Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Yuki_']Że przeginam, że niepotrzebne są kagańce, że nie mam nic innego do roboty, żebym wzięła się do nauki, a nie za wydawanie kasy, że kieszonkowe po części jest ich, bo to oni zarobili te pieniądze. :mdleje:[/QUOTE]

To niefajnie masz :shake: Moi wczesniej byli podobni, ale teraz odkąd mam dostęp do przelewów od taty to po prostu daję mu kasę (której z reguły całej nie przyjmuje ;)) i robię przelew. A że mam multum psich rzeczy, to część przelewów robię od kol a potem mówię że dostałam z dogo za pół ceny :)

Posted

Przelew możesz przecież zrobić na druku na poczcie, wystarczy uzbierać kasę tylko.

Kurcze, moi rodzice nie są też zbyt fantastyczni w kwestii wydawania kasy na psa, ale nigdy nie miałam problemu, szczególnie nie mając lat 17...

Posted

[quote name='Yuki_']:mdleje:
Zamów dla mnie, spotkamy się gdzieś i ci przekazę kasę. Tak byłoby mi łatwiej.[/QUOTE]

Hehe może rodzice zmienią zdanie ;) Moi się przyzwyczaili do moich wydziwiań ;)

Posted

Karolina, Twoi rodzice pracują w TOZie, na pewno znają przypadki pogryzień przez psy. Powiedz im otwarcie, że boisz się, że kiedyś któraś z Waszych suk, może kogoś pogryźć i dlatego chcesz te kagańce ;) Krzywdy psom tym nie zrobisz, a będziesz czuła się pewniej jeśli chodzi o bezpieczeństwo psów.
Możesz też poszukać, czy na terenie Waszego miasta/powiatu pies musi chodzić w kagańcu albo czy spuszczony ze smyczy musi mieć kaganiec. Jeśli tak, to masz kolejny argument na swoją korzyść ;)

Posted

[quote name='Yuki_']mam ci zrobić zdjęcie kagańca juny?
do nich to nie dociera

Wogle to oni zostawiają hasiory w kagańcu jak wychodzimy. Pal sześć Keny, ale juny kaganiec jest tak mały, że ona wogle się napić nie może ANI PYSKA OTWORZYĆ! Do nich to nie dociera i ciekawa jestem co będzie jak przyjda upały...:shake:[/QUOTE]

To skoro twoi rodzice pracują w Tozie to raczej nie powinni mieć watów co do zakupu kagańca, jak ten jest tak mały że wody nie da się napić :shake: W czasie upałów to jest karygodne, wprost do zgłoszenia :shake:

Posted

[quote name='Yuki_']ekhem, Figę spuszczam bez kagańca pomimo zakazu gdzieś tam w regulaminie[/QUOTE]

To może zrób inaczej: na chwilę obecną odpuść temat kagańca. Za kilka tyg. wróć ze spaceru i powiedz, że ktoś tam zwrócił Ci uwagę, że pies biega bez kagańca. Albo, że zaczepił Cię patrol Straży Miejskiej i teraz dostałaś tylko pouczenie, ale następnym razem jak spotkają Cię z psami bez kagańca, to dostaniesz mandat ;)
Może to na nich podziała :)