eryka Posted March 3, 2004 Posted March 3, 2004 tak i pracuje jako wolontariusz w zwiazku :) mowil mi, ze pipi to mini bardzo lubie pipi przyokazji to pozdrowienia dla nich :) Quote
tufi Posted March 3, 2004 Posted March 3, 2004 Sajko, ASTANIA, posłałem wam na priva linki do ciekawej stronki :DNieco ciekawych rzeczy na temat wagi bulla :D Ja tez kcem! Sajko - ja tez w przyszlosci chcialabym z el cornijal miniature :) tak za jakies 3 lata :) A ostatnio sie krycie nie powiodlo czy co? jesli mozna wiedziec :) A widzialas juz mianitury z Australii? Jest jedna przepiekna - cala czarna z bialym krawacikiem :) sliczna :) link chyba dawalam wczesniej :) Quote
Leni Posted March 3, 2004 Posted March 3, 2004 Tufi daj namiary na Australię. Sajko cieszę się ogromnie z Twoich planów zakupu mini bulka! Sajko i Tufi jak będziecie mieli już mini śliczniory z el Cornijal to może coś zmajstrujecie razem :wink: ( chyba, że będą 2 suczki :roll: ) a ja poczekam na szczeniaka te 7 lat :roll: W Was cała moja nadzieja :D Quote
tufi Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 tu link do hodowli: http://geocities.com/bullacktiv/index.htm a tu do tej czarnej suni: http://geocities.com/bullacktiv/grizzi.htm no dobra - wkleje tez ;) a tu jeszcze inna sunia: W sumie maja 22 mini bulle (!) i wszystkie maja duuuzo fotek :D Quote
tufi Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 Chyba sie nie udalo tych zdjec wkleic :( Popatrzcie sobie na stronie :D Quote
ASTANIA Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 tak i pracuje jako wolontariusz w zwiazku :shocked!: :eek2: :shocked!: No tak się tworzy historię. Nie jest żadnym wolontariuszem zapisał się do związku 3 tygodnie temu i przychodzi na sekcję tak jak każdy. Ale nie można powiedzieć aby cokolwiek jeszcze zrobił lub pracował dla ZK. Jak widziałaś ostatnio go nie było może wpadnie w przyszły poniedziałek. Co do PIPI to jest praktycznie suczka bez papierów nie wiadomego pochodzenia jest mała i drobna ale nie nazwała bym jej miniaturą. Jest to o ile dobrze pamiętam giełdowy zakup z byłego ZSRR ( brak tatoo). Jedno co mogę o niej powiedzieć to ma super charakter i idealną sierść i skórę jak na białego bulka. Jest naprawdę milutka. Quote
Sajko Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 Tufi- krycie sie powiodlo, i nawet urodzily sie 3 malutkie kuleczki, ale niestety zadna nie przezyla 24h :cry: i nie wiadomo dlaczego, tak po prostu... teraz czekam na miot po ich nowym reproduuktorze, Zeusie, i pieknej maluutkiej mlodziutkiej Concecia (corka Aliego i Plus :lol: ), ktora powalila mnie charakterem, urokiem osobistym, glowka i wszystkim ogolnie. no wiec znowu czekam.... a co do bulli z Australii- mieszka w europie pare- m.in. bardzo znany Schardale Magic of Oz, a za dwa latka w Polsce urodzi sie miot po bulliku z kennelu Bullaktiv 8) oczywiscie jak wszystko dobrze pojdzie... Quote
Leni Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 Tufi! Tazz jest super, bardzo oryginalnie wygląda w czarnej szacie :wink: Quote
tufi Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 Sajko - nawet nie wiesz, jak mi smutno teraz... Biedne maluchy... teraz juz wszystko bedzie dobrze, a szczeniaki urodza sie zdrowe i sliczne :) Zobaczcie tez inne psy z tamtej hodowli - maja naprawde ciekawe typy umaszczen :) Quote
tufi Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 Mam tylko pytanko - przy psach zagranicznych czasami jest skrot ROM - co to znaczy? :oops: bo ja nie wiem :oops: Quote
Sajko Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 z tego co pamietam ROM oznacza, ze jego potomstwo zdobywalo championaty. umaszczenia maja ciekawe, ale leb niektorych popzostawia wiele do zyczenia 8) Quote
tufi Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 dziekuje kochani :) Te lby rzeczywiscie sa czasami "niedociagniete" - ale ja na razie jestem na etapie, ze male jest piekne ;) Jakos tak mam dosc krytyki i mam miesiac dobroci :) I w ogole takie tam... Quote
