Jump to content
Dogomania

ORKAN- młody laciatek w hotelu!! Prosimy o wsparcie finansowe!!! Szukamy DS!!! Pilne!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Reno2001']Obawiam się, że Was będzie miała w nosie.
Tylko doniesienie do prokuratury może coś dac.[/QUOTE]

1. doniesienei do prokuratury - jak jest umowa na tymczasową płatną opiekę nad psem
2. jak sa dowody na nieprzestrzeganue umowy o tymczasowe przetrzymywanie - musi byc umowa cywilno/prawna to jest NIEWYWIAZANEI sie z umowy miedzy osobą A i osobą B
3. jak jest umowa i dowody wpłaty -to jest to dodatkowy plus dla was
4. jak nie ma umowy - a p. Alina brala wynagrodzenie za opiekę nad psem - mozna zawiadomic urząd skarbowy

UWAGA
dotyczy to zarówno was i Pani Aliny...
obie strony ponoszą konsekwencje

w sumie w pl - umowa ustna tez jest umową. tym bardziej, ze jest odwód na tym Forum..ale kto chce wpuszczas te instytucje na dogomanie???

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widze,że zdjęcia są nie widoczne;-(. Co z Orkana książeczką zdrowia ???Coś wiadomo? Po niedzieli wybieram się do weterynarza.Wiem,że napewno trzeba Go odrobaczyć,a czy był zabezpieczony przed kleszczami?

Posted

[quote name='MiK-Jozefow']Wysłałam Twój adres P. Alinie miała wysłać książeczkę ;/, ale jeśli jest tak samo słowna co do pieniądze to czuje że książeczki też się nie doczekamy ;/[/QUOTE]
Czarek który tez przybył do mnie od Aliny również nie posiada książeczki:-(

Posted

dziewczyny , potrzebny tekst do ogloszen Orkana oraz zdjecia bo znajoma obiecala porobic ogloszenia w formie papierowej :)dzieki esperanza:)

Posted

jest jeszcze jedna osoba chetna do oglaszania Orkana - cytuje jej pytania:
Podaj mi proszę nr tel. do osób, które zajmą się adopcją pieska i w jakim rejonie przebywa. Napisz kilka słów o nim wiek, charakter, czy nadaje się do bloku, podaj także jego wady, żeby nie było rozczarowania.
Pozdrawiam Maja 602
dziekuje Maja 602 :p
aha podalam Mai numer do mikjozefow:evil_lol:

Posted

Dzisiaj odrobaczyłam Orkanka.
Aniprazol-2.5 tab.-koszt -10zł.
Dostałam link od Ocelot do aukcji alegro środków przeciw kleszczą-dużo taniej niż u wet. Jeśli tylko przyjdzie zaaplikuje Orkankowi. Oczywiście o tym napisze.

Posted

Zaglądam do Orkana ponieważ brak mi informacji do ogłoszeń. Z wątku wyczytałam, że jest sympatyczny, wesoły, zachowuje czystość w domu. Wiek - około 2 lata. Jest stosunkowo łagodny. Jak zachowuje się w stosunku do dzieci i innych zwierząt? Czy jest wykastrowany? Czy nadaje się do bloku, czy raczej domrk z ogródkiem? Gzie przebywa, na jaki rejon robić ogłoszenie? To takie podstawowe pytania ale inne informacje też są mile widziane. Piesek jest młody, ładny i wesoły więc domek z pewnością się znajdzie.

Posted

maja602 wielkie dzieki ze pomozesz w szukaniu mu domu bo ja tez uwazam ze to swietny psiak i tylko kwestia pokazania go swiatu zeby znalazla wspanialy dom

Posted

[quote name='maja602']Zaglądam do Orkana ponieważ brak mi informacji do ogłoszeń. Z wątku wyczytałam, że jest sympatyczny, wesoły, zachowuje czystość w domu. Wiek - około 2 lata. Jest stosunkowo łagodny. Jak zachowuje się w stosunku do dzieci i innych zwierząt? Czy jest wykastrowany? Czy nadaje się do bloku, czy raczej domrk z ogródkiem? Gzie przebywa, na jaki rejon robić ogłoszenie? To takie podstawowe pytania ale inne informacje też są mile widziane. Piesek jest młody, ładny i wesoły więc domek z pewnością się znajdzie.[/QUOTE]

Orkanek przebywa w tej chwili u mnie wiec napiszę o nim na tyle na ile Go poznałam:
1.Orkan przebywa w boksie-zachowuje czystość,a więc podejrzewam,że w domu będzie podobnie.
2.Nie jest wykastrowany.
3. Do innych psów łagodny. Ma przyjacielskie nastawienie. Stosunek do kotów nie jest mi znany
4.Do dzieci ok.-dużo czasu spędza z moja 8-letnia córka
5.Jest lagodny,ale do obcych osób -nieznanych podchodzi z rezerwa-reaguje szczekaniem w pierwszym momęcie.
6.Na spacerze aktywny,biega ,bryka :-)-spuszczony ze smyczy
7.Potrafi chodzić na smyczy.
8.Posłuszny-przywołany-wraca do mnie.
9. Jest radosnym psem,ale nie wymuszajacym na człowieku pieszczot,głaskania,miziania...itd. Człowiek decyduje.
10.Ideał domu dla Orkanka ,to oczywiście dom z działką,ale myśle ,że w bloku też by sie odnalazł przez swoje podporządkowanie człowiekowi.
11.Ma ciekawe umaszczenie-to jego serce:-)
12.Fajny z niego chłopak;-)

Posted

co do kotow to wiem ze je wprost uwielbia bo na poczatku u Aliny S (zanim okazalo sie ze mieszkal w baraku) poznal sie z kotem i go wylizywal - Orkan jest wprost milosnikiem kotow:)))) gdzis kilka stron wczesniej sa jego zdjecia z kociakiem