dorixx Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 hanek napisał(a):Ludwa już dawno wpłaciła. Jeżeli na bazarku jest napisane że wpłata dotarła, to na tym wątku nie musi. tak, ale na tym wątku później pisalo że z mojego bazarku nie ma żadnej wplaty. Quote
Weronikaa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Ulaa napisał(a):Przeczytajcie najpierw to http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108815 a potem to http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110700 :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Czytałam oba wątki.. :shake: Quote
Lintie Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Wątek Nerusi ze śmietniska: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10097098&posted=1#post10097098 Quote
Ada-jeje Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Opowiem wam jak sie dzisiaj zabawilam w dedektywa. Otoz przed dlugim weekendem przyszedl do mnie facio i powiedzial ze ma trzy szczeniaki do oddania, nie bede komentowac jaka dostal reprymende i powiedzialam ze tu nie schronisko i przed weekendem juz nic nie zrobimy a jak my sie tym problemem zajmiemy to bedzie go to kosztowac 300 zl. czyli sterylka jego suni plus szczepienia i odrobaczenia maluchow. Dzisiaj okolo 10.00 przyszla pani i w pudeleczku miala trzy szczeniaki ktore rzekomo znalazal pod klatka, uslyszala to samo ze musi je przytrzymac a my jedynie pozemy szukac im DS, oczywiscie obserwowalam kobiete zeby czasem nie myslala mi wrzucic szczeniaki do ogrodka i co widze :crazyeye: facet ktory u mnie juz byl wychodzi za winkla i biegnie za nia. A ja szybciutko komorke do reki kartke i dlugopis i za nimi. Zauwazyli mnie i w pewnym momenicie jak sie pozniej okazalo przed blokiem tej pania usiedli na laweczce i wtedy do nich podeszlam, pytajac gdzie jest sunia ktora wydala te szczenieta na swiat.:angryy: Jeszcze probowali mi tlumaczyc jaka to maja trudna sytuacje zyciowa ale mnie to oczywiscie juz dzis nie wzrusza. Mowie do nich po raz kolejny ze zajmniemy sie szczeniakami ale tylko i wylacznie jak zaplaca za sterylke wlasnej suni. A ze juz nikomu nie wierze i w obawie przed podrzceniem szczeniakow gdzies w ustronnym miejscu zadzwonilam na policje zeby miec ich dane i w razie znalezienia tych szczeniakow i pociagnac ich do odpowiedzialanosci karnej. :mad: Widzac ze to nie przelewki, doszlismy do porozumienia spisalam ich dane z dow. osob. i zgodzili sie zaplacic kase zeszlam na 200 zl. bo szczepienia i odrobaczenia szczeniakow moga zaplacic nowi wlasciciele, tak wiec mamy nowe trzy szczeniaki pod opieka fundacji i trzeba do nich sie wybrac porobic fotki malym i dac ogloszenie. Acha interwencje Policji odwolalam.:evil_lol: Quote
Ulaa Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 No niesamowite!!!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Nikt by chyba tak tego nie umiał załatwić!!! A na palantów brak słów :angryy:polska mentalność. Quote
Ulaa Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 Czy jutro przy okazji jechania z Felkiem i Tatusiem, mogę wziąć Krysię do szczepienia? Ona nie ma żadnej książeczki. A na allegro sprzedały się kolejne cegiełki i breloczki :loveu: oraz jest oferta na bębenek :multi: Im więcej komentarzy, tym więcej kupujących :multi: Quote
Ada-jeje Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Mozesz zabrac Krysie tez do szczepienia, tylko jak ten miesiac bedzie tak samo bogaty jak porzedni w wydatki to w nastepnym mozemy sobie urlop zrobic bo tylko w naszej lecznicy w kwietniu zostawilysmy 1100 zl. :crazyeye: Quote
Ada-jeje Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Ulka jestem u ciebie jutro o godzinie 8.30, w tej chwili ustalilam termin na kastracje dla tatusia, a Krysi przeciez nie trzeba brac do lecznicy tylko wezmiemy szczepionke dla niej i ksiazeczke, zabierzemy za to Felka. Quote
dorixx Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Ada Jeje, co do "urlopów" ja moge robić bazarki, problem nie polega w tym czy się komuś chce czy nie chce bo jak potrzeba jest każdy sie zmobilizuje i wystawi co może. Zniechęca mnie fakt, jak niektórzy podchodzą do "zakończenia" bazarku jeśli chodzi o wpłaty . Ja jestem konkretna i wkurza mnie to jak ktoś po zakończeniu licytacji zwleka z przelewem , musimy wysyłać 10 razy pw przypominac się itp.- sama wiesz dobrze o czym pisze. Ludzie czasem nie są chyba do końca przekonani w jakiej intencji licytuja bo to nie chodzi o muzealne okazy archeologiczne , które mogą poczekac tylko o natychmiastową pomoc dla danego zwierzaka. Pomysł z Allegro to był najlepszy pomysł jaki mógł być jeśli chodzi o sprzedaż charytatywną. Mam pytanie czy istnieje możliwość posiadania przez fundacje dwóch niezależnych kont na tą samą fundację? Allegro bardziej motywuje przepisami jeśli idzie o konsekwentność wpłat itd. Ja jestem chętna pomagać, ale lubie konkrety, lubię gdy efekt widać na koncie i chętnie podjęłabym się wystawiania przez Allegro jezeli istnieje taka możliwość.Mam nadzieje, że zarówno hanek , Dominika jak i Wy podzielicie mój pomysł, ponieważ same robiłyście bazarki i wiecie jak jest z egzekwowaniem pieniędzy na poszczególny cel. Quote
Ada-jeje Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Dorixx wiem ze jestes konkretna osoba, ale niestety musimy sie tez przyzwyczaic ze nie kazdy jest zdyscyplinowany, ale ogolnie nie jest az tak zle. Nie wiem jak wyglada sprawa z Allegro, jak Ulka przeczyta twoj post to ci odpowie. Quote
hanek Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Ja miałam zazwyczaj dosyć szybkie wpłaty z bazarków. Ale chyba faktycznie do aukcji na allegro ludzie poważniej podchodzą. Quote
dorixx Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 ok, nie było tematu, poprostu na codzień jestem handlowiec, dla mnie sprzedawać=zarabiać, zawsze szukam wyjścia najlepszego dla danej sytuacji ale nie mam zamiaru zmieniać mentalności fundacji jezeli sobie tego nie życzycie. pozdrawiam Quote
dorixx Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 z resztą dotarło własnie do mnie, nie należę do Fundacji, więc nikt przecież nie udostępni mi konta Allegro. Dobra sklecę czasem jakiś bazarek ;) Quote
hanek Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Dorixx, mentalnościo Ty;) Na allegro jest więcej klientów i większa szansa sprzedaży, tak więc trzeba się zastanowić nad Twoją propozycją! Może można mieć dwa konta na fundację, albo jakoś inaczej to rozwiązać, bo Ulaa nie jest w stanie wystawić sama większej ilości rzeczy, więc Twoja pomoc byłaby super. Quote
Ulaa Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 dorixx napisał(a):z resztą dotarło własnie do mnie, nie należę do Fundacji, więc nikt przecież nie udostępni mi konta Allegro. Dobra sklecę czasem jakiś bazarek ;) Jak to nie. Przecież nie będziesz żadnych przekrętów robiła :roll: Hasło do allegro ma też Hanek, jako pani skarbonka, więc i Ty możesz, jako wystawiaczka :p Tylko wystawiając aukcje charytatywne trzeba przestrzegać kilka zasad określonych przez serwis. Quote
Ada-jeje Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 :modla::modla::modla:Kako 80 pieknie sie klaniamy za kwiatki slubne w postaci 430 zl. my i nasi podopieczni zyczymy wszystkiego naj! naj! na nowej drodze zycia.:laola::laola: Quote
Ada-jeje Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Dalsze podziekowania slemy w strone Katarzynie P. z Trzebini za wplate 100 zl. Natali P. z forum szwajcarow 60 zl. i Madzi Lew za wplate z Allegro 30 zl nr. aukcji 357009026. :multi::multi::multi: Quote
hanek Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 A gdzie ja mam hasło do Allegro? Bo nie wiem gdzie, a bym się chętnie podzieliła z dorixx! Ulaa, prześlij mi proszę adres madzia lew, bo w tytule przelewu jest niepełny. Quote
hanek Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Ulaa napisał(a):Haseł nie wolno wysyłać na pw, ponieważ pw nie jest tajne. Hanek podawałam Ci kiedyś i to 2 razy :mad: Wszystkie adresy z allegro wysyłam Ci na meila :) Przeszukaj spam ;) Ulaa, ale właśnie w tym sęk, że nie mam adresu madzilew w mailu od Ciebie. Dwa razy?:crazyeye: Ni mom, i tyle. Quote
Ada-jeje Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Ulka haslo Ani podasz ustnie jak sie spotkamy w lecznicy zas do dorixx zadzwonisz z mojej komorki. Quote
Ulaa Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 [quote name='hanek']A gdzie ja mam hasło do Allegro? Bo nie wiem gdzie, a bym się chętnie podzieliła z dorixx! Ulaa, prześlij mi proszę adres madzia lew, bo w tytule przelewu jest niepełny. Haseł nie wolno wysyłać na pw, ponieważ pw nie jest tajne. Hanek podawałam Ci kiedyś i to 2 razy :mad: Wszystkie adresy z allegro wysyłam Ci na meila :) Przeszukaj spam ;) Dorixx podaj mi meila, wyślę Ci hasło i zasady wystawiania aukcji charytatywnych na allegro. Quote
Ulaa Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 bazarek dla Krówka bidulka http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10104916 Quote
Ulaa Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 Piesek z Chrzanowa, od dzisiaj w DT w Trzebini http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10106143 Quote
kako80 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 ciesze sie, ze moglam pomoc, podzielilam uzbierana sume pomiedzy Wasza fundacje a sos i jeszcze troche na katowicki schron.. Quote
Ulaa Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 Kako dziękujemy Ci bardzo za to wyróżnienie!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts