Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Malgoska']a gdzie one są te wyciągnięte pieski?[/QUOTE]

część jest u missieek w hotelu, część w Fundacji Dar Serca w Skale i pewnie jeszcze gdzieś - nie są wszystkie w jednym miejscu

Posted (edited)

Wklejam po jednym zdjęciu suczek, które wczoraj przewiozłam do Marty

Z wyglądu starsza, mała suczka ale ząbki ładne, zobaczymy co powie wet.
Ma na imię : Oldinka :)
[IMG]http://s21.postimg.org/i47itoaev/image.jpg[/IMG]

Prawdopodobnie zaciążona, zadziorna, z charakterem i chorobą lokomocyjną :(
Dostała imię : Dobka :)
[IMG]http://s17.postimg.org/u4nk0hf7j/image.jpg[/IMG]

ONka, piękna, spokojna, mądra, zna komendy :)
Otrzymała imię : Nike :)
[IMG]http://s17.postimg.org/xktwymxj3/NIke2.jpg[/IMG]

Bardzo potrzebującym jest tam czarny, kudłaty, średni pies który cały czas kręci się w kółko. Pisała już o nim Till kilka postów wcześniej, podobno jest tam już pół roku w ciasnej klatce. Jak dla mnie jest piękny, niestety nie mam zdjęć.

Edited by ania68
Posted

[quote name='Ada-jeje']wczoraj Ania68 zabrala z OL. 3 sunie do Marty do hotelu, o losie tych 3 sun, bedziemy pisac na watku Zorki, bardzo prosimy osoby ktore moga wplacic grosz za zwrot paliwa dla Ani o bezposredni kontakt z Ania, prosimy tez o pomoc w oglaszeniach, jak juz beda po sterylizacjach a te maja byc juz od wtorku przyszlego tygodnia.

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246698-Zorka-już-w-DS-)-zbieramy-na-hotel-dla-Sarci-i-karmę-dla-Toli/page20[/URL][/QUOTE]

bardzo dobrze, że udało się wyciągnąć jeszcze te 3 suczki, tam zginęły by marnie

Posted

jeśli chodzi o tego kudłaczka czarnego to sprawa jest już poważna, on biedak tak zasiedziały jak ten podobny do Radzia i wyciągnięty Bafi. Może zagląda tu ktoś kto może im pomóc... poszukam ich zdjęć

Posted

niestety narazie nie udało mi się znaleźć zdjeć, ale chcę wam pokazać maluteńką suczkę jaka tam trafiła na koniec tygodnia. Jest strasznie przerażona, przy wyciąganiu psów udało jej się czmychnąć, ale józek niestety ja złapał i znów zamknął, cała sie trzęsie, waży max 4 kg

[IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img713/4864/c24v.jpg[/IMG]

[IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img15/7025/7xjx.jpg[/IMG][/IMG]

Posted

[quote name='Till']niestety narazie nie udało mi się znaleźć zdjeć, ale chcę wam pokazać maluteńką suczkę jaka tam trafiła na koniec tygodnia. Jest strasznie przerażona, przy wyciąganiu psów udało jej się czmychnąć, ale józek niestety ja złapał i znów zamknął, cała sie trzęsie, waży max 4 kg[/QUOTE]

Może missiaa bedzie miała zdjecia? Zaraz do niej napiszę.
Obok kudłaczka był malutki piesek, który bardzo się trząsł, strasznie mi szkoda tych malizn.

Posted

[quote name='ania68']był malutki piesek, który bardzo się trząsł, strasznie mi szkoda tych malizn.[/QUOTE]
zapytaj prosze Marte czy wcisnie jeszcze ta malutka sunie o ktorej pisze Till, mysle ze to ta sama o ktorej Ty piszesz.
Jesli Marta sie zgodzi to niech ktos, zorganizuje transport do Marty, moze to zrobic sam P. lub jego pracownik, warto zapytac. W koncu za cos bierze kase.

Posted

[quote name='Ada-jeje']zapytaj prosze Marte czy wcisnie jeszcze ta malutka sunie o ktorej pisze Till, mysle ze to ta sama o ktorej Ty piszesz.
Jesli Marta sie zgodzi to niech ktos, zorganizuje transport do Marty, moze to zrobic sam P. lub jego pracownik, warto zapytac. W koncu za cos bierze kase.[/QUOTE]

Till pisze o suczce, faktycznie z niej bida, widziałam ją. A ja piszę o piesku, troszkę większy od tej suczki i też się okropnie trząsł.
Z transportem faktycznie jest problem, ja zrobiłam aż 140 km. jadąc do Olkusza, potem do Marty i do domu. To spory koszt.
Zadzwonię do Marty choć widziałam jak ona jest zapsiona .

Posted

[quote name='ania68']Till pisze o suczce, faktycznie z niej bida, widziałam ją. A ja piszę o piesku, troszkę większy od tej suczki i też się okropnie trząsł.
Z transportem faktycznie jest problem, ja zrobiłam aż 140 km. jadąc do Olkusza, potem do Marty i do domu. To spory koszt.
Zadzwonię do Marty choć widziałam jak ona jest zapsiona .[/QUOTE]
Aniu, nie rob nic na sile, absolutnie nie zgadzam sie zebys to Ty jechala po raz kolejny do OL. na wlasny koszt. Skoro jest tyle osob ktore tylko wklejaja zdjecia to niech pomysla tez o zebraniu kasy na transport.

Posted

[quote name='ania75']jak będą wyciągane te maluchy to ja się dołożę grosikiem na transport - proszę tylko o informację na pryw bo mogę przegapić[/QUOTE]
ania68 juz napisala ile zrobila km. ja tez kilka postow wczesniej prosilam o kontakt z Ania na PW i poratowanie jej groszem. Jakos szybko poszlo uzbieranie pelnej kwoty a nawet z nawiazka osobie ktora sama pojechala do OL. i wyciagnela jednego psa na DS, natomiast trudno zebrac kase dla osoby ktora jezdzi regularnie po psy. Takie postepowanie zamyka droge do dalszego ratowania psow.

