Norkowa Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 (edited) Wrocka vel Freja- bo takie imiona dostała i ode mnie i od dt który sunię chce przyjąć. Sunia została 3 dni temu złapana (po 3 dniowych próbach!) przez pewne małżeństwo z Kielc na osiedlu Świętokrzyskim. Wzięli oni sunię do domu- nakarmili, napoili i zadzwonili do mnie. Zajmuję się jako wolontariuszka ŚTOZ Kielce pomocą dla bezdomnych zwierzaków. Tyle , że niestety nie mogę wspomóc psiaka jako dt bo sama mam kota i psa:( Mały metraż:| Całe szczęście Wrocka dostała szansę na ten tydzień być w domu tych Państwa póki są na urlopie. Potem miała by wrócić na ulicę?? Państwo M. sobie tego nie wyobrażają, ale mają kota i psa w domu. Mieszkają z dzieckiem i rodzicami na małym metrażu. Ich kot nie zaakceptował nowej damy- puszy się, parska, drapie wręcz poluje na nią!:( Tak to wygląda, czai się, ale ze złością podbiega do gryzienia. Żyją w pozamykanych pokojach póki co:| Sunia już od tygodnia biegała po ruchliwej ulicy Radomskiej w stronę trasy. Tam pewno została wyrzucona. Widać, że była niedawno szczenna- ale co z jej dziećmi?? Nie mamy pojęcia. Zgłosiliśmy sprawę do schroniska i UM w Kielcach- niestety standardowo powiem kolokwialnie OLALI NAS! Stwierdzili, że schronisko ma zakaz przyjmowania zwierząt bo ma remont. Ok. Udało mi się znaleźć suni miejsce w innym schronisku więc poprosiłam UM żeby opłacali to miejsce dla suni skoro nie chcą jej zabrać- nie zgodzili się. Zajęłam się sunią. Zaczęłam szukać dt- udało się! W ten sam dzień jeszcze wieczorem dzwoni do mnie Pani i mówi, że weźmie tą sunię na dt do Wrocławia. Pomaga ogłaszać, zbierać fundusze- ale, ALE warunkiem jest sterylka i zaszczepienie. Bo Pani ma na dt 4 psy i niestety funduszy na sterylkę dla suni nie ma:( Udało nam się zamówić szybko sterylizację już na niedzielę 25.08. na godzinę 14. Sunia w nocy została odrobaczona. Ale niestety to wszystko na kreskę:| Nie mamy za co zapłacić- jeżeli się nie uda sunia wróci na ulicę;( Zapraszam na wątek dla suni na facebooku również: https://www.facebook.com/events/1407764199446421/ A także na cegiełkowy bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246514-Mamy-dt-mamy-transport-marzenia-o-dachu-nad-głową-legną-w-gruzach-(-Do-15-09-2013!#post21229220 Zdjęcia Wrocki w dniu złapania:) Edited August 30, 2013 by Norkowa Quote
Norkowa Posted August 24, 2013 Author Posted August 24, 2013 Wczoraj otrzymałam też zdjęcia Wrocki z domu w którym jest chwilowo:) Dodam, ze suńka jest głową do kolana. Szczupła, miła, kocha ludzi, ale początkowo jest bardzo wystraszona. Ostrożna. Śliczna, grzeczna, nauczona czystości!:) Sunia będzie oddana do dt we Wrocławiu. Ale nadal szuka ds już od dziś!:) Adopcja suni będzie prawnie załatwiona jak zawsze umowa adopcyjna z odpowiednią jednostką TOZu:) Jeżeli ktoś teraz zanim pojedzie do wrocławia się zgodzi to z TOZ lub ŚTOZ Kielce albo we Wrocławiu z TOZ:) Quote
Norkowa Posted August 24, 2013 Author Posted August 24, 2013 Szkoda wielka że nikt nie zagląda do naszej dziewczynki:(:-( Quote
Norkowa Posted August 25, 2013 Author Posted August 25, 2013 I nadal cisza a nasza Kochanica wczoraj wieczorkiem zrobiła krok milowy- przyszła wieczorem do Pana z tymczasu chwilowego i... się mocno przytuliła!:) Quote
Nadziejka Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Zagladam mocno sciskajac za cudna malenka :iloveyou::modla::modla: Quote
Norkowa Posted August 25, 2013 Author Posted August 25, 2013 Kochani dziś oficjalne imię u weta podałam Freja!:) Takie zażyczyła sobie Pani z dt!:) Więc: FREJKA DZIŚ O 14 ZOSTAŁA PODDANA STERYLIZACJI U WTERYNARZA M. kOMOROWICZA W KIELCACH. NA KRESKĘ OCZYWIŚCIE- ALE TO OSTATNIA, DOPÓKI TEJ NIE SPŁACIMY NIE DOSTANIEMY NIC NA KRESKĘ:| A FREJKA ODEJDZIE DO DT A MY DOSTANIEMY PEWNO NIEDŁUGO NOWEGO PSIAKA DO POMAGANIA:) FREJKA BYŁA GRZECZNA, TROCHĘ WYLĘKNIONA. GRZECZNIE SZYBKO USNĘŁA. O 16 SAMA WYSZŁA Z GABINETU DO BIURA I OBWIEŚCIŁA WETOWI ŻE JUŻ JEST GOTOWA IŚĆ DO DOMU!:) W DOMU SPAŁA KILKA GODZIN I NIEDAWNO WRÓCIŁA ZE SPACERU:) CZUJE SIĘ DOBRZE! JAK TYLKO DOSTANĘ ZDJĘCIA Z CHWILÓWKI TO WRZUCAM:) Szareńkowa dziękuję za odwiedziny!:loveu: Quote
