Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I ja trzymam kciuki!!!

Maksio po wieczornym spacerku (potem na siku tylko) - zrobił normalna qpe, oszołom jeden chciał biegać i szaleć czyli czuje sie juz zupełnie dobrze po zabiegu:cool3:
Moj pies wział na siebie obowiązek opieki nad nim i pilnuje go na kazdym kroku, jak Maksio z tyłu to Borys czeka jak Borys w krzakach to Maksio za nim :evil_lol:
Do innych psów jest super - co prawda czesto najpierw obszczekuje kolegów ale jak juz podejda blizej to wita sie ślicznie (łudze sie moj boorek nabierze przy nim troche ogłady :mad::diabloti:)
Teraz po kolacji Max padł jak zabity - oby mu sie poszczęściło z tym domkiem :loveu:

• Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani jest bardzo zainteresowana:loveu:lizka czy on Ci narobil juz w domu czy zachowuje czystosc?:oops:
tylko Pani moglaby Go wziac (jesli i nam se domek spodoba) pod koniec przyszlego tygodnia:oops:jak nas lizka wymelduje to bedziemy myslec:oops::evil_lol:

Posted

Maksik zachowuje 100% czystości! Sama byłam w szoku, bo byłam przygotowana na jakiś "wypadek" przy pracy ale nieee :evil_lol: przypuszczam, ze gdyby siedział nawet sam przez 7 godz to by wytrzymał bez problemu :razz:

Co do czasu przez jaki moze byc u mnie to Wam rano napisze, TZ poszedł niedawno z Borysem na spacer ale jak wróci to sie dowiem kiedy idzie do pracy, nawet jakby poszedł to pare dni przetrzymamy bez problemu :cool3:
Teraz nie chce nic pisać bo nie mam pewności
Do południa sie odezwe:)

Posted

ale ten nasz Maxiu sie umie zachowac:loveu:
mnie jutro nie ma caly dzien,ale wieczorem zobacze jak sie sprawy maja
DZIEKUJE lizka,uratowaliscie nas w sytuacji podbramkowej:)pisz szczerze ,bo absolutnie nie chce Wam robic klopotu;)

Posted

Na pewno dam znać :cool3: tyle, ze teraz nie mam pewności co i jak dlatego tez nie chce pisać głupot :oops:
Dam znać jak bede na 100% pewna - na obecna chwile Maksio moze zostać :multi:
Dajcie mi tylko prosze znać jak jest ze spacerami małego (bo oszczedzac sie na pewno musi a juz na amen nie pamietam jak było z moja suka po sterylce :oops: kilka lat mineło a juz prawie 2 jak jest za TM :-() Moge go wziasc na godzinke na łąki? (na smyczy, bez forsowania i z częstymi przystankami?) On jest straszny świrus, super sie czuje, ale ruch mu ograniczam bo ja to przewrazliwiona jestem :oops::roll:

Posted

hmmm staralam sie zasiegnac rady mojej siostry,ktora asystowala przy zabiegu,ae ze jest polspiaca to wydukala,ze moze chodzic na spacery ale nie forsujace i nie biegajace:cool1::evil_lol:
takze spokojny emerycki spacerek jak najbardziej:)
Maxiu po takim DT bedzie rozpuszczony do granic mozliwosci:loveu:

Posted

lizka :modla::modla::modla:
dzięki Tobie wiemy tak dużo o Maxsiu :loveu:, o wiele łatwiej go proponować komukolwiek, gdy się zna jego zachowania, reakcje itd
i dzięki temu wpasował się w wymagania domku od taks:loveu:, mam nadzieje, że coś z tego wyniknie :cool3:

Posted

Witajcie - domek autentycznie zainteresowany.W najblizszych dniach pani spodziewa się najazdu rodziny więc słusznie nie chce brać Maksia w taki młyn.Prosiła o parę dni zwłoki. Widziała zdjęcie, opowiedziałam wszystko o psiaku i wszystko "pasuje". A dom jest świetny (bliźniak z ogrodem, miejsce na kanapie, perspektywa wypadów samochodowych na wycieczki, za ścianą wnuki do wspólnych szaleństw, doświadczenie w opiece nad psem - bo pani ma psy od dziecka i "inaczej sobie nie wyobraża")Pies zostawałby sam (nie licząc obecności dzieci i ich opiekunki w drugiej częsci domu) na max. 6 godzin
Oczywiście pani chce go zobaczyć przed ostateczną decyzją (cytuję:"bo nie wyobrażam sobie żeby psa przyjąć a za chwilę oddać bo coś jest nie tak - to jest za poważna sprawa")
Jestem dobrej myśli choć cieszyć się będę jak już Maksio zamieszka w nowym domku- (życie jest czasem zaskakujące) a teraz trzymam kciuki....

