Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam wczoraj u Morusa. Teraz jest Nela. Znajomi rodziny ciągnęli grupami, żeby zobaczyć nowego psa i zebrał się wielki kosz zabawek. Na razie zabawy są trochę ograniczane, dopóki suczka nie zacznie porządnie opierać się na łapce. Ma 3 smycze do wyboru - krótką, dłuższą i flexi. Nie mogła zdecydować się, gdzie chce spać ( dół-góra, łóżko-fotel-legowisko) i w końcu wybrała środek przedpokoju na piętrze, bo stamtąd ma pełny ogląd sytuacji i nikt nie może wyjść bez wiedzy psa.
Problemem jest zachowanie czystości. Siku OK ale kupa w domu. Ponieważ dostaje często a mało ( bo taka chuda) to kupy też są często, ale dużo. W ogóle nie chce wychodzić z domu, na początku nawet z tarasu nie chciała schodzić. Polubiła staruszka owczarka zza płotu, ale inne duże psy powodują panikę. Pytanie państwa było o sterylkę - jak monika55 mi ją przywoziła, to wydawało mi się, że mówiła że Morus jest wysterylizowany. A śladów po szwach nie widać, na USG jak nie ma ciąży też trudno w 100% i odpowiedź i Państwo są w kropce. Na razie stanęło na tym, że poczekają do pierwszej cieczki. A jeżeli jej nie będzie to znaczy, że wysterylizowana.
Zdjęcia w weekend wstawię.
Co mam zrobić z umową? Zostawić, wysłać?
Tytuł można zmienić i przenieść do działu W Nowych Domach.

• 3 weeks later...
Posted

Moruska, dzis Mela pomniejszyla konto Fundacji kwota o 338 zl. na ktore swita w JZ ciezko pracuje i ta kasa jest na koncie Fundacji, natomiast nowi wlasciciele Meli wplacicli na konto Fundacji 200 zl.darowizny. :loveu: