Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gapcia urocza suczka o mało co jamnik szorstowłosy znów szuka domu.
Ale od początku.
Gapcia została dosłownie wyrzucona na śmietnik:angryy: :angryy: :angryy:

Znalazł ją pewien Pan, który poszedł wyrzucić śmieci, była przywiązana do kosza na śmieci.

Zrobiło się mu jej żal ale nie mógł zabrać jej do domu bo sam miał 3 psy więc na dzień zabierał ją do swojego zakładu krawieckiego a nocą wypuszczał na dwór.

Biegała więc Gapcia sama, po nocy w śniegu (bo działo to się w lutym).

Ujadającą, zmarzniętą znalazła ją Marzenka, znajoma, która dokarmia psiaki i zadzwoniła do mnie.

Cóż miałam zrobić.
Gapcia wylądowała w domu tymczasowym. Miałam nadzieję, że będzie to jej stały domek i takie były moje plany ale jak zobaczyłam, że o 22 biega po ulicy a ludzie nie mają świadomości, że jej nie ma w ogrodzie (okazało się potem, że nie była to jej pierwsza ucieczka) to zdecydowałam, że nie jest to dom dla niej.

Pojechała więc do Otrębus.
Tuż przed długim weekendem ,tego samego dnia co Karuś, Gapcia pojechała do nowego domku.
Wydawało się, że wszystko będzie ok. Tanitka sprawdziła wcześniej dom, Pani czekała na nią z wyprawką.

Po tygodniu Pani zadzwoniła, że ma alergię ale jeszcze będzie brała leki i może jej przejdzie.
Niestety nie przeszło i Gapcia jutro wraca do hotelu.

Gapcia jest młoda, ma ok roku-1,5.

Jest wysterylizowana.

Jest bardzo żywiołowym psiakiem dlatego myślimy, że młodzi ludzie byliby dla niej najbardziej odpowiedni.
Lubi dzieci.
Z innymi psiakami jest różnie.
W hotelu mieszkała z Czaruciem-Dinusiem i bardzo się kochali ale wiem, że na spacerach wyrywa oszczekiwać każdego napotkanego.

Jest bardzo przylepna, towarzyska, uwielbia siedzieć na kolankach.

A oto ona

Posted

Gapcia to mistrzyni pierwszego wrażenia :diabloti:
Zakochalam się w niej, jak tylko ją zobaczylam - słodki, kosmaty aniolek :cool3:
(zdjęcie z podróży do hotelu kilka tygodni temu)

Potem Gapcia ujawniła także inne oblicze- ma ona mocny, jamniczy charakterek, oj ma! :lol:
Gapcia to troszkę taki aniołek z różkami, co nie zmienia faktu, że jest urocza! :loveu:

Posted

a jak gapciulinka reaguje na koty..?? czy mozecie ją przetestowac..mam pania z warszawy ,która tez ma jamnisie szorstokowłosa 11 letnia i niestety juz chora ....ale ma tez 2 chyba 2 koty.. noi zastanawia sie nad przygarnieciem jakies janiczej bidy..Pani prowadzi sklepik zoologiczny w warsawie i ma wielkie serce dla zwierząt. była zainteresowana jamnisia FIką , która juz wyadoptowana od tanitki.. gdyby Gapcia nie ganiała kotów to podrzuce pani Ofertke gapci..

Posted

deszczowa napisał(a):
w sobotę zrobimy test na kotecka:diabloti:

noi czy Gapcia toleruje inne sunie.. i czy jest nauczona czystosci..?? mieszkałaby w bloku, z kotami i ta 11 letnia sunia jamnisią..

Posted

deszczowa napisał(a):
w sobotę zrobimy test na kotecka:diabloti:

to dajcoie znac jak ona z kociakami... w poniedziałek tu zajrze.. i jak wzystko bedzie ok to zdrukuje foteczki gapciulki i polece od razu do pani do sklepiku i jej przedloże..oczewiscie niestety nic nie moge obiecac.. ale jakby co to wywiesze tez ogłoszenie o gapci w jej sklepiku.. :cool3:

Posted

hej .. nie musicie juz testowac gapci na koty.. pani ze sklepiku zoologicznego przyszła do mnie do domu:crazyeye: z informacja ,ze ma chetnych panstwa ,którym odeszła jamnisia.. i czy mam jakąs sunie jamnisiowa ..do zaoferowania.. dziwewczyny dajcie mi namiar do osoby gdzie przebywa gapcia.. zdrukuje zdjęcie i zaniose tej pani dzis po pracy .. to gdzie gapciulka przebywa na DT ..?? w Otrebusach??