anita_happy Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='Reno2001']Obawiam się, że Was będzie miała w nosie. Tylko doniesienie do prokuratury może coś dac.[/QUOTE] 1. doniesienei do prokuratury - jak jest umowa na tymczasową płatną opiekę nad psem 2. jak sa dowody na nieprzestrzeganue umowy o tymczasowe przetrzymywanie - musi byc umowa cywilno/prawna to jest NIEWYWIAZANEI sie z umowy miedzy osobą A i osobą B 3. jak jest umowa i dowody wpłaty -to jest to dodatkowy plus dla was 4. jak nie ma umowy - a p. Alina brala wynagrodzenie za opiekę nad psem - mozna zawiadomic urząd skarbowy UWAGA dotyczy to zarówno was i Pani Aliny... obie strony ponoszą konsekwencje w sumie w pl - umowa ustna tez jest umową. tym bardziej, ze jest odwód na tym Forum..ale kto chce wpuszczas te instytucje na dogomanie??? Quote
MiK-Jozefow Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Nie podpisywałyśmy żadnej umowy :( jedynie są dowody wpłaty i posty na forum... Quote
Panca Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 czyli dupa blada...mozemy liczyc ze odda pieniadze lub o tym zapomniec....****... Quote
agata51 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 [quote name='ewatonieja']a kasa sie konczy :(( pomocy dla ORKANA finansowej i prawnej[/QUOTE] Wysłałam dyszkę 02.06. Quote
MiK-Jozefow Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Agata51- Wpłata jest odnotowana w 1 poście :) A kasy od P. Aliny nadal brak... Co robimy? Quote
Donka5 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Orkanek,orkanek,Orkanek..... [IMG]http://www.dogomania.pl/customprofilepics/profilepic87699_7.gif[/IMG] Quote
Donka5 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 [IMG]http://www.dogomania.pl/customprofilepics/profilepic87699_8.gif[/IMG] Quote
Donka5 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 [IMG]http://www.dogomania.pl/customprofilepics/profilepic87699_9.gif[/IMG] Quote
Donka5 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Kopie sobie:-) :-) :-) [IMG]http://www.dogomania.pl/customprofilepics/profilepic87699_10.gif[/IMG] Quote
Donka5 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Widze,że zdjęcia są nie widoczne;-(. Co z Orkana książeczką zdrowia ???Coś wiadomo? Po niedzieli wybieram się do weterynarza.Wiem,że napewno trzeba Go odrobaczyć,a czy był zabezpieczony przed kleszczami? Quote
MiK-Jozefow Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Wysłałam Twój adres P. Alinie miała wysłać książeczkę ;/, ale jeśli jest tak samo słowna co do pieniądze to czuje że książeczki też się nie doczekamy ;/ Quote
ewatonieja Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 wywiało gdzieś Orkanowe ciotki :) a łaciaty nadal szuka domu Quote
Donka5 Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='MiK-Jozefow']Wysłałam Twój adres P. Alinie miała wysłać książeczkę ;/, ale jeśli jest tak samo słowna co do pieniądze to czuje że książeczki też się nie doczekamy ;/[/QUOTE] Czarek który tez przybył do mnie od Aliny również nie posiada książeczki:-( Quote
Panca Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 dziewczyny , potrzebny tekst do ogloszen Orkana oraz zdjecia bo znajoma obiecala porobic ogloszenia w formie papierowej :)dzieki esperanza:) Quote
Panca Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 jest jeszcze jedna osoba chetna do oglaszania Orkana - cytuje jej pytania: Podaj mi proszę nr tel. do osób, które zajmą się adopcją pieska i w jakim rejonie przebywa. Napisz kilka słów o nim wiek, charakter, czy nadaje się do bloku, podaj także jego wady, żeby nie było rozczarowania. Pozdrawiam Maja 602 dziekuje Maja 602 :p aha podalam Mai numer do mikjozefow:evil_lol: Quote
MiK-Jozefow Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 no to super :) ma do mnie dzwonić?? Quote
Panca Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 nie, napisala do mnie na priv, wiec napiszcie prosze jak najwiecej info a ja odpisze ( chyba ze sama tu zajrzy):) Quote
Donka5 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Dzisiaj odrobaczyłam Orkanka. Aniprazol-2.5 tab.-koszt -10zł. Dostałam link od Ocelot do aukcji alegro środków przeciw kleszczą-dużo taniej niż u wet. Jeśli tylko przyjdzie zaaplikuje Orkankowi. Oczywiście o tym napisze. Quote
maja602 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Zaglądam do Orkana ponieważ brak mi informacji do ogłoszeń. Z wątku wyczytałam, że jest sympatyczny, wesoły, zachowuje czystość w domu. Wiek - około 2 lata. Jest stosunkowo łagodny. Jak zachowuje się w stosunku do dzieci i innych zwierząt? Czy jest wykastrowany? Czy nadaje się do bloku, czy raczej domrk z ogródkiem? Gzie przebywa, na jaki rejon robić ogłoszenie? To takie podstawowe pytania ale inne informacje też są mile widziane. Piesek jest młody, ładny i wesoły więc domek z pewnością się znajdzie. Quote
Panca Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 maja602 wielkie dzieki ze pomozesz w szukaniu mu domu bo ja tez uwazam ze to swietny psiak i tylko kwestia pokazania go swiatu zeby znalazla wspanialy dom Quote
Donka5 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 [quote name='maja602']Zaglądam do Orkana ponieważ brak mi informacji do ogłoszeń. Z wątku wyczytałam, że jest sympatyczny, wesoły, zachowuje czystość w domu. Wiek - około 2 lata. Jest stosunkowo łagodny. Jak zachowuje się w stosunku do dzieci i innych zwierząt? Czy jest wykastrowany? Czy nadaje się do bloku, czy raczej domrk z ogródkiem? Gzie przebywa, na jaki rejon robić ogłoszenie? To takie podstawowe pytania ale inne informacje też są mile widziane. Piesek jest młody, ładny i wesoły więc domek z pewnością się znajdzie.[/QUOTE] Orkanek przebywa w tej chwili u mnie wiec napiszę o nim na tyle na ile Go poznałam: 1.Orkan przebywa w boksie-zachowuje czystość,a więc podejrzewam,że w domu będzie podobnie. 2.Nie jest wykastrowany. 3. Do innych psów łagodny. Ma przyjacielskie nastawienie. Stosunek do kotów nie jest mi znany 4.Do dzieci ok.-dużo czasu spędza z moja 8-letnia córka 5.Jest lagodny,ale do obcych osób -nieznanych podchodzi z rezerwa-reaguje szczekaniem w pierwszym momęcie. 6.Na spacerze aktywny,biega ,bryka :-)-spuszczony ze smyczy 7.Potrafi chodzić na smyczy. 8.Posłuszny-przywołany-wraca do mnie. 9. Jest radosnym psem,ale nie wymuszajacym na człowieku pieszczot,głaskania,miziania...itd. Człowiek decyduje. 10.Ideał domu dla Orkanka ,to oczywiście dom z działką,ale myśle ,że w bloku też by sie odnalazł przez swoje podporządkowanie człowiekowi. 11.Ma ciekawe umaszczenie-to jego serce:-) 12.Fajny z niego chłopak;-) Quote
Donka5 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Jeśli będą jakieś jeszcze pytania odnośnie Orkanka,a ja mogłabym być pomocna,to proszę pytać. Quote
Panca Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 co do kotow to wiem ze je wprost uwielbia bo na poczatku u Aliny S (zanim okazalo sie ze mieszkal w baraku) poznal sie z kotem i go wylizywal - Orkan jest wprost milosnikiem kotow:)))) gdzis kilka stron wczesniej sa jego zdjecia z kociakiem Quote
ewatonieja Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 w sumie nie ma się czego przyczepić pies młody ładny zdrowy i grzeczny no i to serce :) Quote
Recommended Posts