Posted

[quote name='karusiap']
Maxiu po takim DT bedzie rozpuszczony do granic mozliwosci:loveu:[/quote]

Moze nie bedzie az tak zle :lol: A tak powaznie to Maksio ma narzucone pewne zasady, troche ucze go nowych rzeczy coby w nowym domku nie wlazł wszystkim na głowe bo charakterek to on ma tylko ze ukryty jeszcze :p:evil_lol: teraz jest na spacerze z TZ szkoda ze nie mam aparatu w domu to bym Wam pokazała jak wieczorem z zaangażowaniem wcinał jakiegoś wędzonego śmierdziela :eviltong: fotki mam na telefonie ale kabelka brak :roll:

Aha,szwy w porządku :razz:

Kiedy TZ idzie do pracy jeszcze nie wiem, ma dzwonić po południu to sie odezwe jak coś bede wiedziała:roll:

Posted

Dobra. Juz wszystko wiem.
TZ-a zciągneli dzis na wieczór do roboty (sam sie śmieje ze ma prace jak nie przymierzając hmm...dziwka na telefon :hmmmm::roll:)
Ja sobie dam rade z psami także jest ok zreszta Maksio nie sprawia zadnych problemow a Borys padł po treningu :p
Jutro TZ tez pracuje ale nie cały dzien wiec powinno byc ok - nie wiem jak dalej, ale damy rade narazie;)

Posted

gdyby sie cos dzialo to jest moj numer 605 491 468. Mam jutro sterylke suni, wiec caly weekend jestem w domu. Lizka dzwon jak tylko bedzie trzeba Ci w czyms pomoc.
Karusiap, a Ty sie juz o nic nie martw i odpocznij sobie w koncu kobieto:)

Posted

Ależ Maksio ma fajnie :) Właśnie na takie życie zasługuje, a nie na takie jak miał do tej pory. Jak się trafi fajny stały domek to będzie miał dobre psie życie.
Żal mi tylko Saruni :( że tam musi być... dość tam syfiaście choć chyba krzywdy jej nie robią... hmmmm...

Posted

[quote name='karusiap']jeszcze tylko zaszczepic Sare i psiaki gotowe;)[/quote]
i zrzeczenie Maxa :cool3: i doglądanie Sary, jak bedziemy miały lepszy miesiąc to może karme jej jakąś :roll:

Posted

Ja tak tylko na chwilke - daje znać ze wszystko u nas ok.

Maksio jest baaardzo pojętnym psiakiem - nauczył sie siadać na komende :cool3: (no, w 99% ale zaczeliśmy dopiero wczoraj :lol:) powiedzmy ze raz na 10 nie siądzie jak go coś rozproszy;)

Powiem Wam szczerze, ze ciężko będzie sie z nim rozstac :placz: jest na prawde tak kochany i posłuszny ze sie nawet nie spodziewałam...
Śpimy razem w łozku :oops: nie wiem kiedy wskakuje nawet bo ma zakaz ale wyczaja chyba moment jak juz padniemy :diabloti: Sprytna bestia.
Nad ranem wtula mi pysk w szyje i dopomina sie pieszczot :loveu: dzis wylizał mi pół twarzy :p Borys zazdrośnik wskakuje zaraz za nim na mizianie i tak dosypiamy jeszcze z godzinke :oops::lol:
Na prawde ten, kto go przygarnie bedzie miał z niego WIELKĄ pocieche :loveu:
Jakbym miała warunki to sama bym go zatrzymała, zwłaszcza, ze Borys pozwala mu jeść z własnej miski:crazyeye:
Jutro kupie mu obroże przeciwpchelną, bo wykąpać go nie moge chyba (szwy:roll:) a właśnie - kiedy on idzie na ich zdjęcie? Po 10 dniach?
Tyle na razie bo TZ wrocił z pracy

Posted

lizka:loveu:
Tak bardzo Ci dziekuje,ze Maxiu zaznaje tyle ciepla.
Borysek grzeczny chlopak:lol:
Szwy ma maly rozpuszczalne,wiec nie bedzie sciagania tylko jakbys tam luknac mogla czy sie np nic nie saczy...ale na pewno wszytsko ok;)

Posted

karusiap lukam codziennie na szwy - wygląda ok, sucho, nic sie nie sączy i oby tak dalej

Jagienka ano sie zakochałam :loveu: ale ja to miekkie serce mam dla psów az nadto :oops: niestety trzeba myśleć realnie i mierzyć siły na zamiary :roll: a szkoda...

Posted

karusiap zyjemy i mamy sie dobrze :cool3: wczoraj tylko Maksior doprowadził mnie do stanu przedzawałowego :roll::mad:
Na spacerze Borys aportował na łąkach a Maksik spacerował sobie na lince albo wylegiwał sie w słoneczku - przy którymś rzucie piłką z kolei M.w sekundzie wysunął łeb z obroży i pognał za B.po piłke :-o
Ja lece go łapać a moj boorek podłapał ze fajnie by sie było pogonić jak Maksik juz na wolności i tak zapieprzali z dobra minute :angryy:
Myślałam ze padne a chłopaki po dzikim galopie wróciły i:B-fly::cool2::sweetCyb:
Dobrze ze szwy ok i ze Maksio to nie typ ucieczkowicza :roll::razz: ale co przeszłam to moje

Wiadomo juz cos w sprawie tej adopcji? ;) Bron boze nie wyrzucam Maksia tylko ciekawa jestem jak stoją sprawy:cool1::cool3:
Poki co nic nam nie potrzeba, karma jest jeszcze takze ok;)