LittleMy Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 na spacerze sie przyblakala, byla taka przestraszona, ale potem sie osmielila i juz chodzila za mna, chciala wejsc za mna do domu... poszlysmy razem przejsc sie po okolicy, ale nikt nie wolal ani nie szukal, spytalam ochroniarza przy bloku, przy ktorym byla, nic nie wie i psa nie zna, zostawilam namiary, piesek jest u mnie na podworku, najadl sie i napil.. zdjecia zrobie jutro, ale moze ktos slyszal, ze komus taka sunia uciekla? jest mala, drobna, wlos ma dluzszy, chyba w miare mloda (jutro wet osadzi) . nigdy mi sie wczesniej nic takiego nie przydarzylo, wiec bede wdzieczna za rady i wsparcie. wiem, ze plakaty itd, ale czy dobrze zrobilam, ze wzielam ja na podworko? do domu nie moge,niestety na razie dostalam zakaz.. czy moze powinnam ja zostawic tam gdzie byla, bo wczesniej tam jej nie bylo, wiec moze niedawno uciekla albo co? to w sumie prawie obok, jakby ktos szukal, to powinien zauwazyc ja u mnie.. [IMG]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-4659595208b6c.jpg[/IMG] [IMG]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-46595981e9a0f.jpg[/IMG] Quote
malagos Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Oczywiście, ze dobrze zrobiłaś :multi: Na plakatach napisz, gdzie sie znajduje, powiedz w okoliczntch sklepach, ochroniarzom, dzieciom na podwórku, babcinkom na skwerku - to dobre źródła informacji. Quote
LittleMy Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 sunia bardzo grzecznie chodzi na smyczy (miala na sobie lancuszek uciskowy,ale niestety zadnej adresowki) , troche nawet bawila sie z moja Mysza, ale potem zaczela uciekac i w mojej Myszy obudzil sie agresor i juz jej nie lubila wiecej, ale moze zmieni zdanie jeszcze :) Quote
LittleMy Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 i sunia ma takie smieszne radarki i zakrecany ogonek, sliczna jest ... Quote
LittleMy Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 sunia jest juz u mnie w domu,bo z podworka uciekla, zaraz idziemy do weta. z Mysza sie bawi, obie maja mnostwo energii! dzis przy swietle stwierdzilam, ze wyglada jak za duzy york tylko, ze jest czarna :) Quote
malagos Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 :p Ciekawe, jak wygląda. A moze to pudelek jest? Taki niobcięty tylko? U weta zostaw wiadomość, ze znalazłaś psa, a moze lekarz rozpozna własną pacjentkę? Wiadomość-karteczkę zostaw też w sklepach zoo, a na Ursynowie masz ich od groma. Quote
LittleMy Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 tak,jutro bede zostawiac wszedzie,gdzie sie da. wet ocenil ja na 1,5 roku i generalnie stwierdzil, ze jest zdrowa z tego co widac.. zaraz zrobie zdjecia, bo na razie mam tylko telefonem, a nie umiem ich wgrac na komputer :oops: Quote
LittleMy Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 sunka ma strasznie duzo energii, lubi dzieci i psy, to tyle z najjnowszych obserwacji Quote
ronja Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 śliczna sunka!!!Mysza bedzie tęskniła, jak mamała pójdzie do swojego/nowego domku... Quote
LittleMy Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 na razie mala zajela Myszy poslanie :) Myszka jest bardzo tolerancyjna, zreszta w domu to glownie teraz spia przez ten upal, ale na spacerach co to sie dzieje :cool3: Mysza lata jak chart wyscigowy a ta mimo ze mlodsza to nie moze nadazyc, raz nawet zostala przez Mysze stratowana. zaraz bedzie kolejna czesc nadwornych harcy. Quote
LittleMy Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 to chyba by filmik trzeba, bo tak to nie zlapie Myszy w obiektywie, za szybka jest ;) ale sprobuje, tylko musze poczekac, az ciocia mi aparat odda. Quote
