Maia Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 oj bardzo się nie podobały, do tego stopnia, że dzisiaj miał prawdopodobnie atak padaczki... Całe szczęście że nie jest na ulicy... Quote
Maia Posted November 18, 2013 Author Posted November 18, 2013 (edited) Przepraszam za offa pilne szukam domu dla dużego psa nie mam co z nim zrobić, a psia jest bardzo kochany WĄTEK FISIA: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248846-Fisio-pies-który-wziął-życie-w-swoje-łapy?p=21559252#post21559252 [quote name='Maia']Fisio pies który wziął życie w swoje łapy. Fisio miał dosyć życia w dziurawej budzie na krótkim łańcuchu. Miał dosyć kopniaków od swojego pseudo pana i pustego dziurawego garnka, do którego czasem wlewano mu jakieś pomyje. Fisio postanowił odmienić swój los, los psa łańcuchowego. Pewnego dnia zerwał łańcuch i pobiegł w poszukiwaniu psiego szczęścia. No i znalazł się na ulicy, większość ludzi mijała go obojętnie, ale jeden człowiek spojrzał w mądre chociaż bardzo smutne oczy Fisia, wziął go za łańcuch który ciągnął za sobą i zaprowadził do domu. Człowiek odpiął ciężki łańcuch, nakarmił, poklepał po chudych bokach... Fisio poczuł czym jest ciepło, poczucie bezpieczeństwa, pełna miska i ludzka przyjaźń. Jednak w tym domu Fisio pozostać nie może, jest to tylko tymczasowe schronienie. Fisio jest jeszcze bardzo młody, ma maksymalnie 1,5 roku. Jest dużym, wysokim psem. Fisio jest bardzo łagodny, uległy i karny, dogaduje się z psami i suczkami, zachęca do zabawy. Jest badzo mądry, w mig nauczył się podstawowych komend i zasad panujących w obecnym domu. Fisio nie chce spędzić życia na łańcuchu, na widok łańcucha płacze, popiskuje i się kuli. Pies jest bardzo chudy, obecnie jest w trakcie odkarmiania. Szukam mu dobrego domu, gdzie będzie mógł spędzić życie jako przyjaciel rodziny. Fisio jest inteligenty i kontaktowy, zasługuje na ludzi którzy docenią jego możliwości i będą dla niego przyjaciółmi, on w zamian będzie strzegł ich domu i podwórka. Fisio swoją posturą może budzić respekt, ale dla osób które zna jest kochanym pieszczochem, spragnionym kontaktu z człowiekiem. Pies przebywa w województwie podlaskim, możliwy transport. kontakt w sprawie adopcji Kasia 515 356 915 Edited November 19, 2013 by Maia Quote
Maia Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 Rana po kastracji już prawie zagojona, piesek czuje się dobrze. Zadomowił się w domu tymczasowym. Okazało się że Rafi jest bardzo niedotykalski, nie jest to piesek z którym można wszystko zrobić, nie lubi zaglądania w pychola i w uszy, w ogóle nie lubi jak gdzieś mu się zagląda i coś sprawdza, nie lubi być do czegoś przymuszany, kłapie zębami i okazuje niezadowolenie. Poza tym Rafiś jest bardzo grzeczny, w domu zachowuje czystość, lubi głaskanie i spacerki na smyczy. Rafi bardzo potrzebuje spokoju i swojego człowieka! Quote
Maia Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 Był jeden telefon ale nic z tego nie wyszło, na razie jest cisza, a Rafiś tak bardzo potrzebuje swojego człowieka... Quote
bakusiowa Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 To zobaczcie ile Rafik ma wejść na tablicy. http://tablica.pl/oferta/opuszczony-psiak-szuka-domu-ID45Hyz.html Na chwilę obecną 1267. Quote
agat21 Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [quote name='Maia']Przepraszam za offa pilne szukam domu dla dużego psa nie mam co z nim zrobić, a psia jest bardzo kochany WĄTEK FISIA: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248846-Fisio-pies-który-wziął-życie-w-swoje-łapy?p=21559252#post21559252 Maia, a co się dzieje z Fisiem? Quote
Maia Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 Fisio już od tygodnia jest w nowym domu. Mieszka u pani i pana, którzy niedawno stracili 9 letniego owczarka. Fisio mieszka na podwórku ma solidną budę. Piesek ma do pilnowania ogromne podwórko. Za jakiś czas go odwiedzę, to zrobię zdjęcia. Trochę było mi smutno jak go oddawałam, ponieważ Fisio bardzo polubił Henia i Krzyśka i tak sobie myślałam że on nie rozumie dlaczego został przewieziony w obce miejsce do nieznanych sobie osób, że przecież on nas kochał i że może czuć się porzucony :-( . No ale teraz ma swoją panią i pana, swoje podwórko i nie jest na łańcuchu, oby szybko się przyzwyczaił do nowych opiekunów Quote
bakusiowa Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Jak to sie stało że znalazł się domek? Quote
Maia Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 zadzwonił pan z ogłoszenia z gazety, że chce dużego psa, gdyż niedawno odszedł jego owczarek niemiecki. Pan bardzo przeżył śmierć swojego pieska i pusto na podwórku i z żoną zdecydowali się na Fisia Quote
bakusiowa Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [quote name='Maia']zadzwonił pan z ogłoszenia z gazety, że chce dużego psa, gdyż niedawno odszedł jego owczarek niemiecki. Pan bardzo przeżył śmierć swojego pieska i pusto na podwórku i z żoną zdecydowali się na Fisia[/QUOTE] Koniecznie trzeba sprawdzic czy ma dobrze. Quote
Maia Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 byłam u nich i dzwoniłam kilka dni po adopcji wszystko jest oki, ale za jakiś czas zamierzam go odwiedzić. Jak tylko go oddałam napisałam na wątku Fisia o tym Quote
agat21 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 TO fajnie, że Fisiowi tak szybko znalazł się dom. Oby był tam szczęśliwy. Quote
Maia Posted December 18, 2013 Author Posted December 18, 2013 Mam wieści z domku Fisia, wszystko jest dobrze. Piesek miewa się świetnie, generalnie mieszka w budzie, ale jak jest zimno nocuje w domu, chociaż wcale za tym nie przepada. Czuje się panem podwórka, poznał już całą rodzinkę nowych opiekunów, wszyscy go bardzo polubili :-) Bałam się że nie będzie łatwo znaleźć mu domek, a tu proszę bardzo psiak ma swoje miejsce i oby był szczęśliwy :-). Po Nowym Roku go odwiedzę. No ale tutaj jest wątek Rafika, kurde strasznie się o niego martwię, piesek ma bardzo awaryjny DT, chciałabym znaleźć mu inny DT, a najlepiej domek stały. To już starszy piesek, do tego prawdopodobnie chory na padaczkę, bardzo potrzebuje swojego miejsca :-( Quote
bakusiowa Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 [quote name='Maia']Mam wieści z domku Fisia, wszystko jest dobrze. Piesek miewa się świetnie, generalnie mieszka w budzie, ale jak jest zimno nocuje w domu, chociaż wcale za tym nie przepada. Czuje się panem podwórka, poznał już całą rodzinkę nowych opiekunów, wszyscy go bardzo polubili :-) Bałam się że nie będzie łatwo znaleźć mu domek, a tu proszę bardzo psiak ma swoje miejsce i oby był szczęśliwy :-). Po Nowym Roku go odwiedzę. No ale tutaj jest wątek Rafika, kurde strasznie się o niego martwię, piesek ma bardzo awaryjny DT, chciałabym znaleźć mu inny DT, a najlepiej domek stały. To już starszy piesek, do tego prawdopodobnie chory na padaczkę, bardzo potrzebuje swojego miejsca :-( Może trzeba go na FB wypromować? Na tablicy ma 1380 wejść. http://tablica.pl/oferta/opuszczony-psiak-szuka-domu-ID45Hyz.html Mogę mu wyróżnić ale dopiero po 5-tym stycznia:-( Quote
Maia Posted December 21, 2013 Author Posted December 21, 2013 Rafi jest w obecnym DT już ponad miesiąc, to miało być miejsce tylko na chwilkę, on nie może tam się zasiedzieć, a jak na razie zadnego innego miejsca dla niego nie znalazłam :-( :-( Quote
agat21 Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 Czyli DT jest i tak cierpliwy? Biedny Rafi. Ogłoszenia na razie nic nie dają? To chyba podły czas na adopcje... :( Quote
__Lara Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 [quote name='agat21']Czyli DT jest i tak cierpliwy? Biedny Rafi. Ogłoszenia na razie nic nie dają? To chyba podły czas na adopcje... :([/QUOTE] Dokładnie, ludzie myślą o czymś innym :( Quote
Maia Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 Boję się czy uda się znaleźć dla Rafika dom, on już starszy, do tego być może ma padaczkę. Kurde a w DT nie może pozostać, już dawno powinien zmienić miejsce, tylko gdzie go umieśćić, jak znaleźć domek? :-( Quote
Maia Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 Rafik potrzebuje badań, co jakiś czas ma ataki przypominające padaczkę, trzęsie się i ślini. Na pewno trzeba zbadać mu krew, mocz... no i przede wszystkim potrzebuje spokojnego DT Quote
Recommended Posts