Posted (edited)

Nie wiem czemu ale każdy pani wpis ma formę ataku - chciałam tylko pomóc
Jeśli to jakiś problem - to pójdę pomagać na innym wątku .... akurat psów w potrzebie tu nie brakuje.....
Chodziło mi KONKRETNIE o tą sunię, który jest na zdjęciu wyżej lub o małego psa, o którym pisała ania68

Edited by ania75
uzupełnienie
Posted

[quote name='ania75']Nie wiem czemu ale każdy pani wpis ma formę ataku - chciałam tylko pomóc
Jeśli to jakiś problem - to pójdę pomagać na innym wątku .... akurat psów w potrzebie tu nie brakuje.....
Chodziło mi KONKRETNIE o tą sunię, który jest na zdjęciu wyżej lub o małego psa, o którym pisała ania68[/QUOTE]
nie jest moim zamiarem atakowanie, a pokazanie ze nie zostaly choc w czesci pokryte poprzednie koszty paliwa, osobie ktora podobnie jak Ty chce pomagac i ratowac, a kazdy ma ograniczone zasoby kasy. Dlztego tez pisalam ze jesli Marta wyrazi zgode na przyjecie jeszcze jednego psa to psa/y musi ktos do niej dowiezc, ale napewno nie bedzie to ania68.

Posted

I ja właśnie w tym transporcie, jeśli będzie organizowany, chciałabym pomóc....
Życzę uśmiechu ... choć wiem, że nie zawsze jest nam wesoło

Posted

[quote name='ania75']I ja właśnie w tym transporcie, jeśli będzie organizowany, chciałabym pomóc....
Życzę uśmiechu ... choć wiem, że nie zawsze jest nam wesoło[/QUOTE]
dziekuje z wzajemnoscia.

Posted

[quote name='Alojzyna'][B]ada-jeje[/B], czy mogłabys wejść na fb na [URL]https://www.facebook.com/psy.zolkusza[/URL]

kilka osób dopytuje się tam o Uszatka pod jego zdjęciem ;)[/QUOTE]
ja nie udzielam sie na fb, ale pzeczytalam ze Angela udzielila pelnej odpowiedzi. Chwilowo nie mamy nowych wiadomosci o Uszatku, bo przedwczoraj dobralismy z OL kolejne trzy sunie wiec podejrzewan ze Marta ma co robic. Z tego co wiem to w stalym kontakcie z Marta jest, ajw, ania68 i Agata Balu, ja uzgadniam tylko kwestie finansowe.

Posted

[quote name='Ada-jeje']ja nie udzielam sie na fb, ale pzeczytalam ze Angela udzielila pelnej odpowiedzi. Chwilowo nie mamy nowych wiadomosci o Uszatku, bo przedwczoraj dobralismy z OL kolejne trzy sunie wiec podejrzewan ze Marta ma co robic. Z tego co wiem to w stalym kontakcie z Marta jest, ajw, ania68 i Agata Balu, ja uzgadniam tylko kwestie finansowe.[/QUOTE]

Jaka Angela!? Ja tam widzę odpowiedz "Psy z Olkusza". Angela nie jest administratorem tego "fanpage"(ani żadna z nas).
I znów bez żadnej wiedzy przyklejasz "łatki" do ludzi, żeby później to jakoś wykorzystać i móc tworzyć kolejne historyjki.Śmieszne.
Wolę od razu sprostować, zeby później znów nie było.
Jak nie wiesz pewnych rzeczy to nie udawaj że wiesz i się po prostu nie wypowiadaj.

Posted

[quote name='missiaa']Jaka Angela!? Ja tam widzę odpowiedz "Psy z Olkusza". Angela nie jest administratorem tego "fanpage"(ani żadna z nas).
I znów bez żadnej wiedzy przyklejasz "łatki" do ludzi, żeby później to jakoś wykorzystać i móc tworzyć kolejne historyjki.Śmieszne.
Wolę od razu sprostować, zeby później znów nie było.
Jak nie wiesz pewnych rzeczy to nie udawaj że wiesz i się po prostu nie wypowiadaj.[/QUOTE]
swietnie ze sprostowalas moj blad, i jesli nawet to nie jest Angela to czym ja obrazilam? i tak nie uda Ci sie sprostowac tego co juz namieszalas. O Angeli mialam i mam dobre zdanie.

Posted (edited)

[URL]http://schroniskowopolu.pl/zgubiono-515-192-985/[/URL]

może ktoś pomoże mi zrozumieć sytuację????
Trufla jest z Olkusza

[IMG]http://schroniskowopolu.pl/wp-content/uploads/2013/11/Zaginęła-w-Małopolsce-515-192-985.jpg[/IMG]

Edited by Malgoska
Posted

[quote name='Ada-jeje']zapytaj prosze Marte czy wcisnie jeszcze ta malutka sunie o ktorej pisze Till, mysle ze to ta sama o ktorej Ty piszesz.
Jesli Marta sie zgodzi to niech ktos, zorganizuje transport do Marty, moze to zrobic sam P. lub jego pracownik, warto zapytac. W koncu za cos bierze kase.[/QUOTE]

ja mogę dołożyć do transportu 20zł i znajoma z jej mamą 70zł, czyli mamy 90zł na transport. Ja narazie nie mam przeglądu w aucie i nie mogę wyjechać w większą trasę, może jest ktoś chętny pojechać?? spadł śnieg i napewno takim malizną jest tam teraz ciężko