Norkowa Posted August 26, 2013 Author Posted August 26, 2013 Cioteczki uwaga nasza Frejka vel Wrocka już po sterylizacji;) Są zdjęcia naszej Gwiazdki!:) Idę na tygodniu w odwiedziny do Suni;) A Pan M. który dał ze swoją żoną chwilowo dach psinie nad głową, żartuje że ucieka z Frejką do Wrocka bo jej nie odda bo się w suni zakochał!:) A uwierzcie mi że bardzo łatwo się w niej zakochać!:) To milusia malusia dama!:) A teraz zdjęcia!:) Quote
teresaa118 Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Male slicznosci. Juz pare groszy poszlo na jej dlugi. Prosze ja wyglaskac od cioci. Quote
Poker Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Ślicznota z niej.Na jakie konto wpłacić na sterylkę. Norkowa, pewnie wiesz ,że musi być na wątku wklejony paragon/faktura za sterylkę . Quote
teresaa118 Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Konto jest na jej bazarku, na samym poczatku Quote
Norkowa Posted August 26, 2013 Author Posted August 26, 2013 Tak tak wiem:D Będzie faktura w tym tygodniu, bo z tego wszystkiego zostawiłam ją u Państwa M. a i tak ją muszę odesłać do Mondo Cane:) Bo mi troszkę pomogli i wzięłam fakturkę na nich;) Jest piękna, kochana i bardzo miła! Ja na prawdę jestem w niej zakochana i gdyby nie mój zwierzyniec to bym ją wzięła;) Ale moja kocica i mój psiak nie lubią siebie na wzajem za bardzo a co dopiero jakby wpadła 3 sunia:D Quote
Norkowa Posted August 26, 2013 Author Posted August 26, 2013 Kochani w tym tygodniu wybieram się w posterylkowe odwiedziny do Frejki vel Wrocki;) Idę obgadać szczegóły, ale moje serce dosłownie rozrywało szczęście jak Pani M. zaprosiła mnie do domu, żeby poznać ich zwierzyniec, żeby pożegnać się z małą;) Proszę już o niewpłacanie pieniążków! Ponieważ dostaliśmy dziś mały zastrzyk (100 zł) dla suni;) Mam dla niej nadwyżke, więc sterylkę zapłaciłam już a resztę pieniążków przekazuję na szczepienia suni (wścieklizna i wirusówka!) oraz zabezpieczę sunię karmą na pierwsze dni w dt. Resztą zajmi się Asia z dt:) Dlatego dziękuję każdej cioteczce za pomoc!:) Bez Was nadal by brakowało, sunia miałaby puste konto bez sterylki i szczepień bez szans na dom tymczasowy;( A tak dziś spędzę pierwszą spokojną noc!:) Rozumiem też Pokerową złość i kąśliwość z tym wytykaniem czy wiem, czy pamiętam itd:) Irytuję Cię kochana, ale rozumiem, że ciężko w tych czasach się ufa ludziom:| I ja mam to samo. Przyznam szczerze to po raz pierwszy był mój samodzielnie "przygotowany" psiak. Jestem wolontariuszką ŚTOZ Kielce, często jeżdżę z karmą do schronisk, sama mam dwie adopcyjne bestyje w domu:D Codziennie wiszę na telefonie do UM i wyciskam z nich obowiązki w stosunku do psów! Robię na własną rękę co się da i ile się da. Często dokładam do tego interesu swoje pieniądze, a przyznam szczerze bidną studenciną jestem;( Tej suni każdy odmówił pomocy, żadna fundacja nie zainteresowała się jej problemem. Ja wzięłam na siebie całą jej odpowiedzialność i powiedziałam , że tą sprawę załatwię do końca!:) Udaje mi się powoli! Ta sunia mam nadzieję będzie szybko adoptowana do dobrego domu;) Wszystko będę dokumentować:) Adopcja będzie załatwiana przez TOZ Wrocław:) A teraz patronat nad tą akcją ma Mondo Cane! Od wczoraj;) Poker jakbym umiała to bym Ci udowodniła, że nie kłamię, nie biorę tej kasy dla siebie tylko pomagam psiakom;( Niestety nie umiem udowodnić lepiej, niż tym, że jestem studentką która chce pomagać, ale nie chcę być związana z żadną organizacją prawnie, bo chcę robić to co ja uważam za słuszne. Quote
