Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moniek - może być ze specjalną dedykacją dla Ciebie. :diabloti:

Shappy - witamy! :multi:

Ze spacerku z kiedyś:

Siad-zostań (i nawet Aga nie odwróciła jej uwagi :evil_lol:) zdjęcie robiła Ewelina

Posted

skoro zapraszacie w tytule to wpadłam na chwilkę... :lol:

Super zdjęcia super Cziki :loveu:

http://p.web-album.org/61/5e/615e7645348b0546a6a36c642a26b73fa,4,0.jpg
ten wzrok! :o no ale proszę, jak się ładnie bawi! :) jaką metodą doszłyście do tego ?
btw. fajne legowisko

http://p.web-album.org/90/0b/900b6198d3ce782d51b0031e8c4a2549a,4,0.jpg
ale kontakt :loveu: brawo! [co to za obróżka? :eviltong:]

pozdrawiamy, C&M :cool3:

Posted

Moniek - Niestety, padło na Ciebie (chyba, że z Pauliną się podzielisz)
Anita - Agreswna Czika wyssała krew z yoreczka.
Cambel - Jak dawno Cię nie było :mad: Zdjęcia wcale nie są super, rzadko kiedy jestem z nich zadowolona.
York znalazł metodę, polegającą na tym, że najpierw zaczyna się skradać, a że ma takie super mega odjazdowe kłaki, to jest strasznie pociągający. I wtedy agresor wbija swoje potężne kły w biednego yorka i ten zostaje bezczelnie poturbowany. :evil_lol:
Nie no, a tak poważnie to strasznie się na tą zabawkę nakręca - rzucam ją Czice, a ona ją przynosi, wykonuje polecenia w zamian za nią (:multi:) i wtedy wraca do niej jakieś szczeniackie szaleństwo. Muszę tą zabawę wypróbować na polu, bo teraz taka świetna pogoda i trzeba sobie komendy poćwiczyć, bo tam więcej przestrzeni.
Legowisko kupiłam rok temu na wystawie, w tym roku nie widziałam już tego stoiska.
Obroża własnoręcznej roboty, tzn. przerobiony rękaw starej bluzki. To jest coś jakby zacisk. (Jak mi się zechce zrobić jej zdjęcia, to wstawię). :evil_lol:

Dziękujemy wszystkim za odwiedziny, zapowiadam, że jutro będą nowe zdjęcia. :razz:

Posted

[quote name='psiulka']Cambel - Jak dawno Cię nie było :mad: Zdjęcia wcale nie są super, rzadko kiedy jestem z nich zadowolona.
York znalazł metodę, polegającą na tym, że najpierw zaczyna się skradać, a że ma takie super mega odjazdowe kłaki, to jest strasznie pociągający. I wtedy agresor wbija swoje potężne kły w biednego yorka i ten zostaje bezczelnie poturbowany. :evil_lol:
Nie no, a tak poważnie to strasznie się na tą zabawkę nakręca - rzucam ją Czice, a ona ją przynosi, wykonuje polecenia w zamian za nią (:multi:) i wtedy wraca do niej jakieś szczeniackie szaleństwo. Muszę tą zabawę wypróbować na polu, bo teraz taka świetna pogoda i trzeba sobie komendy poćwiczyć, bo tam więcej przestrzeni.
Legowisko kupiłam rok temu na wystawie, w tym roku nie widziałam już tego stoiska.
Obroża własnoręcznej roboty, tzn. przerobiony rękaw starej bluzki. To jest coś jakby zacisk. (Jak mi się zechce zrobić jej zdjęcia, to wstawię). :evil_lol:

Dziękujemy wszystkim za odwiedziny, zapowiadam, że jutro będą nowe zdjęcia. :razz::oops: obiecuję poprawę!
ehhh mam to samo :lol: a najgorzej, jak przeglądam foldery sprzed kilku tygodni, to wszystkie te starsze zdjęcia bym powyrzucała...:lol:
ale te Twoje naprawdę są fajne! :)

haaa to super metoda :evil_lol: to jakiś popęd łowu; moja lisica do kolejnej maskotki zawsze dobiera się, jak do ofiary...najpierw za kark, potem rozrywa na strzępy...:lol:
Ale ważne, że metoda działa! Myślę, że jak jej się tak zabawa w domu spodobała, to i na podwórku nie będzie większego problemu.

oryginalny pomysł na obrożę :razz:
...czekam na te nowe zdjęcia :grins:

Posted

Kaya93 napisał(a):
Ja chętnie dopke Czikuli wezme :diabloti:

To bierz nie przyjmuje reklamacji na pierdy:evil_lol:
Ja biore pychol:diabloti:

Nic tu sie nie dzieje:evil_lol:U nas to normalka:roll:

Posted

Cambel - Mnie się Twoje zdjęcia podobają, kurczę, jestem ciekawa jak na Nikonach się fotografuje - czy jakoś lepiej czy gorzej. Obiektywy ostrość na pewno mają lepszą, u mnie jest badziewna, niestety. :shake: W każdym razie, cieszę się, że Ci się podobają, bo Ty już jesteś bardziej zaawansowany fotograf, więc fajnie coś takiego usłyszeć. :D
Może Megowa ma coś z jakiegoś psa myśliwskiego? W końcu nic nie wiadomo. :evil_lol: Dziś jeszcze nie próbowałam na polu z zabawką, narazie na smaczki jeszcze.

Moniek - Jakie inne? Albo to albo żadne! :diabloti: Z resztą, idź się Ty schowaj, łysolu!

