Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zinka, jest z nami szczęśliwa. Minął rok, to już całkiem inny pies. Oprócz tego, że to z pewnością miss bernardynek :), najpiękniejszy piegus na świecie, to jeszcze do tego mistrzyni w kopaniu dołków. Przekopali mi razem z Foxem pół działki, pocieszam się, że jak to kiedyś połączą będę miała basen. Gonią bażanty z działki, sarny podchodzą blisko, też je trzeba przepędzić. Mają masę roboty i obowiązków, więc się spełniają. Żadnemu wściekłemu zającowi nie udało się wtargnąć na ich teren. Cała trójka jest w dobrej formie. Jak tylko uda mi się zrobić im zdjęcia to wkleję.

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Zinka, jest z nami szczęśliwa. Minął rok, to już całkiem inny pies. Oprócz tego, że to z pewnością miss bernardynek :), najpiękniejszy piegus na świecie, to jeszcze do tego mistrzyni w kopaniu dołków. Przekopali mi razem z Foxem pół działki, pocieszam się, że jak to kiedyś połączą będę miała basen. Gonią bażanty z działki, sarny podchodzą blisko, też je trzeba przepędzić. Mają masę roboty i obowiązków, więc się spełniają. Żadnemu wściekłemu zającowi nie udało się wtargnąć na ich teren. Cała trójka jest w dobrej formie. Jak tylko uda mi się zrobić im zdjęcia to wkleję.

Zrobić zdjęcia takiej trójce z ADHD to prawdziwe wyzwanie! :)

Posted

Podkurczona łapka w ogóle Zince nie przeszkadza. Ten rok chciałam poświęcić na odzyskanie jej sił, żeby była totalnie sprawna i nam bezgranicznie zaufała. Bardzo dużo przecierpiała, ledwo przeżyła, więc postanowiliśmy nie kombinować z nogą od razu. Długo walczyliśmy z jej agresją w stosunku do ludzi, trzeba było dużo pracy, żeby przestała rzucać się na każdego naszego gościa. W tym momencie księżniczka jest wesołym, radosnym psem, który bawi się jak szczeniak. Jest taka szybka, że listonosz zapewne nigdy się nie zorientuje, że Zinka korzysta tylko z trzech łap, tak szybko dobiega do furtki.

Zrobiłam kilka zdjęć. Widać na nich jak właśnie patrolują posesję, ktoś im się kręcił za działką, trzeba było obszczekać :) Nornice również nie mają szans na atak, bo je eksterminują. Nawet duży śnieg nie przeszkadza w kopaniu dołków, to ulubione zajęcie :)

Z pozdrowieniami od Zinki i braci :)

Posted

Dalej :) Musieliśmy się nauczyć zamykać wszystkie drzwi na klucz, bo wszystkie otwiera bez problemu i po prostu wypuszcza pozostałych.

Ale niezaprzeczalnie to najmądrzejszy pies na świecie. Potrafi rozkochać w sobie każdego, ciągle mi ktoś proponuje, że go zabierze do siebie. Ale nigdzie nie byłoby mu tak dobrze :) Z Zina tworzą idealną parę rozrabiaków. To Bonnie i Clyde. Gonią ptaki z aronii, wytępili myszy....Farcik jest za delikatny na takie akcje, on biega po działce z jabłkiem w pyszczku i brzydzi się kopaniem dołów. Taki mały książę :) 

Posted

Oj wszytko się zgadza :) Farcik zawsze był spokojniejszy. Foks za to wchodził nam na głowy, a moją upodobał sobie szczególnie :P

Cudownie, że całej trójce się tak poszczęściło.
Na zdjęciach wyglądają wspaniale :)

• 3 months later...
Posted

Filmik nagrałam w Piątek Wielkanocny, ilość śniegu mogłaby zmylić :)

To jest dowód jak skutecznie można kopać doły w zmrożonej ziemi tylko jedną łapką.

Z pozdrowieniami od Zinki, Farta i Foksika

https://www.youtube.com/watch?v=HU1-t4dleAM

• 2 weeks later...
Posted

Dalej taki sam :) A energii ma za kilka psów. Zresztą cała trójka ma ADHD. Może mi się kiedyś uda nagrać jak się bawią w berka i jak szybko wtedy biegają.