Norkowa Posted August 27, 2013 Author Posted August 27, 2013 Kolejne zdjęcia z domku chwilowego Frejki są:) Frejka czuje się bardzo dobrze:) Ale zaczęła się interesować ranami po sterylce, więc trzeba było ubrać ją w gustowne różowe ubranko;) Quote
Poker Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Norkowa napisał(a): Rozumiem też Pokerową złość i kąśliwość z tym wytykaniem czy wiem, czy pamiętam itd:) Irytuję Cię kochana, ale rozumiem, że ciężko w tych czasach się ufa ludziom:| I ja mam to samo. Poker jakbym umiała to bym Ci udowodniła, że nie kłamię, nie biorę tej kasy dla siebie tylko pomagam psiakom;( Niestety nie umiem udowodnić lepiej, niż tym, że jestem studentką która chce pomagać, ale nie chcę być związana z żadną organizacją prawnie, bo chcę robić to co ja uważam za słuszne. To nie kąśliwość i złość tylko ostrożność po wielu przykrych sytuacjach na dogo. A poza tym jest regulamin tego forum i niestety trzeba sie stosować do niego. Pytałam o DT , bo zdarzają się fatalne.A czy ten był sprawdzony ? Ponieważ nie umiem lukrować, to piszę konkretnie i na temat. Cieszę się, że sunia będzie miała dobre DT. Quote
Norkowa Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 Nie no spoko ja znam regulamin faktury wstawię jak tylko dostanę je do ręki. Niestety są u tych ludzi gdzie sunia. Zresztą to już nie pierwsza moja akcja na dogo czy fb. Teraz mam problem z wyjściem z domu bo dostał mi się pod opiekę 2 tygodniowy kot, którego ktoś wyrzucił w krzaki:| Ale w przyszłym tygodniu muszę wpaść do tych ludzi i zabrać faktury. Miałam jechać w tym tyg pożegnać się z Frejką, ale niestety kociak mnie usadził w domu. DT sprawdzone. Jest bardzo dobry! Wyadoptowano już 7 psów. 3 z dt zostały na ds. Quote
Norkowa Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Uwaga wstawiam zdjęcia Frejki w ubraniu po sterylce. Dziś Frejka o godzinie 10.40 wsiadła do pociągu kierunek Wrocław!:) Podobno podbiła serca innych pasażerów i jedzie bardzo grzecznie do dt! Asia już czeka na nią i odbiera o 16.20;) Czekam z niecierpliwością na wieści z dt!:) Tymczasem ja miałam telefon od Pana który chciał Frejkę zaadoptować tu u nas w Kielcach. Już byłam w szoku bo Frejka jedzie a tu dom się znalazł;) Ale okazało się, że Pan ma kota a Frejka niestety nie lubi kotów!:( Czekam na wieści i ogłaszamy Frejeczkę!:) Quote
Norkowa Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Kochani Frejka już w domu tymczasowym;) Jutro wrzucę zdjęcia:D Już powoli się oswaja, ale początek był ciężki. Obwąchiwała wszystkie kąty w domu i warczała na 3 psiaki Aśki!:) Ale już jest ok- zasnęła na kanapie obok drugiego psiaka:"D Quote
Norkowa Posted September 7, 2013 Author Posted September 7, 2013 Frejka jest w dt we Wrocławiu. Oczywiście wszystko nadrobię. niestety do 19go nie będzie mnie praktycznie na dogo:| Quote
Norkowa Posted September 9, 2013 Author Posted September 9, 2013 Wstawiam zdjęcie fakturki za sterylkę Frejki:) Dziękuję Wam bardzo za pomoc i zbiórkę!:) Quote
Norkowa Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 Frejka w dt we Wrocławiu czuje się świetnie. Dogaduje się z towarzyszami, ale nadal szuka kochającego domku!:) [IMG]https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1237157_649971305027737_1425556085_n.jpg[/IMG][IMG]https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/45665_649971281694406_318823230_n.jpg[/IMG] Quote
Zofija Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Przepraszam za offa, zostałam poproszona o pomoc dla psa koczującego od kilkutygodni na dworcu w Adamowie- świetokrzyskie. Ja mieszkam w Cieszynie -ślaskie... Czy ktoś moze pomóc????? Wątek tej biednej psiny: http://www.dogomania.pl/forum/threads/247344-Pies-od-kilku-tygodni-koczuje-na-PKP-MEGA-PILNE!!!!-POMÓŻCIE!!!!! Quote
Norkowa Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 Frejka nadal pilnie szuka domku;) Quote
Recommended Posts