Weronikaa Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Fantastycznie, że się odnalazły !!! A tak poza tym, to mój wujek widział niedawno takiego błąkającego się psa, pasującego opisem idealnie do tego bokserka. Ufff... Dobrze, że się odnalazły ! :) Quote
saganka Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Zmienilam na szwajcarach na taki KRS 278704. Teraz ok? Czy z tymi zerami powinno byc? Quote
Ada-jeje Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 saganka ja mysle ze z tymi zerami musi byc. Podgladalam innych ktorzy maja OPP i wszedzie sa wpisane zera na poczatku. Quote
bea_m Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Ada jeje prosze o łopatologiczne wyjaśnienie sprawy z 1% podatku. Na waszej sronie jest wiadomość ale czyyy pieniądze idą tylko na Was (czyli czy jest potrzebny jakis dopisek), na 4 fundacje (jak to działa?). |Proponuję umieścić ładny , malutki link do plakaciku coby go drukować i rozdawać znajomym. Quote
Ada-jeje Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 bea nie bedzie zadnego dopisku bo wedlug nowych zasad nie jest to mozliwe, ty jako pdatnik wypelniasz PIT i podajesz w tym roku tylko nazwe organizacji, Fundacji itd. i nr. KRS czyli nie ma juz miejsca na nic wiecej. Ale nie martw sie jutro jade na spotkanie na szczycie jak to nazwala met, w biurze rachunkowym juz tez wszystko omowione a ma miedzy soba robimy dodatkowa umowe tak ze wszystko bedzie ok. Quote
Ada-jeje Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Na ulotki tez juz czekamy saganka jest tak wspanialomyslna osoba ze przygotowuje juz ulotki i ja na swoim terenie tez juz sponsora ulotek znalazlam jak tylko otrzymamy wyslemy i do was cobyscie mogli znajomym rozdawac. Dziekujemy kochani.:loveu::loveu::loveu: Quote
Ulaa Posted February 9, 2008 Author Posted February 9, 2008 Ulotki są wspaniałe!!! :multi: Widziałam projekt :loveu: Saganko kochana [B]DZIĘKUJEMY!!!!!![/B] Quote
diana79 Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 a ja nie zdążyłam zrobić przelewu bazarkowego z kubraków dla Abi a ona już znalazła domek :multi: wspaniale :multi: przeznaczcie więc te pieniążki (170zł) na inne biedactwa według Waszego uznania :lol: a na jaką teraz bidę mogę teraz zmienić cel bazarku z nadzieją, że równie szybko znajdzie domek? ;) Quote
Ada-jeje Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Mam nadzieje ze Ulka szybko pokaze nowa bide dla ktorej bedziemy zbierac na sterylke aborcyjna, jak rowniez sterylke dla suni z Libiaza wyciegnieta z katowickiego schroniska a dzis otrzymalam jeszcze jeden bulwersujacy telefon o suni ktora miala 10 szczeniat, nie wiadomo ile z nich zostalo zabitych mlotkiem, 3 z nich szukaja domu a sunia na bank musi miec za chwile robiona sterylke. Quote
Ada-jeje Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Ja nie mam pojecia po co ten trzydniowy cholerny remont na dogo byl jak i tak nie ma zadnej poprawy :angryy: polowa watkow sie nie otwiera, napisze sie trzy posty i juz wynocha z dogo, :mad: sprobuje napisac jednak kilka slow podziekowan dla osob ktore wsparly nasza fundacje. Klaniamy sie pani Ani K. Weronice Sm. Taks i Dianie ktore regularnie wspieraja nasza dzialnosc. I osobie z zagranicy ktora przelala na nasze konto jak czytalm na watku suni z LIbiaza 10 €uro za ktore to bank wyplacil nam az 20,59 zl. Nawet nie odwaze sie nazwac bankow po imieniu :diabloti: bo by mnie z dogo wywalili. Quote
saganka Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Jak tylko dostaniemy odpowiedz od Pana z drukarni (namiar podany przez Ule) na temat specyfikacji technicznej, to wysylamy im przygotowany do druku projekt ulotki. Quote
Ada-jeje Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Bardzo dZiekujemy saganka, naprawde juz troche osob czeka nie tylko dla siebie o dane ale rowniez dla swoich znajomych i sa chetni na roznoszenie ulotek, a to bardzo cieszy i w takich chwilach podnosi na duchu i dodaje werwy do walki bo tez czesto bywaja chwile poddania sie. Ale ogolnie jest dobrze, jestesmy juz po czterech wizytach w UM i tylko jedna mozna zaliczyc do mniej udanych, pozostale podejmuja wspolprace i zdaja sobie powoli sprawe ze z podjeciem decyzji o zwalczaniu bezdomnosci zwierzat nie mozna dluzej czekac. Tylko ustawa o ochronie zwierzat jest dla nich zupelnie obca, :-( kompletnie jej nie rozumieja. Bedziemy jednak tlumaczyc krok po kroku az zrozumieja, nastepne pisma juz sa w trakcie przygotowania. NIE SPOCZNIEMY !!! Quote
Ulaa Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 [quote name='Ada-jeje']Mam nadzieje ze Ulka szybko pokaze nowa bide dla ktorej bedziemy zbierac na sterylke aborcyjna, jak rowniez sterylke dla suni z Libiaza wyciegnieta z katowickiego schroniska a dzis otrzymalam jeszcze jeden bulwersujacy telefon o suni ktora miala 10 szczeniat, nie wiadomo ile z nich zostalo zabitych mlotkiem, 3 z nich szukaja domu a sunia na bank musi miec za chwile robiona sterylke.[/quote] jak to młotkiem??????!!!!! :crazyeye::placz::placz::placz::placz: gdzie ta sunia?? czy ona zostaje u tych zwyrodnialców?? i jak na razie pan od suczki z Myślachowic nie odzywa się :shake: może jej nie złapał... [quote name='Ada-jeje']Ja nie mam pojecia po co ten trzydniowy cholerny remont na dogo byl jak i tak nie ma zadnej poprawy :angryy: polowa watkow sie nie otwiera, napisze sie trzy posty i juz wynocha z dogo, :mad: sprobuje napisac jednak kilka slow podziekowan dla osob ktore wsparly nasza fundacje. Klaniamy sie pani Ani K. Weronice Sm. Taks i Dianie ktore regularnie wspieraja nasza dzialnosc. I osobie z zagranicy ktora przelala na nasze konto jak czytalm na watku suni z LIbiaza 10 €uro za ktore to bank wyplacil nam az 20,59 zl. Nawet nie odwaze sie nazwac bankow po imieniu :diabloti: bo by mnie z dogo wywalili.[/quote] DZIęKUJEMY!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::multi: [quote name='saganka']Jak tylko dostaniemy odpowiedz od Pana z drukarni (namiar podany przez Ule) na temat specyfikacji technicznej, to wysylamy im przygotowany do druku projekt ulotki.[/quote] Super! dzieki :) [quote name='Ada-jeje']Bardzo dZiekujemy saganka, naprawde juz troche osob czeka nie tylko dla siebie o dane ale rowniez dla swoich znajomych i sa chetni na roznoszenie ulotek, a to bardzo cieszy i w takich chwilach podnosi na duchu i dodaje werwy do walki bo tez czesto bywaja chwile poddania sie. Ale ogolnie jest dobrze, jestesmy juz po czterech wizytach w UM i tylko jedna mozna zaliczyc do mniej udanych, pozostale podejmuja wspolprace i zdaja sobie powoli sprawe ze z podjeciem decyzji o zwalczaniu bezdomnosci zwierzat nie mozna dluzej czekac. Tylko ustawa o ochronie zwierzat jest dla nich zupelnie obca, :-( kompletnie jej nie rozumieja. Bedziemy jednak tlumaczyc krok po kroku az zrozumieja, nastepne pisma juz sa w trakcie przygotowania. NIE SPOCZNIEMY !!![/quote] Ten "mniej kumaty" pewnie pójdzie za większością, za jakiś czas.... :diabloti: Biedak był tak onieśmielony przez Adę-jeje, że jego wygląd nasunął mi skojarzenie z niedouczonym chłopcem pod tablicą, a Ada-jeje wymagająca nauczycielka. Niestety "chłopiec" oblał :angryy: Quote
Ada-jeje Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Ulka dzis nastepna wizyta w UM Trzebinia, podjade po ciebie o godzinie 13.30, jesli chodzi o trzy szczeniaki to mialam wczoraj telefon ze Slaskiej, oni wiedza gdzie to jest. Zaraz tez podam ci ich nr. tel. na PW. Quote
ewadr Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 mam domek dla małej suczki, jesli jest taka wsrod tych szczeniaków Quote
bea_m Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Cioteczki czy jest taka możliwość żeby kropek Maryś (dla mnie Maniek) znalazł sie na stronce fundacji? Quote
ewadr Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Jest taka mozliwośc, sprobuj Uli wysłac link, bo ja wysłałam z jakims błędem i Marysia się nie otwiera. Quote
bea_m Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 No jak sie Maryś nie otwiera? przeciez to otwate psisko jest. Wysyłałaś na maila? może wystarczy zdjęcie z wątku wziąść. Tam się otwiera. Quote
Ada-jeje Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 [quote name='saganka']Ulotka wyslana do drukarni[/quote] dziekujemy saganka, jutro podjade do drukarni, dzis tez udalo mi sie wyzebrac 500 szt. papieru formatu A3. Chyba wyjdzie z tego troche sztuk do rozdawania. Quote
Ada-jeje Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Jak tylko dogo bedzie w porzadku to mysle ze jutro Ulce uda sie wstawic jaks sztuke na stronce. Quote
Weronikaa Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Świetnie, ze juz Dogo dziala! Ja Wam zrelacjonuje co z tymi ulotkami: a wiec tak: mialam okolo 300 sztuk, prawie wszystkie rozdałam w jednym dniu, zostalo okolo 50, ludzie nawet chetnie brali, szczegolnie znajomi. mowil, ze chetnie. natomiast z nieznajomych to dalam pewnej zakonnicy i ona na bankowo cos wplaci, obiecala, i jeszcze jakas bogata bisneswoman, tez obiecala wplate. a reszta ludzi na ulicy to gadala teksty w tym stylu: prosze pani?! ja jestem na zasilku dla bezrobotnych !!?? albo : nie!dziekuje.!. u mamy w sadzie wzielo paru adwokatow, no ale wiecie, nie wiadomo co z tego bedzie. pozostawialam tez ulotki w pizzeriach, sklepach znajomych, aptekach itp. nie uwierzycie, ale w sklepie zoologicznym nie pozwolili mi zostawic ulotek ... :(( Quote
Ada-jeje Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Weroniko jestes nieocenionym skarbem, piekna robota:loveu: jestem pewna ze czesc ludzi ktorym rozdalas ulotki napewno wespra nasze konto. DZIEKUJEMY W IMIENIU ZWIERZAT!!! Quote
Ulaa Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Pies ugryzł kobietę (właścicielkę) i ona już go nie chce. Dała warunek - albo uśpienie albo schronisko. Niemniej jednak potrzebna jest 14-dniowa obserwacja. Pies jest nieagresywny (i nigdy nie był), kobieta podczas karmienia przewróciła się i upadła na niego, więc się bronił. Pies nauczony jest mieszkania z dzieckiem, bardzo grzeczny i spokojny. Synowi bardzo zależy, by tego psa uratowac - "bez wzgledu na koszty" jak to okreslił. Ma prosic lecznicę o obserwację i dzwonic do mnie znowu. Ale sprawa może byc dośc trudna. Zobaczymy. Quote
Weronikaa Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Oj, dziekuje za te wszystkie pochwały.... :) nie trzeba bylo .... jutro w szkole organizuję akcje zbiórki koców dla psiaków. Gadalam z dyrektorka, bedzie apel . Trzymajcie kciuki! Quote
Recommended Posts