007 Piesek przespał ze mną w łóżku całą noc. Narazie boi się przemieszczać po domu, jak usiądzie w jednym miejscu to siedzi tam ile się da. Może te 15 kotów go stresuje:evil_lol: Na koty właściwie nie reaguje,patrzy z zaintersowaniem co robią ale to wszystko. Jak jakiś kot do niego przyjedzie to zaczyna go lizać i się cieszy,jak jest w nastroju do zabawy to zaczyna jeszcze kota podgryzać delikatnie,moje koty się oczywiście oburzyły z tego powodu:lol: Dziewczyny on nie ma imienia,przecież nie moge mówić do niego "piesek":cool3: Wymyślcie coś bo mnie nic do głowy nie przychodzi,ja już tyle imion wymysliłam ,że chyba wena mnie opuściła:lol: Psuje mi do niego tylko imię Kapsel ale Kapsel już jest wiec bez sensu:evil_lol: Nie wiem czy Wy też to zauważyłyście ale on wygląda z pyszczka jak doberman z ciałem jamnka tylko nóżki ma krótsze niż jamnik:lol: Czekam na propozyjce imion:eviltong: Quote
fizia Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Hmm przeglądam stronke z imionami dla psów:) Może któreś z tych Ci się spodoba: Bafi, Koleś, Kumpel, Kajko, Kufel, Gaspar, Czester, Snoopy, Gufi, Skubi, Quote
Roxana Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Śliczny jest :loveu: Truskawa- jesteś niesamowita :loveu: Młodziutki jeszcze jest i taki grzeczniutki jak piszesz, powinien szybko znaleźć nowy dobry domeczek. Trzymam za to kciuki :multi: Ja bym go nazwała Lupi :loveu: Quote
madzia828 Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 jest uroczy:loveu::loveu: oby szybko znalazł domek Quote
truskawa144 Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 [LEFT]Dziewczyny nie spać:cool3: Imię dla pieska potrzebne:evil_lol: Piesek był spokojny jeden dzień a dzisiaj już sie bawi i wariuje,w końcu to młode psisko,musi się wyszaleć:lol: [/LEFT] Quote
Justysia i Grześ Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Mówisz, masz ;) Śliczny Maluszek i taki kochany - oby szybko znalazł się cudny domek... Quote
Roxana Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 No Truskawa tyle propozycji już padło, że wybrałabyś coś z tego :cool3: Śliczny jest :loveu: Banerek też śliczny i już wstawiony :) Quote
Justysia i Grześ Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Roxana napisał(a): Banerek też śliczny i już wstawiony :smile::oops: :oops: :oops: ;) Pokaż się jeszcze na górze maluchu :) Quote
Fusica Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Maluszek jest śliczny... Gdzie aktualnie przebywa????? Wstawcie go tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=70532 ...a nóż - widelec... Quote
fizia Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Piesek jest w Częstochowie w domu tymczsowym u Truskawy. Quote
monita Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 A mnie, do niego pasuje imię Foks :mdrmed: - można zdrabniać na Foksik ( fajne dla małego pieska ) :p Quote
truskawa144 Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 [LEFT]Dzięki Fizia :) Co ja bym bez Ciebie zrobiła! Kurde a mnie inne imię poza Kapslem do niego nie pasuje,nawet już kilka razy powiedziałam do niego Kapsel bo mi się pokickało. Ale jest już jeden Kapsel wiec odpada. Foks fajne ale mieliśmy w schronisku labradora Foxa i mi za bardzo do tego malucha nie pasuje to imię. Wiem,marudna jestem:evil_lol: W końcu przecież coś wymysle:lol: [/LEFT] Quote
truskawa144 Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 [LEFT]A jak się Wam podoba imię Enter? Tak mi przyszło do głowy bo on taki długi:evil_lol::eviltong: [/LEFT] Quote
truskawa144 Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Enter już na allegro: http://www.allegro.pl/item202761521_sliczny_roczny_piesek_wyrzucony_z_auta_szuka_domu.html Quote
monita Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Hmmm może być ;) Tylo, że spacja jest dłuższa :p ( fajne imię dla suni ) :razz: Quote
Recommended Posts