Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Kyu']Nie tylko Niemieccy, w konkursach norowców przeprowadzonych zgodnie z przepisami nie ma dla mnie nic złego [SIZE=1]( wiem jestem zwyrodnialcem)[/SIZE][SIZE=1][SIZE=2]Ale konkurs z niedźwiedziem, którego zachowanie i możliwość obrony są kontrolowane przez ludzi jest rażący.[/SIZE]
[/SIZE][/QUOTE]
Bo nie o Ciebie chodzi. Zapytaj lisa o zdanie. Jego pozycja w sztucznej norze podczas konkursu nawet na jotę nie różni się od pozycji tego niedźwiedzia.

[quote name='vicvictoria']Uważasz , że będą się przyznawać , żeby zbankrutować ? Ludziom też się wciska świństwo , mało było afer ?[/QUOTE]
[URL]http://www.portalhodowcy.pl/hodowca-drobiu/42-numer-6-7-2008/73-profilaktyka-kokcydiozy-u-drobiu[/URL]
Nie ma hodowli zwierzat na dużą skalę bez chemii.

[quote name='Berek']
Celne! You've made my day! :lol:[/QUOTE]
... my pleasure. :)

Edited by farabutto
komunikacja podprogowa ;)
  • Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='farabutto']Bo nie o Ciebie chodzi. Zapytaj lisa o zdanie. Jego pozycja w sztucznej norze podczas konkursu nawet na jotę nie różni się od pozycji tego niedźwiedzia.[/QUOTE]

Wybierz się na konkurs, zapoznaj się z zasadami, porozmawiamy.

Posted

[quote name='farabutto']Nie rozmawiam z laikami. Z zasady.[/QUOTE]

A Ty, z tego, co obserwuję na forum, wszystkich masz za laików itp...
Może więcej szacunku dla rozmówcy?

Posted

[quote name='farabutto']Nie rozmawiam z laikami. Z zasady.[/QUOTE]

Biorąc pod uwagę, że laik to człowiek niekompetentny w danej dziedzinie, rozumiem, że powyższy cytat to tylko interpretacja moich słów napisanych wyżej do Ciebie?
Jeśli chcesz możemy przepytać się z wiedzy dotyczącej konkursów myśliwskich. Nie ma sprawy.

Posted

[quote name='Marzanna z dogosfera.pl']Po "puknięciu się w czółko" doszliśmy do wniosku, ze wcale nie potrzebujesz ani porady, ani troski o stan Twojego psa, ani nie przemawia do Ciebie fakt sponsorowania przez RC potwornych, bestialskich poczynań. Dlatego nie mamy zamiaru narażać się dalej na Twoje impertynencje i uwagi co najmniej mało stosowne - rób co chcesz, pies jest Twój... Jeśli za największy sukces w tej sytuacji uważasz to że pies "stanął na pudle" to jesteśmy po prostu bezradni.
Wiedz jednak że zupełnie niepotrzebnie odbierasz zainteresowanie i chęć pomocy jako atak na siebie; rozumiemy że starasz się jak umiesz, myśleliśmy tylko że brakuje Ci już pomysłów na poprawienie sytuacji i że nasi eksperci pomogą Ci je znaleźć.[/QUOTE]
Tak, stanięcie na pudle jest największym osiągnięciem, tym bardziej, że pies jeździ na wystawy raz na ruski rok. To było raczej porównanie tego, że na RC pies odżył, a nie wyglądał dalej jak szkielet.

Jari był konsultowany u najlepszych specjalistów, myślę, że d. lepszych niż z waszego pożal się boże portalu, który w perfidny sposób promujecie, wciskając ludziom kit na temat ich własnego psa, sugerując, że go zaniedbują, bo je RC. Nie wiem jak może mi brakować pomysłów, skoro mój pies został zdiagnozowany 3 lata temu. Nie muszę pisać to co i jak i dlaczego, ale wierz mi, że gdyby się coś dało, to bym coś robiła. Ja tak to RC kupuje bo mi wygodnie i ma zajebisty skład :diabloti:

Co do wątroby i tłuszczu to RC jako mądra firma też na to wpadła i w linii Gastro są 3 typy karm: Low Fat dla trzustkowców z 7% tłuszczem, Moderate Calorie z 11% no i zwykła Gastro z 20%. Ja daje 20% ponieważ mój pies jest tej rasy i temperamentu, że i tak czy siak byłby na jakiejś karmie high energy, ale dla spokoju zrobię mu niedługo próby wątrobowe. W sumie dobry pomysł i dzięki za wskazówkę. Jak coś będzie nie tak, przejdę na Moderate Calorie.