Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bazarek na Fb zakończył się. Przewidywana kwota zysku to 695zł. Konta wszystkim podałyśmy, prosimy o podawanie na bazarku kwot, które do Was wpłyną. Biedna ta ciężarna sunia :-(, oby się kiedyś znalazła

Posted

Kochani póki co gmina podcięła nam skrzydła i to dosłownie;( Dowiedziałam się właśnie od Mortes, że gmina nie zakupi klatek, a Pani wet bez klatek nie wysterylizuje;( także wracamy do punktu wyjścia:| Znalazłam już osobę do zrobienia bud- powinny być jakoś w tym lub przyszłym tygodniu. Budy duże po 200 zł sztuka.
Ale teraz priorytet to klatka- albo nowa albo używana- musimy kupić/odkupić- mocne klatki wielkości około 100 na 80 cm;(
Jeżeli ktoś wie coś na taki temat baaaaardzo proszę o powiadomienie nas!

Kama oczywiście będę od razu powiadamiać o wpłatach:) Dziękujemy z całego serca za pomoc! :loveu:

Posted

[quote name='Norkowa']Kochani póki co gmina podcięła nam skrzydła i to dosłownie;( Dowiedziałam się właśnie od Mortes, że gmina nie zakupi klatek, a Pani wet bez klatek nie wysterylizuje;( także wracamy do punktu wyjścia:| Znalazłam już osobę do zrobienia bud- powinny być jakoś w tym lub przyszłym tygodniu. Budy duże po 200 zł sztuka.
Ale teraz priorytet to klatka- albo nowa albo używana- musimy kupić/odkupić- mocne klatki wielkości około 100 na 80 cm;(
Jeżeli ktoś wie coś na taki temat baaaaardzo proszę o powiadomienie nas!

Kama oczywiście będę od razu powiadamiać o wpłatach:) Dziękujemy z całego serca za pomoc! :loveu:[/QUOTE]

sądząc po wyczynach Daizy...małej suni, ktora zdemolowała i poprzestawiała miejsce, gdzie byla zamknieta! to klatki powinny być..pancerne!!! Nie zapominajmy, że to są dzikie psy i ona mają podwójnego powera :(
byle jaka klatka zostanie zniszczona niestety - wiem coś o tym, bo w schronisku niejeden pies dał popis przestawiania prętow w klatce

Posted

[URL]http://allegro.pl/aluminiowa-klatka-xxl-dla-psa-transporter-dzielona-i3615945049.html[/URL]
to jest klatka solidna i w dobrej cenie bo powystawowa. Dzielona na dwie czyli można dwa małe budki w niej zamknąć, sama na nią poluję...

Posted

[quote name='Hałabajówka'][URL]http://allegro.pl/aluminiowa-klatka-xxl-dla-psa-transporter-dzielona-i3615945049.html[/URL]
to jest klatka solidna i w dobrej cenie bo powystawowa. Dzielona na dwie czyli można dwa małe budki w niej zamknąć, sama na nią poluję...[/QUOTE]

też kiedyś o takiej myslałam, jak prowadzilismy schron - głównie pod kątem transportu...ma jedno ale - boki wykonane sa chyba z jakiejś plyty z tego, co widać - i teraz pytanie - jaka gruba i jaka to płyta

najlepsze sa profesjonalne takie klatki jak w gab. wet....no ale cholernie drogie :(

Posted

[quote name='Hałabajówka'][URL]http://allegro.pl/aluminiowa-klatka-xxl-dla-psa-transporter-dzielona-i3615945049.html[/URL]
to jest klatka solidna i w dobrej cenie bo powystawowa. Dzielona na dwie czyli można dwa małe budki w niej zamknąć, sama na nią poluję...[/QUOTE]

Nooo fajna aczkolwiek no szukam nadal coś taniej tak do 200 zł żeby chociaż za sztukę się zamknąć a jak nie to będzie trzeba coś takiego kupić.

Posted

[quote name='andzia69']sądząc po wyczynach Daizy...małej suni, ktora zdemolowała i poprzestawiała miejsce, gdzie byla zamknieta! to klatki powinny być..pancerne!!! Nie zapominajmy, że to są dzikie psy i ona mają podwójnego powera :(
byle jaka klatka zostanie zniszczona niestety - wiem coś o tym, bo w schronisku niejeden pies dał popis przestawiania prętow w klatce[/QUOTE]

Noo i dlatego napisałam, ze może być używana ale nadal mocna bardzo! Dodatkowo sami możemy ją uzbroić jakoś damy radę, ważne żeby kupić klatkę. Jedna już jest podobno, teraz trzeba próbować z drugą. Inaczej nic nie zrobimy. Mortes boi się nawet dzwonić do tych ludzi i pytać czy jakaś sunia czasem już nie urodziła:|

Posted

[quote name='Hałabajówka']Takich czarnych drucianych nie polecam w palcach można je złożyć, te stalowe są już solidniejsze.[/QUOTE]

dokładnie - one to dla królika :)

ja mialam kiedyś załatwiane klatki...byly bardzo tanie i zaj..ste! takie grube druty miały nie do ruszenia :) ale przez to były tez ciężkie

Posted

A może być i ciężka bo to i tak będzie stała u weta albo raz czy dwa się ją przeniesie:) Ale warto żeby była nie wiem na świnkę?? Albo dzika, bo inna nie da rady:|

Posted

[QUOTE]c[COLOR=#000000]hcemy zmusić faceta póki co do zbudowania kojca i próbujemy załatwić duże solidne budy bo idzie chłód i nie wszystkie psiaki uda nam się odebrać;([/COLOR][/QUOTE]
Ja bym najpierw zamknęła "właściciela" psów w klatce, bo jak dostanie budy, to sobie naprodukuje jeszcze więcej psów.

Posted

No nic będziemy kombinować jakoś bo trzeba przed zimą zdążyć na pewno!:) Ja bym tego faceta zamknęła w gnojówce a nie w klatce:D I tam na kłódkę i niech oddycha tak świeżym powietrzem jak oddychały psiaki...

Posted

Norkowa, błagam myśl o takich klatkach, które wejdą do mojej malutkiej, żółtej strzały. :mdleje:
Przydało by się w niedzielę chociaż ze dwie sunie złapać do sterylizacji.

Posted

Nooo właśnie kurde no zapomniałam ale to na tylne siedzenie to dla świnek nie wejdzie?? Krzysiek na leżąco ja z Kaśką jedno na drugim na przedzie i jakoś bedzie:D
A tak na serio to weź mi podrzuć jakie wymiary będą ok bo trzeba już coś załatwiać to może zamówię skądś?:)

Posted

k**wa... znalazłam wątek i szaleję, nie mogę tego znieść, takiej tępoty przygłupów-zbieraczy, znieczulicy, boże... mam 40 zeta do końca miesiąca na siebie i psa :D ale w listopadzie podeślę kasę! ile dam radę!

Posted

rkowa , jeśli klatki będa nie skaładane to widzę to czarno :( . Wtedy wejdzie tylko jedna o wym max 50x50x70 ... Co innego jakby klatki były składane ... Ja pożyczyłam jedna klatke od cioci ale niestety jest to ta słaba z czarnych drutów ... musimy na miejscy ją dozbroic ...no i nie wyobrażam sobie że te małe sunie zniszczą tą klatkę ... nawet nie chcę o tym myśleć ... ale nie mamy innego wyjścia ... trzeba natychmiast działać . Gmina ma to w d...ie . W niedzielę jedziemy ... musi być jeszcze choć jedna klatka

Posted

[quote name='Pani Profesor']k**wa... znalazłam wątek i szaleję, nie mogę tego znieść, takiej tępoty przygłupów-zbieraczy, znieczulicy, boże... mam 40 zeta do końca miesiąca na siebie i psa :D ale w listopadzie podeślę kasę! ile dam radę![/QUOTE]

Dziękujemy bardzo za zaglądnięcie:) Ciociu dziękuejmy, że chcesz dzielić się ostatnim grosikiem! Z tymi akurat psiakami:(

Posted

Mortes czarna dupa... nadal nie mam klatki żadnej:| Ja nie wiem co my zrobimy, w dodatku na gwałt sunia musi zostać do końca TYG gdzieś bo zawieźć ją mogę tylko w weekend następny;(

Posted

[quote name='Norkowa']Mortes czarna dupa... nadal nie mam klatki żadnej:| Ja nie wiem co my zrobimy, w dodatku na gwałt sunia musi zostać do końca TYG gdzieś bo zawieźć ją mogę tylko w weekend następny;([/QUOTE]

Sklep Piryko ma naszą klatkę - bo miala być na kota z Cedzyny - nie wiem jaka duża i z jakich prętów. Klatek bylo kilka, ale większosć po ludziach. Więc klatkę można pożyczyć na potrzeby sterylki. W garażu u pani Ani tez były jakieś klatki - ale trzeba by było jechać i zobaczyć.

Klatka musi byc składana - malo do którego samochodu wejdzie taka "nierozkladana" a już na pewno nie do żołtej strzaly Mortes :) chyba, ze dla chomika ;)

Posted

Zakupiłam dziś właśnie klatki jutro będą wysłane mam nadzieję, że dotrą do mnie idealnie na niedzielę (oby w sobotę). Teraz musimy napisać do makili:)

Posted

Moi drodzy klatki zakupiłam dwie i już jadą do nas. Więc mam tylko nadzieję, że dojadą do niedzieli! Co do reszty to jesteśmy wstępnie umówione na łapankę na niedzielę rano. Jedziemy we trzy: ja Mortes i Xibalba.
Chcemy zabrać 3 sunie na sterylki. Jedna ma już dt który zaoferowała makila. Więc tutaj jednego psiaka mamy umieszczonego, niestety nadal mamy problem z dwoma psiakami! Czy ktoś coś może podpowiedzieć?? Kto umie się zająć takimi psiakami? Jeden szczenior i jedna sunia!
Bardzo potrzeba dt!

Posted

[quote name='andzia69']Sklep Piryko ma naszą klatkę - bo miala być na kota z Cedzyny - nie wiem jaka duża i z jakich prętów. Klatek bylo kilka, ale większosć po ludziach. Więc klatkę można pożyczyć na potrzeby sterylki. W garażu u pani Ani tez były jakieś klatki - ale trzeba by było jechać i zobaczyć.

Klatka musi byc składana - malo do którego samochodu wejdzie taka "nierozkladana" a już na pewno nie do żołtej strzaly Mortes :) chyba, ze dla chomika ;)[/QUOTE]

No cóż to musi być solidna klatka, ale pytałyśmy już o klatki od dwóch tygodni i nie było u nikogo odzewu więc już są kupione, bo dłużej czekać nie mogłyśmy. Przydadzą nam się zresztą później pewnie. W dodatku klatki pożyczone mogą ulec zniszczeniu i potem odkupić? Wiadomo jakie to są psy, trzeba niestety uważać. Będą nasze i potem sobie je zostawimy więc bez obaw:) Jeszcze posłużą psiakom wielu, bo o klatki zawsze jest bitwa.