Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Wrocka vel Freja- bo takie imiona dostała i ode mnie i od dt który sunię chce przyjąć.
Sunia została 3 dni temu złapana (po 3 dniowych próbach!) przez pewne małżeństwo z Kielc na osiedlu Świętokrzyskim. Wzięli oni sunię do domu- nakarmili, napoili i zadzwonili do mnie. Zajmuję się jako wolontariuszka ŚTOZ Kielce pomocą dla bezdomnych zwierzaków. Tyle , że niestety nie mogę wspomóc psiaka jako dt bo sama mam kota i psa:( Mały metraż:|
Całe szczęście Wrocka dostała szansę na ten tydzień być w domu tych Państwa póki są na urlopie. Potem miała by wrócić na ulicę?? Państwo M. sobie tego nie wyobrażają, ale mają kota i psa w domu. Mieszkają z dzieckiem i rodzicami na małym metrażu. Ich kot nie zaakceptował nowej damy- puszy się, parska, drapie wręcz poluje na nią!:( Tak to wygląda, czai się, ale ze złością podbiega do gryzienia. Żyją w pozamykanych pokojach póki co:|
Sunia już od tygodnia biegała po ruchliwej ulicy Radomskiej w stronę trasy. Tam pewno została wyrzucona. Widać, że była niedawno szczenna- ale co z jej dziećmi?? Nie mamy pojęcia. Zgłosiliśmy sprawę do schroniska i UM w Kielcach- niestety standardowo powiem kolokwialnie OLALI NAS! Stwierdzili, że schronisko ma zakaz przyjmowania zwierząt bo ma remont. Ok. Udało mi się znaleźć suni miejsce w innym schronisku więc poprosiłam UM żeby opłacali to miejsce dla suni skoro nie chcą jej zabrać- nie zgodzili się.

Zajęłam się sunią. Zaczęłam szukać dt- udało się! W ten sam dzień jeszcze wieczorem dzwoni do mnie Pani i mówi, że weźmie tą sunię na dt do Wrocławia. Pomaga ogłaszać, zbierać fundusze- ale, ALE warunkiem jest sterylka i zaszczepienie. Bo Pani ma na dt 4 psy i niestety funduszy na sterylkę dla suni nie ma:(

Udało nam się zamówić szybko sterylizację już na niedzielę 25.08. na godzinę 14. Sunia w nocy została odrobaczona. Ale niestety to wszystko na kreskę:|

Nie mamy za co zapłacić- jeżeli się nie uda sunia wróci na ulicę;(

Zapraszam na wątek dla suni na facebooku również:
https://www.facebook.com/events/1407764199446421/

A także na cegiełkowy bazarek:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/246514-Mamy-dt-mamy-transport-marzenia-o-dachu-nad-głową-legną-w-gruzach-(-Do-15-09-2013!#post21229220

Zdjęcia Wrocki w dniu złapania:)

Edited by Norkowa
Posted

Wczoraj otrzymałam też zdjęcia Wrocki z domu w którym jest chwilowo:)
Dodam, ze suńka jest głową do kolana. Szczupła, miła, kocha ludzi, ale początkowo jest bardzo wystraszona. Ostrożna.
Śliczna, grzeczna, nauczona czystości!:)

Sunia będzie oddana do dt we Wrocławiu. Ale nadal szuka ds już od dziś!:)

Adopcja suni będzie prawnie załatwiona jak zawsze umowa adopcyjna z odpowiednią jednostką TOZu:) Jeżeli ktoś teraz zanim pojedzie do wrocławia się zgodzi to z TOZ lub ŚTOZ Kielce albo we Wrocławiu z TOZ:)

Posted

I nadal cisza a nasza Kochanica wczoraj wieczorkiem zrobiła krok milowy- przyszła wieczorem do Pana z tymczasu chwilowego i... się mocno przytuliła!:)

Posted

Kochani dziś oficjalne imię u weta podałam Freja!:) Takie zażyczyła sobie Pani z dt!:)