LittleMy Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 zrobilam plakat ogloszeniowy, jakby ktos mial mozliwosci go rozwiesic w swojej okolicy (Ursynow i okolice, ale moze tez i dalej, nigdy nie wiadomo skad tez piesek przybyl) to wyslijcie mi na priv maila i przesle. nie wierze, ze ktos moglby takie cudo wyrzucic :loveu: Quote
LittleMy Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 nie widzialam w ogloszeniach, by komus zginela :-( ale bede szukac dalej. psinka jest tak grzeczna, duzo grzeczniejsza od mojej Myszki powinna sie Mysza od niej troche nauczyc:cool3: Quote
Kora Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 [quote name='LittleMy']nie widzialam w ogloszeniach, by komus zginela :-( ale bede szukac dalej. psinka jest tak grzeczna, duzo grzeczniejsza od mojej Myszki powinna sie Mysza od niej troche nauczyc:cool3:[/quote] Nie wiem w ktorej klinice weterynaryjnej bylas z sunia, ale warto zapytac i powiesic ogloszenie w klinikach na Strzeleckiego (oni mieli podpisana umowe z miastem wiec to pierwszy krok gdzie ludzie szukaja psow z Ursynowa) druga to na Belgradzkiej, a wlasciwie Rabego (pawilon) dr.Mariola slynie z pomocy znalezionym psiakom. Quote
LittleMy Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 na Strzeleckiego sie na pewno przejde, a na Raabego ? to tam przy takiej budce z warzywami? jejku, mieszkalam tam kiedys 16 lat i nie wiedzialam, ze jest taki fajny weterynarz ;) Quote
LittleMy Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 a mam pytanie teoretyczne. zalozmy ,ze po ogloszeniach zglasza sie wlasciciel, ktory nie wyglada na odpowiedniego wlasciciela. i co wtedy? Quote
KingaW Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 To jest chyba prawie sznaucerka mini, czy mnie wzrok myli? (ale nie pisz w ogłoszeniach, że sznaucerka, bo się może jakiś rozmnażacz podłączyć).Jeśli właściciel będzie wyglądał 'nie-tego' poproś, żeby wrócił z książeczką zdrowia, jak nie będzie miał, to dodatkowy argument, że to nie jego pies poprostu.... I już. W związku z jej podobieństwem do rasowego psa, proponuję już teraz na wszelki wypadek rozpocząć zbiórkę na sterylkę, bo jeśli przyjdzie szukać dla niej nowego właścicela broń Boże nie można jej wydać bez sterylki! Za bardzo przypomina rasowca, kogoś będzie mogło świerzbić... Koszt takiej sterylki dla takiej małej suni to np. w naszej zaprzyjaźnionej i sprawdzonej lecznicy (celowo tu nie piszę której) około 250 zł. Quote
LittleMy Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 Mala dostala na razie imie Luna. No wiec na poczatku tez mi sie od razu ze sznaucerkiem skojarzyla, ale potem dopatrzylam sie w niej przerosnietego yorka :) Szczekaczka z niej straszna ;) tez mysle, ze na sterylke trzeba zbierac, ale jutro wezme od Beam plakaty ze zdjeciem i je rozkleje tu wszedzie i moze sie poprzedni zglosi. moze go jakos zobowiaze do sterylizacji wtedy... Quote
LittleMy Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 zastanawia mnie to, ze Lunka wcale nie wyglada jakby tesknila, nie placze, jest zadowolona, bawi sie.. z Mysza bylo ciezej :) za to jak tylko wyjde z domu to Lunka wyje i wyje mimo ze sa rodzice w domu (na ktorych na swoje nieszczescie ciagle szczeka) ,a po powrocie jest taniec radosci z urywajacym sie ogonem. dzis zostala wykapana , po czym dostala glupawki, zupelnie jak Mysza, czy kazdy pies po kapieli wariuje ? ;) Quote
KingaW Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Każdy.Nawet takie, co są często prane.... Moja Fergie (a muszę ja stosunkowo często prać, bo to yorczyca), za każdym razem wypuszczona jeszcze z mokrym i rozwianym włosem z łazienki biegnie prosto na łóżko (na szczęscie nie moje) i się tarza jak opętana.... Quote
Recommended Posts