Ulaa Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Moja najstarsza suczka nie potrafi pływać (taka linia hodowlana :roll: ), a przeszła poważną operację bioder i kolana, wkrótce czeka ją następna - barku. Najlepszą formą rehabilitacji dla niej byłoby pływanie. Nie boi się wody, bardzo chętnie do niej wchodzi, nawet siada i kładzie się. Jednak maxymalna głębokość to do szyi. Czy są jakieś kapoki, kamizelki dla psów? Może w takim ubranku poczuje się bezpieczniej i choćby pomacha łapkami odrywając je od dna. Poradźcie coś... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy Lab Posted May 31, 2007 Share Posted May 31, 2007 są kamizelki dla psa jednak ich cena jest dość wysoka... ale wklejam link [URL]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=5448&action=prod[/URL] mam nadzieje, że w końcu uda Ci się przekonać psiaka do pływania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lora Posted May 31, 2007 Share Posted May 31, 2007 Na allegro sa tansze polecam!:Dog_run: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulaa Posted June 1, 2007 Author Share Posted June 1, 2007 Dziękuję, te w karusku faktycznie starsznie drogie :-o A te na allegro widziałam, jednak nie jestem przekonana, czy utrzymają moją sunię. Myślę, że z namówieniem jej do pływania nie byłoby problemu, bo uwielbia wodę i gdy poczułaby się bezpiecznie nawet nie dotykając łapkami dna, bez ryzyka podtopienia, chętnie próbowałaby pływać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagusia1992 Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 moja sunia tez nie pływa ona po prostu sie boi do wody wejdzie ale tez najwyzej do szyi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BBeta Posted June 14, 2007 Share Posted June 14, 2007 Mój wujek ma boksera, który także nie potrafi pływać :roll: Wody się nie boi, ale zawsze próbuje stawiać nogi na tafli wody :cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mi. Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 [B]hehe Erga tez na poczatku nie potrafila plywac, ale spedzilam z nia tydzien w stawie :P Znaczy wchodzilam do stawu, bralam ja na rece i trzymalam pod brzuchem:lol: pozniej stopniowo zabieralam rece i po kilku dniach sama juz potrafila;)[/B] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LALUNA Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 Koleżanka ma kerraka. Mówiła ze nie umie pływać Nie wierzyłam :lol: Kiedys moej psy i jej wpadły do jeziora. Patrzymy a Kerrak pływa. Ale jak.:crazyeye: Moje to sie chowały przy nim. Kerrak pokazał styl godny najlepszej pływaczki synchronicznej. Normalnie balet. Moje jak norki wokoło, a on wysoko pysk, dostojnie przebierał łapkami i jak w wodnym balecie pływał. Normalnie oniemiałyśmy. W pewnym momecie bach, zniknał pod wodą. Koleżanka już sie rozbierała aby go ratować, ale udało mu sie wylexć. Okazało sie ze Kerrak chodził tylnymi łapkami po dnie, a przednimi przebierał jakby naprawde pływał.:evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mi. Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 [quote name='LALUNA']Koleżanka ma kerraka. Mówiła ze nie umie pływać Nie wierzyłam :lol: Kiedys moej psy i jej wpadły do jeziora. Patrzymy a Kerrak pływa. Ale jak.:crazyeye: Moje to sie chowały przy nim. Kerrak pokazał styl godny najlepszej pływaczki synchronicznej. Normalnie balet. Moje jak norki wokoło, a on wysoko pysk, dostojnie przebierał łapkami i jak w wodnym balecie pływał. Normalnie oniemiałyśmy. W pewnym momecie bach, zniknał pod wodą. Koleżanka już sie rozbierała aby go ratować, ale udało mu sie wylexć. Okazało sie ze Kerrak chodził tylnymi łapkami po dnie, a przednimi przebierał jakby naprawde pływał.:evil_lol:[/quote] :lying: :grin: :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