Sajko Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 Buldog, a jak byś był kiedyś w wyjątkowo dobrym humorze, to podeślesz zdjęcia, takie co fajniejsze, potworka? bo w pracy na ścianie mam taką fajową galerię ze śmiesznymi zdjęciami psów znajomych? :lol: Tufi, ja też mam nadzieję, że wszstko tym razem będzie świetnie :lol: Quote
tufi Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 Wrcajac do umaszczenia - ostatnio jakos mi tak bardzo czarne sie podoba :) Wyobrazacie sobie taka pare - bialy i czarny bull? Piekne to musi byc :) No i plaszczowe rude :) Slicznosci Quote
Bandzior Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 Na Warszawskiej wystawie będzie jak co roku stoisko przychodni Elwet więc poproszę aby zabrali ze sobą specjalna wagę każdy będzie mógł solidnie zważyć swojego psiaka i przekonać się że 40 kg bullki to są tylko w opowieściach. :wink: gdzies slyszalam, ze amerykanskie bull sa przecietnie coezsze od naszych europejskich :wink: 40 kg bulki sa i to nietylko w opowiesciach istnieja naprawde i sa przepiekne a mieszkaja wlasnie w USA. My nie tylko slyszelismy ale i widzielismy na wlasne oczy. Tak sie sklada ze wlasnie jestesmy w stanach i oczywiscie jena z pierwszych rzeczy bylo odnalezienie lokalnego Klubu Bullteriera. Na szczescie taki istnieje a prezeska tegoz klubu ma 4 bullteriery. Dwa z nich i jeszcze kilka innych mielismy okazje zobaczyc na wystawie jakies 2 tygodnie temu i nie byla to jakas wielka wystawa jak Silverwood na ktura nie udalo nam sie dotrzec. A mimo to co zobaczylismy przeszlo nasze wszelkie oczekiwania :o Amerykanskie bullteriery sa ogromne, masywne z przepieknie wypelnionymi glowami. Takich glow z pewnoscia nie widac na Polskich ringach a i na europejskich tez sa rzadkoscia nie mowiac juz o gabarytach. Waza z pewnoscia okolo 40 kg i wcale nie jest to tluszcz a przy tym sa bardzo proporcjonalnie zbudowane. Polskie i Europejskie bule wygladaja przy nich jak miniatury. Mielismy porownanie bo jedna z wystawianych suczek pochodzila z niemieckiej hodowli (niestety nie pamietam z jakiej). 9 miesieczny bialy bulek przepiekny zwyciezca rasy wygladal jak 3 letni bullterier (w polsce) i wcale nie jet to jakis wybryk natury amerykanskie psy tej rasy takie poprostu sa. My mamy dwa bullteriery i sa dla nas najpiekniejszymi i najukachanszymi psami na swiecie mimo to amerykanskie sa o o wiele bardziej bullowate. Z pewnoscia przywieziemy parke do Polski. Powinno sie stworzyc nowa rase Bullterrier Amerykanski bo wierzcie nam sa tylko podobne w ksztaltach do bullterierow w Polsce i Europie. Kto nie widzial amerykanskiego bullterriera nie wie jak powinien on naprawde wygladac. Pozostajac pod wrazeniem sedecznie pozdrawiamy ze slonecznej Kalifornii :P :P :P Quote
Leni Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 Cześć Bandzior! Kiedyś zadałam pytanie na Dogomanii czy istnieje rasa: "bullterrier amerykański" ale nikt nie udzielił odpowiedzi, dzięki za oświecenie, może podeślesz jakieś linki do hodowli amerykańskich to sobie chętnie pooglądam :D Quote
tufi Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 Bandzior - widziales moze jakiegos psa z linii Aricon? :D Mam miec jego potomka :) I ekhem :oops: jak klikne na stronke w Twoim podpisie, to sie jakies erotyczne anonse otwieraja Quote
ASTANIA Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 Witaj Bandzior :D Oczywiście jak to często bywa za „Wielka wodą” wiele ras wygląda zupełnie inaczej niż w Europie i nic w tym dziwnego bo tak jak się mówi, ze Polak potrafi to można to samo powiedzieć o Amerykanach. W Europie rzadkością są tak duże bull terriery. Nie wiem czy pamiętacie taką białą suczkę ALICE IN WONDERLAND TYL TIME ( ojciec CH. Pl. SOLO HAN SOLO JEDI) była kilkanaście razy wystawiana. Jest to kobylasta suka z kawałaem gnata i kupą mięśni. Z tego co widziałam jeszcze w 2002 roku to chyba największa suka na ringach polskich, choć chyba nie do końca tylko polskich bo od Anglika dostała taki wpis ....duża solidna suka.... Tak sie składa, że opiekuję się Alą zawsze gdy jej właściciele wyjeżdzają i kilka razy ją zważyłam. Jej waga wahała się zawsze miedzy 30-32 kg. Ale zdecydowanie gdy ważyła 30 kg to wygladała doskonale – umieśniona a nie oblana tłuszczem. Pewnie bysie przydało sprowdzić do Polski kilka doskonałych duzych bulli. A więc Bandzior skoro masz takie mozliwości to sprowadź jakiegoś giganta bulika, zawsze to świerza krew. :wink: :D :D Quote
Sajko Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 Tufi, niezapeszajac, ja tez bede miala potomka linii Aricon :lol: a po ktorych dokladnie to pamietasz moze? bo moje przyszle (tfu, nie zapeszajac) malenstwo bedzie mialo Catrana Eye Opener of Aricon, Eyeshiner of Aricon, Aricon Chief Eye Shy no i oczywwiscie wstecz psy 8) Buldogu- na priva poslalam adresiki :D Bandzior- niektore bulle brytyjskie sa gigantyczne. Pisalam juz o kennel Denpowder- giganty, ale fenomenalne :P Quote
Leni Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 http://www.americankennelclub.org/breeds/recbreeds/mibulter.cfm a tu znalazłam krótki filmik z mini B Quote
bullowy Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 Witam wszystkich buloholików :D ,tak się właśnie składa,że ja jestem tym panem od PIPI.Moją sunie kupiłem na giełdzie zoologicznej w łazienkach w warszawie.Jest to suczka,o której pochodzeniu wiemy tylko tyle,że pochodzi z Rosji.Została kupiona pięć lat temu,z metryką,którą,mówiąc szczerze gdzieś dobrze schowałem(w tym czasie powstała pierwsza lista psów tzw.agresywnych!?),bałem się,że mi każą sunie uśpić albo nie otrzymam zgody na trzymanie psa mordercy itd.,tak czy siak do tej pory nie mam pojęcia jak dowiedzieć się skąd ona pochodzi.Pipi jest mega fantastyczna i nie mówię tego bo to moja suka.Waży teraz 19 kg,w kłębie ma 37 cm,jest bardzo sprawna i szybka jak huragan w zabawie z innymi psami,przy czym zawsze proporcjonalnie do możliwości towarzysza zabawy. To suka z którą mogę chodzić bez smyczy i się bardzo mnie pilnuje,na zaczepki psów nie zsocjalizowanych,żle wychowanych,nie reaguje agresją,tylko takich olewa.Moja sunia jak więkrzość mini nie ma tak ładnego wypełnienia głowy jak standarty,jednak psychiką i inteligencją,bije na głowę, więkrzosć psów jakie spotkałem(różnych ras).Mieszkamy w śródmieściu,ona towarzyszy mi właściwie wszędzie,gdzie mogę z nią wejść.Chodzę z nią do pracy,na piwo do klubu itd.nie znaczy oczywiście,że nigdy nie miałem z nią żadnych proplemów,jednak zawsze potrafiliśmy się dogadać.W temacie wielkich buli to ja powiem tylko tyle,że ja nie wiedziałem o mini i chciałem po prostu bulla.Jak ją kupowałem to wcale mnie nie cieszył fakt,że to jakaś miniaturka,jednak teraz po prawie pięciu latach posiadania i porównując do standartów,wiem,ze tylko chcę mini.Standart bula jest taki,że ma być jak największy i napakowany jak to się tylko da,z gustami się nie polemizuje więc ja też nie będe.Chcę tylko powiedzieć,że ja wolę buliki,wesołe,szybkie i kumate niż ociężałe czołgi którym sie nic nie chce.pozdrawiam panią z ashankiem i wszystkich innych. Quote
Sajko Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 Wiatam! :lol: 37cm :o to mniej niz maja niektore nasze mini championy. A masz jakas fotke, ktora mozesz wstawic? z Rosji :hmmmm: obecnie pewnie najbardziej znany kennel mini to strong style, ale oni hoduja mini od niedawna no i przy tym je dosyc drogo sprzedaja. Ja bym zgadywala, ze to sunia po nieduzych bullach wpisanych jako standardowe. A masz jakies konkretnijesze plany na mini rodowodowa? Quote
bullowy Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 cześc mam fotke,ale jakoś nie mogę jej wkleić :evilbat: mogę ją tobie wysłać na meila.Plany mam takie,że na pewno kupie sobie jeszcze jedną mini i nie schowam tak dobrze jej metryki :oops: będe też na pewno szukał dowodów pochodzenia mojej suni,bo jest tego warta żeby miała potomstwo.POZDRO Quote
ASTANIA Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 Witaj bullowy Uściski dla PIPI :D :D :D Jeśli chcesz zamieścić fotkę PIPI to najpierw musisz ja gdzieś zawiesić. A gdzie to się bywało w poniedziałek? Quote
Recommended Posts