Kasi i Lena Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Fajne prezenty, widać że Xena zadowolona. Co do zdjęć to ja polecam picasa- google. Quote
lucky23 Posted January 1, 2014 Author Posted January 1, 2014 maryg22 napisał(a):Imageshack też mi już od dłuższego czasu takie cyrki odprawia i niektóre zdjęcia nie są pomniejszone :roll: kropi124 napisał(a):Mi ta strona wg nie chce zgrywać fot. Korzystam teraz z fotosika, ale on też ma czasem trzaski ;) Super prezent:) Saphira89 napisał(a):Dawno nie zaglądałam do Xeny i postanowiłam to nadrobić, młoda wygląda świetnie jak zawsze i widzę ze świątecznych prezentów zadowolona, https://fbcdn-photos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/s720x720/1525141_604996549567851_504047918_n.jpg słodziak :p Co do wgrywania zdjęć ja zgrywam na Imgur i jak na razie jest ok phase napisał(a):W Nowym Roku życzę Ci zdrowia, szczęścia, pomyślności, potęgi miłości, siły młodości, samych spokojnych, pogodnych dni i mnóstwa cudownych i wzniosłych chwil. Niech taneczny, lekki krok będzie z Tobą cały rok. Niech prowadzi Cię bez stresu od sukcesu do sukcesu . :calus: Kasi i Lena napisał(a):Fajne prezenty, widać że Xena zadowolona. Co do zdjęć to ja polecam picasa- google. Dziękujemy bardzo serdecznie za wszystkie życzenia, komentarze, za to że jesteście z nami :calus: Sylwester upłynął bardzo fajnie, rok tam samo (pomimo wielu smutnych chwil :( ) Xeny fajerwerki ani petardy nie interesują, nie boi się ich, nie zwraca na nie uwagi, i tak trzymać :) Życzymy Wam wszystkiego co najlepsze w 2014 roku, pięknych chwil w zdrowiu, szczęści.. spełnienia marzeń, i wszystkiego czego pragniecie! :calus: Jednym słowem wszystkiego co najlepsze! :calus: A teraz jak zawsze - czas na małą fotorelację :D Jeszcze przed sylwestrowy ogonek :loveu: Xenusia kilka minut przed sylwestrem :loveu: Kuchciaczek kilka minut przed sylwestrem :loveu: Szczęśliwego Nowego Roku! :calus: Sylwestrowa Panienka :loveu: Szczęśliwego Nowego Roku! :calus: Quote
Ty$ka Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Cieszę się, że u Was Sylwester przebiegł spokojnie. Moje chomiki panicznie se bały, hjestem pewna, że ta panika skróciła im aż tak życie.. :( Jaka duża już Xena jest :) Quote
Paulina_mickey Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 http://imageshack.us/a/img10/9237/gsi9.jpg ale kochany słodziak! Quote
lucky23 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 Ty$ka napisał(a):Cieszę się, że u Was Sylwester przebiegł spokojnie. Moje chomiki panicznie se bały, hjestem pewna, że ta panika skróciła im aż tak życie.. :( Jaka duża już Xena jest :) Mój chomik normalnie przeżył, to jego 2 sylwester, i czuje się bardzo dobrze, szalał i w ogóle, ale mój chomik jest w akwarium i stoi daleko od okna :) No duża.. aż czasami płakać mi się chce że urosła i że nie jest takim słodkim szczeniakiem :( Paulina_mickey napisał(a):http://imageshack.us/a/img10/9237/gsi9.jpg ale kochany słodziak! Cała prawda :loveu: A teraz zdjęcia z naszego porannego ciut bardziej zimowego spaceru :) Biegnę! :loveu: Z piłką :D Mordka :calus: A teraz tak sobie śpię! :loveu: Quote
xxxkaluniaxxx Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 lucky23 napisał(a): No duża.. aż czasami płakać mi się chce że urosła i że nie jest takim słodkim szczeniakiem :-( Oj tam młodziutka jest :eviltong: co ja mam powiedzieć? moja w marcu 6lat kończy :razz: Quote
Ty$ka Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Właśnie, nie narzekaj na jej wiek, bo mój przy Twojej może czuć się staro :p Quote
Baton Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 No, moja też w maju kończy 6 lat :crazyeye: Nawet nie wiem, kiedy to zleciało :p Quote
Sonka95 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Moja to z waszych psiaków najstarsza w czerwcu będzie miała 8 lat :crazyeye: a niedawno co ją brałam :D Quote