Więc:
FREJKA DZIŚ O 14 ZOSTAŁA PODDANA STERYLIZACJI U WTERYNARZA M. kOMOROWICZA W KIELCACH. NA KRESKĘ OCZYWIŚCIE- ALE TO OSTATNIA, DOPÓKI TEJ NIE SPŁACIMY NIE DOSTANIEMY NIC NA KRESKĘ:| A FREJKA ODEJDZIE DO DT A MY DOSTANIEMY PEWNO NIEDŁUGO NOWEGO PSIAKA DO POMAGANIA:)
FREJKA BYŁA GRZECZNA, TROCHĘ WYLĘKNIONA. GRZECZNIE SZYBKO USNĘŁA.
O 16 SAMA WYSZŁA Z GABINETU DO BIURA I OBWIEŚCIŁA WETOWI ŻE JUŻ JEST GOTOWA IŚĆ DO DOMU!:)
W DOMU SPAŁA KILKA GODZIN I NIEDAWNO WRÓCIŁA ZE SPACERU:) CZUJE SIĘ DOBRZE!
JAK TYLKO DOSTANĘ ZDJĘCIA Z CHWILÓWKI TO WRZUCAM:)

Szareńkowa dziękuję za odwiedziny!:loveu:

Posted

Cioteczki uwaga nasza Frejka vel Wrocka już po sterylizacji;) Są zdjęcia naszej Gwiazdki!:)

Idę na tygodniu w odwiedziny do Suni;) A Pan M. który dał ze swoją żoną chwilowo dach psinie nad głową, żartuje że ucieka z Frejką do Wrocka bo jej nie odda bo się w suni zakochał!:)
A uwierzcie mi że bardzo łatwo się w niej zakochać!:)

To milusia malusia dama!:)

A teraz zdjęcia!:)

Posted

Ślicznota z niej.Na jakie konto wpłacić na sterylkę.
Norkowa, pewnie wiesz ,że musi być na wątku wklejony paragon/faktura za sterylkę .

Posted

Tak tak wiem:D Będzie faktura w tym tygodniu, bo z tego wszystkiego zostawiłam ją u Państwa M. a i tak ją muszę odesłać do Mondo Cane:) Bo mi troszkę pomogli i wzięłam fakturkę na nich;)

Jest piękna, kochana i bardzo miła! Ja na prawdę jestem w niej zakochana i gdyby nie mój zwierzyniec to bym ją wzięła;) Ale moja kocica i mój psiak nie lubią siebie na wzajem za bardzo a co dopiero jakby wpadła 3 sunia:D

Posted

Kochani w tym tygodniu wybieram się w posterylkowe odwiedziny do Frejki vel Wrocki;) Idę obgadać szczegóły, ale moje serce dosłownie rozrywało szczęście jak Pani M. zaprosiła mnie do domu, żeby poznać ich zwierzyniec, żeby pożegnać się z małą;)

Proszę już o niewpłacanie pieniążków! Ponieważ dostaliśmy dziś mały zastrzyk (100 zł) dla suni;) Mam dla niej nadwyżke, więc sterylkę zapłaciłam już a resztę pieniążków przekazuję na szczepienia suni (wścieklizna i wirusówka!) oraz zabezpieczę sunię karmą na pierwsze dni w dt. Resztą zajmi się Asia z dt:)

Dlatego dziękuję każdej cioteczce za pomoc!:) Bez Was nadal by brakowało, sunia miałaby puste konto bez sterylki i szczepień bez szans na dom tymczasowy;(

A tak dziś spędzę pierwszą spokojną noc!:)

Rozumiem też Pokerową złość i kąśliwość z tym wytykaniem czy wiem, czy pamiętam itd:) Irytuję Cię kochana, ale rozumiem, że ciężko w tych czasach się ufa ludziom:| I ja mam to samo.

Przyznam szczerze to po raz pierwszy był mój samodzielnie "przygotowany" psiak. Jestem wolontariuszką ŚTOZ Kielce, często jeżdżę z karmą do schronisk, sama mam dwie adopcyjne bestyje w domu:D Codziennie wiszę na telefonie do UM i wyciskam z nich obowiązki w stosunku do psów! Robię na własną rękę co się da i ile się da. Często dokładam do tego interesu swoje pieniądze, a przyznam szczerze bidną studenciną jestem;(

Tej suni każdy odmówił pomocy, żadna fundacja nie zainteresowała się jej problemem. Ja wzięłam na siebie całą jej odpowiedzialność i powiedziałam , że tą sprawę załatwię do końca!:)

Udaje mi się powoli! Ta sunia mam nadzieję będzie szybko adoptowana do dobrego domu;)

Wszystko będę dokumentować:) Adopcja będzie załatwiana przez TOZ Wrocław:) A teraz patronat nad tą akcją ma Mondo Cane! Od wczoraj;)

Poker jakbym umiała to bym Ci udowodniła, że nie kłamię, nie biorę tej kasy dla siebie tylko pomagam psiakom;( Niestety nie umiem udowodnić lepiej, niż tym, że jestem studentką która chce pomagać, ale nie chcę być związana z żadną organizacją prawnie, bo chcę robić to co ja uważam za słuszne.

Posted

Kolejne zdjęcia z domku chwilowego Frejki są:) Frejka czuje się bardzo dobrze:) Ale zaczęła się interesować ranami po sterylce, więc trzeba było ubrać ją w gustowne różowe ubranko;)

Posted

Norkowa napisał(a):

Rozumiem też Pokerową złość i kąśliwość z tym wytykaniem czy wiem, czy pamiętam itd:) Irytuję Cię kochana, ale rozumiem, że ciężko w tych czasach się ufa ludziom:| I ja mam to samo.
Poker jakbym umiała to bym Ci udowodniła, że nie kłamię, nie biorę tej kasy dla siebie tylko pomagam psiakom;( Niestety nie umiem udowodnić lepiej, niż tym, że jestem studentką która chce pomagać, ale nie chcę być związana z żadną organizacją prawnie, bo chcę robić to co ja uważam za słuszne.

To nie kąśliwość i złość tylko ostrożność po wielu przykrych sytuacjach na dogo. A poza tym jest regulamin tego forum i niestety trzeba sie stosować do niego.
Pytałam o DT , bo zdarzają się fatalne.A czy ten był sprawdzony ?
Ponieważ nie umiem lukrować, to piszę konkretnie i na temat.
Cieszę się, że sunia będzie miała dobre DT.

Posted

Nie no spoko ja znam regulamin faktury wstawię jak tylko dostanę je do ręki. Niestety są u tych ludzi gdzie sunia. Zresztą to już nie pierwsza moja akcja na dogo czy fb.
Teraz mam problem z wyjściem z domu bo dostał mi się pod opiekę 2 tygodniowy kot, którego ktoś wyrzucił w krzaki:| Ale w przyszłym tygodniu muszę wpaść do tych ludzi i zabrać faktury. Miałam jechać w tym tyg pożegnać się z Frejką, ale niestety kociak mnie usadził w domu.
DT sprawdzone. Jest bardzo dobry! Wyadoptowano już 7 psów. 3 z dt zostały na ds.

Posted

Uwaga wstawiam zdjęcia Frejki w ubraniu po sterylce.

Dziś Frejka o godzinie 10.40 wsiadła do pociągu kierunek Wrocław!:) Podobno podbiła serca innych pasażerów i jedzie bardzo grzecznie do dt!
Asia już czeka na nią i odbiera o 16.20;)
Czekam z niecierpliwością na wieści z dt!:)

Tymczasem ja miałam telefon od Pana który chciał Frejkę zaadoptować tu u nas w Kielcach. Już byłam w szoku bo Frejka jedzie a tu dom się znalazł;) Ale okazało się, że Pan ma kota a Frejka niestety nie lubi kotów!:(

Czekam na wieści i ogłaszamy Frejeczkę!:)

Posted

Kochani Frejka już w domu tymczasowym;) Jutro wrzucę zdjęcia:D

Już powoli się oswaja, ale początek był ciężki. Obwąchiwała wszystkie kąty w domu i warczała na 3 psiaki Aśki!:) Ale już jest ok- zasnęła na kanapie obok drugiego psiaka:"D

• 2 weeks later...
Posted

Frejka w dt we Wrocławiu czuje się świetnie. Dogaduje się z towarzyszami, ale nadal szuka kochającego domku!:)

[IMG]https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1237157_649971305027737_1425556085_n.jpg[/IMG][IMG]https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/45665_649971281694406_318823230_n.jpg[/IMG]

• 3 months later...