Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gluchypies'][COLOR=#000000]Wpłaciłam właśnie dla Kasji zaległą stałą za lipiec oraz za sierpień.[/COLOR][/QUOTE]

Pięknie Ci dziekuję Głuchypsie :) Pieniązki juz do mnie doszły :) Zaraz zapisze w rozliczeniach ;) - 20 zł za lipiec i sierpień

Swoja deklarację wpłaciła tez YUCCA za sierpień - 10zł :) gorące podziękowania :)

Posted

[SIZE=3][B]Moi Kochani :) ponieważ przyszedł czas uregulowania nalezności za pobyt Kasji u Hałabajówki to spieszę poiformowac że do dzis wpłynęły do mnie deklaracje od Was w kwocie 135 zł. Dla przypomnienia: płacimy 210zł miesięcznie. Od tego miesiąca Kaj przelewa swoja deklarację bezpośrednio do Hałabajówki . Hałabajówka pisała tu kilka postów wcześniej że wpłata od Kaj ( 25 zł)za sierpień juz do niej dotarła . Stąd też ja powinnam przelać tylko 185zł za Kasję w miesiącu sierpinu. Tak jak juz pisałam za sierpień wpłynęły deklaracje w kwocie 135 zł i dlatego brakujące 50 zł wyciągam ze skarbonki Kasji .
Serdecznie wszystkim dziekuję za deklaracje i wpłaty dla staruszki :)[/B][/SIZE]

Posted

[quote name='Mortes']Hałabajówka pisała tu na wątku że tylko Kaj zapłaciła w sierpniu na fundacyjne konto ...:( Napiszę do Hałabajówki z zapytaniem ...[/QUOTE]

Jeszcze nie dostałam odpowiedzi :( Będe jeszcze próbowała :)

Posted

Dobre :lol:

Anetaks4 udało mi się dziś poesemesować z Hałabajówką i na razie ma awarię anteny od internetu . W poniedziałek przy dobrych wiatrach powinno już wszystko działac . Hałabajówka wtedy poszuka Twoich wpłat :)

Dowiedziałam sie też że Kasja coraz ładniej je i nic jej już nie odrasata :) Trzymaj się Babuniu :)

Satrina :) dotarła Twoja wpłata dla Kasji w kwocie 30 zł :) Pieknie dziękuję . Zaraz zanotuję w rozliczeniu :)

Posted

[quote name='Hałabajówka']Kasja dostawała antybiotyk do poniedziałku i byliśmy na wizytę kontrolnej, stąd brak info bo i brak nowych wiadomości.
Po zabiegu czuje się dobrze jakby go w ogóle nie miała, zdecydowanie lepiej jej się je, aczkolwiek może jeść tylko miękkie rzeczy teraz. Rokowania Kasji są bardzo pomyślne, bardzo ładnie reaguje na leczenie. Antybiotyk o szerokim spektrum nie dopuścił to zakażenia. Teraz tylko trzeba obserwować czy się narośl nie powiększa. Najważniejsze jest to, że Kasja odzyskała apetyt

Zdjęcie z 23 lipca z pierwszej wizyty kontrolnej...

Pani Beato tak jak obiecałam będę informować o stanie Kasji jak i innych zwierzaków raz na dwa tygodnie, chyba że coś pilnego się wydarzy. Na razie sytuacja jest bez zmian, opanowana.

Niestety upały nie sprzyjają dobremu samopoczuciu psiaków, ale na to już nic nie mogę poradzić, więc snują się z jednego cienia do innego i tak do wieczora, aż się troszkę ochłodzi, wtedy i Kasja się ożywia.

Dzwoniła Pani dzisiaj w sprawie psów z kieleckiego schroniska i wypytywała skąd się wzięły u mnie itp. nie chciała się przedstawić ani po co jej takie informacje, dziwna sprawa...
[IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10556375_329533270536164_7080841060820452612_n.jpg[/IMG]

Doszła wpłata Kaj dla Kasji bardzo dziękuję. Jesteś ujęta na fb na wydarzeniu adopcji wirtualnych założonym od sierpnia jako wirtualna opiekunka :Rose:
Bardzo proszę osoby które wpłacają na Kasję a też wyrażają zgodę na zamieszczenie imienia bądź nicku o informację albo tu albo na pw. Rozliczenie wpłat będzie jak zawsze na wątku zbiorczym, do wglądu oraz na fb.

Dzwoniła wolontariuszka ze schroniska w Kielcach kilka dni temu spytać o stan zdrowia Kasji, rozmawiałyśmy wszystko przekazałam... trudno by było to zrobić nie odbierając telefonu...[/QUOTE]

Pozdrawiam serdecznie Kasjunkę, która bardzo przypomina mi kochanego Secia z Olsztyna (*) i dziękuję Wszystkim zaangażowanym w opiekę nad nią. Oczywiście wyrażam zgodę na umieszczanie mojego nicka w wydarzeniu.

Posted (edited)

[COLOR=#000000]Dostałam dziś odpowiedź od Hałabajówki na moje sms-owe zapytanie o to jak czuja sie psiaki . W sms-sie wyczytałam że w dalszym ciągu są kłopoty z internetem ale psiaki czuja sie dobrze . Hałabajówka dziś też przysłała mi maila ze zdjęciami i opisami co u psiaków . Poprosiła o zamieszczenie ich na wątkach . Wiadomosc o Kasji:[/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Tahoma]

"Kaśka w czwartek ma wizytę kontrolną czy nic tam nie rośnie, mi się wydaje że nie bo je chętnie i szybko. Ale chyba kieł będzie do wyrwania, nie podoba mi się ale wet zadecyduje co i jak. Kaśka od kilku dni jak mnie widzi to się cieszy, po czym jak jej ucho zakrapiam to znowu mnie omija."