papisia Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 [quote name='LALUNA']Okazało sie ze Kerrak chodził tylnymi łapkami po dnie, a przednimi przebierał jakby naprawde pływał.:evil_lol:[/quote] Mojej znajomej sznaucerka też tak pływa :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martens Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 Chyba po prostu trzeba wziąć 2. osobę do pomocy, i załóżmy ty trzymasz przód, za obrożę, a pomocnik tylną połowę, np pod brzuchem, i tak trzeba isc gdzie pies nie ma gruntu i próbować.. Ja tak uczyłam moją sunię, i teraz świetna z niej pływaczka. Ostrzegam, że pies przy takiej nauce potrafi nieźle podrapać, kiedy majta łapami w wodzi i trafi na twoją nogę :evil_lol: Najważniejsze to żeby pies nie wyciagał przednich łap nad wodę, tylko żeby położył pysk mniej więcej na powierzchni. Najczęściej psy które nie umieją pływać, próbują stawać na tylnych nogach i z tym właśnie trzeba psa oswoić, żeby tak nie robił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuathaDea Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 [quote name='LALUNA']Koleżanka ma kerraka. Mówiła ze nie umie pływać Nie wierzyłam :lol: Kiedys moej psy i jej wpadły do jeziora. Patrzymy a Kerrak pływa. Ale jak.:crazyeye: Moje to sie chowały przy nim. Kerrak pokazał styl godny najlepszej pływaczki synchronicznej. Normalnie balet. Moje jak norki wokoło, a on wysoko pysk, dostojnie przebierał łapkami i jak w wodnym balecie pływał. Normalnie oniemiałyśmy. W pewnym momecie bach, zniknał pod wodą. Koleżanka już sie rozbierała aby go ratować, ale udało mu sie wylexć. Okazało sie ze Kerrak chodził tylnymi łapkami po dnie, a przednimi przebierał jakby naprawde pływał.:evil_lol:[/quote] Widocznie coś mu z tyłu zanadto ciążyło ;) , prawdziwe kerraki (te ze skróconymi ogonami) pływają znakomicie, były przecież używane do polowań na wydry w głębokiej wodzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LALUNA Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 [QUOTE]Widocznie coś mu z tyłu zanadto ciążyło ;-) , prawdziwe kerraki (te ze skróconymi ogonami) pływają znakomicie, były przecież używane do polowań na wydry w głębokiej wodzie.[/QUOTE] A wiesz faktycznie wszystkie,swietnie pływajace maja ogony do sterowania. Wydry, bobry o delfinach nie wspomne. Wiesz chyba pewnie dlatego ten nie miał ogona i dlatego nie mógł pływac.:-( Ale na powaznie myśle ze zdarzaja się wyjątki które mają problemy w wodzie. Z takich znam włąsnie tego keraka, malinoisa i file, która mało się nie utopiła, na całe szczescie Pan był z nią w wodzie i wyniósł na własnych rączkach, mozecie sobie wyobrazić jak wygladał kiedy wyszedł. Cały w sznytach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulaa Posted June 21, 2007 Author Share Posted June 21, 2007 A Abra nie potrafi i ma to w genach, niemal wszyscy potomkowie Aspena Little Norway's nie umieją pływać. U niej to dodatkowo pewnie przez chore stawy. Nie chcę jej uczyć na siłę, bo wiem, że to nic nie da. Kiedyś była taka sytuacja, że pływałam z koleżanką, a młodziutka Abra z kolegami na brzegu. Biegała i wchodziła do szyi, piszczała. Myślała że się topimy. Pobiegła w kierunku pomostu, który był zamknięty, ale jakiś debil otworzył wejście i wpuścił ją. A ona przez ten pomost przebiegła i z rozpędu wskoczyła do wody - jak kłoda. Na szczęście udalo nam się z koleżanką dopłynąć, ale strasznie ciężko było ją wyciągnąć, bo drapała i przytapiała (waży 50kg). Ja wygramoliłam się na pomost i zawołałam kolegów, koleżanka ją trzymała i wtedy nadbiegł "słoneczny patrol" i pomogli nam ją wyciągnąć... Ale zrobiłam awanturę ludziom przy pomoście :angryy: A oni jakieś durne komentarze "hahaha pies nie umie pływać". Abra mało się nie utopiła przez nich :angryy: Teraz uważa bardzo, wchodzi tylko jak ma łagodne zejście i bezpieczne dno. A tak sobie ślicznie spaceruje po wodzie, siada, kładzie się i "udaje" że pływa :loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patka Posted June 26, 2007 Share Posted June 26, 2007 moja amstaffka Lilith tez nie umiała pływać :razz: zdarza się - kochała wodę nurkowała ale nigdy nie nauczyła sie pływać zawsze ja ciągnęło na dno :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulaa Posted July 17, 2007 Author Share Posted July 17, 2007 Abra dostała kapok i mamy za sobą już 2 sesje pływania :multi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lechoawrat Posted May 13, 2022 Share Posted May 13, 2022 Moj piesek rowniez nauczyl sie plywac z kapokiem teraz super spedzamy czas nad jeziorkie, pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mareksuperbro Posted July 12, 2022 Share Posted July 12, 2022 Elo z ranca super temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts