Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 705
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z Panią Ewą od Chłopaków i ma pewne plany, na które ja patrzę dość sceptycznie i zaczynam się tego bać. Na wielu watkach spotkałam się już z tym problemem......adopcje zagraniczne :-(.
Tylu ilu Forumowiczów, tyle zdań na ten temat. Na mój jęk rozpaczy usłyszałam odpowiedź, że Oni są już tam ponad pół roku i nic. A do roku to max. I dalej w Europie po miesiącu usypia się zwierzęta a w USA po 14 dniach, jak nie znajdą domu. U nas jest prawo inne, ale trzeba szukać innych rozwiązań. Oczywiście możemy sie nie zgodzić, tylko musimy coś wymyślić.........
I co Wy na to?

Posted

:loveu: Hakitko :new-bday:. Duuuuuuużoooo zdrówka, radości, spokoju i...........wiesz czego ;).

A co do Mc. Gaywerków. Pani Ewa ma jakąś panią ze Skandynawii, która jest ponoć sprawdzona. To ona dała kontakt do jakiejś fundacji z Niemiec.Ale ja i tak się boję:-(. Ja wiem, że życie Chłopaków w tych warunkach nie jest życiem ( całe dnie zamknięte w maleńkim pomieszczeniu), ale........co Ich tam czeka to jedna wielka niepewność......:-(

Posted

Evuniu Kochana, dziękuję, dziękuję, dziękuję najmocniej za pamięć i życzonka...:loveu::loveu::loveu:

A co do Chłopaków, no właśnie...
Najcudowniej by było, żeby znalazły domek gdzieś bliżej nas, ale jakoś nadal nic się w ich temacie nie zmienia...:shake:
A Pani Ewa jest pewna tej osoby i sytuacji???
Poza tym oni mieliby jechać do Fundacji czy do jakiegoś stałego już domku???

Posted

[quote name='Eva']Ona sama do końca chyba tego nie wie, ale raczej do fundacji.[/quote]

No właśnie...
Nie wiem sama w tej sytuacji...
Zobaczymy co na to Wujek Zmysł...

Posted

Kiedyś z Nim o tym rozmawiałam. Wysłał mnie do bardziej zaznajomionych z tematem, ale jak zwykle każdy mówi coś innego. A ja w ciemno boję się wysłać Mc Gaywerów :-( i na starsze lata kazać uczyć się nowego języka :eviltong:.

Posted

Z duża rezerwą podchodzę do tematu. Nie mam nic przeciwko adopcjom zagranicznym, ale prowadzonych przez znajome fundacje i pod ścisłym patronatem odpowiednich sił w Polsce. W tym przypadku obawiam się, że tak nie jest.

Posted

Decyzja ma należeć do nas, ale jak nie zgodzimy się to co z Chłopakami zrobimy? Bo zrozumiałam, że ona ponad rok stara się nie trzymać psów. Nie powiedziała mi, że musimy Ich zabrać, ale dała do zrozumienia.......:-(

Posted

No to ja już sama nie wiem...........:shake::shake::shake:

Musimy wziąć pod uwagę, że to trudna adopcja - 2 pieski razem....
Nie wiem, nie mam pojęcia...
Powoli robię się też bezsilna...:-(

Posted

[quote name='Eva']Kiedyś z Nim o tym rozmawiałam. Wysłał mnie do bardziej zaznajomionych z tematem, ale jak zwykle każdy mówi coś innego. A ja w ciemno boję się wysłać Mc Gaywerów :-( i na starsze lata kazać uczyć się nowego języka :eviltong:.[/QUOTE]
A co to za fundacja, jak sie nazywa? Moze slyszalam o niej, to doradze. Za tlumacza tez chetnie posluze (chyba wiecie kto ja jestem, oglaszam psiaki caly czas w Niemczech, ale bardzo trudno je razem wyadoptowac). Dajcie jakies konkretniejsze informacje, to moze bede cos wiedziec. A tak ogolnie, wiekszosc fundacji w Niemczech to sa organizacje, ktorym zalezy na dobru zwierzat (w przeciwienstwie do sporej ilosci schronisk w Polsce). To co krazy po dogo jest bardzo przesadzone i w wiekszosci nieprawda. Czesto czepianie sie jakis drobiazgow. Jesli chcecie moge nawiazac kontakt z ta fundacja, sie poinformowac i ewentualnie jesli to mozliwe, prosic o informacje o psiakach jesli znajda domek. Nie wiem czy mi tego udziela, ale moge potelefonowac i sie doweidziec. A czy wogole ta fundacja wie juz cos o psiakach, czy to jeszcze wszystko tylko w planach. Popytajcie sie konkretnie, a ja moge z tej strony troche pokierowac. Co myslicie na ten temat? W kazdym razie u nas kazda fundacja i schronisko robi dokladne kontrole przed i po adopcyjne w nowym domku. To tak dla uspokojenia.

Posted

Szczegółów nie znam, ale to jest przez jakąś kobietę ze Szwecji, która poleca kogos w Niemczech. Tyle w tej chwili wiem.

A może ktoś zrobi banerek psiakom? Ja nie umiem.......:oops:.
Hakitko, a może zmienić jakoś tytuł wątku, dać banerek i bardziej rozruszać wątek, bo inaczej nic się nie uda? Pomóż jak trochę lepiej się poczujesz, proszę.

Posted

ja moze spróbuje , ale nie wiem czy cois wyjdzie z bannerka w moim wykonaniu
(albo ponudze Anashara :diabloti: )
zdjecia skopiowałam z całego watku juz , tylko co napisac na bannerkuc? cos konkretnego ma być ?

odswierzyłam tez ogłoszenie na gumtree

Posted

[quote name='agamika']ja moze spróbuje , ale nie wiem czy cois wyjdzie z bannerka w moim wykonaniu
(albo ponudze Anashara :diabloti: )
zdjecia skopiowałam z całego watku juz , tylko co napisac na bannerkuc? cos konkretnego ma być ?

odswierzyłam tez ogłoszenie na gumtree

Agamika :angel:, dzięki za chęć pomocy.
Co do napisu to chyba prośba o domek i to że muszą być dwa.

Posted

Za chwilkę napiszę do Anashara o zmianę tytułu i prośbę o banerek ;)
Chyba, że kochana Agamika nas uprzedzi ;)

Evuś a ja wystawię ponownie na allegro i na innych forach Chłopaków, ale nie obiecuję kiedy...
Postaram się jak najszybciej, ale mam masę spraw ostatnio na głowie, no i masę ogłoszeń do zrobienia, a czasu cały czas brak i sił zdrowotnych nadal niestety też...:roll:

Posted

Swoją drogą może właśnie niech w razie czego Przyjaciel sprawdzi to miejsce, tą Fundację...
Evuś, spróbuj się dowiedzieć jakiś namiarów i przekaż Przyjacielowi.
To zawsze coś więcej będziemy wiedzieć...
Dziękujemy Przyjaciel :loveu:

Posted

agamika napisał(a):
POdajcie na jaki tytuł ma zmienić tylko :evil_lol:

Rozumiem, że Cioteczka już mnie ubiegła, to się wcinać nie będę :evil_lol:

Nie jestem dobra w tytułach, ale może...
"Cudem ocalone od śmierci, pilnie potrzebny wspólny dom!!! Czekają już pół roku!!!"

Wiem, wiem, że kiepski, ale nic mi do głowy nie przychodzi...:oops:

Agamika, to i zmiana tytułu i banerek będzie rozumiem Kochana??? :cool3:

Posted

:placz::placz::placz::placz::placz:

Kochani, przekazuję informacje, które mam od Evy, ponieważ nadal nie ma dostępu do Dogomanii.
Mam bardzo smutną wiadomość...................:-(
Dziś rano Mc Gaywer został znaleziony nieżywy...:placz::placz::placz:
Prawdopodobnie dostał zawału podczas snu. Kiedy został znaleziony, wyglądał jakby spał... Weterynarz po oględzinach stwierdził zawał...:placz:
Rudy został sam..............................:placz:

Posted

Hakita napisał(a):
:placz::placz::placz::placz::placz:

Kochani, przekazuję informacje, które mam od Evy, ponieważ nadal nie ma dostępu do Dogomanii.
Mam bardzo smutną wiadomość...................:-(
Dziś rano Mc Gaywer został znaleziony nieżywy...:placz::placz::placz:
Prawdopodobnie dostał zawału podczas snu. Kiedy został znaleziony, wyglądał jakby spał... Weterynarz po oględzinach stwierdził zawał...:placz:
Rudy został sam..............................:placz:

To straszna wiadomość:-(:-(:-(. Eva mnie już zawiadamiała