Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Patrycja78']wyciagam temat bo mnie dotyczy :)

mam Yoreczka od dwoch dni, do niedzieli jestem w domu bo mam urlop ale w poniedzialek idziemy z mezem do pracy

i tu pytanie, York zostanie oczywiscie sam, ale nie wiem czy mam go zostawic tak luzem w mieszkaniu, czy moze zamknac go w lazience, co by nie zastac mieszkania zasikaniego.....[/quote]

ja bym odradzila takie podejscie :shake::-( pies nie dosc ze sam to jeszcze w lazience :-( coz o sikaniu trzeba myslec wczesniej :p tak czy inaczej zawsze cos zasika :lol: prosze przemyslec jeszcze raz

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moj sie przyzwyczail do 6-8h w samotnosci.
ma miejsce na jednym z parapetow i siedzi tam sobie, zeby poobserwowac, czy mu nikt niepowolany nie łazi po JEGO terenie;]
no i spi duzo.. ale u psa w jego wieku [10 lat] to normalne;]

Posted

Moja Ibi też przyzwyczaiła się do samotności choc starm się byc w domu co 4 godziny :) Wczoraj nie miałam jak podjechac do domu i była sam 9 godzin musiał już jej sie bardzo nudzic bo bawiła sie swoją mata i ja pogryzła :)

• 3 weeks later...
Posted

W przyszlym roku kupujemy psa:multi:
Prawdopodobnie bedzie to wlasnie York.
W zwiazku z tym ,ciagle szukam informacji o rasie.
Nareszcie trafilam pod wlasciwy adres:)
Najbardziej ineresuje mnie jak Yorki znosza samotnosc(mowa o 8 godzinach dziennie)?
Oczywiscie na poczatku piesek nie bedzie zostawal sam,ale pozniej niestety bedzie musial.
Przeczytalam sobie caly temat i widze,ze jakis wielkich problemow z tym nie ma,ale prosze jeszcze o odpowiedz.

Posted

Absolutnie nie ma żadnych problemów! Moja Jessi jest codziennie sama min 9 godzin i cały czas śpi! Zawsze jak przychodzę to ona taka zaspana :loveu:
Chociaż w domku obok mieszka Pan Yrk i on wszystko obsikuje ze zlości, że go zostawiają!

• 3 weeks later...
Posted

Jeśli o nas chodzi to Miki zostaje sam na 7-8h dziennie i ma do dyspozycji tylko dół. Sam zostawał od 4 miesiąca i miał do dyspozycji tylko korytarz i kuchnię (w mieszkaniu).

Posted

wiecie, ale w dokladnym opisie rasy jest mowa, ze yorki nie lubią samotnosci :roll: a wlasciwie, to kto by ją lubil? ja to staram się najwięcej na jakies 5 godzin zostawic swego psa, i to bardzo rzadko

Posted

Niestety nie wszyscy mają możliwość zostawić psa na max. 5h. Ważne, żeby poświęcić mu możliwie jak najwięcej czasu po przyjściu - spacer, zabawa i sama obecność także;)