Kaya - No ta, wiadomo w czym gustujesz... :evil_lol: (Dziwnym trafem przypomniał mi się 'bernardynek' schroniskowy, a Tobie?) :diabloti:

Dzisiaj byliśmy z Kaktusem i jej psem Miśkiem (i jeszcze kolegą) na spacerze nad potokami. Prawie 2,5h łaziliśmy po polach. Była taka świetna pogoda, ani zimno, ani gorąco, tak w sam raz. Ćwiczyłam z Cziką różne komendy i coraz lepiej jej wychodzą, w takich warunkach rozpraszających uwagę. :multi: Na aparacie kolegi jest filmik, jak Czika slalomuje, więc jak go zdobęde to postaram się wrzucić. Byliśmy nad potoczkiem, oczywiście Czika do niego wlazła i przy okazji się napiła. Misiek tylko się napił, chyba bał się wejść. Ja stałam na brzegu i chlapałam Czikę wodą ze strumyka i wpadłam jedną nogą w takie bajoro, które miało z 20cm wys. :evil_lol: Jeden but miałam normalny, a drugi z brązową skorupą i tak wracałam do domu. :diabloti:

Cziku

Miśko

Dalej zdjęcia by Kaktus:

Posted

Cambel - Mnie się Twoje zdjęcia podobają, kurczę, jestem ciekawa jak na Nikonach się fotografuje - czy jakoś lepiej czy gorzej. Obiektywy ostrość na pewno mają lepszą, u mnie jest badziewna, niestety. :shake: W każdym razie, cieszę się, że Ci się podobają, bo Ty już jesteś bardziej zaawansowany fotograf, więc fajnie coś takiego usłyszeć. :-D
Może Megowa ma coś z jakiegoś psa myśliwskiego? W końcu nic nie wiadomo. :evil_lol: Dziś jeszcze nie próbowałam na polu z zabawką, narazie na smaczki jeszcze.
Możemy się kiedyś spotkać, to się pobawisz moim złomkiem :razz:
Hmmm, no jeśli o ostrość chodzi, to wiadomo, wszystko od konkretnego obiektywu zależy... ten mój tamron ma wolny i głośny AF, natomiast już co nikkor to nikkor :loveu:

:roflt: bardziej zaawansowany :lol: rośmieszyłaś mnie :eviltong:

możliwe, że i lisica z myśliwskiego psa coś ma, to jedna wielka mieszanka jest......prawie taka mieszanka jak ma namieszane w tym swoim łebku :P

http://p.web-album.org/0b/51/0b51c6b3ddac1727ffbbd0b5e00ba64fa,4,0.jpg
jaka cudna uśmiechnięta aaaaa :loveu:

http://p.web-album.org/36/99/36999581ca7b5a47bb21965138dfb7bba,4,0.jpg
fajnego kolegę macie :)

Posted

Kamila, znając moje szczęście, to zaraz bym coś zepsuła... :evil_lol:
Twój tamron wolny? Nie rozśmieszaj mnie, przecież widzę u Ciebie w galerii jakie foty Tamronem robisz (bo chyba nie robisz wszystkich nikkorową stałką) :eviltong:
Nie wiem, czym Cię tak rozśmieszyłam :evil_lol:

Paulina, nie chodzi mi konkretnie o bernardyna, ale o... :siara:

Monika, ale do mnie ta łysość już przylgnęła, a u Ciebie dziwnie wygląda :evil_lol:

Kaczuchy (z sobotniego wypadu na rolki :cool3:)

Schody (zaśmiecone :roll:) do... ?

Posted

Wypad się udał,ale misiek nie był zabardzo zainteresowany pozowaniem tylko Kimś innym xD głupek jeden, babiarz, ciapa i nie ma tego po właścicielce(chyba). Czika jak zawsze pełna gracji i niedostępna:D Jak właścicielka:D

Posted

Tu nie ma co zepsuć :P przecież aparatem obsłużyć się umiesz i to calkiem nieźle :eviltong:, więc luz...
Tak, na spacerach głównie Tamron, jakoś nie chce mi się [jak robię zdjęcia], aż tak latać za lisem, by używać stałki :evil_lol:

lisia góra! :multi: też byłam tam w sobotę na rolkach :cool3:
fajnie wypatrzone te kaczki, ale synchron :D

Posted

Kaktus - wiadomo, Misiek ma tak jak Ty, kiedy zobaczysz No Name'a - nic innego Cię nie interesuje wtedy. :D

Kamila - No umiem, umiem się obsłużyć, ale ja pracuję na Sony'm, a on się pewnie różni trochę od Nikona. No ale możemy się spotkać, Ty się pobawisz moim pudłem. :evil_lol: Proponuję tak po testach, bo wtedy będzie więcej luzu. ;)
Skoro robisz takie zdjęcia Tamronem, jak te, które są w Twojej galerii, to dlaczego uważasz ma wolny AF? Ciekawe, co powiesz, jak mój wypróbujesz. :diabloti:
Nie wiedziałam, że rolkujesz, nawet się nie przyznałaś. :eviltong: A o której byłaś? Ja byłam ok.16-17, straszny wysyp ludzi, ale trasa super, jedzie się i jedzie i jedzie. :D

Monika - Weź Ty idź się schowaj, tam gdzie pieprz rośnie. :evil_lol:

Paulina - To ja Ci wytłumaczę następnym razem, np. na Rexie. Chociaż Rexon jest trochę mniejszy od bernardyna, no ale.

Dzisiejsza Czikowa: