Avilia Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 (edited) [FONT=arial]Dostaliśmy zgłoszenie od oddziału OTOZ z Oświęcimia o bardzo wychudzonym psie w typie boksera z wioski niedaleko nas. Pojechaliśmy, wchodzimy do sklepu pod którym miał przebywać pies aby zapytać gdzie on jest, bo nigdzie nie było go widać. Sprzedawczyni wyszła z nami na zewnątrz i wskazała psiaka - leżał w jedynych krzakach jakie tam były, zwinięty w kulkę. Chował się przed upałem :( Gdy go zawołałyśmy od razu do nas podszedł. Nie trzeba było go namawiać żeby wskoczył do samochodu. Zabraliśmy go z pod sklepu. Niestety u nas jest maksymalne przepełnienie zarówno w Punkcie w którym pomagamy, a także u nas w domu. W każdym kącie mamy jakieś zwierzę. APELUJEMY O DOM TYMCZASOWY! W chwili obecnej chłopak siedzi w kennel klatce w garażu, ale nie może w niej zostać, ponieważ za 2 dni zabieramy kolejne stado kociąt! I klatka była przeznaczona dla nich. PROSIMY O POMOC! OTOZ poinformował już o psie Fundację S.O.S Bokserom. Być może wspólnymi siłami uda się dla psiaka coś znaleźć. Na razie chłopak przebywa u nas w garażu ze stadem kotów... Pies roboczo nazwany BAGDAD. Na nasze oko ma ok 3 lat, ale dokładnie dowiemy się na wizycie u weta. Chcemy go zabrać w poniedziałek na oględziny do weta. Po odkarmieniu na pewno konieczna kastracja, bo chłopak...jurny. Jeżeli ktoś mógłby nas wesprzeć - będziemy wdzięczne. Mamy teraz bardzo trudny czas. Codziennie nowe zwierzę w katastrofalnym stanie pod naszą opieką. [/FONT] Fundacja Zwierzęca Arkadia ul. Sarenek 10B 43-215 Jankowice [FONT=lucida grande]33 1540 1128 2081 9100 7566 0001[/FONT] [FONT=lucida grande] KONTAKT:[/FONT] [FONT=lucida grande]782 241 515 / 782 341 515[/FONT] [FONT=lucida grande][email protected] [/FONT] Edited September 25, 2013 by Avilia Quote
beataczl Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 ale piekny psiak moze komus zginal moze ma chipa... Quote
Isiak Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Jestem. Boksiowe fundacje pewnie też zapchane? :( Quote
Poker Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Może zgubił się w pogoni za panienką i stracił głowę i apetyt w poszukiwaniu miłości A to co pokazałaś palcem nie wygląda na odleżyny tylko na modzele często spotykane u bokserów. Trzymam kciuki za odnalezienie właściciel. Może ma czip. Quote
Avilia Posted August 16, 2013 Author Posted August 16, 2013 Chipy sprawdzamy zawsze - chipa chłopak nie ma. Pies jest bardzo zaniedbany i nie wygląda to na zaniedbanie, bo się pałętał. Wygląda jakby to trwało już naprawdę dłuższy czas. Skóra w fatalnym stanie. Pełno pcheł, kleszczy. SOS Bokserom powiadomione - nawet jedna z Pań dzwoniła prosząc o zdjęcia. Wysłałam...i więcej nikt się do nas nie odezwał. Quote
__Lara Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 Niech SOS Bokserom pomorze, bo jak Wy macie dać ze wszystkim radę??? Quote
Isiak Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 beataczl napisał(a):co to sa modzele-to jakas choroba? Modzele to zgrubiała, zrogowaciała skóra, robią się pod wpływem długotrwałego ucisku w to samo miejsce, najczęściej tam, gdzie kość jest blisko skóry. Często mają je np. na łokciach ciężkie psy, szczególnie leżące na twardym podłożu, dogi, mastify, cane corso. U boksia jeszcze nie spotkałam... Quote
Avilia Posted August 17, 2013 Author Posted August 17, 2013 (edited) Bagdad powoli zaczyna nabierać ciałka. Apetyt mu dopisuje, że ho ho! Może dzisiaj cyknę parę zdjęć to ocenicie czy widać różnicę już. Pies ma świetny charakter. Strasznie fajny w stosunku do ludzi. Zaczepia do zabawy moją roczną córcię - oczywiście wszystko kontrolowane, bo nie znamy go na tyle aby pozwalać bez przeszkód zbliżać się do dziecka. Fajnie reaguje na inne psy. Normalny, ciągle opluty bokser :) Dzisiaj go odrobaczymy, jak nic nie będzie z niego wyłazić to szczepimy za tydzień. A potem cięcie dyndaczy między nogami - bo niepotrzebne mu to wcale, a wcale :) Ekhm...właśnie weszłam na FB Bokserów: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.538592526207446.1073741952.111619225571447&type=1 Edited August 17, 2013 by Avilia Quote
beataczl Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 Isiak napisał(a):Modzele to zgrubiała, zrogowaciała skóra, robią się pod wpływem długotrwałego ucisku w to samo miejsce, najczęściej tam, gdzie kość jest blisko skóry. Często mają je np. na łokciach ciężkie psy, szczególnie leżące na twardym podłożu, dogi, mastify, cane corso. U boksia jeszcze nie spotkałam... dzieki za info:) a jak to sie leczy jesli wogole? czy Bagdad powinien miec to czyms smarowane Quote
Isiak Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Zapraszam na bazarek dla Zwierzęcej Arkadii: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246552-Scrap-bazarek-na-Arkadi%C4%99-do-08-09-do-22-00 Quote
Avilia Posted August 26, 2013 Author Posted August 26, 2013 Isiak napisał(a):Zapraszam na bazarek dla Zwierzęcej Arkadii: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246552-Scrap-bazarek-na-Arkadię-do-08-09-do-22-00 Pędzę :) :) :) Quote
Avilia Posted September 24, 2013 Author Posted September 24, 2013 [quote name='phase']Zapisuje. Jak tam u chlopaka?[/QUOTE] O boże, zapomniałam o tym wątku (zresztą o to nietrudno, bo Dogomania kona). Bagdad od 1.09. br już w DS! Quote
phase Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 [quote name='Avilia']O boże, zapomniałam o tym wątku (zresztą o to nietrudno, bo Dogomania kona). Bagdad od 1.09. br już w DS![/QUOTE] Bardzo się cieszę! Powodzenia chłopaku! Quote
__Lara Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 [quote name='Avilia']O boże, zapomniałam o tym wątku (zresztą o to nietrudno, bo Dogomania kona). Bagdad od 1.09. br już w DS![/QUOTE] :D :D :D Dogomania kona? :/ Quote
Avilia Posted September 25, 2013 Author Posted September 25, 2013 [quote name='__Lara']:D :D :D Dogomania kona? :/[/QUOTE] A no kona. Wątki umarłe, mało ludzi już tutaj zagląda. Quote
__Lara Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 [quote name='Avilia']A no kona. Wątki umarłe, mało ludzi już tutaj zagląda.[/QUOTE] W sumie racja, bo widać na wątkach raczej te same osoby, a mało nowych :( Quote
Recommended Posts