Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']no to Wam wyślę może w sobotę dam radę, a jak nie to w poniedziałek[/QUOTE]

Nie ma pospiechu, bo mamy na 24 dni jak na razie

Posted

Tzn chodzi konkretnie o nauczenie jej, bo nie pomyślałam, że się uda :).Ja z nią nie mogę. Dzisiaj Leoś położył się na "jej" fotelu . Nie wiele myśląc wskoczyła mu na głowę i musiał się biedny ewakuowac

Posted

Dzisiaj od rana broi ;P. Nauczyła się drapac w drzwi. Zrobiła kupę, potem w nią wdepła , przyszła do domu weszła na fotelik i do mnie piska. Mówię do Bartka weź ją na łóżko i pogłaszcz , bo jej smutno (jeszcze nie wiedziałam o co chodzi).No i wziął:diabloti:. Za chwilę słyszę "gówno, wlazła w gówno":evil_lol:. Myc musiałam ja :lol:.Jak skończyłam to ona znowu lezie tam gdzie narobiła, więc doskoczyłam i odsunęłam ją. Przestraszyła się chyba ,poszła w krzaki i zaczęła kopac dalej swoją norkę. Okazało się , że jeszcze chwila i by się przekopała niechcący pod siatką. Ja z tą wariatką nie mogę, ciągle muszę jej pilnować. Oby się nie rozbrykała jeszcze bardziej.

Posted

[quote name='ania0112']hahaha ona jest prze urocza! i śmiszna.. takiego gupecka udaje bo jej tak wygodnie. a jak jestescie w mieszkaniu to jak ze załatwianiem się? nadal w mieszkaniu wam robi?[/QUOTE]

No głupol jest. Najśmieszniej to próbuje ukraść jedzenie.Tak sobie siedzi, powoli przybliża pyszczek, że niby tylko powącha i nagle chaps i nie chce oddać.Dziś też odwalała w samochodzie, najpierw chciała czmychnąć potem uciekła do piesków na tylne siedzenie i siedziała zadowolona.Nigdy tego nie robiła.Jeżeli jej się chce kupę to lata jak szalona i merda ogonem, co jakiś czas podchodzi i trąca nosem.Ostatnio podobnie się zachowuje przed jedzeniem, bo głodomór się zrobił i jak jest czas posiłku to marudzi.No czasami nie zdążę z nią wyjść i narobi.W nocy też jej się zdarza.Jednak zawsze robi w tym samym miejscu.

• 4 weeks later...
Posted

Myszka różnie.Nie możemy dojść od czego ma to chrząkanie.Serce na pewno jest powiększone, osłuchowo jest w porządku.We wtorek jedziemy na wizytę do dr Garncarz i zobaczymy, choć ja nadal twierdzą, zresztą mąż też , że to nie jest od serca.A już piszę dlaczego, po pierwsze odgłos tego, po drugie co jakiś czas jej się coś odkrztusza jakby jakaś wydzielina.Z nosa też jej czasem coś pocieknie, ale jakby woda.Długie spacery dobrze jej robią, gdzie przy sercu raczej powinno być odwrotnie.I jak się "denerwuje" (jak jej się chce kupę, jak jest głodna, kiedy Mentor się połozy na jej miejscu) to się nasila.Oczywiście pewnie się mylę, ale takie jest moje zdanie.Z kupą raz lepiej raz gorzej, wczoraj miała gorszy dzień, było parę biegunkowych.Dziś rano zrobiła ładnego balaska.I tak co parę dni jeden dzień nie za bardzo.Może w końcu się unormuje.

Posted

Witam i o zdrowie pytam. Pasuje? Dawaj foty :jumpie:

Witam serdecznie.A dziękujemy, jakoś leci.Nie mamy fot, ale gdzieś marne filmiki chyba są.

Posted

Dzień dobry  w ten uroczy pogodny poranek.

Jak się czujecie?

:knuje:

Gdzie są filmiki?

Witam serdecznie uroczą Panią.Troszkę chrychamy, troszkę śpimy.Ja zaraz się biorę za jakieś sprzątanie.Myszkę dziś czeka kąpiel, bo troszku dziwnie od nie capi.Filmiki są w telefonie.

• Upvote 1
Posted

Witam serdecznie uroczą Panią.Troszkę chrychamy, troszkę śpimy.Ja zaraz się biorę za jakieś sprzątanie.Myszkę dziś czeka kąpiel, bo troszku dziwnie od nie capi.Filmiki są w telefonie.

Ah ubolewam nad Waszym chrychaniem. Prosiłabym pomiędzy kąpielą a sprzątaniem o wrzucenie filmików na youtuba ...

• Upvote 1
Posted

Ah ubolewam nad Waszym chrychaniem. Prosiłabym pomiędzy kąpielą a sprzątaniem o wrzucenie filmików na youtuba ...

Tak naprawdę to od 3 dni nie jest najgorzej, właściwie tylko rano jest kiepsko.Ostatnio zrobiłam eksperyment i w momencie kiedy wstała i usłyszałam pierwsze odgłosy, wzięłam je na dłuższy spacer , nakarmiłam i wszystko było ok., prawie nie chrychała.Jak dam radę wstać jutro , albo pojutrze to to powtórzę i zobaczę czy to przypadek.Wydaje mi się też , że jak jest brzydsza pogoda to jest to bardziej nasilone, ale to takie moje luźne obserwacje.

A na filmikach jest bardziej Leoś gryzący bez skrupułów swoja pancię niż Myszka.Jakiś z nią jest, ale taki podobny do tych wcześniejszych, bo strasznie lubię jak ona się cieszy na śniadanko.