stzw Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Byłam wczoraj u Morusa. Teraz jest Nela. Znajomi rodziny ciągnęli grupami, żeby zobaczyć nowego psa i zebrał się wielki kosz zabawek. Na razie zabawy są trochę ograniczane, dopóki suczka nie zacznie porządnie opierać się na łapce. Ma 3 smycze do wyboru - krótką, dłuższą i flexi. Nie mogła zdecydować się, gdzie chce spać ( dół-góra, łóżko-fotel-legowisko) i w końcu wybrała środek przedpokoju na piętrze, bo stamtąd ma pełny ogląd sytuacji i nikt nie może wyjść bez wiedzy psa. Problemem jest zachowanie czystości. Siku OK ale kupa w domu. Ponieważ dostaje często a mało ( bo taka chuda) to kupy też są często, ale dużo. W ogóle nie chce wychodzić z domu, na początku nawet z tarasu nie chciała schodzić. Polubiła staruszka owczarka zza płotu, ale inne duże psy powodują panikę. Pytanie państwa było o sterylkę - jak monika55 mi ją przywoziła, to wydawało mi się, że mówiła że Morus jest wysterylizowany. A śladów po szwach nie widać, na USG jak nie ma ciąży też trudno w 100% i odpowiedź i Państwo są w kropce. Na razie stanęło na tym, że poczekają do pierwszej cieczki. A jeżeli jej nie będzie to znaczy, że wysterylizowana. Zdjęcia w weekend wstawię. Co mam zrobić z umową? Zostawić, wysłać? Tytuł można zmienić i przenieść do działu W Nowych Domach. Quote
Ada-jeje Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 umowe wyslij z nastepna fa. podepniemy ja do ostatniej fa na ktorej sa tez koszty leczenia Moruska. Quote
monika55 Posted September 27, 2013 Author Posted September 27, 2013 Moruska miała sterylkę 28 czerwca. Przekaż mi dane państwa bo muszę dać schronisku. Quote
stzw Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 jedyny moment, kiedy Morus nie biegała Quote
stzw Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Zresztą była to reakcja na hasło: "No to idziemy". Pewnie myślała, że chcę ją zabrać. NIGDZIE NIE PÓJDĘ, TU BĘDĘ LEŻEĆ! Quote
Ada-jeje Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Moruska, dzis Mela pomniejszyla konto Fundacji kwota o 338 zl. na ktore swita w JZ ciezko pracuje i ta kasa jest na koncie Fundacji, natomiast nowi wlasciciele Meli wplacicli na konto Fundacji 200 zl.darowizny. :loveu: Quote
izek77 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Na tych fotach to Melka taki ROBOKOP :)) Quote
Recommended Posts