Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dzisiaj trafił do mnie znaleziony pies husky. Leżał parę kroków od mojego domu, sąsiedzi poprosili o pomoc. Jest młody, wykastrowany. Niestety, umieściłam go w kojcu bo boję się wziąć do domu. Na parterze są małe psy (kilka starych i kalek) i koty. Na piętrze mieszka agresywny Maks.

Edited by tamb
Posted (edited)

[quote name='Malgoska']piekny:)
może się zagubił[/QUOTE]
...oby nie okazało się, że za duży urósł i się go pozbyto:/
Trzymam kciuki aby domek się znalazł!
Ogłosiłaś go gdzieś?

edit:pomyłkowo dodadny teks

Edited by b-b
Posted

Jest na stronie Radio Bielsko, wysłałam maile do: schroniska, lecznic, Braci Mniejszych, Fundacji Zmieńmy los, Fundacji Sfora Husky, jest też na facebooku. Jutro podjedzie wolontariuszka z Fundacji Sfora Husky. Problem w tym, że ja już nie mam miejsca w domu dla kolejnego psa i możliwości finansowych na weta i karmę. Bazarkuję na te, co są i nie daję już rady.

Posted

Zrobiłam z nim kółeczko, załatwił się i poszedł biedak do kojca. Na wybiegu go nie zostawię, bo boję się, że przeskoczy. Jak zacznie wyć, wezmę go do piwnicy (jest tam kotłownia). Na spacerze szedł szybko (podbiegałam aż) ale do opanowania. W jednym miejscu zaczął się szarpać i zawróciłam. Jutro podejdę z nim tam, może gdzieś mnie zaprowadzi. Albo jest bardzo silny, albo ja jestem słaba.

Posted

Psa kojarzę aż za dobrze - już co najmniej raz zaliczył odtransportowanie do Bielskiego Reksia, w okolicach września/października... Przynajmniej teraz udało się schronu uniknąć, ale jak widać właścicielom tłuczenie do głowy słowa "adresatka" nie weszło...

Posted

Ma na imię Omen. Ma czipa i tatuaż w uchu. W lecznicy nie odczytali czytnikiem. Właściciel pokazał książeczkę, mówił, że remont w mieszkaniu i robotnicy otworzyli drzwi.