Doda_ Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Witam! Wczoraj byłam na zakupach w Łazach k. Zawiercia i przybłąkał się do mnie średni psiak koło biedronki, na początku trochę nieufnie podchodził. Był bardzo zagubiony, nie wiedział co ma robić, dokąd pójść, błagalnie patrzył na ludzi . . wychudzony . . nie tak bardzo ale widać kości . . . Chciałam się nim zając , porobić więcej zdjęc, pomyśleć co dalej a tu nagle przybiegł wilczur mieszaniec, latający samopas, z czerwoną obróżką i tak pogonił tego bezdomniaka . . 3 sec później straciłam oba psy z oczu. Nie wiem czy dopadł, dorwał, pogryzł. . . . udusiłabym nieodpowiedzialnych właścicieli wilczura! Szłam, szukałam . . koło dworca, na mieście, delikates. . . już wiecej go nie widziałam. jedno jest pewne - pies bezdomny albo właściciel to pijak i chodzi głodny. Bardzo się boi wszystkiego . . ostrożnie podchodzi . . nie wspomnę jak się zachowuje jak zobaczy z daleka jakiegoś psa :( jakby ducha zobaczył . . Dziewczyn z Łaz i okolic bardzo proszę o pomoc w poszukiwaniu psa. Byl z nim tez taki maly piesek, starszy, kleił się do mnie, chyba sie znaja, maly warczal na niego (zazdrosny byl o mnie chyba:) ) ale bezdomniak nie reagowal. Oaza spokoju . . . ten maly raczej ma wlasciciela. Pewnie sie zachowywal i pod biedronka czekal . Quote
Doda_ Posted November 23, 2013 Author Posted November 23, 2013 wysłałam PW do dziewczyn z Łaz . . Quote
Doda_ Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 madziakato , to do Łaz masz ok. 10 km .. . czy nawet 15 ? Quote
madziakato Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Mieszkam w sumie między lasem w Bzowie, a Kromołowem- jak mogę pomóc? Quote
Doda_ Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 mogłabyś powiadomić znajomych z Łaz, itd, o tym piesku i niech dadzą Ci znać, jak zobaczą. Ja dopiero w sobotę będę w Rokitnie, więc wskoczę do Łaz i rozejrze się za psiną. Okropnie sie martwię, za oknem już mróż a psiak chudzinek :(:(:( Quote
madziakato Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Kogoś z Łaz znam jeszcze ze starych zwariowanych czasów:evil_lol: Czy mogę prosić o przesłanie mi zdjęcia psiaczka na meila- j[email protected] ? Z góry dziękuję. Będziesz/ bywasz w Rokitnie? Quote
Doda_ Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 ok to bardzo proszę, niech znajomi się rozejrzą, a zdjęcie mam tylko jedno - te co tu wstawiłam. Nie zdążyłam zrobic więcej, bo jakiś wilczur pogonił biedaka :( W Rokitnie bywam, TZ tam mieszka. Quote
madziakato Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 [quote name='Doda_']ok to bardzo proszę, niech znajomi się rozejrzą, a zdjęcie mam tylko jedno - te co tu wstawiłam. Nie zdążyłam zrobic więcej, bo jakiś wilczur pogonił biedaka :( W Rokitnie bywam, TZ tam mieszka.[/QUOTE]Wyysyłam priwa Quote
Doda_ Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 ok, a zdjecie wyslalam juz na mejla. Quote
madziakato Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 [quote name='Doda_']ok, a zdjecie wyslalam juz na mejla.[/QUOTE]Tak, dostałam , dzięki, puszczam w "eter", priv tez wysłany Quote
Doda_ Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 okej, już odpisałam . . dziękuję Ci bardzo. jak psa zauważy ktoś, napisz mi smsa 500-631-584. Quote
madziakato Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 [quote name='Doda_']okej, już odpisałam . . dziękuję Ci bardzo. jak psa zauważy ktoś, napisz mi smsa 500-631-584.[/QUOTE]Oczywiście, zapisuję sobie Twój nr. mam nadzieję, ze się uda mu pomóc.... Quote
Doda_ Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 wyczyść pocztę, bo nie mogę ci pw wysłać . . Quote
madziakato Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 [quote name='Doda_']wyczyść pocztę, bo nie mogę ci pw wysłać . .[/QUOTE]Już się poprawiłam, poczta odgruzowana;) Quote
madziakato Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Na ten moment zero odzewu- nikt z Łaz nie kojarzy tego psa, ale może by spróbować plakat powiesić w klinice wet. w Łazach? Mogę to zrobić ;) Quote
Doda_ Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 madziakato, jak widać, nie ma nikogo poza nas :( jesli mozesz to bardzo prosze zrob z tym ogloszeniem w klinice, szkoda ze nikt nie kojarzy. martwie sie :( taki mroz a psiak chudzinek, i nie wiem czy ten mix wilczura nie zrobil mu krzywdy . . wtedy jak gonil . . Quote
madziakato Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 W przyszłym tygodniu będę tam u weta to zostawię...A psisko nie miało obroży żadnej??? Quote
Doda_ Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 ok, dziękuję, nie , żadnej obroży nie miał. Był bardzo zagubiony :( Quote
madziakato Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 A jeśli ktoś z ogłoszenia się odezwie- to co dalej, masz jakieś miejsce dla niego, czy spontan? Napisałam Ci smsa w innej sprawie.... Quote
Recommended Posts