lucky23 Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 Sonka95 napisał(a):Moja to z waszych psiaków najstarsza w czerwcu będzie miała 8 lat :crazyeye: a niedawno co ją brałam :D maryg22 napisał(a):No, moja też w maju kończy 6 lat :crazyeye: Nawet nie wiem, kiedy to zleciało :p Ty$ka napisał(a):Właśnie, nie narzekaj na jej wiek, bo mój przy Twojej może czuć się staro :p xxxkaluniaxxx napisał(a):Oj tam młodziutka jest :eviltong: co ja mam powiedzieć? moja w marcu 6lat kończy :razz: Czas leci za szybko :/ Dziś opowiem wam o obroży, którą miałam szyć maszyną i miała byś super, ale w końcu uszyłam ręcznie.. zresztą.. dowiecie sie o wszystkim, po kolei :D Materiały przygotowane, kolory nitek wybrane.. teraz tylko uszyć.. Ja jako amator szycia na maszynie :D poprosiłam moją mamę żeby ustawiła mi maszynę, a ja resztę sobie chyba poradzę.. i tak z mamą naprawiałyśmy, że w maszynie padł silnik :( :D Wkurzyłam się i uszyłam ręcznie, co prawda bez wzorków i zszyte czarną nitką, ale jest :D I na psie :D Oczywiście Xena nie chodzi na tej obroży na spacery, jest to obroża która służy do adresówki :D Mam nadzieję że historyjka się podobała, i do zobaczenia już niebawem! Quote
kropi124 Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 łoł :crazyeye:świetnie ci to wyszło:lol: Quote
Kasi i Lena Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Ładnie jej w czerwonym. Ma legowisko pod kolor obroży :) Ta adresówka to od weterynarza ze szczepienia na wściekliznę? też takie mamy od października i już nam farba od nich odchodzi. Mogliby to bardziej wytrzymałe robić zwłaszcza że to na cały rok. W tamtym roku były ładniejsze czerwone serduszka:loveu: Quote
Paulina_mickey Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Kasi i Lena napisał(a):Ładnie jej w czerwonym. Ma legowisko pod kolor obroży :) Ta adresówka to od weterynarza ze szczepienia na wściekliznę? też takie mamy od października i już nam farba od nich odchodzi. Mogliby to bardziej wytrzymałe robić zwłaszcza że to na cały rok. W tamtym roku były ładniejsze czerwone serduszka:loveu: U nas w mieście nie ma w ogóle po szczepieniu żadnych blaszek :angryy: Quote
Kasi i Lena Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Paulina_mickey napisał(a):U nas w mieście nie ma w ogóle po szczepieniu żadnych blaszek :angryy: Bo to chyba nie we wszystkich gabinetach mają. Oręziak w TBG nie ma? Te blaszki są bardzo fajne, międzynarodowe. Co roku cyklicznie inny wzór i kolor, są 4 różne. I co najważniejsze każdy pies ma na tej blaszce swój numer który po zarejestrowaniu na ich stronie internetowej służy za adresówkę. Quote
Paulina_mickey Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Kasi i Lena napisał(a):Bo to chyba nie we wszystkich gabinetach mają. Oręziak w TBG nie ma? Te blaszki są bardzo fajne, międzynarodowe. Co roku cyklicznie inny wzór i kolor, są 4 różne. I co najważniejsze każdy pies ma na tej blaszce swój numer który po zarejestrowaniu na ich stronie internetowej służy za adresówkę. W sumie nie chodzę do Oręziaka szczepić psów, ale jak miałam u Niego praktyki to nie widziałam czegoś takiego :hmmmm: W Lublinie było, widziałam wielokrotnie u wetów i u osiedlowych psich sąsiadów też. Szkoda bo to fajna sprawa Quote
lucky23 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 kropi124 napisał(a):łoł :crazyeye:świetnie ci to wyszło:lol: Dziękuję :) Kasi i Lena napisał(a):Ładnie jej w czerwonym. Ma legowisko pod kolor obroży :) Ta adresówka to od weterynarza ze szczepienia na wściekliznę? też takie mamy od października i już nam farba od nich odchodzi. Mogliby to bardziej wytrzymałe robić zwłaszcza że to na cały rok. W tamtym roku były ładniejsze czerwone serduszka:loveu: Nie wiem w tamtym roku nie miałam psa, a u mnie mało osób to kupuje.. Paulina_mickey napisał(a):U nas w mieście nie ma w ogóle po szczepieniu żadnych blaszek :angryy: Ja nie wiedziałam o tym, ale wetka zaproponowała, 5 zł, czemu nie? Kasi i Lena napisał(a):Bo to chyba nie we wszystkich gabinetach mają. Oręziak w TBG nie ma? Te blaszki są bardzo fajne, międzynarodowe. Co roku cyklicznie inny wzór i kolor, są 4 różne. I co najważniejsze każdy pies ma na tej blaszce swój numer który po zarejestrowaniu na ich stronie internetowej służy za adresówkę. Ja nie rejestruje, 40 zł nie chodzi drogą, a Xena i tak będzie czipowana.. :D Zuzia&Szanti napisał(a):My się chcemy przywitać :). Witamy bardzo serdecznie :) Paulina_mickey napisał(a):W sumie nie chodzę do Oręziaka szczepić psów, ale jak miałam u Niego praktyki to nie widziałam czegoś takiego :hmmmm: W Lublinie było, widziałam wielokrotnie u wetów i u osiedlowych psich sąsiadów też. Szkoda bo to fajna sprawa Na moim osiedlu i chyba w mieście mam tylko ja, znaczy mój pies :D Dziś dam wam zdjęcia, z spacerku.. nie dzisiejszego, ale zawsze coś :) Takie piękne mamy słonko :loveu: Xena z zabawką, zrobioną z innej zabawki i linki polipropylenowej :) Tak rzucałam że piłka znalazła się na drzewie! :D Ale dzięki sprawnej pomocy taty, zabawka znalazła się na ziemi, ale tego niestety nie uwieczniłam :D Mam nadzieję, że historia i fotki wam się podobają :) Do zobaczenia już wkrótce! Quote
Baton Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Ej, ale to jest ten identyfikator dogid? Bo ja taki od weta dostałam za darmo przy szczepieniu i rejestracja na stronie też nic nie kosztuje :D Quote
Sonka95 Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 U nas w niektórych klinikach to też dają te identyfikatory przy szczepieniu :D teraz jak będe Sonke szczepiła to też chce takie coś , bo nie zawsze się nosi książeczkę a informacja o szczepieniu jest :) Quote
Kasi i Lena Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Lucky rejestracja jest darmowa:) Za zarejestrowanie czipa się płaci. Za tą blaszkę- lisetke czy jak tam to się zwie nic się nie płaci. A i u nas też jest za darmo, przy szczepieniu na wściekliznę się dostaje. Quote
Kasi i Lena Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Teraz zauważyłam zabawkę na drzewie. Ja też byłam kiedyś taka zdolna :D Niestety nie było żadnego mężczyzny do pomocy. Piłki szkoda, na drzewo raczej nie było szans wejść. Rzucałam w celu zrzucenia smyczą flexi, taką do 35 kg (dość ciężka) udało się zrzucić :) Quote
Paulina_mickey Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Kasi i Lena napisał(a):Lucky rejestracja jest darmowa:) Za zarejestrowanie czipa się płaci. Za tą blaszkę- lisetke czy jak tam to się zwie nic się nie płaci. A i u nas też jest za darmo, przy szczepieniu na wściekliznę się dostaje. Może to dają tylko wtajemniczonym :evil_lol: Jak pójdę szczepić Mije na wścieklizne to zapytam Quote
lucky23 Posted January 9, 2014 Author Posted January 9, 2014 Paulina_mickey napisał(a):Może to dają tylko wtajemniczonym :evil_lol: Jak pójdę szczepić Mije na wścieklizne to zapytam Mnie się wetka spytała czy nie chciałabym, powiedziała że za 5 zł.. to super wzięłam :) maryg22 napisał(a):Ej, ale to jest ten identyfikator dogid? Bo ja taki od weta dostałam za darmo przy szczepieniu i rejestracja na stronie też nic nie kosztuje :D Nie, to jest z safe-animal.My musimy płacić 40 zł.. :/ Sonka95 napisał(a):U nas w niektórych klinikach to też dają te identyfikatory przy szczepieniu :D teraz jak będe Sonke szczepiła to też chce takie coś , bo nie zawsze się nosi książeczkę a informacja o szczepieniu jest :) Ja nigdy nie nosiłam bo Xeniak nie tknie nawet muchy :D Kasi i Lena napisał(a):Lucky rejestracja jest darmowa:) Za zarejestrowanie czipa się płaci. Za tą blaszkę- lisetke czy jak tam to się zwie nic się nie płaci. A i u nas też jest za darmo, przy szczepieniu na wściekliznę się dostaje. U nas trzeba płacić 5 zł, można sobie po szczepieniu na wściekliznę kupić. Ty$ka napisał(a):Dobry rzut nie jest zły :lol: Haha :D Kasi i Lena napisał(a):Teraz zauważyłam zabawkę na drzewie. Ja też byłam kiedyś taka zdolna :D Niestety nie było żadnego mężczyzny do pomocy. Piłki szkoda, na drzewo raczej nie było szans wejść. Rzucałam w celu zrzucenia smyczą flexi, taką do 35 kg (dość ciężka) udało się zrzucić :) Wow, ja na taki pomysł nie wpadłam :D Nie wiem czy wiecie, ale.. Xena wczoraj (8.01) skończyła 7 miesięcy!! :BIG: Nie mam zdjęć z tego ważnego dnia, ale mam kilka zdjęć "domowych" :) Mordek :loveu: Łapka :loveu: Poduszeczka :loveu: I z koleżanką - Luśką :D Pierwsze podejście :D I zaabawa :D Do zobaczenia! :calus: Quote
Kasi i Lena Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Ale z niej już duża dziewczynka, jeszcze trochę i rok będzie :) Wracając do tej blaszki od szczepienia. jesteś pewna że to safe-animal? bo safe-animal to baza danych czipów a nie tych blaszek. Te blaszki można zarejestrować całkowicie bezpłatnie tu: http://www.lyssetky-id.eu/ Quote
Recommended Posts