Anetaks w smsie do Hałabajówki jeszcze raz zapytałam o Twoje wpłaty . Hałabajówka napisała że pamięta ale te przeciągające się kłopoty z netem uniemozliwiaja jej sprawdzenie .

Przypomniałam też Hałabajówce że chcemy zapłacić za jej operację i leczenie . Na dniach ma być faktura .

Zdjecia za chwilę wstawi Krzysiu ( ja w tej materii cierpię na niemoc ;) )[/FONT][/COLOR]

[IMG]http://s2.postimg.org/e4r4cbpd5/kasia.jpg[/IMG]

[IMG]http://s2.postimg.org/baskcmckp/zdrowe_ucho.jpg[/IMG]

Edited by Mortes
Posted

[COLOR=#000000]I tutaj także powtórzę za tym, co napisałam na wątku Stiviego - zamierzam napisać na mejla do Hałabajówki z prośbą o dodatkowe informacje dot. Kasji których potrzebuję żebym była spokojna, dlatego też, prośba do Was - jeśli macie jakieś pytania w kwestii Stiviego - napiszcie proszę na wątku (pytanie dot. domku - czy ogrzewany? juz odnotowałam), ja je pozbieram i wyślę zbiorczo do Hałabajówki. Na pytania i kwestie do wyjasnienia czekam do końca jutrzejszego dnia :)[/COLOR]

Posted

Ciociu Anetaks 4 dotarł do mnie mail od wolontariuszki Hałabajówki że była Twoja wpłata 20 zł 11 sierpnia . Trochę to skomplikowało moje rozliczenia bo ja wysłałam Hałabajówce 185 zł czyli kwotę jaką ustaliłyśmy za opieke nad Kasją pomniejszyłam tylko o wpłatę Kaj ( 25 zł) która swoja deklaracje wpłaca bez[pośrednio do Hałabajówki i Hałabajówka tylko tą wpłatę wcześniej potwierdziła . Czyli nie odjęłam Twojej kwoty ( 20 zł) które Ty też do Hałabajówki wpłaciłaś a ja nic o tym nie wiedziałam . Nie wiem jak teraz z tego wybrnąc :( Macie Ciocie jakieś pomysły ??????:(

Posted

[quote name='Mortes']Ciociu Anetaks 4 dotarł do mnie mail od wolontariuszki Hałabajówki że była Twoja wpłata 20 zł 11 sierpnia . Trochę to skomplikowało moje rozliczenia bo ja wysłałam Hałabajówce 185 zł czyli kwotę jaką ustaliłyśmy za opieke nad Kasją pomniejszyłam tylko o wpłatę Kaj ( 25 zł) która swoja deklaracje wpłaca bez[pośrednio do Hałabajówki i Hałabajówka tylko tą wpłatę wcześniej potwierdziła . Czyli nie odjęłam Twojej kwoty ( 20 zł) które Ty też do Hałabajówki wpłaciłaś a ja nic o tym nie wiedziałam . Nie wiem jak teraz z tego wybrnąc :( Macie Ciocie jakieś pomysły ??????:([/QUOTE]

może odjąć to od wrześniowej wpłaty - jeśli ciocia Anetaks będzie wysyłać bezpośrednio do Hałabajówki to trzeba wpłaty umniejszać o te dwie sumy..... :roll:

Posted

I tutaj zamieszczam także:
[COLOR=#000000]
Nie wiedzieć czemu, jakoś ciężkawo o dobre relacje z Fundacją Hałabajówka bo wydawałoby się, że mieć solidnych co miesięcznych darczyńców na życie psiaków to przynajmniej 70% problemów z głowy. Ale do rzeczy.[/COLOR]

[COLOR=#000000]Jak syganlizowałam wyżej, dziś rano napisałam do Fundacji Hałabajówka na adres mejlowy [/COLOR][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][COLOR=#000000] z pytaniami o stan zdrowia Stiwiego i Kasji, zamieszczając tych kilka pytań, m. in. o leki, wagę i samopoczucie, z zaznaczeniem że odpowiedź zostanie zamieszczona na forum dogomanii do wiadomości zainteresowanych szczegóonie losem Stiwiego i Kasji. [/COLOR]
[COLOR=#000000]O dziwo, pół godziny poźniej otrzymałam odpowiedź napisaną przez Anię, jako że Magda - Hałabajówka dalej nie ma internetu. [/COLOR]
[COLOR=#000000]Uzyskałam odpowiedzi na niektóre pytania z komentarzem, że te informacje są dla mojego "wyglądu", i że nie mogę ich dalej cytować. W związku z tym poprosiłam, w kolejnym mejlu do Hałabajówki, o akceptację info które sporządziłam na podstawie uzyskanych informacji, a które nie byłyby cytatem. Niestety, do tej chwili jest cisza, więc wychodzi na to, że ja cytować informacji nie mogę bo byłoby to naruszeniem tajemnicy korespondncji, a Iza dostała faktury za leczenie Kasji i od razu Stiwiego - nie wiedzieć czemu bo nie jest skarbnikiem Stiwiego. [/COLOR]
[COLOR=#000000]Po krótce - pytajcie, to odpowiem, bo nie zacytuję odpowiedzi Ani w imieniu Hałabajówki - głupie to jak but, niestety, ale tak akurat można [/COLOR]:roll: