Jump to content
Dogomania

Jurand widzi... sercem. Pomózmy, inaczej nie przetrwa zimy w schronisku

Recommended Posts

Posted

Kochane cioteczki,gdyby jeszcze do Was zaproszenia nie dotarły to proszę zajrzyjcie do kolegi Jurasia który jeszcze w schronie siedzi a może razem z nim cieszyć sie pobytem u Dexterki... Zerknijcie na wątek dziadzia Tolka
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250647-Staruszek-TOLO-traci-wzrok-mo%C5%BCe-straci%C4%87-%C5%BCycie-Liczy-si%C4%99-ka%C5%BCdy-dzie%C5%84-%21%21%21[/url]

• Replies 641
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ewa gonzales']Jurasiu :buzi::buzi:wiosenki czekamy i sciskamy cie sciskamy kochane serdunko :iloveyou::iloveyou:[/QUOTE]

Ewuniu jak dobrze Cie widzieć :loveu:
Pozdrawiamy Cię równie ciepło i serdecznie :loveu:

Posted

Cioteczki przez cały tydzień nie miałam ni chwili wolnego , aby podjechać po Jurasiowe szczegółowe wyniki. Może jutro znajdę czas, albo TŻa podeślę. No ale po rozmowie z wetką wiem ,że wyniki wyszły bardzo dobre. W związku z tym pomyślałam sobie ,żeby naszemu kochanemu Jurasiowi obciąć jajeczka:) Pomoże to uchronić go przed rakiem prostaty/ jąder tak często występującym w tym wieku.

Juraś ma nową karmę - Bosch Senior - którą bardzo dobrze toleruje i zjada ze smakiem, jednak ciężko jest mi go podtuczyć na karmie niskotłuszczowej , dlatego po rozmowie z Wiewoirą postanowiłyśmy dodawać mu do jedzonka makaron :) W tym celu dzisiaj zakupiłam 4kg makaronu. Paragon wstawię później.

Poza tym Juraś ma się dobrze, po zmianie sierści wygląda cudownie, ma teraz bardziej głęboki i wyrazisty odcień rudego. Albo ja mam coś z oczami:P
W następną sobotę przyjeżdża do mnie koleżanka , która ma super aparat, więc będą śliczne zdjęcia Jurasia. Oby tylko pogoda dopisała.

Posted

Odwiedzam Juranda, bardzo duże wrażenie zrobiła na mnie zmiana jaka w nim zaszła, jest naprawdę wesoły i szczęśliwy :loveu: Dziękuję Dexterko za cudowną opiekę nad dziadkiem, prowadzisz idealny hotelik, widzę to szczególnie po ostatnich wydarzeniach na dogo. Przepraszam, naiwniak jestem i dopiero pomalutku otwierają mi się oczęta, i tak jakoś mnie na czułości wzięło :evil_lol:

Posted

[quote name='dexterka']Cioteczki przez cały tydzień nie miałam ni chwili wolnego , aby podjechać po Jurasiowe szczegółowe wyniki. Może jutro znajdę czas, albo TŻa podeślę. No ale po rozmowie z wetką wiem ,że wyniki wyszły bardzo dobre. W związku z tym pomyślałam sobie ,żeby naszemu kochanemu Jurasiowi obciąć jajeczka:) Pomoże to uchronić go przed rakiem prostaty/ jąder tak często występującym w tym wieku.

Dexterko kochana jeśli wet nie widzi ku temu przeszkód to ja jest za bo zapobieganie jest lepsze od leczenia. Tucz nam też chłopaka żeby było do czego sie przytulać ;)

Juraś ma nową karmę - Bosch Senior - którą bardzo dobrze toleruje i zjada ze smakiem, jednak ciężko jest mi go podtuczyć na karmie niskotłuszczowej , dlatego po rozmowie z Wiewoirą postanowiłyśmy dodawać mu do jedzonka makaron :) W tym celu dzisiaj zakupiłam 4kg makaronu. Paragon wstawię później.

Poza tym Juraś ma się dobrze, po zmianie sierści wygląda cudownie, ma teraz bardziej głęboki i wyrazisty odcień rudego. Albo ja mam coś z oczami:P
W następną sobotę przyjeżdża do mnie koleżanka , która ma super aparat, więc będą śliczne zdjęcia Jurasia. Oby tylko pogoda dopisała.[/QUOTE]

[quote name='yucca']Odwiedzam Juranda, bardzo duże wrażenie zrobiła na mnie zmiana jaka w nim zaszła, jest naprawdę wesoły i szczęśliwy :loveu: Dziękuję Dexterko za cudowną opiekę nad dziadkiem, prowadzisz idealny hotelik, widzę to szczególnie po ostatnich wydarzeniach na dogo. Przepraszam, naiwniak jestem i dopiero pomalutku otwierają mi się oczęta, i tak jakoś mnie na czułości wzięło :evil_lol:[/QUOTE]

Co prawda to prawda,hotelik Dexterki jest rewelacyjny bo Ona ma ogromne pokłady miłości do tych czworonogów za co mam do niej wielki szacunek i dozgonną wdzięczność :loveu:

Posted

[quote name='wiewoira']Co prawda to prawda,hotelik Dexterki jest rewelacyjny bo Ona ma ogromne pokłady miłości do tych czworonogów za co mam do niej wielki szacunek i dozgonną wdzięczność :loveu:[/QUOTE]

nic dodać nic ujać ..
przyznam, że jak pierwszy raz spojrzałam na dexterkę . . wiedzialam, ze to osoba o wielkim sercu. Ma to poprostu wypisane na twarzy ;)
Szkoda, że malo takich hotelików. Prawdziwych, z sercem.

Posted

Oj tak... aż mi żyłka zapulsowała, jak hotelik Dexterki został opisany na - chyba - olkuskim wątku... Jeden z lepszych hotelików o którym słyszałam...

Posted

Cioteczki dziękuję Wam za tak miłe słowa, staram się jak mogę , aby psiakom było u nas jak najlepiej i mogły szybko zapomnieć co wcześniej ze strony człowieka je spotykało.

Yucca hotelik nie jest idealny... Idealny będzie gdy uda mi się zrealizować wszystkie pomysły ,które mam w głowie. A mam ich mnóstwo, wszystkie po to , aby psiakom poprawić byt. Ja zwykle na przeszkodzie ku realizacji stoją pieniądze, bo miejsce , chęci i ręce do pracy są. Także działamy malutkimi kroczkami , ale zawsze do przodu :P

Posted

Trzymam kciuki za to by Cie się Dexterko wszystkie pomysły spełniły ;)

Jurasiu pozdrawiam Cie cieplusio,mas też pozdrowienia od weta ;) wszyscy mają nadzieję że szybko swój domek znajdziesz :lol:

Posted

Ja również życzę, żeby spełniły się wszystkie pomysły, i wierzę, że tak będzie :) Bardzo doceniam kontakt hoteliku z osobami płacącymi za pieska, czy chociażby nim zainteresowanych, na dogo ostatnio odkryłam przybytki, które wręcz oświadczają, że informacji o psie nie będzie, fotek nie będzie bo nie ma czasu i nikt nie będzie co chwilka biegał z aparatem bo cioteczki tak chcą (wolny cytat). :shake:

Czekam na wypłatę, jak tylko wpłynie to chętnie wspomogę Juranda, poproszę tylko o nr konta.

Posted

dziękuję Wam za te serdeczne życzenia :loveu:

Byłam na zakupach Biedronkowych i kupiłam Jurasiowi zapas makaronu

[IMG]http://i60.tinypic.com/34xq9gg.jpg[/IMG]

Aktualne rozliczenie:
[B][COLOR=#0000cd]WETERYNARZ[/COLOR][COLOR=#008000]
+100zł [/COLOR][/B]na poczet wydatków na weta
[B][COLOR=#ff0000]-86zł[/COLOR][/B] wet plus leki
[COLOR=#008000][B]+61zł [/B][/COLOR][COLOR=#ff0000][B]
-75zł[/B][/COLOR]( morfologia)[B]
---------------------[/B][COLOR=#ff0000][B]
0zł[/B][/COLOR]

................................
[COLOR=#0000cd][B]INNE WYDATKI[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#008000]+50zł[/COLOR][/B] na żwacze i inne
[B][COLOR=#ff0000]-34,75[/COLOR][/B] żwacze, Rumen tabs, wysyłka
[COLOR=#008000]+[/COLOR][B][COLOR=#008000]39zł [/COLOR][/B]
---------------------
[B][COLOR=#008000]+54,25zł[/COLOR][/B]
---------------------
[COLOR=#ff0000][B]-10zł[/B][/COLOR] makaron
---------------------
[COLOR=#008000][B]+44,25zł[/B][/COLOR]

Zamówiłam też żwacze, czekamy na dostawę

Posted (edited)

Dextereczko tucz tego naszego Jurcia co by chłopak nabierał ciałka,sił i wigoru ;)

Pieniążki na hotelowanie na luty poleciały :)
Proszę o potwierdzenie że dotarły ;)

Edited by wiewoira
Posted

pieniążki dotarły , dziękuję :)

Paka żwaczy również, ale bez paragonu . Zaraz się o niego w krakvecie upomnę.

Czy u Was też tak słonecznie??

Miłego dnia cioteczki :loveu: