Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Mam pytanie. Chciałbym wybrać się na wystawę z psem , którego narazie nie chcę wystawić. Czy to możliwe?

Edited by Barney
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Byłam z życiu na 3 wystawach psów, z czego na 2 z nich były psiaki niewystawiane- jeden był w ramach socjalizacji, oswojenia się z sytuacją, a drugi tak po prostu dla towarzystwa ;)

• 1 month later...
Posted

Wiesz, różnie na to patrzą... Na klubową nie masz szans bo tam jest tylko kilka określonych ras i od razu cię wyrzucą. Na międzynarodową też raczej nie masz szans bo tam pilnują. Pozostaje krajowa. Weź w razie czego zaświadczenie o aktualnym szczepieniu na wściekliznę, jeżeli pies jest duży to kaganiec no i oczywiście pies musi być na smyczy.

Posted

A orientuje się ktoś, czy jak się wystawia psa, to można zabrać drugiego do towarzystwa? Chodzi mi konkretnie o międzynarodówkę w Opolu ;)
Wiem, że samego psa niewystawianego, nie wpuszczą. Ale może da się właśnie wejść z psem, który jest wystawiany ;)

Posted

Ja do Opola od 2 lat wprowadzam niezgłoszonego drugiego psa i nikt mi nigdy nic nie powiedział. Książeczka ze szczepieniem sprawdzona i to wszystko :) Ale w tym roku jest zmiana miejsca wystawy na halę i nie wiadomo jak będzie. W tym roku nie ryzykuję :P

Posted

Nie bardzo rozumiem "na halę" :oops: Co się dokładnie zmieniło?
Przecież do tej pory zawsze było w Okrąglaku: część psów wewnątrz, a reszta na ringach na dworze ;)

Posted (edited)

Magdabroy Sprawdź sobie na stronie opolskiego oddziału w informacjach o wystawie - tam wszystko jest napisane.
A zmieniło się całkowicie miejsce wystawy.

Edited by Tusia&NN
dopisek
Posted

[quote name='Szwajcarka234']Wiesz, różnie na to patrzą... Na klubową nie masz szans bo tam jest tylko kilka określonych ras i od razu cię wyrzucą. Na międzynarodową też raczej nie masz szans bo tam pilnują. Pozostaje krajowa. Weź w razie czego zaświadczenie o aktualnym szczepieniu na wściekliznę, jeżeli pies jest duży to kaganiec no i oczywiście pies musi być na smyczy.

Z tą klubówką się nie zgodzę - na klubówkach często jest piknikowy klimat, przynajmniej na tej TTB, i nikt nie robi problemu z wprowadzeniem niewystawianego psa (oczywiście należącego do "klubowych" ras) na teren.
W sumie na ok. 10 odwiedzonych wystaw, tylko raz zdarzyło mi się, że przy wejściu sprawdzali, czy na pewno wchodzę ze zgłoszonym psem, a był to CACIB w Głogowie w 2013 (i nie dziwię im się, bo mają mała halę a zainteresowanie wystawą zazwyczaj bardzo duże). Na CACIBie kieleckim, warszawskim czy szczecińskim nikt nam przy wejściu nic nie sprawdzał, poza szczepieniem.

Posted

[quote name='Tusia&NN']Magdabroy Sprawdź sobie na stronie opolskiego oddziału w informacjach o wystawie - tam wszystko jest napisane.
A zmieniło się całkowicie miejsce wystawy.

Ani w dziale "Informacje" http://www.zkwp-opole.pl/opole-2014/pl/opole-cacib-2014-informacje.html ani w dziele "Miejsce wystawy" http://www.zkwp-opole.pl/opole-2014/pl/opole-cacib-2014-miejsce.html ani w "Komunikatach" nie znajduję, żednej informacji, na temat zmiany miejsca wystawy w tym roku :roll:

Posted

Ze 2 tygodnie temu jeszcze widniała informacja na ich stronie, że miejscem wystawy będzie ta hala : http://www.cwkopole.pl/
Widocznie doszli do wniosku, że jednak się tam wszyscy nie pomieszczą.

Na potwierdzenie moich słów - wejdzie na tę stronę http://www.cwkopole.pl/index.php?idstrony=2
I 4 informacja od dołu "nadchodzące wydarzenia" :

[h=4]Opolskie Wystawy Psów Rasowych
26-27 kwietnia 2014
Organizator: Związek Kynologiczny Oddział w Opolu[/h]
Moja wina, że oddział sobie zmienia miejsca jak chce? :roll: Następnym razem nic nie powiem i się sami martwcie.

Posted

Czytam sobie, bo tak piszecie "można" "nie można " , ale tak naprawde to niby dlaczego nie można wchodzić na wystawy z psem? W regulaminie wystaw nic takiego nie znalazłam , wiec jakby Oddzały nie mają "prawa" zabraniać wchodzic na wystawy z psem niezgłoszonym .