Doda_ Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Jestem, przyszłam bez zaproszenia :mad: To dziadziunio też u kikou ? Nasza kikou serce ma większe niż ten świat... Quote
sunia2000 Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 Doda_ napisał(a):Jestem, przyszłam bez zaproszenia :mad: To dziadziunio też u kikou ? Nasza kikou serce ma większe niż ten świat... Grunt ciotka że odnalazłaś Fredzia:) Tak, dziadulinka też u kikou, bez niej większośc naszych wrocławskich dziadków odchodziła by w samotnosci na zimnym betonie:( A tak mają te ostatnie miesiące w bezpiecznym azylu na mięciutkiej kanapie:) Quote
Doda_ Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 [quote name='sunia2000']Grunt ciotka że odnalazłaś Fredzia:) Tak, dziadulinka też u kikou, bez niej większośc naszych wrocławskich dziadków odchodziła by w samotnosci na zimnym betonie:( A tak mają te ostatnie miesiące w bezpiecznym azylu na mięciutkiej kanapie:) dokładnie !!! kikou, dziękujemy ze jesteś !!! ile miesięcznie za dziadeczka? jakie jest saldo na dzień dzisiejszy? Quote
sunia2000 Posted March 23, 2014 Author Posted March 23, 2014 Dziadeczka kasia przygarnęła na zasadzie "na krzywy ryj", po prośbie:) Biedak nie ma zadnych stałych deklaracji, ba nawet jednorazowych nie miał, wspomagam tyle ile się da bazarkami. Quote
Doda_ Posted March 27, 2014 Posted March 27, 2014 kurcze. . .. :( Sunia, chciałaś coś przelać Cejlonkowi, przeznacz to temu dziadeczkowi... przecież on nic nie ma... :( Quote
sunia2000 Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 Zapraszam na bazarek w 1/3 dla Fredzia:http://www.dogomania.pl/forum/threads/252960-Ubierz-si%C4%99-na-lato-za-grosz%C4%99-%29-Ubrania-i-nie-tylko-dla-3-psiak%C3%B3w-do-24-05-14do-20-00?p=22125989#post22125989 Quote
kikou Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 wspaniałe wieści :) :) najprzepiękniej dziękujemy !!!!!! Quote
sharka Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 podeślę choć dyszkę dziadeczkowi, na jakie konto? Quote
sunia2000 Posted May 14, 2014 Author Posted May 14, 2014 [quote name='sharka']podeślę choć dyszkę dziadeczkowi, na jakie konto?[/QUOTE] Dziękuje kochana za odwiedziny i za pomoc:loveu: Możesz przesłac na moje konto(czekam jeszcze na 1 wpłate i będę robiła przelew dla dziadeczków u kikou) to wyśle wszystko razem. JEszcze raz dziękuje:Rose: Quote
sharka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 robię bazarek w 25% dla Princa/Freda (http://www.dogomania.pl/forum/thread...-cele_do-23-05), towar specyficzny więc nie wiem czy znajdzie nabywców , ale próbujemy :smile: nie pokręciłam imienia? :) Quote
sunia2000 Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 [quote name='sharka']robię bazarek w 25% dla Princa/Freda (http://www.dogomania.pl/forum/thread...-cele_do-23-05), towar specyficzny więc nie wiem czy znajdzie nabywców , ale próbujemy :smile: nie pokręciłam imienia? :) Dziękuje kochana:multi::loveu: Wprawdzie towar nie dla mnie - tylko i wyłącznie dzieci czworonożne mam, ale widzę że już są chętne czekające na otwarcie:) Quote
sunia2000 Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 Dotarło rownież 10zł od cioteczki sharki - rozpieszczasz nas, a dokładnie Fredzia:lol: Quote
sharka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 kwota symboliczna bardziej niż rozpieszczająca ;p pozdrawiam załogę :) Quote
kikou Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Fred dyszkę otrzymał serdecznie dziekujemy. Ale u Fredzia mamy kiepskie wiesci, ma chlopak marny apetyt... to nie jest mój Fred który z kotami karton surowych kuraków rozpracowywał, ostatnie kilka dnie memla jedzonko jakby mu rosło w pyszczku. Jutro idziemy sie badać Quote
sunia2000 Posted May 18, 2014 Author Posted May 18, 2014 [quote name='kikou']Fred dyszkę otrzymał serdecznie dziekujemy. Ale u Fredzia mamy kiepskie wiesci, ma chlopak marny apetyt... to nie jest mój Fred który z kotami karton surowych kuraków rozpracowywał, ostatnie kilka dnie memla jedzonko jakby mu rosło w pyszczku. Jutro idziemy sie badać Oby się nie okazało że to coś poważniejszego i głębiej niż jelita:( Na dniach kończy się bazarek w 1/3 dla Fredzia:http://www.dogomania.pl/forum/threads/252960-robi-si%C4%99-prosze-nie-pisac?p=22126092#post22126092 Może przynajmniej częśc funduszy za badania pokryje,chyba że jeszcze jakaś cioteczka wspomoże badania Fredzia?:) Quote
sharka Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 z mojego bazarku uzbierało się już dla Freda ok 60 zł, no ale koniec bazarku dopiero w weekend Quote
sunia2000 Posted May 19, 2014 Author Posted May 19, 2014 Z Fredziem niewesoło:( Ostre zapalenie trzustki, ponad 200% normy, wątróbka też już nie najlepiej:( Dziś miał badania, do tego kroplówka, leki a niestety to wszystko kosztuje:( PRzez kolejne dni kontynuacja kroplówek, jak odżyje/przeżyje i wróci mu apetyt to dietka i leki na trzustkę już raczej do końca życia. Proszę przeszukać apteczki, każdy lek teraz na wagę złota, trzustkowe i wątrobowe. Nie wiem czy zyski z bazarków pokryją badania, ale chyba nie, więc może ktoś się ulituje nad Fredziem i wspomoże jakiś grosikiem na karmę lub dobrą karmę co by dziadzio miał jak dojdzie do sił?:) Quote
Korenia Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Jest u nas we Wrocławiu taka apteka, gdzie leki są bardzo dużo tańsze niż w innych aptekach - moja mama zaoszczędza od kilku złotych do nawet około 30-40 zł na JEDNYM opakowaniu (przy takich lekach co wypisywane są na 100%). Np. ostatnio za leki na nadciśnienie za 2 opakowania moja mama zapłaciła zamiast 74 zł to 25 zł... Apteka znajduje się w przychodni na Dobrzyńskiej i nazywa się Apteka Słoneczna (są kolejki ze względu na te ceny ;)). Quote
sharka Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 sunia2000 napisał(a):Z Fredziem niewesoło:( Ostre zapalenie trzustki, ponad 200% normy, wątróbka też już nie najlepiej:( Dziś miał badania, do tego kroplówka, leki a niestety to wszystko kosztuje:( PRzez kolejne dni kontynuacja kroplówek, jak odżyje/przeżyje i wróci mu apetyt to dietka i leki na trzustkę już raczej do końca życia. Proszę przeszukać apteczki, każdy lek teraz na wagę złota, trzustkowe i wątrobowe. Nie wiem czy zyski z bazarków pokryją badania, ale chyba nie, więc może ktoś się ulituje nad Fredziem i wspomoże jakiś grosikiem na karmę lub dobrą karmę co by dziadzio miał jak dojdzie do sił?:) Mogę zgłosić dziadeczka do Skarpety? ile chłopina ma lat? Quote
kikou Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 [quote name='sharka']...... ile chłopina ma lat? w książeczce zdrowia ze schroniska wpisano mu 2003r jako rok urodzenia... a Fredzio nadal chory, markotny i jeść nie chce - dzisiaj poszła trzecia kroplówka ale wydaje się że nie jest gorzej, troszkę żwawiej się rusza chłopak i bardziej interesuje sie światem niż w weekend i poniedziałek. No nic, leczymy sie dalej... zamieszczam kwity z lecznicy, a jedzonka troszkę mam dla niego intestinala gastro - low fet Quote
sharka Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Poprosiłam Skarpetę o pomoc, czekam na decyzję :] Quote
sunia2000 Posted May 21, 2014 Author Posted May 21, 2014 W schronie ocenili na 10 lat, ale pamietam jak kasia go pierwszy raz zobaczyła to stwierdziła,że "10 to on ma, ale do setki", myślę ze z 14latek moze miec, chociaż patrząc na mojego 18letniego czarnuch to Fred moze mieć i więcej. Idę rozkminić o co chodzi z tą skarpetą - dziekuje sharka:loveu: Quote
kikou Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 u Fredziuchny jakby ciut lepiej, troszkę lepiej je, pije, ciut więcej spaceruje, kupke zrobił jeszcze koszmarnie brzydką... no ale pewnie z takiego zapalenia nie wychodzi się w trzy dni. Quote
sharka Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 [quote name='sharka']Poprosiłam Skarpetę o pomoc, czekam na decyzję :] Jest decyzja! Skarpeta im. Talcott wspomoże dziadeczka kwotą 140 zł na leczenie [quote name='Monika z Katowic']Wsparcie dla Fredzia z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/thread...-o-wsparcie! jest konieczne! Myślę, że najlepiej byłoby spłacić całą fakturę w kwocie 140 zł. Proszę przesłać nr konta na pw do agusiazet - skarbnika Skarpety Quote
Recommended Posts